Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2958

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 31 Maj 2014
  • Poruke: 60

facebook.com/SlavPravda/videos/1697277783859140/?fref=nf


Snimak saradnje Turske sa teroristima



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13919



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33998



offline
  • Pridružio: 28 Jan 2015
  • Poruke: 74
  • Gde živiš: Srbija

The Game Just Changed: Russia Allies With Kurds to Push Turkey out of Syria

Citat:In layman's terms, this new alliance could be a fatal blow to Turkey's geopolitical aspirations in Syria (not to mention Russia's de facto no fly zone, thanks largely to a little friend called “the S-400”):
Како ствари стоје, Москва неће нападати турске војне циљев, али ће до миле воље тамбурати њихове пулене на територији Сирије.
По овоме што пише у тексту, Туре је завршило са својим геополитичким башибозлуком у Сирији, и може само да мљацка ратлук док руски авиони прже како им се где прохте, уз велику помаћ ''малог помоћнима званог С400''.
Док се Туре гризе за ратлук, Путин им спрема још већу игранку-како даље пише текст,тако што Асаду и Курдима предлаже савез(а то се наводно није десило, не званично).

Јесам ли ономад честитао Курдима државу? Без обзира, честитам им још једном.

На крају се поставља питање:
Citat:Was it really worth shooting down that Russian plane? Shocked


Tekst za link

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

MB120mm ::http://www.vestinet.rs/tema-dana/rusi-stigli-na-granicu-sa-turskom-turska-zatvorila-bosfor-i-dardanel
58-а армија на граници са Турском?


Da li ima neka službena potvrda te informacije o 58. armiji? Neki izvor koji neće biti tipa fakti, srbin.info, fbreporter, telepromter, telegraf.rs i drugi portali iz te plejade?

Meni je ovo sve jako neverovatno, još bombastičan naslov "Turska zatvorila Bosfor i Dardanel!"
Ako dođe to toga, onda ljudi dajte da kupujemo ABH zaštitu jer smo de facto u ratu: Rusija vs NATO.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

Izdajnik ::Ovo nitko od vas nije znao

http://vineyardsaker.de/analyse/pokern-gegen-schac.....#more-4378

2021 Rusija moze uzeti 300 km Turske obale. U pitanju je jedan ugovor iz 1921 po kojem Rusija pozajmiva Turkmenima jedan dio svog Teritorija. Ugovor se produziva svakih 25 godina i sljedeci potpis je 2021 na redu. Saker vidi taj teritorij idealan za jedan Ruski Kurdistan.

Ja neznam koliko ima istine u tome i koliko je moguce ovaj ugovor ponistiti.


А ти изгледа никад ниси чуо за ово:
Treaty of Sèvres
First Republic of Armenia
Wilsonian Armenia
Turkish–Armenian War
Treaty of Moscow (1921)
Treaty of Kars
Soviet territorial claims against Turkey

А то за обнављање на сваких 25 година...стварно нисам чуо...има ли неки поузданији линк...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33998

Jaysh Al-Fateh Militants Behead a Man Accused of Spying
http://www.almasdarnews.com/article/jaysh-al-fateh.....of-spying/

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

СИВКОВ: Турци немају никакву шансу да „ослепе” С-400
Citat: НЕКИ турски медији последњих дана су тврдили да је њихов систем за радиоелектронску борбу „Корал” у стању да „ослепи” руске зенитне ракетне системе С-400.
ТУРСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА ЊИХОВ СИСТЕМ „КОРАЛ” РАСПОЛАЖЕ ТАКВИМ МОГУЋНОСТИМА
Истовремено су објављивали да су ти системи распоређени дуж границе са Сиријом, управо ради заштите турских авиона од С-400.
Овоме је додавано да „Корал” делује у пречнику од сто километара, а и да су ти системи у стању да учине „слепим и глувим” С-400. Другим речима: да га онеспособе да функционише и обара авионе и ракете.
На ово је одреаговао председник московске Академије за геополитичке проблеме доктор војних наука Константин Сивков.
„То је потпуна глупост. Турци могу правити сметње, донекле смањити ефикасност наших система на неким правцима. На пример, смањити за 20 одсто даљине на којима С-400 открива и прати летеће објекте. Али, Турци никако не могу да ослепе С-400. Сигнали радара С-400 имају повишену отпорност на сметње. Да би се С-400 могао „ослепити” – противник би морао знати логику и алгоритме рада тог система!”
Сивков је искључио и могућност дезоријентисања руских ракета, то јест С-400:
„То би подразумевало да турски „Корал” неке сигнале може „убацивати” у наше ракете. А то је апсолутна глупост!”

