Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2354

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99820

Turkey has reportedly agreed to allow the United States to use one of its airbases to launch airstrikes in Syria allegedly to target ISIL Takfiri militants.

Arrow http://www.presstv.ir/Detail/2015/07/10/419579/US-Syria-Turkey-ISIL-airstrikes



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99820

Citat:Syrian Arab Army operations in Zabadani

Citat:Syrian Army at the front lines as they capture different position & hills surrounding Palmyra


Citat:Photos of the Syrian Arab Army as they restore control of the areas surrounding Palmyre



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2013
  • Poruke: 144

Izraelski generali i analitičari: "Spasite Assadov režim - Islamističke ekstremiste nitko neće moći kontrolirati!" ............. Middle East Monitor piše kako je sve veći broj izraelskih generala i političkih analitičara koji od premijera Netanyahua i njegove vlade traže da pruži izravnu vojnu pomoć režimu Bashara Al-Assada u Siriji kako bi se spriječio njegov pad. Pokrenuta je kampanja bez presedana pod imenom "Spasite Assadov režim" (Save the Assad regime), prenosi Middle East Monitor.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Advance.hr: Sirijska vojska pokrenula veliku ofenzivu s ciljem protjerivanja ISIL-a iz Palmire

http://www.advance.hr/vijesti/sirijska-vojska-pokr.....z-palmire/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33981

Ode glava
https://www.youtube.com/watch?v=Wv9YySzW4yk
Syria - SAA & NDF operations against terrorists in Al-Ghab || 2015
https://www.youtube.com/watch?v=xiJfBZES5f4
SAA & Hezbollah in Aleppo close firefight with terrorists Nusra ISIS gangs. Syria Lebanon
https://www.youtube.com/watch?v=-WI8fkR4Bmc
Syrian Army Operations Inside Zabadani Syria
https://www.youtube.com/watch?v=u20UQQtAHF8

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99820

Syrian Army is 3.5km from Palmyra

Arrow http://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-is.....hey-do-it/

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Advance.hr: U uzaludnoj potrazi za "umjerenima": Potpuni fijasko američke obuke sirijskih pobunjenika - uvježbali svega 60 osoba, samo 1% od predviđenog plana

http://www.advance.hr/vijesti/u-uzaludnoj-potrazi-.....nog-plana/

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

gold_digger ::cezar 35 ::@....

Ono sto mesecima prikriva, Obama je ovih dana obelodanio na brifingu u Vasingtonu.
Frojd bi rekao.....omaska.



Ako sam dobro razumeo, rekao je sledece: "U skladu sa dodatnim merama, koje sam naredio proslog meseca, ubrzacemo obuku ISIL-a, ukljucujuci dobrovoljce iz sunitskih plemena u provinciji Anbar"


Nije nista priznao vec je neko isekao video.

