Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2261

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1267
  • Gde živiš: Srbija

T-72 ::О каквој општој мобилизацији говориш,као да не пратимо исти сукоб,наравно да присилна мобилизација не долази у обзир јер шта ће САА војник кога ће присилно мобилисати,дати му оружије,а он нпр. побије своје колеге јер је верски индоктриниран или му се једноставно друга страна више свиђа не мора то може само да преда оружије непријатељу или да му јавља позиције војске односно да буде шпијун и побегне чим меци крену да лете.Значи само добровољно долази у обзир и то са дебелом провером.Наравно да су Идлиб,Палмира пали јер га већина домаћег становништво није хтела да брани,можда оно чак ни не симпатише џихадисте али нема никакав мотив да пуца на њих.

O opstoj prijateljskoj mobilizaciji.
Latakija i Tartus imaju skoro 500.000 stanovnika. To je minimum 25-30.000 alavitskih i hriscanskih vojnika. Idlib ne bi pao da je bilo opste mobilizacije, koja se inace sprovodi u kriznom trenutku. Kakvo odavanje polozaja i brojcanog stanja, Idlib i cela ruta snabdevanja su u dolini. Sve se vidi i sve se zna.

Sirija je imala negde oko 17-18 m stanovnika pre rata. Izbeglica je oko 5-6 miliona. "Prijateljskog" stanovnistva je oko 25 %, mozda i vise. Cetvrtina od 12miliona je= 3miliona= 250.000-300.000 mobilisanih vojnika. Nek je i 200.000. Ovo su sve brojke bez sunita, a ima deo njih koji su uz Asada.
Stanovnistvo je izuzetno mlado.
Po procenama Asad nema ni 150.000 vojnika. O tome ja govorim.
Dzepovi bi se resili masovnijom mobilizacijom i masovnijim udarima. Zrtve bi bile vece, ali i ovako su zrtve velike, a rezultata nema.
Imamo primer sada ovamo ka Libanu, Hezbolah i SAA, masovno, opkoljavanje i saterivanje. Cekalo se 3 godine na to, ne razumem.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • T-72 
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 1129

Какво фрљање цифрама и проценама,не знам шта бих реплицирао заиста.



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2013
  • Poruke: 144

Former UK army chief: Send 5,000 ground troops to fight ISIS
Former head of the British army, Lord Dannatt, said Sunday that since the coalition air force campaign had failed to stop the ISIS advance, it was time to “think the previously unthinkable” and send 5,000 ground troops to fight the Islamists in Syria and Iraq. In an interview with Sjky TV, he said the situation in Syria was different from Iraq. “There, he said, t[the West] had confused objectives” unable to decide who was worst – Bashar Assad or ISIS. In Lord Dannatt's view, Assad must be supported for the higher priority which was getting ISIS stopped.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1267
  • Gde živiš: Srbija

T-72 ::Какво фрљање цифрама и проценама,не знам шта бих реплицирао заиста.

Niko te ne tera da repliciras, ali nemoj ni ti da se frljas ovako praznim i kao autoritativnim recenicama.

Paralele su izvucene iz procenta mobilizacije rata u Bosni. Slicna verska i politicka situacija, rastrkane teritorije, mnogo izbeglica.

To je kao kad bi Srbi imali mobilisanih 45-50.000, umesto 90.000, koliko su imali.

Neko na forumu rece da cak nije ni proglaseno ratno stanje u Siriji, da li je to tacno?

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2015
  • Poruke: 71

Napisano: 24 Maj 2015 16:16

youtube.com/watch?v=YBo5P3XmUaY …Conflict News ‏@rConflictNews
VIDEO: Footage showing claimed assassination of Brigadier General Bassam Ali Muhanna in Damascus by Ahrar al-Sham

Dopuna: 24 Maj 2015 16:21

SYRIA: Reports #ISIS has shot down a regime helicopter near Kweres Military Airport in northern #Syria - @syriahr

offline
  • T-72 
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 1129

radionica1 ::T-72 ::Какво фрљање цифрама и проценама,не знам шта бих реплицирао заиста.

Niko te ne tera da repliciras, ali nemoj ni ti da se frljas ovako praznim i kao autoritativnim recenicama.

Paralele su izvucene iz procenta mobilizacije rata u Bosni. Slicna verska i politicka situacija, rastrkane teritorije, mnogo izbeglica.

To je kao kad bi Srbi imali mobilisanih 45-50.000, umesto 90.000, koliko su imali.

Neko na forumu rece da cak nije ni proglaseno ratno stanje u Siriji, da li je to tacno?


