Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2554

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99841

i.senica ::http://www.blic.rs/Vesti/Svet/595779/Dva-turska-aviona-F16-presretana-kod-sirijske-granice

"Neidentifikovani MIG-29 presretao je i ometao u letu dva turska borbena aviona F-16, dan pošto je ruski vojni avion povredio vazdušni prostor Turske, saopštila je danas vojska."

Po mom mišljenju, ne ide da se Tursku baci na koljena, več da se na nebu Sirije uspostavi UN poredak.

Mnogo se reskira, jer Izrael, Turci i ostali uzeli su pravdu u svoje ruke. To znači, da letu iznad Sirije, kad injim se poželi.


Juče su Rusi poterali Izraelce koji su hteli da predu do Sirije, danas Turke......to če se dešavat, dok ne bude srušen prvi avijon. Vjerovatno Izaelski ili Turski, možda če najprije rušiti bezpilotne - videčemo.


Radi se o Su-30,evo
Citat: Российский истребитель Су-30, выполнявший полет в районе турецко-сирийской границы в субботу, в течение пяти минут 40 секунд удерживал в качестве цели два истребителя F-16 ВВС Турции, направленных на его перехват, сообщил турецкий Генштаб.
Первоначально Генштаб Турции идентифицировал самолет как МиГ-29. Позднее турецкие СМИ, ссылаясь на военных, сообщили, что это был Су-30, базирующийся на авиабазе в сирийском городе Латакия.

Arrow http://militarynews.ru/story.asp?rid=1&nid=391372



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1523



offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1405

@djox

Sa drugog videa se vidi lepo zakrivljenje zemlje sto ce reci da se bombardovanje radi sa velike visine

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 3039
  • Gde živiš: Beogard

Malo me čudi što SU-30 ne nose R-77. Primena rakete R-27R u hipotetičkom sukobu sa bilo kojim avionom 4-te generacije koji poseduje ARH rakete je hmm, ajd da kažemo diskutabilna. I to ne samo zato što protivnik ima ARH raketu, već i zbog male verovatnoće uništavanja bilo kog visoko-manervabilnog cilja sa R-27R.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

kurirdragan ::http://webtribune.rs/turci-besni-a-usli-u-tudu-zemlju-ruski-mig-presreo-turske-avione-u-siriji/

evo onoga što sam pisao, Rusiji je primarni cilj konfotacija sa Turskom, i bacanje iste na kolena, kako će se to odvijati ne znam, ali znam da će ovaj rat u Siriji da se prenese u Tursku, ja vam garantujem da će se u roku od sve godine turci napasati radioaktivnm česticama Sinjevine


Klasična igra živaca i opipavanje pulsa protivniku. Sećate se da su Sirijci leteli svojim avionima ka Kipru pa su Britanci brže bolje išli u presretanje. Isto je bilo i sa Japancima i Kinezima i sl. Opipava se teren i responzivnost protivnika. Ko zna kad to može da zatreba.

Aramis S je lepo napisao. Turski tok je dugoročna strategija Rusa. Gde prođe gasovod tu prolazi i ruski uticaj. To je valjda očigledno. Da nije, ne bi se oni prebacivali sa Južnog toka na Turski tok. Ne širi se uticaj tako što bombarduješ nekog do besvesti i vratiš ga u kameno doba, već tako što ga ekonomski porobiš. Nema Turskog toka, nema ruskog uticaja u jugoistočnoj Evropi. Turci i Rusi se ne slažu po pitanju Sirije i tu je jedan od glavnih problema.

Ovde neki nikako da shvate neke stvari.
U međunarodnim odnosima postoji nešto što se zove javni deo pregovora (gde se daje formalni deo) i ono što se tajno pregovara (koji dolazi do nas tek posle 30 godina, minimum). Rusija u ovo nije uletela tek tako (videli smo ono: ima ruskih aviona, nema ruskih aviona, da li su glasine ili nisu i sl.) već je to bilo planski i sigurno u konsultaciji sa zapadom (Lavrov: "zapadni partneri"). Znači, nisu tražili dozvolu od Amerike kao što neki banalizuju, već su se sa njima dogovarali (mi nešto tebi, ti nešto nama i tako u krug). Tako funkcioniše sistem. Ko misli da je tu sve jednostrano i na silu taj se grdno vara. I u najgorim godinama za Rusiju (1991 - 2001), Rusi su morali formalno da se saglase sa američkim akcijama jer su ovi poslednji bili sila. Sad je drugačiji sistem: dominacija Amerike je okončana u međunarodnim odnosima, a novi/stari faktori se uzdižu. Pregovora mora da bude ili će izbiti rat između supersila i biti scheisse za sve.

