Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2095

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • profesor Istorije
  • Pridružio: 06 Okt 2008
  • Poruke: 708
  • Gde živiš: tu, u kraju

verovatno iz hrvatskih ili bih stokova . oni su prodavali oruzje za potrebe anti Asad koalicije . verovatno jos uvek isporucuju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 743

[quote="dejina811"]verovatno iz hrvatskih ili bih stokova . oni su prodavali oruzje za potrebe anti Asad koalicije . verovatno jos uvek isporucuju.[/quote]

Hvala na odgovoru.



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2013
  • Poruke: 144

debkafile’s exclusive military and intelligence sources have discovered a large-scale Iranian airlift is in progress for bringing thousands of Shiite fighters to the Syrian Mediterranean port of Latakia to reinforce the Syrian army forces falling back from the key city of Aleppo. Some of the flights are taking off from Baghdad airport. The Syrian rebels in heavy fighting Thursday and Friday, Feb. 19-20 repulsed a Hizballah-backed Syrian army offensive to recapture the town and took scores of Hizballah fighters prisoner.

The incoming reinforcements are being transferred directly to the Aleppo battle-front in an effort to stabilize it and reverse the Syrian army’s retreat.

The incoming reinforcements are made up of Iraqi, Afghan and Pakistani Shiite militiamen.The fact that Tehran was able to raise this force in less than 24 hours from the Syrian army’s defeat in Aleppo demonstrates Iran’s total military and strategic commitment to swift action for averting a Syrian-Hizballah retreat from a key front of the four-year old civil war.
The Iranian planes are taking two routes to Syria, starting out either in Baghdad or Tehran. In Baghdad, they touch down in the military section of the international airport and collect the Iraqi Shiite militiamen destined for the Syrian battlefield. This step necessitated the consent of the Iraqi government and Prime Minister Haider al-Abadi.

The Iranian operation therefore exposes two exceedingly disturbing developments which are causing Israel’s army chiefs to burn the midnight oil: The fall of the Abadi government under Tehran’s sway is one; and Iraq’s direct involvement for the first time in the military actions of the Syrian civil war.
link

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

@Irbis

Bez namere da se konfrontiramo na temi već da doprinesemo konstruktivnom dijalogu pogledaj ovo:

Predaja boraca SAA kod Retiana, Alepo
http://www.liveleak.com/view?i=ed0_1424534959

Zarobljeni borci SAA i Hezbollaha
http://www.liveleak.com/view?i=0a8_1424528063

Nigde u svetu vlast neće da saopšti svoj poraz (ovde SANA), uvek se traži neki "pacifistički" termin. Primera ima milion. Ukoliko pratiš Ukrajinu videćeš da Ukrajinci nisu izgubili Debaljcevo već su se "povukli", da ukrajinska vojska ne gubi od seljaka i rudara već od ruske vojske koja je na teritoriji Ukrajine i sl...

Nema razloga da toliko dramimo oko ovoga. Sutra će situacija biti obrnuta pa će ovde ljudi likovati zbog pobede SAA i tako u krug.
Rat je sastavljen iz uspona i padova.

Da mi učinimo bolje ovu temu što objektivnijom i što preciznijom kada su informacije u pitanju i da budemo konkurencija "Ukrajincima" Smile


ISIS otvorio Institut Faruk - ustanova za regrutaciju dece

http://www.liveleak.com/view?i=337_1424616628

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2013
  • Poruke: 492

Poredjenje nije na mestu iz prostog razloga sto se ovde konstantno govori o americkom naoruzavanju, sem TOW (koji se nalazi i u sastav Jordana, Iraka i S.A. cije zemlje potencijalno mogu naoruzavati pobunjenike) nisam video nista od americkog naoruzanja u bilo kojoj koaliciji koja se bori protiv Asada.

Vecina tehnike i municije koja se nalazi kod njih je upravo zaplenjena od Sirijske armije, dok je kod Novorusa primeceno rusko naoruzanje.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2011
  • Poruke: 563

gold_digger ::Poredjenje nije na mestu iz prostog razloga sto se ovde konstantno govori o americkom naoruzavanju, sem TOW (koji se nalazi i u sastav Jordana, Iraka i S.A. cije zemlje potencijalno mogu naoruzavati pobunjenike) nisam video nista od americkog naoruzanja u bilo kojoj koaliciji koja se bori protiv Asada.

Vecina tehnike i municije koja se nalazi kod njih je upravo zaplenjena od Sirijske armije, dok je kod Novorusa primeceno rusko naoruzanje.

