Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2152

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 1030

Hahahahahaaaaaa



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • 31  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 01 Maj 2014
  • Poruke: 27
  • Gde živiš: Novi Beograd

Ах, није то ништа, у Северној Кореји династија Ким редовно осваја и по 104% гласова на изборима. Наравно знамо шта бива са онима који се усуде да закасне на гласање...



offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

Napisano: 12 Apr 2015 23:28

nema sta volega narod

Dopuna: 12 Apr 2015 23:28

nemoj vodju da diras ovaj asad mu nije do kolenu u demokratiji

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 12 Apr 2015 23:56

У Старом граду Алепа настављају се жестоки сукоби. У четврти Агјур и на линијама ватре међу Ашрафије и Беин Зеидом терористичким групама масовно је ракетиран реон који контролише сиријска војска. Саопштења иду о томе, да су ракете крупног калибра, настављају да падају на домове целу претходну ноћ и цео једанаести април. Ракете су инпровизоване и направљене су у фабрикама терориста.
Највише штете и највећа количина убијених и рањених мирних грађана су из хришћанске четврти Ал Сулејманија, где је оштећења добила и месна црква. Нешто мање настрадали су реони Сеид Али, Халдија и Ашрафија. Има података о десетинама погинулих и много рањених. Не мање од десет вишеспратница су се обрушили потпуно у четврти Сулејманија. Највише су пострадали врхови зграда. Неки људи су остали под рушевинама. Колико је још људи под рушевинама живо није извесно. Има података о погибији целих породица. Саобштава се такође о томе, да у рашчишћавању учествују месни житељи, рођаци а такође и специјални одреди добровољаца, војска и чланови националне заштите.
Недавно је дошла информација о томе, да је пронађено 20 тела погинулих, а такође и много фрагментарних остатака. У болницама је организовано добровољно давање крви ради спасавања рањеника. Само што су из Халидије из под рушевина извукли два тела погинулих и осам рањених. На својим сајтовима терористи су објавили, да су они шабихама(како зову присталице Асада) припремили Страсан петак, који неће заборавити.
Одговором на нападе терориста на мирне четврти војска је одговорила масовним ударима авијације и артиљерије по Агјору, Бени Зеиду и осталим реонима које заузимају тероиристи у старом делу града.
На тероиторији провинције настављају се жестоки окршаји око села Башко и у селу Двеир Аз Зеитун, где су позиције терориста нападнуте авијацијом сиријске војске.
Одбијен је напад терориста на југу региона у сеилима Ассан и Аин Ассад. Бој се тамо наставља без престанка 4 сата. При подршци авијације, силама војске уништена је жива сила противника и тешка техинка коју су имали са собом.
Једновремено наставља се борба међу групама ИСИЛА и другим терористичким одредима у реону Азаа, Мареа и Серина. У последњој експлозији коју је извео ИСИЛ убијен је пољски командир терористичке групе Џеха Шамије.
Позиције курдских одреда самоодбране у реону села Аш Шјух подвргнути су нападу од стране исламиста који се налазе око града Џараблус.
У провинцији Дамаск основне борбе настављају се око реона Џобара са стране јужног аутопута. Ноћу су борбе биле изузетно тешке. Ради уништења активности терориста, позвана је у помоћ авијација, артиљерија и оклопне јединице.
Артиљериским и ракетним нападима подвргнуте су позиције терориста у Зебдину, Деир Асафире, Ал Кабуне, у Дараји, на фармама Кисви, у Забаданију, а такође на ободима Јармука и у реону Хаџар Ал Асвада.
Што се тиче сукоба у Јармуку, треба нагласити, они су данас били мање интезивни. На карти се данас није ништа изменило. Под контролом ИСИЛА је 35% кампа док је 65% под контролом сиријске војске и палестинских снага.
Одговорност на себе за експлозију у јерменском делу четврти града Хомса узели су на себе групе ИСИЛА, објавивши, да је аутомобил са терористом самоубицом имена Абу Тахла Али Хомси извршио напад, по свему судећи терориста је Сиријац из Хомса.