Neki ovde misle da se u sukob uleti tek tako: pritisneš "Yes" i ideš da ratuješ. Malo sutra.
Vidite da Ameri i ostala zapadna kamarila nisu iznenađeni ruskom intervencijom već je samo registruju, pričaju kako stradaju civili i kako je to pogrešno i može da pojača sukob u regionu. Pojavile su se i vesti u zapadnim medijima da je dogovor pao još u avgustu. Drugo, neposredno pre početka ruskih udara došlo je do zaokreta u politici nekih zemalja koje su javno naglašavale da odlazak Asada nije prioritet (?!).
Sve su ovo naznake da je do nekog dogovora došlo, do kakvog... teško da ćemo saznati uskoro. U kom pravcu je išao možemo delimično iz medija da zaključimo i pretpostavimo.

Zanimljiva je pozicija Izraela. Rusi su došli u komšiluku i umesto da se sa njima konfrontiraju, Izraelci su udarili na Palestince. Čudan neki obrt (dil? Rusi nisu oštrije reagovali povodom nasilja kod Al Akse). Zanimljivost je veća ako se uzme u obzir da Saudijci prete Asadu, a Izraelci su "samo" izrazili zabrinutost zbog ruske intervencije. Ja opet mislim da je Izrael u malo težoj poziciji jer Ameri više ne gledaju na Izrael kao što su nekad radili, a Izrael mora negde da se ugradi. Kisindžer je u svojim memoarima rekao (a to i danas ponavlja), da je cilj SAD od 1973/4. godine jak uticaj u arapskom svetu. Možda bi to trebalo uzeti kao osnovu za posmatranje odnosa na Bliskom istoku.

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

MarKhan ::kurirdragan ::http://webtribune.rs/turci-besni-a-usli-u-tudu-zemlju-ruski-mig-presreo-turske-avione-u-siriji/

evo onoga što sam pisao, Rusiji je primarni cilj konfotacija sa Turskom, i bacanje iste na kolena, kako će se to odvijati ne znam, ali znam da će ovaj rat u Siriji da se prenese u Tursku, ja vam garantujem da će se u roku od sve godine turci napasati radioaktivnm česticama Sinjevine


Русији никако није у интересу сукоб са Турском. Наравно није искључено да исламиста Ердоган сам почне тај сукоб.

Erdogan laje samo zbog izbora koji se uskoro održavaju. Njihovo biračko tijelo je 99% religiozno. Upoznat je on sa dešavanjima u Moskvi na otvaranju džamije.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

Руски авиони у бази Хмејмим у Сирији









http://rs.sputniknews.com/foto/20151005/1100041392.html

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

Руска Црноморска ратна флота ће блокирати медитеранску обалу Сирије
Портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор КОНАШЕНКОВ: Гађани су телекомуникациони центар Исламске државе провинцији Хомс и командно место терориста на периферији Ер Растана (провинција Хама) који је одмах престао да функционише
Уништена су и два складишта муниције терориста. Услед напада, на складиштима је дошло до пожара и детонације муниције, што је довело до уништења тих објеката. Нападнут су и откривени ватрени положаји ракетне артиљерије терориста у рејону Џиср еш-Шугура (провинција Идлиб). Снимци су потврдили пожар на техници и детонацију муниције која се налазила у складишту

РУСКИ авиони Су-24М, Су-25 и Су-34 извели су 25 напада на девет објеката Исламске државе у Сирији- ово је новинарима саопштио портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Циљ свих напада је био да се дезорганизује управљање и поремети систем материјално-техничког снабдевања терориста“ - нагласио је Конашенков.

Он је такође саопштио да су бомбардери Су-24М Ваздушно-космичких снага РФ извели напад на телекомуникациони центар Исламске државе у сиријској провинцији Хомс и уништили командно место терориста на периферији Ер Растана (провинција Хама).

„Услед директног поготка у грађевину, где се налазио телекомуникациони центар, објекат је уништен. Обавештајни подаци потврђују престанака његовог функционисања“ - казао је он.

Осим тога, по речима Конашенкова, у околини места Тел Биса у провинцији Хомс изведени су напади на три објекта које користе терористи.
ВИДЕО

„Авиони Су-34 и Су-24М уништили су два складишта муниције терориста. Услед напада, на складиштима је дошло до пожара и детонације муниције, што је довело до уништења тих објеката“ - рекао је он.

Руска авијација уништила је положај ракетне артиљерије терориста у рејону Џиср еш-Шугура у сиријској провинцији Идлиб, саопштио је Конашенков.

