Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2187

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

sve dok asad drzi damask,homs,hamu i celu mediteransku obalu nije u opasnosti,da ne pricamo da dobro stoji i u alepu i der il zoru.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Avg 2011
  • Poruke: 161

Sto ih ne poklope sa SCUD-ovima....

Jedno 5 komada fino rasporedjenih da slucajno ko ne ostane ziv.



offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19833

Zato sto je preciznost istog +/- par kilometara.

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2011
  • Poruke: 161

Zar Sirija nema Scud-D cija je preciznost mnogo veca od te koju si ti naveo?

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

bozocv ::Zar Sirija nema Scud-D cija je preciznost mnogo veca od te koju si ti naveo?

Ne znam koliko je ovo tačno:

The Military Balance 2014, str. 345

Citat:
MSL * TACTICAL * SSM 84+: 18 Scud-B/Scud-C/Scud-D;
30 look-a-like; 18 FROG-7; 18+ SS-21 Tochka (Scarab)

The Military Balance 2014, strana 345.


PS:
Evo kompletnog pregleda naoružanja Sirije - The Military Balance iz 2014.





offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 29 Apr 2015 16:00

bozocv ::Sto ih ne poklope sa SCUD-ovima....

Jedno 5 komada fino rasporedjenih da slucajno ko ne ostane ziv.


Sta ce im SCUD kada imaju Iranske rakete skoro svih dometa,neke cak i prave u Siriji. SCUD rakete su vrlo razorne i ne treba mu omca oko vrata kako ubija svoj narod u vec pustom gradu,Ameri su za izmisljanje genocida zakon uz VB naravno.

Dopuna: 29 Apr 2015 16:08

Skinuse voditelja i kamermana
http://www.liveleak.com/view?i=64a_1430306651#y4r54HDCaUeoYoLs.01

Dopuna: 29 Apr 2015 16:09

Pala su i prva sela uz Izrael pod kontrolu ISIL-a a to je Qahtanyah

BEZANIJA PACOVA IZ ZGRADE.
https://www.facebook.com/ShaamNetwork.Arabic/videos/958053740911867/?fref=nf

Dopuna: 29 Apr 2015 16:11

KAD SU VIDELI SAA PACOVI OD SRECE IM POLETELI U ZAGRLJAJ.
https://www.facebook.com/syria.tube.news/photos/a......30/?type=1

Dopuna: 29 Apr 2015 16:12

Ofanziva SAA na Harasti https://www.youtube.com/watch?v=ozCz8zXixSg

Dopuna: 29 Apr 2015 16:13

Snimak iz idliba
https://www.facebook.com/nasra.alassad.syria/video.....=2&theater

Dopuna: 29 Apr 2015 16:14

Siba Manosur sa herojima na Idlibu https://www.youtube.com/watch?v=33POtL2CbBc&feature=youtu.be

SAA heroji u državnoj bolnici u Jisr al Shagour,Idlib https://pbs.twimg.com/media/CDuK83VVEAErY8X.jpg

U ‪#‎Yalda‬ ‪#‎Beit_Sahem‬ ‪#‎Babbila‬ u Damasku stigao konvoj sa hranom ,inače te četvrti u Damasku su prihvatile onaj dogovor o pomirenju i oni su na strani Sirijske armije https://www.youtube.com/watch?v=FXpr-eTJYLk

Dopuna: 29 Apr 2015 16:16

NDF and ‪#‎Syria‬-n Resistance take control of ‪#‎Fawru‬ in Al-Ghab Plain ‪#‎Hama‬ after intense clashes with ‪#‎Jaish_Fateh‬

The 106 Brigade of the Arab Army of the Republican guard-in coordination with the SSNP and the forces of National Defence -they released three villages in the governorship of Idlib after fierce clashes with the terrorists of Jabhat al-Nusra.

Aleppo, SANA - Five people were injured in Aleppo city bu gunfire from terrorist snipers.
A source at the Police Command told SANA that terrorist snipers holed up in Bab al-Nasr and Bustan al-Qast neighborhoods opened fire on civilians in Bab al-Farj neighborhood and near the Emigration and Passports Department
in the city.
The injured people were rushed to al-Razi Hospital for treatment.

Dopuna: 29 Apr 2015 16:20

Nakon gubitka strateški važnog uporišta, grada Jisr Al-Shughoura, sirijske snage južno od Idliba su se našle u situaciji da su im ugroženi opskrbni pravci za pružanje otpora i daljnje vođenje ofenzive protiv islamističkih militanata u tom području koji su početkom prošlog tjedna pokrenuli niz koordiniranih napada kako bi u sirijsku vojsku potpuno odsjekli u gradovima Ariha i Al-Mastouma, potom je u okruženju i uništili.