На истоку провинције у реону Умм Табабир у потпуности је обновљено снабдевање гасом на том делу гасовода.
У исто време напета ситуација остаје у око гасовода и нафтних буштоина у околини села Џазал, Арак и Ал Хафна и реону Ас Сухна на истоку региона, где не престају напади ИСИЛА на позиције армије. Против напада терориста активно се користи тешка артиљерија и авијација.
Данас су подвргнути масовним авиоударима све позиције терориста које се граниче са провинцијом Ал Рака.
Активна борбена дејства била су западно од Телбисија и на југу Ар Растана на северу провинције Хомс, где је сиријска авијација напала позиције терористичких група. Хелихоптерима је био уништен циљ за који се испоставило да је штаб Ал Нусре у реону Деир Фул и Ал Ганту, а такође и пункт терориста у Растану.
Само што је дошла информација о експлозицји минираног аутомобила у селу Хавик које се граничи са Либаном у реону Ал Кусира у провинцији Хомс. Половину насеља тог пункта чинили су либански грађани, и ако он географски припада Сирији. Вести стижу и о томе, да међу погинулима и рањенима има и Сиријаца и Либанаца. Детаљи тек пристижу.
У реону Ал Мастуме у провинцији Идлиб у окружење је допала крупна група терориста, 200 терориста је ликвидирано, десетине рањене. Њихове присталице на интернету су повеле дискусију ко је крив за катастрофалне губитке и почеле су међусобне оптужбе за издају.
Наставља се интезивно дејство авијације на позиције терориста у свим деловима провинције Идлиб, укључујући и административни центар и границу са Турском, међу њима и Џиср Аш Шугур.
У реону села Кафараја и града Ал Фоа одредима националне одбране била је изведена операција, као резулат положај терориста је био померен ка Бинишу и Бруми.
У исто време стало је извесно да су у братску гробницу припадници црвеног крста сахранили 300 цивила муслимана и хришћана које су исламисти убили а који нису успели да побегну из Идлиба.
Саобштава се такође о томе, да је са цркве Калиб Леза био скинут крст, иконе, многе из њих велике вредности. У цркви је установљен шеријатски суд.
На северу провинције Латакија, по последњим подацима, који су тек пристигли, да војна одељења добијају битку са терористима из Ар Рабиа.
У Ал Хасаке у последња 24 часа курдски добровољци у борбама на југу Тел Тамр ликвидирана је група терориста ИСИЛ. Пешмегере су нападнуте од стране ИСИЛА са неколико оклопних транспортера напуњених експлозивом што је међу њима изазвало губитке али им није поколебало дух. Наставили су са нападима на ИСИЛ.
Борбе се настављају око Рас Ал Ина.
На истоку и западу од града Ал Хасаке ариљериске и ракетне јединице армије нанесле су ударе по објектима ИСИЛА.
Тешке борбе са исламистима водила је војска у реону виса Џебел Серда и Хведџет Ас Сакр, где се налази артиљериска батерија сиријске војске. Она је подвргнута безуспешном нападу ИСИЛА. По вечери бој је утихнуо.
На северу западу Деир Зора код места Ајша у реону пута који иде из Алепа догодила се жестока борба. У борби су учествовали делови 137 ракетног бука сирисјке војске, исламисти су после удара одступили.
Једновремено у тим реонима дејствовала је авијација, која је нанесла удар по позицијама групе ИСИЛ на северу града Ал Хувеика провинције града Деир Зура и на југу провинције.
У провинцији Дара бој се концентрисао у реону Џидја, где су против терористичке банде дејствовале силе артиљерије и авијације.
По неким подацима, група Џабат Ал Нусра и њени страни инстрктори напустили су све граничне прелазе са Јорданом и ушли у дубину провинције Дара, због чега се могу очекивати жестоке борбе на правцу Дија-Кита-Санамен.
У провинцији Сувједа потпуним поразом терориста завршила се борба за реон војног аеродрома Халхала. Терористи, су претрпели ужасне губитке у живој сили и наоружању, одступили су на пређашње позиције у реону Бадиа на северо истоку провинције.