Gde je demanti? Ja ga ne vidoh?
Ovo je podiglo veliku prasinu,a demantija nema.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Provincija Daraa:
Cela provincija Daraa je bila u znaku dve operacije,prva je operacija na bazi 52.brigade na granici zemlje Druza,kod provincije Sweida,gde su militanti uspeli da preuzmu bazu i pokrenu napad na drugu bazu samo desetak kilometara od glavnog grada istoimene provincije,grad Sweida
Pošto su militanti došli do baze Thaalah,SAA je uz pomoć Druza uspeo da povrati položaje oko baze,nanese velike gubitke militantima i odbaci ih nekoliko kilometara od baze,pritom su oslobodili selo Sakh pored baze.Bitka je divljala nekoliko dana,kada su militanti napokon odustali od napada na bazu,povlačeći se sa širog područija,izvlačeći svoje mrtve i ranjene,koji po poslednjem popisu,prelaze preko 130+ mrtvih,i dvostruko ranjenih!
Ova operacija je bila uvod u veliku operaciju koja je imala za plan da preseče koridor prema glavnom gradu istoimene provincije Daraa,trebalo je početi široku operaciju pod kodnim imenom "Južna Oluja"koja je imala za cilj da se deo trupa skoncentriše oko grada Khirbet Ghazaleha,i da se svom silinom taj grad zauzme,dok će druga operativna grupa sastavljena od niza militantnih formacija,napadne sam grad Daraa.
Mesec dana pre toga,zbog straha da bi padom cele provincije Daraa moglo doći do otvorenog puta za Damask,došla je združena operativna grupa od specijalista iz Rusije i Irana,koja je bila poslata da ojača položaje SAA,da popravi propuste,i što je najvažnije,doneta je preko potrebna oprema za otkrivanje lansera TOW koji su sejali smrt medju sirijskim tenkistima i svim ostalim pripadnicima SAA.Specijalisti su doneli gomilu opto-elektronike za rano javljanje i otkrivanje koje će biti korišćeno u predstojećoj ofanzivi militanata.
Kada je ofanziva krenula,bila je sastavljena od preko 30 grupa,koje su bile objedinjene pod kodnim imenom "Južna Oluja".
Da ova operacija neće ići glatko,pokazalo se pred ovu ofanzivu,gde je Al Nusra pokušala da objedini sve grupe kao što je to uradila i na provinciji Idlib,da ih prisili u koaliciju Jaish al Fatah(Oslobodilačku Armiju),no medjutim,tome su se usprotivile većina grupa,zbog strha da će nestati sa scene,i da će Al Nusra front uspostaviti svoj režim vladavine medju grupama.To je dovelo do udaljavanja Al Nusre i Ahrar al Shama,kao i Mučenika Yamruka(formacija ISIL-a,mada oni i dalje to poriču zvanično).To se osetilo na bojištu,jer je SAA to dočekala širom otvorenih ruka!Ofanziva je doživela fijasko u punom svom obimu i obliku,jer je združena operacija militanata pod rukovodilačkom kapom FSA"Južna Oluja"za samo nedelju dana pretrpela 450+ poginulih kao i preko 800 ranjenih!
Za to su najviše zaslužni "specijalisti"iz Irana i Rusije,koji su sa svojim opto-elektronskim aparatima precizno naveli preko 80+ vazdušnih napada koji su izazvali paniku medju militantima FSA.
U nadi da će prihvatiti ruku,FSA se odlučila da ipak pruži ruku Al Nusri,i da se komadanti formacija dogovore oko dalje saradnje.
Vojno obaveštajna služba Sirije(Shu'bat al-Mukhabarat al-'Askariyya),je saznala za taj sastanak,i organizovala je specijalni tim za praćenje i navodjenje,koji je ušao u pozadinu neprijateljskih linija,i kada su se svi okupili(sve rebels vodje),uz pomoć više aviona SyAAF,naveli bombe na zgradu gde je sastanak održavan.
Rezultat je bio pogibija svih vodećih glavešina FSA i Al Nusre,kao i ranjavanje na desetine drugih militantata koji su se zadesili tada tamo!