U nedjelju, 26. travnja, zapovjednik elitnih postrojbi sirijske vojske, pukovnik Soheil Al-Hasan, prima zapovijed osobno od predsjednika Bashara Al-Assada za daljnji nastavak vođenja operacija u tom dijelu bojišta, posebno za osiguranje dobavnih pravaca. Takozvani "Sirijski opservatorij za ljudska prava iz Londona“ (SOHR) je dobio snimak na kojem se vidi pukovnik Soheil Al Hasan kako usred stotina svojih vojnika razgovara s predsjednikom Basharom Al-Assadom i obećava mu da će "zadatak biti ispunjen i da će njegove snage držati položaje neposredno uz grad Jisr Al-Shughour i otvoriti novi dobavni pravac južno od Idliba u području ravnice Al-Ghab".

Pukovnik Soheil Al-Hasan je rekao da će s tisuću boraca i oklopnim vozilima obaviti tu zadaću, a onda se obratio predsjedniku Assadu i rekao mu: "Gospodine predsjedniče imamo poruku za vas!", a zatim su borci uzvikivali: "Allah, Soriyyah Bashar w bas!" (Allah, Sirija i samo Bashar). Pukovnik Al-Hasan je također poručio predsjedniku Assadu "kako svatko tko od njih umre, želi umrijeti i pozdravlja smrt koja dolazi".

Video: Pukovnik Soheil Al-Hassan razgovara s predsjednikom Assadom

Samo dan poslije, 106. elitna brigada Republikanske garde sirijske vojske u suradnji s milicijama Sirijske socijalne nacionalističke stranke (SSNP) i Nacionalnim obrambenim snagama oslobađa tri sela u pokrajini Idlib.

Nakon žestokih sukoba sa sirijskim ogrankom Al Qaede, Al Nusra Frontom, te njihovim saveznicima iz skupina Harakat Ahrar Al-Sham i Jaysh Al-Islam sirijske snage oslobađaju tri sela: Qastoun, Misheek i Zayarah, te otvaraju novi opskrbni pravac do gradova Arihe i Al-Mastoume, koji su pod neprestanim napadom militanata islamističkih militanata iz pravca ravnice Al-Ghaab.

Ovo je veliki uspjeh za vojnike koji su u se skoro našli u okruženju u gradovima Al-Mastouma i Ariha i novi opskrbni pravac je bio jedini način za njihovo preživljavanje i daljnji nastavak kampanje oslobađanja Idliba, prenose izvori bliski vladi u Damasku.

Ova je operacija bila od izuzetne važnosti, jer da sirijska vojska nije zadržala svoje položaje i zauzela ova tri sela, islamistima s istočne strane bojišta bi bio otvoren put prema pokrajini Latakija, a da im je to cilj najavili su i sami na svojim internetskim stranicama 25. travnja kada su se hvalili napredovanjem u području Al-Ghaba.

Fotografije, vojne karte i razvoj događaja na bojišnici kod Idliba, kao i ostalim dijelovima Sirije redovito objavljuje portal Peto Lucem, koji je potvrdio zauzimanje ova tri sela.

Iako pobunjenički izvori to i dalje poriču, na društvenim mrežama nema snimaka koji bi potvrdili njihovu prisutnost u tim selima, dok su se u suprotnim slučajevima, kako bi to i dokazali, obvezno slikali pored ulaza i prometnog znaka s imenom mjesta uz cestu.

Žestoke borbe se vode i u smjeru Jisr Al-Shughoura, a o kakvim je "umjerenim pobunjenicima" riječ vidi se iz najnovije snimke na kojoj u tijeku borbi pripadnici takozvane FSA hladnokrvno likvidiraju jednog pripadnika sirijske vojske koji im se predao, ali ove snimke SOHR iz Londona u pravilu ne objavljuje.

Video (+1Cool: Egzekucija zarobljenog sirijskog vojnika od strane pripadnika FSA

Vladini izvori navode, što potvrđuju i neki "objektivniji prozapadni oporbeni izvori" (kao na primjer ArchiCivilians), kako se žestoke borbe vode između sirijskih snaga i militanata Al-Nusra Fronta,Harakat Ahrar Al-Shama i Ajnad Al-Shama, koji su pokušali provaliti u grad Arihu. Međutim, sirijske snage su uspjele obraniti istočne dijelove grada, te prisiliti islamističke snage da obustave napad.

Al-Nusra Front i njihovi saveznici su ranije zauzeli selo Ishtabraq i grad Jisr Al-Shughour, ali su izgubili dio zauzetih područja za vrijeme kratke ofenzive sirijske vojske u ponedjeljak.

