Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2996

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33999

Hezbollah and the Syrian Army Capture Baradah Village in Southern Aleppo
http://www.almasdarnews.com/article/hezbollah-capt.....rn-aleppo/
Russian Marines Deploy to East Homs Amid the Syrian Army’s Counter-Offensive in West Palmyra
http://www.almasdarnews.com/article/russian-marine.....quraytayn/
Syrian Army Capture More Points on the Turkish Border: Turkey Unresponsive
http://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-ca.....esponsive/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

[quote="su27"]stalker ::
Citat:Треба С-400 користити опрезно,јер се може десити да нпр.Турски авион наруши ваздушни простор Сирије,ракета се лансира са С-400,Авион одради противракетни маневар,окрене се и врати у Турски ВаП и ракета га погоди изнад Турске територије..

pa i ruski avion je oboren van turske teritorije, Rusi nemaju nikakvu obavezu da gataju hoće li se vratiti u svoj vazdušni prostor ili neće...


Људи моји,то је цитат из видеа...написао сам од којег минута и да је занимљив поглед на коришћење система...



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634


Москва оптужила САД да су покровитељ турске трговине нафтом са Исламском државом
МО РФ КАРТЕРУ: АКО САДА ТУЧЕТЕ НАФТНЕ ОБЈЕКТЕ КОЈИ ИД ДОНОСЕ ПРОФИТ, ШТА СТЕ ТУКЛИ ГОДИНУ И ПО?

КОНАШЕНКОВ: „Министарство одбране РФ је објавило и видео-снимке који показују како камиони-цистерне не само да у стотинама пролазе турску границу, него је пролазе - без заустављања. Зато, када амерички функционери говоре да не виде да нафта терориста стиже у Турску - то није само лукављење, то мирише на директно покровитељство“
КОНАШЕНКОВ: Ако су наше фотографије и видео-снимци Американцима ипак мало - саветујем им да погледају снимке својих дронова којих је у последње време изнад турско-сиријске границе и налазишта нафте под контролом терориста сада три пута више него раније. Њихови дронови, као и војни авиони, полећу са турске базе Инџирлик. А ти дронови не само да су у стању да сниме сваку цистерну са нафтом, него и број на аутоматској пушци која се налази на седишту поред возача. Осим дронова, САД располажу и сателитима за које тврде да „све виде“, али се, ево, испоставља да све виде, али ништа не знају


МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да тврдње Сједињених Држава да не виде како нафта Исламске државе стиже у Турску „личи на отворено покровитељство над тим шверцом“.

Портпарол руског војног врха - генерал Игор Конашенков - додатно је прецизирао:

„Коначно су наше колеге из Стејт департмана и Пентагона признале да су аутентични снимци које су објавили о томе куда одлази нафта са територија које су под контролом међународног тероризма. Међутим, њихова тврдња да на фотографијама не виде како камиони-цистерне прелазе турску границу могу само да изазову. Јер, на фотографијама и не може да се види КАКО ПРЕЛАЗЕ“.

Конашенков је у наставку подвукао: „Министарство одбране РФ је објавило и видео-снимке који показују како камиони-цистерне не само да у стотинама пролазе турску границу, него је пролазе - без заустављања. Зато, када амерички функционери говоре да не виде да нафта терориста стиже у Турску - то није само лукављење, то мирише на директно покровитељство“.

Конашенков је истовремено указао да САД располажу свом техником потребном да се региструје улазак нафте Исламске државе у Турску:

„Ако су наше фотографије и видео-снимци Американцима ипак мало - саветујем им да погледају снимке својих дронова којих је у последње време изнад турско-сиријске границе и налазишта нафте под контролом терориста сада три пута више него раније“.

Овоме је још придодао: „Амерички дронови, као и војни авиони, полећу са турске базе Инџирлик. А ти дронови не само да су у стању да сниме сваку цистерну са нафтом, него и број на аутоматској пушци која се налази на седишту поред њеног возача. Осим дронова, САД располажу и сателитима за које тврде да „све виде“, али се, ево, испоставља да све виде, али ништа не знају“.

Конашенков је истовремено нагласио да је Министарство одбране РФ зачуђено изјавом шефа Пентагона Ештона Картера да је његова авијација током протеклог месеца уништавала само нафтне фирме терориста које доносе добит.