„Претходне ноће после ваздушног извиђања, тактички бомбардери Су-24М извели су ваздушни напад на откривени ватрени положај ракетне артиљерије терориста у рејону Џиср еш-Шугура (провинција Идлиб). Снимци су потврдили пожар на техници и детонацију муниције која се налазила у складишту“ - казао је он.

Осим тога, руске беспилотне летелице су откриле ватрени положај артиљерије у рејону Џабел Коба у провинцији Идлиб, испричао је Конашенков. „Нападом јуришних авиона Су-25 на тај циљ уништена су три артиљеријска оруђа и складиште муниције“ - рекао је генерал.

Такође, по речима портпарол Министарства одбране Русије, јуришни авиони су извели напад на камп за обуку терориста Исламске државе у рејону Џиср еш-Шугура. „Уништене су грађевине у којима се налазило складиште с муницијом терориста. Услед детонације муниције уништена су четири аутомобила“ - прецизирао је Конашенков.

Он је такође саопштио да је руска авијација шест пута ударила по бази исламске државе у рејону града Идлиб, уништивши око 30 комада технике, укључујући заробљене тенкове сиријске тенкове Т-55.

„На објекат је извршено шест ваздушних удара, услед чега је техника бојовника потпуно уништена“ - казао је он.

Осим тога, навео је он, у рејону Бејт Мнајна у провинцији Латакија изведен је напад на командно место једне терористичке формације Исламске државе.

Он је потпуно уништен прецизним нападом бомбардера, нагласио је Конашенков.

„Снимци су потврдили два пожара у објекту“ - појаснио је портпарол Министарства одбране РФ.
ВИДЕО
Истовремено се огласио председник одбора Државне Думе за одбрану, адмирал Владимир Комоједов, који је најавио да ће руска Црномрска ратна флота вероватно наредних дана почети да блокира приступ медитеранској обали Сирије.

Први задатак ће јој бити да спречи поморско снабдевање храном, оружјем и муницијом терориста и побуњеника.

Први, зато што је могућ и други: да руски ратни бродови почну да туку положаје и базе Исламске државе на територији Сирије.

Комоједов је био командант Црноморске флоте, а данас је изјавио: „Блокирање обале ће сигурно уследити, а гранатирање и ракетирање циљева на територији Сирије засад није потребно, али ни то не искључујем. Позиције исламиста су у доброј мери на истоку Сирије и не могу се дохватити артиљеријом са мора. Бродови су, у сваком случају, спремни“.
http://fakti.org/oruzje/ruski-kalibar/ruska-crnomo.....alu-sirije

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2410
  • Gde živiš: South of Heaven

Dicus ::Malo me čudi što SU-30 ne nose R-77. Primena rakete R-27R u hipotetičkom sukobu sa bilo kojim avionom 4-te generacije koji poseduje ARH rakete je hmm, ajd da kažemo diskutabilna. I to ne samo zato što protivnik ima ARH raketu, već i zbog male verovatnoće uništavanja bilo kog visoko-manervabilnog cilja sa R-27R.
Потпуно се слажем са тобом,Р-27Р може само да замајава мету,док јој Су-30 прилази за дејство са Р-73М. На сличан начин су обарани Еритрејски МиГ-29,од стране Етиопских Су-27.
Мислим да је максимално праћење мете са Р-27Р 8 маха,што је довољно за просечног пилота,са Ф-16,да се изгуби из пријемника ракете...
Чудно ми је још то што Су-30 не носе ометаче,као Су-34...

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Dicus ::Malo me čudi što SU-30 ne nose R-77. Primena rakete R-27R u hipotetičkom sukobu sa bilo kojim avionom 4-te generacije koji poseduje ARH rakete je hmm, ajd da kažemo diskutabilna. I to ne samo zato što protivnik ima ARH raketu, već i zbog male verovatnoće uništavanja bilo kog visoko-manervabilnog cilja sa R-27R.

Ма скидам их ја у мултиплејету на "DCS-u" са Р-27 и ако они имају АИМ-120 Smile
Зезам се наравно.Изгледа да Руси слабо показују Р-77.Али опет ми не знамо шта може да се деси.
Ваљда су они боље упознати са својим могућностима.
Мада можда је то део тактике.Да се не показује право наоружање.
Тек сам играјући "DCS" увидео колика је предност активно вођених ракета.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 844 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 2 sakrivenih i 832 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Džordžino, FAMAS, Koridor, mikki jons, milenko crazy north, Nemanja.M, Parker, Tvrtko I, yrraf, šumar bk2