Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2965

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

ltcolonel ::Svim onim stručnjacima koji baljezgaju kako su se Rusi zaglavili u Siriji i kako će imati problema da se izvuku iz nje. RUSI SU DOŠLI DA OSTANU U SIRIJI I NEMAJU NIKAKVE NAMERE DA IZ NJE ODLAZE. Ko ne shvata to nemoj da pogani ovaj forum svojim nebulozama. RUSI PLANIRAJU DA OD LATAKIJE NAPRAVE DRUGI KRIM. Možemo da raspravljamo da li će u temu uspeti ili ne. Ali samo retard sa IQ od 30 i manjim može da lupeta kako su Rusi došli da na brzinu završe posao i da odu kući. Bože koji imbecili.
Izvinjavam se moram da idem tamo gde i car ide peške jer sam od pojedinih "visokoumnih" pros...vanja na forumu dobio stomačne probleme.


Navodno bice otvoreno jos ruskih vojnih baza:

https://www.mycity.rs/must-login.png



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8877
  • Gde živiš: pecina stroga

Danas u Lipecku sahranjen Oleg Peskov




offline
  • Pridružio: 04 Sep 2014
  • Poruke: 154

safra ::...
hayabusa64 ::
... baba-Vanga...

Neka ti Kosovo bude primjer ....


Komentarisao sam tvoju tvrdnju da delovi Turske nece biti ukljuceni u nekakav buduci nezavisni Kurdistan.

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

rkekoke ::ltcolonel ::Svim onim stručnjacima koji baljezgaju kako su se Rusi zaglavili u Siriji i kako će imati problema da se izvuku iz nje. RUSI SU DOŠLI DA OSTANU U SIRIJI I NEMAJU NIKAKVE NAMERE DA IZ NJE ODLAZE. Ko ne shvata to nemoj da pogani ovaj forum svojim nebulozama. RUSI PLANIRAJU DA OD LATAKIJE NAPRAVE DRUGI KRIM. Možemo da raspravljamo da li će u temu uspeti ili ne. Ali samo retard sa IQ od 30 i manjim može da lupeta kako su Rusi došli da na brzinu završe posao i da odu kući. Bože koji imbecili.
Izvinjavam se moram da idem tamo gde i car ide peške jer sam od pojedinih "visokoumnih" pros...vanja na forumu dobio stomačne probleme.


Navodno bice otvoreno jos ruskih vojnih baza:

https://www.mycity.rs/must-login.png


offline
  • V. Uzelac
  • Pridružio: 28 Dec 2011
  • Poruke: 664
  • Gde živiš: Bačka Topola

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33998

Virtual Map of Syria: September-December 2015
http://www.almasdarnews.com/article/19970/

offline
  • Čivi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 02 Dec 2015
  • Poruke: 591

Treba imati jednu vaznu stvar u vidu. To je cinjenica da je intelektualna elita, tj. grupa veoma sposobnih ljudi dosli na vlast u Rusiji. Svi ovde brinu o tome kako ce Rusi da izdrze ako se izoluju na ovaj ili ona nacin od ostatka sveta.
Upravo u tome i lezi snaga i osnovna ideja ove garniture.
Prvo sto su uradili kad su dosli na vlast, resili su spoljni dug Rusije i poceli veliko pregrupisavanje u svakoj sferi, a osnovna ideja je da se napravi svoj sistem koji ce da odgovara upravo Rusiji, i gde ni u cemu nece ni od koga da zavise. Otkacili su se svih svetskih krvopija, poput recimo MMF, koji su stvoreni da zapadni kapitalisticki svet zivi i crpi ostatak sveta. U svemu prave svoj sistem, bankarski, trgovacki, monetarni, vojni, bilateralni, u svemu gledaju da se otkace ovih koji su "provereni svetski dusebriznici".
To je ono sto zapadu strasno smeta, jer shvataju da Rusija izrasta u kontra-giganta. Rusi sa svojim strpljenjem dosta kupuje vreme. To pametno rade, jer jos u mnogo cemu nisu dosli na nivo da mogu u potpunosti da pariraju zapadu. I zbog toga vazu svaki korak i biraju poteza, ali takve da pre svega sebi ne naude.
Strpljivi su, posmatraju stvari globalno. Ono sto mene opasno brine je sto covecanstvo ne reaguje na Ameriku bez obzira sto ceo svet zna da je Amerika vece zlo od svih zla. Svi ratuju na internetu, niko da obori vladu u recimo Francuskoj, Britaniji, Nemackoj zato sto je valjda jasno sta Amerika radi i valjda je svima jasno da ukoliko Rusi ne odbiju Amere ceo svet ce proci kao crnci nekada.. A najveci razlog za to je internet revolucija(Americki izum) mislim da su Ameri davno , davno sve isplanirali jer veruju da su jedini koji su bogom dani da odvedu covecanstvo van ove galaksije a za to im je potrebna poslusnost i resursi celog sveta

