Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2255

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

Napisano: 23 Maj 2015 15:55

Kralj...Hezbolah ce da odluci ovaj rat

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153023583962830&id=152712952829

Dopuna: 23 Maj 2015 16:02

lopov drpiga ::Hassan calls for full Hizballah mobilization for Syria
DEBKAfile May 23, 2015, 11:08 AM (IDT)

"This is the time for everyone to mobilize, everyone who can participate," said Hizballah leader Hassan Nasrallah Saturday. He added. "The danger facing us is an existential one that is similar to that in 1982." If the organization had not fought in Syria, it would have found itself fighting inside Lebanese territory, he said ,in an attempt to justify the heavy losses the organization has sustained in fighting alongside Bashar Assad’s army.
link

Hezbolah i Isil su najozbiljnije vojne formacije tamo



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2013
  • Poruke: 144

nisam neki stručnjak, ali čini mi se da isil ima naglasak na masovnosti, brutalnosti, fanatizmu i masovnim samoubilačkim napadima, dok hezbolah ima ograničene ljudske resurse, ima disciplinu i utreniranost, fanatizam, samoubilačke napade poznaju, ali ni približno vom što radi isil



offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

Heroji iz Bolnice na svega 1km od Bolnice po uspesnom proboju...extra video

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706354349476609&id=414791685299545

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2838
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Vidim da ovde pojedini novi clanovi a narocito oni koji su iz Hrvatske preteruju sa nekim prozapadnim analizama koja se ticu Ruske vojne snage i njene odlucnosti da zada udarac zapadu. Jednostavno mentalitet Rusa nije destruktivnog karaktera i filozofija zivota im se ne zasniva na vecitom mislju kako da dominiraju svetom. Oni su svoju snagu pokazali u dva svetska rata, i nedao bog da tu svoju snagu moraju opet da pokazuju jer sigurno bi isli do kraja i upotrebili bi sva moguca raspoloziva sredstava. Zapad je prenaduvao svoju vojnu moc kroz razna medijksa pomagala i senzacionalistickim izjavama o njihovoj civilizacijskoj superiornosti kroz vekove. Mozda su uspeli u zadnjih 50 godina da nametnu svoj stil zivota na vecini kontinetata ali da bi to opstalo i imalo duzi efekat zapadu je potrebna konstatna nadmoc nad ostatkom sveta koja je jedino odrziva pokazivanjem misica. Medjutim kao sto i bilderi dozive svoj vrhunac i ma koliko god uzimali steroide jer telo samo po sebi stari tako je i zapadu uvek potrebno neko novo zariste i ujedno vazalna drzava ili vise njih koje bi zarad zapada stvarale efekat neprikosnovenosti zapadne civilizacije u ocuvanju svetskog mira. E nasuprot njma tu je i Rusija kao trn u oku, veciti neprijetalj nekada kao dikatorska carevina a sada kao crvena ruka samog djavola. Ali da li je sve tako kako zapad plasira pricu i ujedno je siri preko svojih laznih misionara? Pa naravno da nije jer da jeste SAD sigurno ne bi konstatno vrsile regrutovanje novih clanova NATO-a i ubedjivale ih kako im od Rusije preti apokalipsa, zar neko ako je dovoljno jak trazi pomoc od slabijeg ? Naravno da ne trazi jer u tom slucaju mora i njega da brani, jednostavno SAD-e kao i sam NATO daleko su slabiji i ekonomski i vojno nego li sto sami sebe pretsavljaju. Rat u Siriji je najbolji primer, jer njihovo povlacenje nakon Ruske otvorene pretnje da ce Siriju braniti u Moskvi pokazao je njihovu moc. Medjutim zapad je jos jednom pokazao svoju najbolju vojnu strategiju u vidu formiranja nekih novih oslobodioca za ljudska prava u ovom slucaju ISIL-a da resi problem u Siriji i Iraku koji se polako otrgo o kontroli. Svedoci smo laznog granatiranja islamskih polozaja od strane SAD-a ali na zalost bicemo i svedoci stvarnog granatiranja americkog kontineta od strane onih za koje pojedine drzave i nove clanice NATO-a misle da je samo bleda slika nekadasnjeg SSSR-a.