Počele su sumnje da je jedna grupa odkucala drugu za izdaju-Al Nusra je dala ultimatum da se sve grupe moraju udružiti u koaliciju Jash Al Fatah,dok je grupe FSA su otvoreno rekle da će objaviti rat Al Nusri ako budu napali FSA.U jednom trenutku su pripadnici Al Nusre uhapsili jedng vodju od grupa FSA,što je dovelo do ozbiljnog sukoba izmedju rivala i pogibije na desetine boraca na obe strane.
Kao da to nije bilo dovoljno,u celu priču su se umešali i pripanici "Mučenika Yamruka"(ISIL)i napali pozicije Al Nusre,što je dovelo do pogibije na desetine boraca na granici sa Golanom.
Za sada od dešavanja možemo reći da su velike operacije izmedju SAA i Al Nusre celom dužinom fronta prema Golanu,gde Al Nusra koristi prostor Golana za upad na teritorije koje drži SAA.Sitauacija je promenjiva,ali stabilna,SAA polako pokušava da ovlada prostorom oko Quneitre i Qanthania,ali svaki pokušaj je osujećen od strane IDF,koji se ne jednom pokazao kao veliki saveznik Al Nusre.
Provincija Sweida:
Na provinciji Sweida je došlo do grupisanja Druza pod zastavu Sirije,jer posle pokolja Druza u provinciji Idlib,Druzi nisu želeli da rizikuju svoje živote i stavljaju se u poziciju u kojoj su se našli i njihovi zemljaci u provinciji Idlib,gde je pobijeno na desetine civila od strane Al Nusre.
Sprovedena je masovna mobilizacija,i rešen je prvo napad koji je pretio Druzima od strane militanata iz pravca baze 52.brigade,da bi kasnije Druzi organizovali napad na militante ISIL-a koji se nalaze u pustinji severno od provincije,kao i sela Al Qasr,položaja Al Zalfa,pozicije Zal Ushaybih,kao i ostalih položaja na severu provincije.
ISIL je prvo pokušao da preseče koridor SAA na bazi Al Khalkhalak,gde je SAA žestoko odbila napad i odbacila ISIL dublje u pustinju.Na ostalim delovima Sweide stanje je mirno.
Provincija Damask:
Na provinciji Damask su bile i još su u toku velike operacije na Zapadnom Qalamunu,gde je SAA zajedno sa Hezbolahom izvela operacije oslobadjanja oko 700km2 planinskog masiva u potezu izmedju Al Mamurah,preko kote Jard al Jibbah,Jabal al Manar,Jabal al BAruh,sve dalje do kamenjara Arsala i Al Jarajir.
U tim operacijama je Al Nusri su naneti teški gubitci,dok je na Zapadnom Qalamunu po prvi put primenjena nova taktika kombinovanja više napada sa različitim tipovima oružija.Ova operacija je bila uspešna po više stavki,jer je Al Nusra faktički zbrisana,dok je ISIL sabijen na jako malom prostoru.
Posle ovoga,usledila je velika ofanziva na prostor grada Zabadania,gde se utvrdilo oko 1500 militanata svih grupa.Napad je počeo sa žestokim bombardovanjem položaja militanata iz vazduha od strane SyAAF,što je izazvalo teške gubitke medju militantima.
Do ovog trenutka,SAA i Hezbolah su uspostavili kontrolu nad oko 60% Zabadania,ali militanti i dalje pružaju žedtok otpor.
Deo militanata Al Nusre je uspeo da se povuče prema Ain Hawru,dok je FSA uspela da povuče deo trupa prema Madaya.
U samom gradu je došlo do borbi u Daraya,Harasta,kao i na više pozicija u Istočnoj Goti,ali bez većih izmena.
Borbe su zabeležene i na Istočnom Qalamunu,gde su se žestoko sukobili Jaish al Islam i ISIL,pogotovo na prostoru oko i u samom Bir Qassabu,gde je ISIL prvo silovito napao Jaish al Islam,da bi se posle toga morao povući usled gubitaka koje im je naneo Jaish al Islam.
Borbe se vode i na bazi 559.bataljona,koji prelazi iz ruke u ruku,borbe se vode izmedju militanata i SAA.
ISIL je takodje pokušao da se probije prema gradu Hisyahu,ali bez većeg uspeha
Provincija Homs:
Provincija Homs je eksplodirala,pogotovo istočni delovi provincije.
Posle pada Sukhe i Palmire,SAA se reoriganizovala i počela sa preventivnim udarima po ISIL-u oko samog grada Palmire,gde je SyAAF imao velikog uspeha.SyAAF je izveo preko 80 preciznih napada koji su bitno umanjili vatrenu moć ISIL-a.