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

Gama ::
„And we will continue to impose significant costs on Russia through sanctions and other means while countering Moscow’s deceptive propaganda with the unvarnished truth. We will deter Russian aggres¬sion, remain alert to its strategic capabilities, and help our allies and partners resist Russian coercion over the long term, if necessary. [u]At the same time, we will keep the door open to greater collaboration with Russia in areas of common interests, should it choose a different path—a path of peaceful cooperation that respects the sovereignty and democratic development of neighboring states.“

Podvučeno, prevod: „U isto vreme, držaćemo otvorena vrata za veću saradnju sa Rusijom u oblastima zajedničkog interesa, ukoliko ona izabere drugačiji put – put miroljubive saradnje koja poštuje suverenitet i demokratski razvoj susednih država“

Po meni, ovo je savršen dokaz da su ovi u SAD skontali da je njihovo vreme prošlo i da moraju da sarađuju sa Rusijom “pod određenim uslovima“ (naravno, oni moraju to da ofarbaju u boje suvereniteta i demokratije iako i oni sami krše suverenitet država i demokratiju – da ne polemišemo o tome sad gde i šta).

Drugo, što mi pada u oči je i: „At the same time, we will continue to pursue a lasting political solution to the devastating conflict in Syria.“
Prevod: „U isto vreme, mi ćemo nastaviti da tražimo trajno političko rešenje za razarajući konflikt u Siriji“. Odjednom Ameri traže političko rešenje, a do pre samo godinu dana su hteli da bombarduju i da ruše. Kad im nije prošlo to što su naumili sad se okrenuli političkom rešenju.

Svi ruski analitičari i mediji negativno su tumačili novu strategiju. Tačnije, svi su je tumačili onako kakva ona jeste. Vrlo neprijateljska prema Rusiji što ne priliči demokratiji i miroljubivosti 21.og vijeka.
Strategija se mora temeljnije čitati i analizirati.

Ovaj citat si preskočio :
"At the same time, we are working with our partners to train and equip a moderate Syrian opposition to provide a counterweight to the terrorists and the brutality of the Assad regime. Yet, the only lasting solution to Syria’s civil war remains political—an inclusive political transition that responds to the legitimate aspirations of all Syrian citizens."

„the only lasting solution“
Only – predstavlja ultimatum što ne priliči dijalogu i toleranciji, miru i stabilnosti.

Ovo je tipični primjer Schellingovih uslova za uspjeh diplomatije prinude (citiram) :
- Upućena prijetnja mora biti dovoljno snažna da suparnika uvjeri da će cijena neudovolajvanja biti nepodnošljiva
- Protivnik prijetnju mora smatrati vjerodostojnom ; on mora biti uvjeren da je sprovoditelj diplomatije prinude voljan i sposoban da je sprovede u slučaju neudovoljovanja
- Protivniku se mora dati vremena da udovolji zahtjevu (KLJUČNO za tvoj komentar citiram te : „da moraju da sarađuju“ i o ovome : „we will keep the door open”)
- Sprovoditelj diplomatije prinude mora uvjeriti protivnika da udovoljavanje neće voditi postavljanju daljih zahtjeva u budućnosti
- Sukob se ne smije posmatrati kao nulti zbir. Mora postojati određeni stepen zajedničkog interesa u izbjegavanju totalnog rata. Svaka stran mora biti uvjerena da da više može postići nagodbom nego jednostranim pokušajima uzimanja silom onoga što želi.

Što se tiče leadership-a i terminologije koja naglašava njihovu izuzetnost, rekao bih samo da to nikako ne doprinosi miru jer takav stav od države pravi "egoisičnog narcisa" što nije dobrodošla osobina u međunarodnim odnosima.

Ziveli

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99856

Citat:Russia'n Recon Team on GAZ-2975 "Tigr" near Palmyra

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

djox ::Citat:Russia'n Recon Team on GAZ-2975 "Tigr" near Palmyra



Da dodam jos par sa iste lokacije...






Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 822 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 2 sakrivenih i 803 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, acatomic, babaroga, Bobrock1, BORUTUS, Brana01, cenejac111, djboj, Dorcolac, ladro, lord sir giga, Milometer, proka89, Srky Boy, vladaa012, vukovi, zdrebac