Dopuna: 12 Apr 2015 23:58

A SAA i PLO napreduju skoro su očistili Palestinski izbjeglički kamp od terorista ISIL-a https://www.youtube.com/watch?v=hXY0JP6Cpxg

Dopuna: 12 Apr 2015 23:59

Gen. Ayub Ali, u pratnji sa najvišim vojnim dužnosnicima sa zapovjednikom vojni operacija u Idlibu pukovnikom Sohail al Hassan Tiger u inspekciji i obilazaku hrabrih Sirijski vojnika
https://www.facebook.com/video.php?v=1560465140889.....mp;theater

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 13 Apr 2015 0:15

Ne razumem vas kada se objavljuju proAsadovi linkovi,ne valja,oni sigurno pumpaju informacije,lazu kako bi digli moral... i stara ploca koja se vrti.
Kada se objave proteroristicki izvori opet ne valja oni porzavaju Asada kada se vama ne svidjaju informacije,sada su specijalno zbog vas sa My city clanova licno pokojni kralj Abudlah ustao iz groba i dosao do novinara Aljazeeire i reko da napisu te da je Asad imamo 88% glasova izaslo preko 11 miliona ljudi,jer vama to ne odgovara.

Stvarno vas ne razumem sta zeli te? U NATO anketi stoji 70% Sirijiaca je uz Asada,Saudijski izvori takodje idu do 88% sto je logicno posle pobeda oko Damaska,oslobodjenje Hame,Homsa i opet ne valja.
Evo pa citaj te 70% je bilo 2013 kada je SAA bila dosta poljuljana i bez velikih uspeha,a njaveci je bio Qusair i to je oslobodjenje tog grada bilo tek u drugoj polovini juna 2013,a ova vest je 6 juna 2013.

NATO reveals 70% of Syrians support Bashar al-Assad
http://www.voltairenet.org/article178779.html

Saudi lazu,Kuvajcani lazu,Englezi lazu,a da li sada i NATO laze,kako bi napakostio My city forumu.

Dopuna: 13 Apr 2015 0:19

Drugo u zadnjih godinu dana cela dijaspora Sirije je odrzala na svako kontinentu skup podrske Asadu,pa cak i u Srbiji. Bukvalno u svakoj drzavi gde ih ima odrzali su skup,pa cak u sred SAD-a i to u nekoliko gradova.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

NATO data: Assad winning the war for Syrians’ hearts and minds
LONDON — After two years of civil war, support for the regime of
Syrian President Bashar Assad was said to have sharply increased.
NATO has been studying data that told of a sharp rise in support for
Assad. The data, compiled by Western-sponsored activists and organizations,
showed that a majority of Syrians were alarmed by the Al Qaida takeover of
the Sunni revolt and preferred to return to Assad, Middle East Newsline reported.
A Syrian man waves his national flag bearing the image of President Bashar Assad. /Marwan Naamani/AFP/Getty Images
A man waves the Syrian flag bearing the image of President Bashar Assad. /Marwan Naamani/AFP/Getty Images
“The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad,”
a Western source familiar with the data said. “Assad is winning the war
mostly because the people are cooperating with him against the rebels.”
The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent
of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels.

The sources said no formal polling was taken in Syria, racked by two
years of civil war in which 90,000 people were reported killed. They said
the data came from a range of activists and independent organizations that
were working in Syria, particularly in relief efforts.
The data was relayed to NATO as the Western alliance has been divided
over whether to intervene in Syria. Britain and France were said to have
been preparing to send weapons to the rebels while the United States was
focusing on protecting Syria’s southern neighbor Jordan.
A report to NATO said Syrians have undergone a change of heart over the
last six months. The change was seen most in the majority Sunni community,
which was long thought to have supported the revolt.
“The Sunnis have no love for Assad, but the great majority of the
community is withdrawing from the revolt,” the source said. “What is left is
the foreign fighters who are sponsored by Qatar and Saudi Arabia. They are
seen by the Sunnis as far worse than Assad.”
http://www.worldtribune.com/2013/05/31/nato-data-a.....and-minds/

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Zeli te li jos neki izvor mozda vam ovi Engleski nisu dovoljni ma sigurno lazu,kada My city kaze da lazu to se i desi.
Ovde ima pripadnika KGB,FSB,CIA,MI5,MI6,BND,MDB-a,MOSAD,DGSE....,a sada jedno pitanje da vi nema clanove mozda i u Mukhabarat ako i tu ima te onda ste najbolji forum i obavesajna agencija na svetu.
Postoje na Sirijskim sajtovima imena svih glavnih ljudi u Mukhabarat-u od osnivanja,a posto vi sve znate onda mora da ima te ljude na samom celu Mukhabarat,pa ajde da nam otkrije te ko je doticni gospodin da znam da ne objavljujem sve jer vi sve zna te.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

Syria War - Rare Helmet Cam Combat Footage From Hezbollah In Heavy Fighting And Firefight In Syria

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Irbis ::
NATO reveals 70% of Syrians support Bashar al-Assad
http://www.voltairenet.org/article178779.html


Na ovom sajtu u delu "About Voltaire Network" (http://www.voltairenet.org/article150341.html) stoji:

Citat:Founded by French intellectual Thierry Meyssan, Voltaire Network International is a web of non-aligned press groups dedicated to the analysis of international relations.

Dotični Thierry Meyssan živi u Damasku (na osnovu https://en.wikipedia.org/wiki/Thierry_Meyssan)

Citat:
Meyssan is currently living in Damascus, Syria. He is a journalist for the Russian weekly magazine Odnako (Однако).


Pomenuti je sklon teorijama zavera, a iza svega stoji CIA (a i ko bi drugi jer su ostali svi pacifisti)
Bez namere da se upuštam u debate oko toga ko je ko, ovde samo želim da prikažem navedeni sajt i autora koji stoji iza njega.