Od prošle nedelje,ISIL je posle neuspešnih napada na Furqlus,avio bazu Tiyas,naftno polje Tiyas,izgubio naftno polje i masiv Jazal,kao i više pozicija na potezu prema Palmiri(Tadmur).
ISIL je pokušao i prodorom prema gradu Qaryataynu,ali su i tamo zaustavljeni.Treba napomenuti da je svaki pokušaj praćen ogromnim gubitcima na strani ISIL-a.
Trenutno se SAA nalazi na 3 km od grada,dok je SAA imala uspeha i na selima koja se naslanjaju na provinciju Hama,gde je u toku isto operacija pro-vladinih snaga SAA i NDF.
Treba napomenuti da su militanti pokušali da razbiju blokadu SAA na prostoru doline Houla,ali bez većeg uspeha.
Provincija Hama:
Na provincij Hama akcenat ćemo staviti na prostor oko masiva Al Ghaab,gde SAA stvara prostor za napad na samu provinciju Idlib,kao i operacije na istoku Hame,gde se ISIL obeskrvljuje do besvesti.
Pokušana je ofanziva Al Nusre na grad Al Ithriaya,ali je odbijen od srane SAA uz velike gubitke na strani Al Nusre.
Na platou Al Ghaab SAA i NDF su uspeli da zauzmu više sela koja se nalaze na masivu,ali ne možemo govoriti o nekoj većoj operaciji,ali i ovo što se izvodi,ima velikog uspeha
Provincija Latakia:
Na provinciji Latakia akcenat je na Sali i Tatriyah,gde SAA sa distance uništava položaje Al Nusre,jer sam grad Salma je centar Al Nusre u samoj provinciji Latakia.Padom Salme,otvoriće se prostor za dalje operacije u provinciji Latakia,gde će SAA moći da povrati kontrolu nad sirijsko-turskom granicom.
Provincija Idlib:
Na provinciji Idlib se operacije svode na prostor oko koridora koji vodi ka Jisr Shughura,kao i bazu Abu al Duhur.
Na potezu Jannat al Qura,Tall Sheikh Kattab,Tall Ghazal i Tell al Sahhan,Al Nusra je pomislila da će uspeti da zauzme ova mesta koa što je zauzimala prostor oko koridora koji je vodio prema Idlibu kao i sam grad Idlib.
Gde su se prevarili?
Koridor koji je vodio prema gradu Idlibu,kao i sam grad Idlib NISU imali dubinu,odakle bi se branili,dok je SAA na ovim pozicijama IMALA dubinu da odbije ove napade,apsorgovali su prvi talas,da bi ih u kontranapadu skroz potukli,nanosivši Al Nusru teške gubitke.
Napadi na Abu Al Duhur su se pokazali kao potpuni promašaj,jer Al Nusra osim gubitaka,nije ostvarila ni jedan drugi cilj!Baza se može zauzeti,ali pitanje je da li je Al Nusra u stanju da to uradi i da plati tako veliku cenu.
Druga velika stvar je upliv velikog broja ISIL-ovih "spavača" u provinciju,koja samo što nije eksplodirala!
Zašto to govorim?
Jer ISIL nikada nije direktno napadao,već su prvo slali na stotine "spavača"koji su se aktivirali pre juriša glavnice,izazivajući haos u redovima protivnika.
A da je silovitost i bahatost Al Nusre postala njen balast,govori više izvora,a jedan od njih govori da je odnos izmedju tri glavne grupe Jaish al Fataha(Ahrar al Shama,Al Nusre i Harakat Hazm)nije u uopšte dobar,čak više,još se pamti takoreći poraz na bolnici Jisr al Shughura,koji je plaćen preskupo,barem što se tiče militanata.
Pitanje koje se postavlja je sledeće,ako struje u Turskoj ne zadrže moć kao što planiraju,šta će biti vezujuća moć ove koalicije,koja je jako podeljena unutar sebe,a ako tome pridodamo i ISIL koji polako ali sigurno ulazi u provinciju IDlib,pitanje je vremena kada će ovo bure baruta eksplodirati.
Na kraju treba naglasiti da je svu svoju frustraciju ove koalicije osetilo stanovništvo šiitskih gradova Fua i Kefraya,koje su pod konstantnim raketiranjima od strane Jaish al Fataha
Provincija Alepo:
Provincija Alepo je bila poprište sukoba ISIL-a i ostalih frakcija na severu provincije Alepo,dok je ostatk kolaicije pokušala ogroman napad na pozicije SAA na zapadnom Alepu.
Zapadni deo Alepa je bio pod žestokim napadom islamističkih fformacija koje su uspele da zauzmu Vojnotehnički institut za istraživanje i par blokov zgrada,da bi u kontranapadu SAA povratila pozicije i uspostavila vatrenu moć nad celim područijem Vojnotehničkog instituta,koji je pod stalnim napadima SAA.
SAA je izvela gomilu napada na pozicije militanata,da bi militanti prestali sa napadima usled velikh gubitaka koje su pretrpeli na ovom delu fronta.Procenjuje se da su militanti imali ne manje od 300+ poginulih u svojim redovima.
Na severu provincije Alepo,ISIL je pretrpeo ogromne gubitke usled njihovog pokušaja da odseku militantima u Alepu severnu rutu za snadbevanje prema Turskoj,da bi militanti uzvratili dovlačenjem preko 5000 militanata na taj reon,i u potpunosti otupili napad ISIL-a.
Ove borbe će biti zapamćene po nevidjenim zverstvima koje su jedni radili sa drugima,od obezglavljivanja,do uništavanja poginulih boraca do neprepoznatljivosti.
Jedan faktor koji je pomogao militantima da odbrane koridor je korišćenje velike količine TOW raketa,koje su u potpunosti uništile oklopne jedinice ISIL-a,kao i druge taktičke džipove sa spregnutim teškim mitraljezima.
Za sada se teške borbe vode oko grada Marea,Wahshiyah,Al Hasia,Tal Malida i Qizil Mazraha.
Što se tiče ostalih dogadjaja,imamo i veliku ofanzivu kurdskog YPG na grad Sarin,koji i pored vazdušne podrške USAF i SyAAF ne uspeva da slomi otpor ISIL-a na Sarinu,iako su uspeli da odseku pristup ISIL-a gradu,grad je stavljen pod punu opsadu
Ar Raqa provincija:
Kurdski YPG je posle oslobadjanja Tel Abayda i oslobadjanja širokog pojasa granice malo spustio gard prema ISIL-u,kada ih je sustigla neprijatna istina,a to je da sa ISIL-om uvek morate imati podignut gard!
KAo što je rečeno,YPG je uspeo da zauzme širok pojas granice prema Turskoj,kada su uporedo sa operacijama na Sarinu,lansirali i napad na Ayn Issa i bazu 93.brigade.
Grad i baza su relativno brzo pale,ali kontranapad ISIL-a je mnoge iznenadio!Prvo je u silovitom napadu bombašima samoubicama i silovitog juriša u sam grad,koji je rezultovao na desetinama mrtvih boraca na obe strane.Posle tog dogadjaja usledio je samoubilački napad tinejdžera koji je bio član ISIL,možda i jedan od najsmrtonosnijh!Četrnastogodišnjak je ubio sebe i preko 60 boraca YPG u Tel Abaydu!Desio se i upad iz teritorije Turske napad odreda od oko 70 ubica koji,prerušeni kao borci FSA su upali u Kobani,i priredili Kurdima masakr,gde je ubijeno 206 civila svih polova i uzrasta,kao i 17 boraca YPG.
U silovitom kontranapadu YPG je ubio sve pripadnike ISIL-a osim jednog koji se predao sam.
Za sada su žestoke borbe na središnjem delu provincije Ar Raqa,gde je ISIL doveo ogromna pojačanja,i prisilio YPG da krvari žestoko za ovaj grad i bazu.Za sada YPG drži grad,ali su izgubili bazu 93.brigade.
Problem YPG predstavlja veliki broj"spavača"ISIL-a,koji iskaču iza ledja i prave napade iza ledja YPG čim Kurdi zauzmu mesto i produže dalje!To se desilo Kurdima na Tel Abaydu,Soluku i još nekoliko manjih sela.
Provincija Hasakah:
Provinciju Hasakah treba posmatrati u širom kontekstu,jer posle oslobadjanja planine Abdulaziz,ISIL je rešio da lansira pun napad direktno na grad,jer ISIL na provinciji Hasakah nema više šta da izgubi,idu direktno na grad, i posle neuspeha na više frontova,oni su morali da urade šta se uraditi može.
ISIL je ušao u niz poraza:sever provincije Alepo,Sarin,Ayn Issa,zapadni delovi provincije Hasakah,Palmira,Deir el Zor,u Iraku Baiji,Ramada i Fallujah,kao i na ostalim ratištima,gde ISIL ne stoji dobro!
