Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2499

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Rusi se eventualno za ISIL-om mogu zaletiti malo u Irak. U Jordan već manje vjerojatno. Libanon - nema potrebe. Turska i Izrael - nema šanse.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Jun 2014
  • Poruke: 107

Taj Rogozinov snimak je verovatno sa vežbe "centar 2015"



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

slonic_tonic ::kurirdragan ::
Шта би ово на крају , ово су неке "касетне нуклеарне бомбице тактичке" ???

Ne znam, ali meni se čini kao šrapneli koji udaraju u prašnjavo tlo.
Centri eksplozije su u prva dva napada izvan (tj. ispod) kadra.
U trećem napadu mi se čini kao da se radi o dvjema termobaričnim bombama.

Nadam se da ovaj marker na sredini nije laserski označavač, jer ako jest, onda su napadi bili prilično neprecizni. U trećem videu on je fiksiran na onu kuću, ali bombe su pale dalje od kuće i ona ostaje stajati.
U prva dva napada je još gore, kamera uopće ne anticipira mjesto eksplozije i ona se događa izvan kadra.
Volio bih da ovo netko opovrgne, tko se bolje razumije.

Ма то је вероватно снимак са неког дрона који прати ситуацију...

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3173
  • Gde živiš: Kraljevo

stalker ::Futurama ::Gamer ::Navodni video snimak iz kokpita, sa tviter naloga Ministarstva Odbrane Rusije.
https://youtu.be/hiA0JUdWR6M

Moze li mi neko objasniti kakav je to tip municije koriscen na onom drugom kadru, kada se pojave oni silni oblaci prašine ?


Snimci su prilično čudni.
Ako se za onaj na početku može reći da je primenjena neka kasetna bomba za onaj drugi od 0:17 se jasno vidi veliki oblak dima u donjem levom uglu snimka tako da one male eksplozije zapravo mogu biti fragmenti koji su pali na zemlju. Po snimcima koji se mogu naći za kasetne bombe efekat je mnogo jači a površina gušće pokrivena tako da mi ne liči mnogo na kasetnu bombu.
U pitanju je po svemu sudeći napad na isti cilj sniman sa dve platforme istovremeno.

Takodje druga meta (0:29) deluje kao da je gadjana klasičnim bombama jer se mogu videti još dve istovremene eksplozije desno gore od one koja je neposredno iznad kuće koju prati kamera.
Kod te glavne eksplozije mi se čini da postoji jedna sekundarna što će reći da su pogodili neko skladište eksploziva ili tako nešto.
Mislim da su snimci definitvno sa platforme koja je radila koordinaciju možda čak i snimana okolina cilja gde se očekivala neka reakcija protivnika posle udara (za procenu da li treba ponoviti i na tim mestima).

Мислим да су споменули да је гађано складиште оружија и горива.

Snimano je bespilotnom, a gadjano je ogromnim gravitacionim bombama. Zato u prvom delu snimka vidite kao da je kasetna, a vidi se da udaraju fragmenti po onom brdu kako se kod nas kaze obali, dok u drugom delu snimka vidimo kako su lepo pale bombe pored objekta na dvadesetak metara ali usled ogromne razorne moci, razneli su one objekte u blizini, da je bila laserska ili TV to bi bilo direkt. Koliko je razorna eksplozija vidi se kako se ono drvece najverovatnije zapalilo u blizini puta.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

Сивков: Русија ће у Сирију упутити 40 до 60 авиона

Русија ће у Сирији формирати мешовити авио-пук од 40 до 60 авиона „сухој“ Су-24, Су-25 и Су-34, а упутиће тамо и два батаљона за заштиту руске авионске базе, сматра председник Академије за геополитичке проблеме, доктор војних наука Константин Сивков.

„Сада је тамо формирана једна авио-база, дакле, биће ангажоване снаге у формату авионског пука – око 40 до 60 летелица. Ако се буду базирали на сиријском аеродрому, то значи да ће бити потребно ангажовање још два батаљона за заштиту и обезбеђивање“, рекао је Сивков.

Он је додао да основни парк авијације која ће се користити у операцији чине јуришни авиони „сухој 25“ и бомбардери „сухој 24“.

„Могуће је да ће тамо бити упућена и ескадрила Су-34, у виду експеримента. Такође је вероватно упућивање одређене количине ловаца противваздушне одбране ради обезбеђивања борбене стабилности наших авиона. На тај начин добија се мешовити авио-пук који укључује ескадрилу јуришне авијације, једну или две бомбардерске ескадриле и једну или две ловачке ескадриле“, навео је експерт.

Акције извиђачке авијације, по његовом мишљењу, биће ограничене на коришћење ескадриле извиђачких авиона и беспилотних летелица. Сивков није искључио могућност да у операцији учествују кримски аеродроми Војно-ваздухопловних снага Русије.

„Ова операција ће се спроводити без Американаца. С Ираком и Ираном ће бити организована сарадња путем размене на зони одговорности података о висини, циљевима и задацима“, рекао је Сивков.

