Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2687

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33989

ISIS camp in Istanbul trained children as terrorists
https://www.rt.com/news/319160-istanbul-terrorist-camp-children/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Feb 2013
  • Poruke: 400

Novak.Asterix ::Ratni brodovi prisutni u istocnom mediteranu, tu su i ukrajinci Smile



Samo Kinez fali...



offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Klecaviks ::Novak.Asterix ::Ratni brodovi prisutni u istocnom mediteranu, tu su i ukrajinci Smile



Samo Kinez fali...


Ameri sa saveznicima a Rusi sami.

Pitam se koliko će Rusija sama moći da izdrži vazdušne udare, ima li neko podatak koliko su napredovale Asadove snage od početka Ruske intervencije koliko je oslobođeno kvadratnih kilometra. Izgleda da se teroristi dobro drže u naseljenim mjestima i da ih je teško istjerati iz gradova. Na ovim snicima koji se pojavljuju na netu uništiše dosta oklopne tehnike vladinim snagama. Postoili način da se u obruč satjeraju teroristi po gradskim kvartovima.

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

ART610 ::

Pitam se koliko će Rusija sama moći da izdrži vazdušne udare.


Pa sto se tice samih vazdusnih udara, vojni budzet Rusije to jedva da i oseti, narocito kada se ne koriste "pametne" bombe. Jedan zapadni analiticar je izracunao da je Ruse do sada izvodjenje operacija izaslo oko 87 mil. dolara, pri cemu vecina otpada na onaj vatromet krstarecim raketama. Primera radi jedna od dve godisnje provere borbene gotovosti vojske, koje su postale tradicija u poslednje vreme je visestruko skuplja od kompletne sirijske operacije do sad.

Ono gde rusi mogu imati problema je, ukoliko odluce da znacajno povecaju angazovanje, obzirom da se natezu sa brodovljem. Trenutno njihov snage u Siriji koje iako nisu bas toliko velike, opsluzuju brodovi sve tri flote plus civilna plovila. Rusi upravo kupuju polovne brodove od Turske, koje ce koristiti za Siriju express, tako da to moze povecati troskove znacajno.

Bilo kako bilo, ukoliko budu isli ovim tempom, mogu terati koliko hoce.

offline
  • Pridružio: 08 Okt 2015
  • Poruke: 88

^^^^Ова горе мапа са бродовима је од прије двије године када се спремала америчка инвазија на Сирију, сада је распоред бродова знатно измјењен, али и умањен.


РТС се позивајући на Ројтерс јавља:
Најмање три Руса су погинула а неколико је рањено када је граната погодила њихов положај у сиријској провинцији Латакији, изјавио је један провладин војни извор. Амбасада Русије у Сирији нема информације о погибији Руса.

Што се тиче интензитета бомбардовања он нема никаве везе са могућностима ВКС већ са недостатком исплативих/корисних циљева. Лако би било повећати интензитет напада, то би Русима и одговарало, испразне се стара складишта, провјере се нова убојна средства, вјежба се, лети се, координше се. Већи проблем је недостатак теретних и командних бродова који је хрничан проблем руске морнарице (проблем пријећен још током рата у Грузији).

Има ли неко инфо, да ли се смјењују посаде на авионима или константно лете исти од почетка? Контам да би било добро да што више пилота узме учешће.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2011
  • Poruke: 763

PRVE RUSKE ŽRTVE PALE U SIRIJI? 'Najmanje 20 ruskih vojnika bilo je na položaju koji je pogodila granata' http://www.jutarnji.hr/prve-ruske-zrtve-pale-u-sir.....=Partners&

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Citat:
Joe Quinn: Rusija, Sirija i anglo-američki egzistencijalni rat za energente na Bliskom istoku


U našoj tjednoj radio emisiji prošle nedjelje, komentirao sam da je odgovor SAD-a i njegovih zapadnih saveznika na rusko lansiranje stvarnog rata protiv terorizma u Siriji većinom bila tišina, zaglušujuća tišina, nešto slično nedavnom Netanyahuovom 'spektaklu tišine' u UN-u, ali još više zaglušujuća. Zapravo, toliko zaglušujuća da je napravila puni krug prije nego što sam išta čuo.