Ako kažem podatak da je ISIL izgubio preko 700 boraca u provinciji Nineveh u Iraku prošlog meseca,gde se najviše bore protiv Kurda,a gde je intezitet borbi najslabiji od svih ISIL-ovih ratišta,onda treba razumeti zašto ISIL mora da uradi nešto!Za pun napad na ceo sektor nemaju snage,to je i pokušano,ali su pretrpeli potpuni poraz na širokom sektoru od Res al Ayna sve do glavnog grada istoimene provincije.
Preostalo im je da sve preostale raspoložive snage skoncentrišu i napadnu Hasakah!
Napad je propraćen gomilom samoubilačkih napada,kao i silovitim jurišima ISIL-a na grad.U gradu se najviše vode borbe oko dela grada Al Nashwa,dok su skoro izbačeni iz dela grada Al Lillaliyah.
Treba uskoro očekivati da će SAA izbaciti ISIL iz grada,kao i iz Al Nashwa dela grada,jer element iznenadjenja je izgubljen,a i gubitci ISIL-a usled borbi će se sve više osećati,ISIL jeste izbacio SAA iz svih sela okolo,bolje reći general Issam Zahredin je predao sela da bi ojačao grad,što se oseća sve više u gradu,dok YPG zatvara zapadnu stranu od strane planine Abdulaziz.
Pošto je ISIL izbačen i iz Tel Braka,treba uskoro očekivati pritisak YPG i PKK sa više strana,pogotovo sa od strane Yarubiyah graničnog prelaza,ali dugoročno,ISIL neće imati snage da izdrži ovakav tempo borbi protiv SAA i YPG.
Jedino gde se može očekivati tenzija je mogući sukob izmedju SAA i YPG,jer je na delu neka vrsta dogovora izmedju sirijske vlade i turskih vlasti,što nikako ne odgovara Kurdima,i ako SAA želi da očuva sever Sirije,moraće da se dogovore sa sirijskim Kurdima,a ne sa Turskom.
Provincija Deir el Zor:
U provinciji Deir el Zor je manje više sve isto,osim što je ikona 104.republikanske brigade,general Issam ZAhredin rasporedjen sa 300 svojih najelitnijih boraca i pripadnika plemena Shaythat u Hasakah,kao što je kralj Leonida sa 300 svojih najvernijih boraca zaustavljao Persijance na Termopilu,tako i Issam zaustavlja napade ISIL-a na Hasakah.
Za Deir el Zor nemam ništa reći osim što je već rečeno!A to je da je to najkrvaviji grad za ISIL,po podacima kojima ja posedujem,čak i ispred Kobanija(Ayn al Araba)
Na Deir el Zoru jedino što možemo da očekujemo je da ga Issam pošto kompletira priču u Hasakah,kompletira priču i na Deir el Zoru,i da čeka dolazak snaga SAA i ISF ili eventualno Hashd Shaabia gde će uz pomoć plemena Shaythat vratiti ISIL-u dug za silne pokolje koje su sproveli nad nedužnim civilima.
Za SAA vam mirne duše mogu reći ovoliko,da ne ratuju ni sa pola kapaciteta,jer ovo je maraton,a izdržaće onaj koji bude imao najviše snage.
Prva etapa rešavanja ovog problema će se desiti uskoro,ali u Iraq,kada se bude sprovodila ofanziva na Fallujah-posle nje sledi Ramada,a posle ISIL neće imati čime da zadrži ISF i Hashd Shaabi da ih počiste duž celog toka Eufrata sve do granice sa Turskom,odakle su i došli.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99820

Citat:Syria: Wave of air strikes currently hitting Raqqa.Air strikes launched on Raqqa's industrial zone, reportedly hitting a workshop for furniture manufacturing.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 988 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 4 sakrivenih i 950 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, asdfjklc, babaroga, bigfoot, DavidA, DonRumataEstorski, Dr.Strangelove, elenemste, FOX, ivan1973, jeen yuhs, kikisp, kunktator, KUZMAR, kybonacci, ljuba, Metanoja, Mi lao shu, mikrimaus, mile23, mnn2, repac, Rogan33, Sir Budimir, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, Tvrtko I, uruk, vathra, vladas87, zlatkoa987, Žoržo