Картер је истакао да САД немају за циљ да у Сирији и Ираку униште „сву нафтну инфраструктуру“, чак ни на територијама под контролом ИД. Конашенков је поводом овога иронично приметио:

„Треба ли из Картерових речи извући закључак да су Американци годину и по дана уништавали само оне нафтне објекте теориста који су им доносили губитке?! У сваком случају, сада је јасније откуд бандитима онолики новац за набавку оружја, врбовање нових присталица и извођење крвавих терористичких аката. А и како се могло догодити да се територија под контролом Исламске државе повећа стотине пута“.
http://fakti.org/rossiya/moskva-optuzila-sad-da-su.....om-drzavom
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@......Markoni29.....а и остали!
Јел сад маске полако падају...!? Wink
Ziveli

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

https://m.youtube.com/watch?v=ixHc6kO3yAE

Pariz kakvog naši Mediji neće da prikazu.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33999

Turska je prvi žuti karton dobila obaranjem bpl a drugi saobaranjem su 24 i sudija (Rusi) su je izbacili i definitivno iz igre tako daim ni onaj međuprostor ne važi, sad su na redu amerikenjci kako budu davali veću podršk Turcima i krenuli da tvrde da nisu oni trgovali sa ISIL-om tako ćeim sudija pokazivati žute kartone biće ovo zanimljiva utakmica nadmudrivanja.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

Најава забране извоза Кока-коле и сл. у Русију и Иран уколико наставе да подржавају Асада,ко да је Сирија приватно власништво Асада које би сада да откупи друга плутократија.
""Teško Rusiji i Iranu ako podržavaju Asada"
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da će biti preduzete "teške mere" ako Rusija i Iran budu nastavili da blokiraju proces političke predaje vlasti u Siriji i da podržavaju predsednika Bašara al Asada."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/537487/Tesk.....vaju-Asada

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2012
  • Poruke: 597

Nove slike S300/400 u Siriji








offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

MarKhan ::Gama ::Kada je bila ofanziva SAA da se spoje sa ovim enklavama, na tiveru su pričali (prosirijski tviteraši, pozivajući se na kontakte sa vojnicima), da je namerno ostavljen taj prolaz kako bi teroristi iz Idliba i tog dela mogli da se kreću ka Azazu i da se sukobljavaju sa ISIS-om i da je zbog toga nepotrebno da SAA po svaku cenu zauzima taj pojas jer bi on bio stalno pod udarima Nusre i bratije kojima on mnogo znači. Da li je to tačno ili je to namerno rečeno kako bi se opravdao slab napredak na tom frontu nije mi jasno.

Па како мисле да ослободе Алеп ако стално стижу појаћања из Турске кроз тај пролаз?

Pogledaj kartu,pojačanja stižu preko GP Rejhanli ( snimci sa press konferencije od prije neki dan u Moskvi ) koji je je istočno od Alepa ,tako da umjereni drekavci nebi trebalo da se brinu zbog eventualnog presjecanja tog pravca. Izgleda da Asad čeka da posao umjesto njega odrede originalni drekavci,koji imaju još 10-ak km da se ´spoje´sa Kurdima na tom pravcu.Asad će imati jednu enklavu manje za oslobađanje ,a zapadni partneri jednu teritoriju više da odrade.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Irbis ::Вести анна њуз за 4. децембар 2015.
Премијер Турске Давутоглу приликом посете Азербејџану је изјавио, да постоји могућност од нових инцидената са авионима земаља, које учествују у нападу на такозвану ИД у Сирији. По његовим речима, у Сирији лете авиони неколико земаља, што ситуацију чини сложеном. Он је навео да Турска ради раме уз раме са САД.

....rame uz rame...i nemoj više da sumnjaš da nisu znali čiji je avion...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33999

Џихадисти гађали хришћанску четврт Дамаска, има рањених
http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catn.....mK1ejKwFu4
Турска администрација не потврђује задржавање руских бродова
http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catn.....mK1fjKwFu4
САД најављују „тешке одлуке“ у вези са Сиријом
http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catn.....mK2hzKwFu4

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 905 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 2 sakrivenih i 878 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, bobomicek, Bubimir, cenejac111, cvrle312, djuradj, Dorcolac, Excalibur13, Georgius, kybonacci, ladro, mendril, mkukoleca, naki011, raykan, Rotacioni, S-lash, ser.hill, skvara, Stoorb, vathra, Vlada1389, voja64, ZetaMan