Na početku se čulo samo blijedoliko, s američkim naglaskom - "Rusija samo pogoršava stvari". Međutim, to je ubrzo poraslo u snazi kako bi najavilo na kraljičinom engleskom naglasku - "I mi također bombardiramo ISIS, znate!" Nedugo zatim se pretvorilo u kakofonijsko mnoštvo prljavih besmislica o Rusiji - "ubijaju nevine civile u Siriji", a poslije toga - "opasno upadaju u zračni prostor" našeg NATO saveznika Turske.

Ipak, to je bilo, i još jeste, samo "buka i bijes" jer zapravo se radi o tome da je američki blef "rata protiv terorizma" prozvan na spektakularan način od strane Rusije. I nema ništa, i zaista mislim ništa, što bi kreatori terora u Washingtonu i Langleyu mogli učiniti oko toga, osim proglasiti rat Rusiji.

Jedine više-manje poštene izjave sa Zapada o ulasku Rusije u Siriju su došle od iste osobe, generala zračnih snaga SAD-a Philipa Breedlovea, vrhovnog zapovjednika NATO-a u Europi. U govoru u Berlinu 28. rujna na sastanku "njemačkog Marshall fonda" - američke grupe stručnjaka koja obilježava obljetnicu "Marshallovog plana", inicijative kroz koju je SAD stekao kontrolu nad većinom Zapadne Europe poslije II. svjetskog rata - Breedlove je rekao da je Rusija instalirala "vrlo sofisticirane sposobnosti zračne obrane/antipristupnog zabranjenog područja" koje nisu okrenute prema Islamskoj državi nego "u nešto drugo". Naravno, "nešto drugo" ovdje znači "NATO-ve bombe".

Na istom sastanku, Breedlove je također rekao da zrakoplov SAD-a pristiže u zračnu bazu Diyarbakir u jugoistočnoj Turskoj kako bi "bolje oporavili naše koalicijske partnere ako im bude potrebna pomoć u Siriji ili Iraku". Ovo je bio informiran i dobro savjetovan potez, jer nekih 36 sati kasnije ruski general je ušetao u ambasadu SAD-a u Bagdadu i rekao članu osoblja konzulata - "bombardiranje počinje za sat vremena". Nikad nećemo saznati jesu li neki vojni operativci CIA-e/SAD-a mahnito zatražili 'evakuaciju' područja u blizini ISIL-ovih ili FSA-inih kampova za uvježbavanje u Siriji upravo prije nego što su ih ruski projektili pretvorili u rupe u zemlji, ali pomisao da se to tako dogodilo je vrlo inspirirajuća.

Većina ljudi koji ovo čitaju nesumnjivo su već usvojili objektivnu istinu o SAD-ovom ratu protiv terorizma, da je on ništa više od ciničnog paravana za američku imperijalnu ekspanziju, specifično usmjeren na "ograničavanje" Rusije kao jedine stvarne prijetnje globalnoj hegemoniji SAD-a. U otprilike zadnjih 70 godina, ta hegemoniju je većim dijelom osiguravalaa američka kontrola nad naftom Bliskog istoka, kroz ponavljano miješanje u poslove bliskoistočnih naroda, uključujući i provođenje državnih udara i drugih prljavih trikova kako bi se destabilizirala regija. U isto vrijeme, Washington je potrošio nevjerojatne količine novca i vojne moći kako bi kontrolirao druge narode širom svijeta i nametnuo "Pax Americanu" kojom se osiguralo da SAD ostane na vrhu. ...opširnije

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33989

Breaking: Syrian Army and Hezbollah Capture Al-Sufayrah in Southern Aleppo
http://www.almasdarnews.com/article/breaking-syria.....rn-aleppo/

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Tanjug: Rusija i SAD potpisale sporazum za letove u Siriji

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=208913#.ViZwJcP2PHY

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ovaj rat neće nikad završit. Sve šta osvoji SAA sljedećeg dana padne u ruke islamista. Premalo boraca ima SAA za sve to zadržat. A tempo kojim napreduju je Ko da jašu na pužu. Jučer 2 sela danas 2 sela. Da oslobode sve Trebat ce in ovo stoljeće.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 4 sakrivenih i 901 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Apok, Belac91, cavatina, Dannyboy, debeli, djuradj, DPera, jackreacher011011, krkalon, ljuba, maiden6657, MiG-29M2, MikeHammer, mile23, Milos ZA, opt1, Parker, Posmatrac77OKB, radoznao, S2M, Shinobi, stegonosa, Tvrtko I, wizzardone