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

Alo ljudi tema je Rat u Siriji

Heroji Sirije koji su probili obruc belosvetskog sljama

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706354.....1685299545

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2012
  • Poruke: 1993

Hezbolasi su trenutno najbolji vojnici na Levantu ali ako pogledate strukturu poslednje isporuke američke vojne pomoći Izraelu videćete da je probrana za borbu protiv njih.Razbijači bunkera u prvom planu,za uništavanje Hezbolahovih zaliha raketa zemlja-zemlja.Uz Gvozdenu kupolu . . .izgleda da se bliži čas masovnog napada Izraela na jug Libana.Ako znamo da je sirijsko hemijsko oružje sporazumom već uglavnom neutralisano(verovatno je Asad sačuvao neke manje količine ali to je za Izrael podnošljivo) a sirijska armija potresena iz temelja . . . vidimo ko je POBEDNIK Arapskog proleća !
-Spec. službe rasklimaju protivnika a rakete i bombe ga dotuku.Višedecenijski projekat odgajanja i planskog nametanja "islamskog"(mnogi islamski teolozi tvrde da ovo što gledamo nema mnogo veze sa Islamom) ekstremizma muslimanskim masama na Levantu,Srednjem istoku a sada već i Mediteranu(Libija pre svega) je dao rezultat. Ujka Sem ima toljagu( u obliku ISILA,Al Kaide ili kako god nazovemo njegove iznajmljene ubojice) kojom preti Evropi(danas) Rusiji (sutra) i neposlušnim državama juga Evrope,Levanta,Srednjeg istoka pa sve do Indije i Kine.
-Jeftini vojnici i nikoga nije briga kada poginu,nema više reprize anti ratnih protesta kao tokom Vijetnamskog rata.Nema ni razloga,ne ginu GI već bradati momci u tri četvrt dugačkim gaćama a broj američkih žrtava (kada se bradonje povremeno otmu kontoli) je manji od broja stradalih od neispravnih tostera u SAD.
-Genijalno . . . zločinački ali genijalno.Zločin uzdignut na nivo nauke . . .psihologije pre svega.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12571

Meni je ova taktika sirijske vojske jedino logicna ako kupuje vreme. Mislim ako se u pozadini ozbiljno utvrdjuju i pripremaju da izgrade neprobojnu odbrambenu liniju naspram isislovaca. Samo tako mi je logicno da se trose u gradovima i mestima gde nemaju ozbiljnu podrsku stanovnistva.

Jel ima takvih indicija ili je u pozadini narod šubi dubi da? Setite se kako je to bilo u SSSR za vreme otadzbinskog rata, crvena armija je jurisala u vec izgubljene bitke ne bi li se kupilo vreme da se dodatno fortifikuje Moskva a kasnije Staljingrad. Ali tu je narod masovno kopao rovove i antitenkovske jarkove. Da li to rade Siti i hriscani u Siriji? Deluje mi da. Nadam se da ozbiljno gresim.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2013
  • Poruke: 144

borbi između isila i ostalih pobunjenika nema osim ono malo linije iznad alepa... saa bi trebala zbiti redove, napustiti alepp, povući se u hamu te pustiti pobunjenike i isil da se potuku oko teritorija, a da se to iskoristi za čišćenje preostalih džepova u pozadini.

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2014
  • Poruke: 436

lopov drpiga ::borbi između isila i ostalih pobunjenika nema osim ono malo linije iznad alepa... saa bi trebala zbiti redove, napustiti alepp, povući se u hamu te pustiti pobunjenike i isil da se potuku oko teritorija, a da se to iskoristi za čišćenje preostalih džepova u pozadini.

Da napuste najveći grad? Bolje neka se povuku iz Hasake ako su već u takvoj situaciji.

offline
  • T-72 
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 1129

Da napusti Alep...posle 4 pune godine ratovanja i toliko napora i zivota ulozenih da se taj dvomilionski grad okruzi,i sta ce onda 70% stanovnistva koje se nalazi u vladinom delu?...pa da,mislim da vredi taj predlog poslati mejlom licno Asadu na razmatranje.Ja licno mislim da nijedna vojska da se nalazi na mestu SAA sa ljudstvom i resursima koje ima nebi mogla bolje da se nosi sa tom gomilom frontova,koridora,verskih fanatika koji jurisaju kao bez glave.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 732 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 3 sakrivenih i 723 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: doloress, Hans Gajger, ILGromovnik, milenko crazy north, Sir Budimir, šumar bk2