Извор: Спутник

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Dragan Mačak Damljanović ::Sunce ti poljubim gledaj ovaj snimak što je Rogozin podelio na fejsu .

https://www.facebook.com/dmitry.rogozin/videos/988155214541151/?pnref=story

hm... meni to izgleda kao snimak s neke vojne vježbe negdje u Rusiji
8 helikopterskih topovnjača u gustoj formaciji i 4 jurišna bombardera? i svi djeluju istovremeno...
izgleda više kao neka demonstracija vatrene moći, nego realna borba...

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11155
  • Gde živiš: Banja Luka

slonic_tonic ::Rusi se eventualno za ISIL-om mogu zaletiti malo u Irak. U Jordan već manje vjerojatno. Libanon - nema potrebe. Turska i Izrael - nema šanse.
Kocka je bacena.
Rezultat finalne igre cemo gledati za nekoliko godina......nikad ne reci nikad.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

slonic_tonic ::kurirdragan ::
Шта би ово на крају , ово су неке "касетне нуклеарне бомбице тактичке" ???

Ne znam, ali meni se čini kao šrapneli koji udaraju u prašnjavo tlo.
Centri eksplozije su u prva dva napada izvan (tj. ispod) kadra.
U trećem napadu mi se čini kao da se radi o dvjema termobaričnim bombama.

Nadam se da ovaj marker na sredini nije laserski označavač, jer ako jest, onda su napadi bili prilično neprecizni. U trećem videu on je fiksiran na onu kuću, ali bombe su pale dalje od kuće i ona ostaje stajati.
U prva dva napada je još gore, kamera uopće ne anticipira mjesto eksplozije i ona se događa izvan kadra.
Volio bih da ovo netko opovrgne, tko se bolje razumije.

Mislim da je snimano iz bespilotne ,u dnu kadra vidi se gde je pogodak ustvari i tako je ,ono sto lici na kasetne ,su srapneli. Siguran sam da nije ovoliki promashaj ,vec neki kurslus izmedju zadatih ciljeva i informacija koje ima operater na bespilotnoj ,koji ochekuje dejstvo po ovom brdu.
Su -24 m je sofisticirana mashina ,i ovakvi promashaji su jednostavno nemoguci...

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99841

Citat:Aftermath pics of today's Russian air strike on Syrian town of Talbisa, Homs.

offline
  • Pridružio: 15 Sep 2009
  • Poruke: 389

Gama ::Radi lakše identifikacije

Su-24


Su-25


Tu-160



U vezi ovih napada na položaje terorista, ja mislim da će Rusi nastaviti u stilu Ukrajine - govori tiho i uklanjaj sve pred sobom. Kako sam danas pročitao na tviteru, Keri je rekao da više nema umerenih pobunjenika u Siriji što navodi da su svi legitimne mete. Ameri će kukati tu i tamo još malo, čisto da ne bude da su ove pustili niz vodu lako. Posle toga će nastaviti da šibaju ISIS zbog Kurda, a Rusi će šibati ostale zbog Asada. Neke veće konfrontacije između Rusa i Amera neće biti - jednostavno, oni znaju da sukob Amera i Rusa je u stvari kraj celog sveta. Ko god da pobedi u tom sukobu poživeće malo duže od ostalih. To nikom ne treba i to niko uopšte i ne želi. Samo se igra na tu kartu konfrontacije, pa ko popusti. Sukob Rusa sa Turcima i Izraelom - u snovima. Turci su NATO, Izrael je direktno sa SAD. Turci su tu da bi se iritirali Ameri i EU preko gasovoda, a Izraelci da bi se ublažio američki uticaj i da se zaštiti Iran i Sirija.
ISIS je tvorevina CIA isto tako i Al-Kaida.
Nikako ih nece bombardovati zbog Kurda,to budi siguran.Eventualno da im se svete sto nisu odradili posao na terenu.Kurdi su otvoreno stali na stranu Rusa,zna se i zbog koga.
Rusi ce sibati sve koji se bore protiv Asada...ukljucujuci i Amere i Izrael ukoliko budu gurali nos gde mu nije mesto i cackali mecku.
Sto se tice Nato pakta,on gotovo da vise ne postoji.
Napad na Izrael je samo pitanje vremena i pitanje ko ce to izvesti....Dali Rusi ili mozda neka koalicija okupljena oko Irana?Mozda svi skupa?...Zapamti ovo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1055 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 13 sakrivenih i 989 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amstel, babaroga, bladesu, bobomicek, branko7, Brok, cenejac111, dankisha, DeerHunter, Denaya, Djokkinen, djordje92sm, djuradj, DragoslavS, Excalibur13, HrcAk47, ikan, Istman, ivica976, Kall, Klecaviks, krkalon, Krvava Devetka, laurusri, Mendonca, Metanoja, MiG-29M2, milenko crazy north, MrNo, nebkv, nebojsag, Nikola00, nikoladim, Panter, proka89, Reddot, sabros, savaskytec, Smiljke, sovanova95, srbijaiznadsvega, tomigun, vladetije, vlahale, voja64, x9, xoxxvelja, zastavnik, Zimbabwe, šumar bk2, Čivi, 125