Ko govori o američkom naoružanju? TOW u rukama pobunjenika je iz saudijskih rezervi, to je poznata stvar. Nego ima li u Siriji turskog oružja? I turskih specijalnih snaga? Onih što su upali u Siriju da iskopaju ostatke nekog sultana, pa se, ono kao, povukli Wink . Mr. Green

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

gold_digger ::Poredjenje nije na mestu iz prostog razloga sto se ovde konstantno govori o americkom naoruzavanju, sem TOW (koji se nalazi i u sastav Jordana, Iraka i S.A. cije zemlje potencijalno mogu naoruzavati pobunjenike) nisam video nista od americkog naoruzanja u bilo kojoj koaliciji koja se bori protiv Asada.

Vecina tehnike i municije koja se nalazi kod njih je upravo zaplenjena od Sirijske armije, dok je kod Novorusa primeceno rusko naoruzanje.


Uh, govorim o propagandi bilo koje vlasti, a ne o naoružanju pobunjenika.

U svakom slučaju saglasan si da je oružje iz magacina ovih zemalja možda završilo u rukama terorista?
Da li to znači da SAD naoružavaju teroriste samo ako se u rukama terorista nađe oružje koje koristi i američka vojska? Ima poprilično jeftinog oružja, sovjetskog porekla, koje američki dolar može da kupi u velikim količinama i da ga kasnije kroz "nesmrtonosnu pomoć" doturi do određene frakcije. Iskreno, mislim da je ova varijanta najbolja.

Ne znam kako je u Jordanu, Iraku i SA ali znam (čitao sam originalna dokumenta) da kada je trebalo prodati američku vojnu opremu koja je stigla u SFRJ pedesetih, tadašnja vlast je tražila dozvolu od SAD da im dozvoli prodaju trećoj zemlji. Kada se potpisuje ugovor o vojnoj pomoći obavezno se stavi klauzula da ta roba koju si dobio ne može da se otuđi bez znanja SAD. Tako je oduvek bilo, ne znam da li je došlo do novih stremljenja u Beloj kući.
Možda neko na forumu ko ima veze s ovom tematikom može da pojasni.

Do sad nisam video snimke sa zarobljenim TOW-ovima (a obično se hvale teroristi kada osvoje neko skladište) tako da imam osnovane sumnje da su oni snabdeveni od strane ekipe (predvođene od strane SAD) koja podržava teroriste u Siriji (a da su o svemu tome znali Ameri).

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2013
  • Poruke: 492

Do stura bi mogli da diskutujemo vec smo napisali sustinu vecina oruzja je iz Sirijskih magacina, ostatak stize ko zna odakle.

Sem TOW sumnjam da im je ista stiglo i to indirektno iz drugih zemalja americkog porekla ( i to su 1 i 2 serija prizvedeni pre 30+ godina), a vecina istocnog naoruzanja moze da se nabave gde god hoces, sumnjam ja da ameri mogu da kontrolisu ilegalnu trgovinu na bliskom istoku da su mogli da kontrolisu ne bi im izginuli vojnici u iraku i avganistatnu.

Uostalom sto bi izvrsili vazdusne udare na ISIL ako ih naoruzavaju?

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99814

Turkey enters Syria to remove precious Suleyman Shah tomb

Citat:Hundreds of Turkish forces in armoured vehicles have entered war-torn northern Syria to evacuate troops guarding a historic tomb, demolishing it and moving the remains to a different site.




Arrow http://www.bbc.com/news/world-middle-east-31572257?ocid=socialflow_twitter

offline
  • Pridružio: 25 Apr 2012
  • Poruke: 440

Iako ja ne bi volio da se to desi, jer ja rezače glava nikada i nikako ne mogu podržavati iz moralnih razloga, ali ako ovi divljaci pobjede Asada na kraju i budu činili većinsku vlast u Siriji ima da nama Hrvatima debelo i sa kamatama vraćaju dugove za pomoć koju im je RH pružala u svakom smislu te riječi od igle i lokomotive, pa sve do minobacača, raketnih bacača , granata itd itd. Ima da nam daju mnoga naftna polja koja je nekad imala INA tamo , a koja vrijede nekoliko miljardi dolara, a i ne samo to, nego još puno puno toga. Sirija onda mora biti preplavljena proizvodima iz RH, što za civilne potrebe, a o vojnima da ne pričamo. Hoću da vidim Lino ladu i Gavrilović paštetu na svakom metru kvadratnom te države. To u budućnosti onda mora biti jedno od glavnih tržišta za izvoz modernog hrvatskog oružja i vojne opreme kao što je nekad Sadamov Irak bio za Jugoslaviju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 935 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 897 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Asparagus, Bane san, cavatina, ccoogg123, cenejac111, comi_pfc, Duh sa sekirom, FOX, havoc995, JimmyNapoli, Karla, kuntalo, Lucije Kvint, marsovac 2, mikrimaus, mile23, Miškić, NiNo_8824, opt1, panzerwaffe, pedjolino76, pein, proka89, Srki94, Stanlio, Stoilkovic, tomigun, trutcina, vargas, vasa.93, zdrebac