http://fakti.org/oruzje/ruski-kalibar/sivkov-turci.....lepe-s-400

offline
  • Pridružio: 26 Nov 2015
  • Poruke: 1002

Pozdravljam sve na forumu, odnosno na temi,novi sam clan,tako da necu iznositi jos neka svoja gledista, u buducnosti vjerovatno da. Da li neko ima link za video ili nesto slicno gdje se moze vidjeti kretanje snaga na terenu od pocetka ruskog bombardovanja do danas,a moze i od pocetka sukoba do danas? Bio bih veoma zahvalan. Moze nesto slicno kao sto objavljuje mape south front na youtube. Hvala unapred.

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

mirbat ::
"Igrajmo na loptu, ne na igrača".

Ili ti ad homeinem Smile
Pozdrav za tebe mirbat. Uvijek staloženo i odmjereno sagledavanje stvari treba da bude primjer ostalim kolegama.

Elem, evo ga moj post od 14. Oktobra
safra ::
Još i prije početka ruske intervencije mnogi vojni analitičari sa zapada predviđali su zaglavljivanje Rusije u Sirijsko blato, što je bila poruka da im je to u stvari želja. Oni to tako rade već godinama.
Neke procjene su da je to dobra prilika da se upoznaju sa mogućnostima Ruske vojske i sadašnjih saveznika, koja se ne stidi to i da pokaže (krstareće rakete), a isto tako, pokušaji da se iscrpi ekonomski što bi joj svakako ograničilo djelovanje u nekom narednom sukobu koji bi ubrzo mogao da bukne. Važno je napomenuti da se opipava puls prijateljstava i savezništva i jedne i druge strane. Imate Tursku i Irak, a na drugoj strani Iran i Kinu. Sve je to dio jedne vojne analize koja može biti značajna za dalje djelovanje jedne ili druge strane.
(...)
Zbog toga ističem da Rusija ovjde ima ograničeno vrijeme djelovanja koje mora biti potpuno učinkovito a misim da nijesu tu došli zato što tako ne misle. Ali, pitanje je koliki je interes drugoj strani da sve to sabotira i koliko će u tome uspjeti? Ne bih potcjenjivao takvo višegodišnje djelovanje zapadne „spoljne politike“.


Obama 02. Oktobra : “Rusija i Iran svojim nastojanjem da podupru Asada samo će zaglaviti u močvari i to neće ići”

Obama 01. Decembra : "Mislim da (ruski predsjednik Vladimir) Putin razumije, sa Avganistanom u svježem sjećanju, da zaglavljivanje u nedorečenom i paralizovanom građanskom konfliktu nije ishod koji želi"

Neozbiljno je što mnogi analitičari zanemaruju ponavljajući govorni čin najistaknutijeg političkog aktera današnjice, praktično usmjerivača zapadne spoljne politike. Ne kao individue nego kao državnog aparata.
Kao što vidite, još tada neđe u početku ruske intervencije predosjetio sam da će svi iskoristiti priliku da opipavaju jedni drugima pulseve a među prvima sam upisao i Tursku. Naglasio sam da će tako djelovanje imati za cilj dalji razvoj situacije. I to se dešava.
Nakon opipanog pulsa Rusije i Turske i jedna i druga strana povlače konkretne poteze.

Rusija bukvalno štiti Siriju kao da je unutar Federacije dok se Zapad ujedinjuje (diskurs-terorizam u Parizu) i mjesto okupljanja biće u Turskoj na granici sa Sirijom (Francuzi ulaze intezivnije, razlog teorizam u Parizu ; Njemci ulaze poslije višemjesečnog odbijanja, razlog terorizam u Parizu ;Britanci će uskoro ući, Razlog terorizam u Parizu ; Ostali su kako kaže ovaj četverac, Razlog teororizam u Parizu).