Elem, treba biti skeptičan kada su izvori u pitanju i ne uzimati ih kao 100% tačne već sa 100% rezerve.

Jedan off koji može da prikaže kako funkcionišu mediji (možda će biti nekom od koristi):

Istraživanje jugoslovenske štampe o arapsko-izraelskom ratu 1973. bilo je u žiži mojeg interesovanja. Elem, znamo kako je počeo i kako se završio taj rat.
Situacija u listu "Politika" (koji je najviše izveštavao o tim događajima) je bila sledeća:
-Izrael je 6. oktobra udario preko Golana i Sueckog kanala i izvršio novu agresiju ali su Egipćani i Sirijci uzvratili kontra-napadom i porazili neprijatelja i krenuli da oslobađaju osvojene teritorije (izvor: Kominike egipatskog generalštaba, prenela MENA - egipatska novinska agencija, slično našem Tanjugu). Naslovna strana Politike: "Izrael napao Egipat i Siriju"
-Egipćani i Sirijci su u prvih sedam dana rata oborili preko 300 izraelskih aviona (izvor: Kominike egipatskog generalštaba, koji je preno Rojter i UPI). Naslovi u fazonu: Arapi nanose strahovite gubitke agresoru, napreduju na svim frontovima.
-Egipćani uništili 3-4 izraelskih plovila 10. oktobra (izvor: MENA pozivajući se na izvore u egipatskoj armiji) - u realnosti uništena 3-4 egipatska torpedna čamca (Tone Žabkar, Ratne mornarice u lokalnim ratovima 1950–1986, Beograd 1987, 80–108.)
-Egipćani javili da napreduju ka prevoju Mitla 20. oktobra iako se tada vode borbe na zapadoj obali Sueckog kanala. Egipćani javljaju da je mostobran uništen iako Izraelci napreduju ka jugu i odsecaju Treću armiju na kraju (Kominike egipatskog generalštaba, prenela MENA)
-Svi naslovi koji se tiču izraelskih uspeha bačeni su po ćoškovima strane, a uglavnom su članci bili do desetak rečenica. Kada je bilo ocrnjivanje Izraela, situacija je bila obrnuta. Naslovi na sredini strane, veliki, bombastični, mnogo slika i uglavnom imali reč "agresor", "osvajač" i slične "komplimente".
---------------
Po štampi: Egipćani su stigli do Tel Aviva ali su se ipak povukli na kraju.
Realnost: Novine često lažu.

Nekom će zvučati smešno i bezveze ali tada nije bilo interneta (twitera ili fejsa) tako da se nije moglo proveriti šta je istina, a šta laž. Ipak, ljudi su trljali ruke, čitali novine i odlazili u svoje OOUR-e sa uverenjem da je Izrael jedini negativac na Bliskom istoku iako je ona narodna "da je za svađu potrebno dvoje" i tada bila aktuelna.

Kraj off-a. Izvinjavam se za oduzimanje vremena i greškama u kucanju i gramatici jer sam kucao s nogu.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12571

@Irbis

Moja rekacija je bila na cuvenih 99% kada nije imao ni jednog protivkandidata (pre 14god.)

Inace dobro je pa si nasao tu cuvenu anketu gde se vidi da je to neko napisao a kao poziva se na neko istrazivanje radjeno za NATO. Dakle nema originala vec pricam ti pricu.

Po meni Asad ima jaku podrsku Hriscana i Šita i nesto umerenih Sunita. To bi moglo biti i 50% stanovnistva dakle on bi danas izbore dobio zato protivnici nisu za prelazak sa puski na glasacke listice. Verovatno islamisti hoce da rat se otegne od 2017 racunajuci na promenu americke politike.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1104 korisnika na forumu :: 58 registrovanih, 8 sakrivenih i 1038 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, AK - 230, AleksSE, Ben Roj, BORUTUS, BraneS, ceman, cvrle312, Dannyboy, darcaud, DavidA, DeerHunter, Denaya, djordje92sm, DPera, DragoslavS, Dukelander, dule10savic, Dzoni90, flash12, galijot, havoc995, HogarStrashni, ikan, ILGromovnik, Insan, Klecaviks, Koridor, Kubovac, kybonacci, leonard, lord sir giga, LUDI, madza, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, mnn2, moldway, Oscar, Panter, pein, Prašinar, repac, Romibrat, Shinobi, Sirius, Stoilkovic, styg, trajkoni018, vlad the impaler, vobo, vukovi, wolf431, yufighter, zdrebac, šumar bk2, 125