Kada su militanti Al-Nusra Fronta ušli u selo Ishtabraq, navodno su bili 54 civila, dok je sudbina 65 mještana nepoznata. Ovo izvješće su potvrdili mještana koji su pobjegli iz tog područja prije dolaska islamističkih militanata. Međutim, takozvani "Sirijski pobunjenički opservatorij" (SyriaRebelObs) tvrdi "kako zločine čine isključivo militanti Al Nusra Fronta i skupine Al-Nusra Front i skupina Ansar Al Din, dok FSA postupa po konvencijama i pravilima ratovanja"

Već četvrti dan zaredom islamistički militanti pokušavaju ući u Nacionalnu bolnicu u Jisr Al-Shughouru, gdje se utvrdilo oko 120 vojnika 87. brigade sirijske vojske, a posljednja fotografija koju su objavili sirijski izbori datira od prije tri dana i u blizini Nacionalne bolnice se vidi sirijski vojnik i nekoliko ubijenih terorista.

Do sada su vojnici unutar Nacionalne bolnice u Jisr Al-Shughouru odbili pozive na predaju i neće položiti oružje, a trenutno su dobro naoružani i, ako se žele povući iz objekta, imaju pravac za bijeg, tvrde sirijski izvori.

Iako je islamistima konačni cilj zauzimanje gradova Al-Mastoume i Arihe, vrše napade i u brojnim drugim područjima, usprkos značajnim gubicima u ljudstvu.

U posljednja 24 sata je u blizini Jisr Al-Shughoura sirijska vojska poimence identificirala desetke ubijenih islamističkih militanata, među kojima je ima dosta Saudijaca, jedan Egipćanin i jedan Iračanin, a ostali su bivši pripadnici FSA ili pobunjeničkih brigada koji su tijekom sukoba prešli u redove Al-Nusra Fronta.

Ranije su dužnosnici iz Damaska tvrdili da islamistički militanti ove nedavne pobjede mogu zahvaliti pomoći koju u posljednje vrijeme dobivaju iz Turske, Saudijske Arabije i Katara, što je u jučerašnjem izdanju u opširnom članku o Siriji potvrdio i američki časopis Foreign Policy, kojeg inače zovu i "vanjskopolitičkim priručnikom State Departmenta".

S druge strane stiže vijest da je Iran odlučio uspostaviti izravnu pomorsku liniju sa Sirijom, prenosi PressTV. Iako Teheran u službenom priopćenju navodi da je riječ o "trgovinskoj liniji", nema sumnje da bi to vrlo lako mogao postati i pravac kojim će se sirijskoj vojsci dostavljati prijeko potrebno naoružanje i oprema, nakon četiri godine borbi protiv hordi islamističkih militanata koji se u Siriju slijevaju iz cijelog svijeta.
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/zest.....policy-374