Mnogi nasijedaju na jeftini trik medija o teoriji da će NATO izbaciti Tursku i da će u okvirima njenih granica da se stvara Kurdistan (kao dogovor velikih sila). NE! Svako izbacivanje Turske iz NATO-a prema nekoj mojoj dubljoj analizi (za koju nemam vremena da detaljišem ovom prilikom) značio bi i veliki rat. Priča o Kurdistanu jeste realna ali ona neće podrazumijevati teritoriju Turske. Međutim, medijska ujudrma i kanalisanje relativno negativne energije iz NATO-a ka Turskoj je upravo ono o čemu sam takođe govorio ranije :
safra ::
Turska je svjesna svoje snage i uticaja u regionu i unutar NATO-a pa je u izvjesnoj mjeri njeno djelovanje postalo buntovničko i to nije dobro dočekano u NATO-u. Usled uplitanja Rusije u sirijski problem naglo se mijenja ravnoteža snaga i uticaja u regionu i to predstavlja problem za Turke, sasvim jasno, a takav nagla promjena stanja Tursku dovodi u položaj da ne može da prati instrukcije NATO-a i SAD-a zbog sopstvenog interesa koji prevazilazi i državni.

Buntovništvo se ne može tako lako ugušiti unutar NATO bez određene posljedice po samu koheziju pakta ali i stvaranje slike i dojma o nefunkcionalnoj organizaciji. Da bi se to izbjeglo potrebno je da članica nauči lekciju i pokaže joj se kako je zaboravila da cijeni savezništvo i liderstvo najačih sila pakta te da se vrati u kolosjek.
Dakle, od Turske su se danas na neki način distancirali i poslali joj poruku da ako nastavi da se ponaša kao do sad, može biti ostavljena na milost i nemilost Rusije. Dalje, ujedno joj je data podrška, ali izričito formalna, upravo zbog dojma o jedinstvu. Zbog toga čujete različite izjave iz istog tabora.


Naizgled čini se čudno ali ako zaista izmjerite benefite i pogledate rutu kojom ide tok ovih događaja oni idu na vodenicu SAD-a ali i Rusije.
Ono što je Rusija uradila u struci se zove Opseg djelovanje vojne sigurnosti četvrtog (najblažeg) stepena = Nevojna sredstva za nevojne ciljeve. Jake ekonomske sankcije umjesto rizičnog poduzimanja vojnih akcija. Takvo promišljanje dovelo je do pametnijih rješenja i podizanje prepreke visoko za Zapad po pitanju Sirije. Rusija ne želi dugo da ostaje u Siriji a opet želi da potpuno zaštiti svoje interese u toj zemlji. KAKO? Tako što će hitrom i preciznom akcijom da obezbijedi uslove SA da sama nastavi borbu. Kako je Zapad preko ID kao i miniranjem svih diplomatskih pokušaja da se svijet ujedini protiv ID obilježio sebe kao protivnika Rusije u sirijskom problemu, tako je Rusija morala da im oteža i osujeti pokušaje da ojačavaju FSA, ID, itd. Sad, toliko je odmakla sama situacija u Siriji da Rusija praktično ne smije bez političkog rješenja (koje Zapad odbija) da napušti Siriju i "biće borba neprestana".

Ono što je važno jeste da pogledamo mapu bliskog istoka i vidjećemo da zapad prti put preko Sirije da bi se povezao sa Turskom čime bi se konačno stavila tačna na Evropsku energetsku bezbjednost za koju je SAD izuzetno zaprinut i koju u strategiji bezbjednosti iz Februara ove godine naglašava više puta. Interesantna činjenica iz nove strategije SAD jeste da u njoj riječ "lead", "leadership" i sl pojavljuje preko 90 puta Very Happy (americka izuzetnost jelte). Ne pominjem Strategiju Bezbjednosti SAD onako bez veze. U njoj je jasno naglašeno da je Rusija prvi faktor nestabilnosti i prva opasnost u svijetu. Zamislite kad je Ebola na četvrtom mjestu. Dakle, te stvari su nam ispred nosa a mi nećemo da ih pogledamo?! I dalje se pitamo da li je SAD znao za gađanje Su24?! E drage moje kolege... Spoljna politika je nekad mnogo jednostavnija nego što se čini.

Ova činjenica je nepobitna i jasno je da SAD neće odustati od Sirije ali isto tako njima se ne žuri. Što duže Rusija tamo ostane to gore po Rusiju. Žurka na granici sa Sirijom pokrenuće "bezbjednosnu dilemu" i eto profita za prodavce oružija ujedno i novog izazova za Rusiju, inteziviranje floskule "Hladni rat" koji je profit ali i recept za Rusiju. Hoće li se tome oduprijeti...gledaćete u narednim epizodama Smile

Svako dobro !
Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 827 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 3 sakrivenih i 813 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., galijot, ljuba, Metanoja, Milos ZA, Prašinar, repac, styg, uruk, vargas, vladaa012