Jeste tacno,to je verovatno politika vlade jer se bore protiv terorizma. Nego da ne idem dalje,napisao si da Tartus i Latakija imaju 0,5 miliona ,Latakija i Tartus imaju preko 3,3 miliona stanovnika ! kakvih ,, 25 % prijateljskog stanovnistva" ...

offline
  • Pridružio: 21 Sep 2013
  • Poruke: 112
  • Gde živiš: Maribor

Evo vec 4 ili 5 godina Asad gubi rat ali nikako da ga izgubi, na veliku zalost pojedini forumasa. To da je SAA ovoliko dugo izdrzala protiv ovolikog olosa potpomognutog sa najbogatim drzavama svjeta je jedno veliko cudo. Tako da Asad i oni koji mu pomazu znaju sta rade, a sto se tice gubitaka SAA i NDF , pa rat je nije ekskurzija, postoje pobjede i porazi , danes je jedno sutra je drugo. A uz tako treoristicko raspolozene susjede cudo je da Sirija uopste postoji. U islamu postoji zakon, Serijatski zakon, i najveci zlocinac mora imati posteno sudjenj po tom zakonu, a to sto ovi demokratski borci koji znaju po par sura iz Kurana i misle da su Alimi i da jim to daja pravo da odsjecaju glave vojnicima i civilima sve po prijeko u ime Islama i u ime Boga, je za svaku osudu svakog Muslimana koji i malo poznaje svoju vjeru. Mozda Asad nije nije dobsr momak ali 100% je manje zlo od ovih demokrata, tako da ovo uporno pokazivanje povlacenje vojske iz bolnice kao veliku bjezaniju i poraz Asada i SAA je samo velika zelja pojedinaca, kao sto sam rekao, danas je jedno sutra je drugo, u ratu je tako.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2015
  • Poruke: 71

Jeeste,velika zalost,pojedinci,neki tamo,oni...sve neki neodredjeni,zli,sram ih bilo.Recnik savetnika Velikog Vodje.Pa gubi rat,nego sta.Izgubio ga je u startu,jer mu je cilj bio ocuvanje Sirije,i naravno,ostanak na vlasti,a pre toga se smejao Gadafiju.Drzavu,ovakvu kakva je bila,nije sacuvao,niti ce postojati jedna Sirija.Vlast,pa i nju je izgubio.Svaka cast,drzao se lavovski,po cenu mnogo zivota.Sad,kad na sahovskom polju borbe NATO i Rusije,polje Sirije i nije toliko strateski vazno,konacno ce biti pusten niz vodu...tako misle oni,neki,pojedinci.Ali,pusti ti njih.Samo se napni i koncetrisi,mozda telepatski pomognes SAA.

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2004
  • Poruke: 222
  • Gde živiš: srbija

Napisano: 24 Maj 2015 18:24

DjordjeMilj ::Jeeste,velika zalost,pojedinci,neki tamo,oni...sve neki neodredjeni,zli,sram ih bilo.Recnik savetnika Velikog Vodje.Pa gubi rat,nego sta.Izgubio ga je u startu,jer mu je cilj bio ocuvanje Sirije,i naravno,ostanak na vlasti,a pre toga se smejao Gadafiju.Drzavu,ovakvu kakva je bila,nije sacuvao,niti ce postojati jedna Sirija.Vlast,pa i nju je izgubio.Svaka cast,drzao se lavovski,po cenu mnogo zivota.Sad,kad na sahovskom polju borbe NATO i Rusije,polje Sirije i nije toliko strateski vazno,konacno ce biti pusten niz vodu...tako misle oni,neki,pojedinci.Ali,pusti ti njih.Samo se napni i koncetrisi,mozda telepatski pomognes SAA.
U kom si ti fazonu...Ti znas koji su interesi Sad i Rusije..I ko je koga pustio niz vodu
..Ovaj rat se uskoro nece zavrsiti i to je ocigledno neciji cilj...Asad je izdrzao najtezu 2012 godinu...Sirija nikad nece biti celovita kao ni Irak...Kurdi su dobili apsolutno pravo na svoju drzavu...A ne zaboravimo da je 1969 Dadam Husein upropastio osnivanje Arapske Unije sa Basarovim ovem.na celu...

Dopuna: 24 Maj 2015 18:28

http://www.advance.hr/vijesti/masivni-zracni-napad.....-shughour/

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2015
  • Poruke: 71

Napisano: 24 Maj 2015 18:32

U fazonu sam da nisam corav kod ociju.Ali,neka,sad ce armija duhova,tenkovi koji novi i parkirani leze u kasarnama da pomognu Asadu.A za svaki slucaj,Rusi ce da bace koju atomsku....

Dopuna: 24 Maj 2015 18:33

Zavrsiti se skoro rat nece,to sam i ja rekao,ali bez Asada...klace se sekte i teroristicke organizacije

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 741 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 2 sakrivenih i 736 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: doloress, Hans Gajger, nemkea71