Dopuna: 29 Apr 2015 16:34

Al-Qirmeed Military Base and Al-Qirmeed Factory: We are at war with Turkey, the Zionist Khazar State and Jordan; and General Fahd Jaassim Al-Furayj, Syria’s Defense Minister, is in Teheran today and tomorrow to discuss that issue with his counterpart, Maj. Gen. Hussayn Dehqaan. This meeting comes on the heels of another important one that joined the Syrian, Iraqi and Iranian Foreign MInisters, also, in Teheran a few days ago to discuss ways of coordinating the war on terror. These meetings take place at the direction of the president, Dr. Bashshaar Al-Assad, who has now decided to confront the architects of terrorism in Ankara, Tel Aviv and Amman. The attacks on both Idlib City and Jisr Al-Shughoor have made it clear that Turkey is now a combatant against the Syrian Army and Syrian people. The Jordanian government’s abandonment of the Naseeb Crossing, an act of pure economic suicide, is also proof that the dwarf monarch of Jordan is taking his cues from Saudi apes and cockroaches. The ability of Alqaeda to operate in the Qunaytra zone is also proof that the Zionist Entity is hell-bent on bathing in a shower of missiles. What we did not tell you is that Hizbollah is very much a part of these discussions and is briefed on every point.
The Turk rats are determined to extend their reach to Syrian Army-controlled Areeha, a city of thousands who have now advanced their best young men and women as volunteers to fight with the Syrian Army. Areehaa is the Aramaic/Arabic form of the word Jericho (which is mispronounced shamefully by the European counterfeit Jews of Europe and Khazaria.) As I write, the Syrian Army high command is organizing a massive new force made up of troops which left Idlib, troops which left Jisr Al-Shughoor and those from the Al-Qirmeed Base. All these locations are close to the Turk border. The rats could not mount any such attack were it not for the Turk pimps and vermin who provide them with haven and logistical assistance. In the case of the Kasab Crossing, Turk military personnel participated openly in helping the rats to lose the battle for control of that Armenian town.
Everybody knows that Aleppo has fallen to the Syrian Army. This singularly valuable prize city would have been a perfect bargaining chip to effectuate the “transition” to Sunni Muslim Brotherhood rule as envisaged by the malodorous Erdoghani Turks. But, things didn’t turn out right for them. So, they opted for another assault on Idlib which is even more advantageous for the plague-carrying rats. The terrain favors small groups of terrorists and gives them greater invisibility. There are areas of Idlib which are notorious for bigotry and make ideal breeding grounds for pre-Cambrian grubs and other forms of infectious flies.
After the assault on Jisr Al-Shughoor, the Alqaeda rats sent around 800 behind a convoy of suicide trucks all driven by nihilist perverts from the Saudi Arabian kingdom of heresy. At Jisr Al-Shughoor, the SAA maintains a well-equipped force at the southern entrance near the National Hospital which was a scene of incredible delight yesterday when the SAA killed over 200 Chechens trying to oust them from their positions in order to murder the patients and staff at the hospital – a staff apparently made up of mostly Christians and Alawi professionals. Big flop.
Yesterday, that is Sunday at night until Monday at dawn, the noisome rodents launched 3 bomb-laden trucks driven by Saudis into the area of the hatcheries where an SAA outpost was located. Some of our soldiers were killed in the first explosion although they had been told to abandon the site. In any case, within minutes, another truck was detonated by remote control near the entrance to the military base. And then, in an unprecedented wave of kamikazi-style attacks, a third truck was detonated beyond the first 2 allowing a regiment-sized group of rats to enter, all wearing suicide belts. Ten of the rodents blew themselves up inside the base, but for naught. The commander of the base had already given the order to withdraw in 3 organized phases. The withdrawals were to Mastoomaa and surrounding hills where the SAA maintains a large base, the second at Areehaa and the third at Museebeen.
Simultaneously, Syrian Army regulars struck a severe blow to the efforts of the Turk and British-aided rodents by wresting control of Al-Ziyaara from a group of bearded vermin establishing artillery control over the area all the way to Al-Mastoomaa.

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2410
  • Gde živiš: South of Heaven

^
Браво за онај снимак са репортером и сниматељем! 🙌

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

Iz cega su kok uli ovog snimatelja i voditelja?

offline
  • Pridružio: 29 Apr 2015
  • Poruke: 5

Napisano: 29 Apr 2015 20:33

monomah ::sve dok asad drzi damask,homs,hamu i celu mediteransku obalu nije u opasnosti,da ne pricamo da dobro stoji i u alepu i der il zoru.

Kako uspeva da snabdeva snage u Deir ez Zoru

Dopuna: 29 Apr 2015 20:34

isto pitanje i za hasaku, za qamišlli pretpostavljam da dobro surađuju sa Kurdima

Dopuna: 29 Apr 2015 20:35

ovaj ulazak terorista u idlib tako podseća na ulazak ukesab pa svi znamo kako je završila avantura terora u kesabu

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

[quote="monika.salic"]Napisano: 29 Apr 2015 20:33

monomah ::sve dok asad drzi damask,homs,hamu i celu mediteransku obalu nije u opasnosti,da ne pricamo da dobro stoji i u alepu i der il zoru.

Kako uspeva da snabdeva snage u Deir ez Zoru

Dopuna: 29 Apr 2015 20:34

isto pitanje i za hasaku, za qamišlli pretpostavljam da dobro surađuju sa Kurdima

Dopuna: 29 Apr 2015 20:35

ovaj ulazak terorista u idlib tako podseća na ulazak ukesab pa svi znamo kako je završila avantura terora u kesabu [/quote
]
Kako?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1038 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 984 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., arsa, babaroga, bigfoot, Bobrock1, bojcistv, cikadeda, comi_pfc, DENIRO, DPera, Dukelander, dule10savic, Fog of War, ivan1973, Kriglord, krkalon, Lazarus, ljuba, mačković, mercedesamg, Metanoja, MiG-29M2, mile23, moldway, Nemanja.M, oldtimer, opt1, ostoja, ozzy, Panter, pedja.st, pein, raptorsi, Ripanjac, Sass Drake, ser.hill, SlaKoj, strelac07, theNedjeljko, Tragač, vathra, VJ, Vlad000, VladaKG1980, wizzardone, zmajognjeniivan, Živković