Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1008

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 22 Jun 2016 19:45

IlijaZ ::Citat:Ti i dalje ne shavtas da su se Nusra zeznula time sto su zauzeli Idlib kao niko,dovoljan dokaz ti je ID.
1. Koridor do Idliba je vezao veliki broj vojnika za sebe koji su povlacenjem sa tog podrucja ostali oslobodjeni nekih 5000-6000 vojnika je oslobodno koji su rasporedjeni na drugim pozicijama.
2. Sada kotlovi vise se ne brane kada nemaju snage traze da idu u Idlib. Primer imas Homsa.
3. Kada dodje vreme za ofazivu na tu provinciju Nusra ostaje u podredjenom polozaju jer su sa 3 strane okruzenu i bice im pre svega bokovo opereceni.
4. SAA je frontovska vojska i sada su dobili frontove povlacenjem iz Idliba SAA ima tacno odredjen front i iscrtane linije.Onog momenta kada se resi Gote i Rastana SAA ostaje provincija Daara i Idlib.
Koliko su izgubili zauzimanjem Idliba dovoljno govori i podatak da ID ubija SAA gerilom jer SAA nikad nezna sta da ocekuje. Jednom udare na Deir,drugi put kod Palmire treci put kod Tabke... Jednostavno SAA mora da veze velike broj trupa na svim mestima sto im crpi snagu dok kod Nusre to nema onog momenta kada je SAA zatvorila put smrti jedini pravac napada koji je mogao da dodje je juzni Alep. Nusra tu napreduje jer SAA nema dovoljno ljudi,ali izleda da su Iracani,Iranci i NDF napokon postavili odbranu i da ce izdrzati da Nusra ne otvori koridor kod Alepa.



Ovo je sve "šta će biti kada bude". Ja pričam o onome što se već desilo i o onome što je trenutno stanje. Uostalom, tu su tvoji postovi iz vremena pada Idliba pa se može vidjeti šta si tad pisao.

Opa, uspio sam da kvotujem. Hvala kolegama forumašima na pomoći Ziveli


Jesam pisao o tome da su zeleli da se povuku iz Idliba pa da ih grupisu pa da se vrate i nisam svatio igru koju su igrali ja mislim Ruski instruktori,nije mi bilo jasno,tak sam kasnije uspeo da svatim koji im je plan pa ne brane Idlib nego ga drze dok civile ne izvuku do Arihe.... Nusra je tada desetkova skupo ih je kostala to zauzimanje Idliba na kraju. Posle kada se sve zavrsilo gledaju ci kartu sam svatio da koji im je cilj jer je mnogo laske sada braniti provinciju Alep,Hama,Latakija nego kada imas klin koji ide do Idliba.

Sa tim klinom SAA nebi mogla da nastupa nigde samo u provinciji Idlib sto je bilo tesko kao zemlje sada mogu bez straha da napreduju.

Primera radi SAA skupo kosta klin ka Daari ali on monogo vazniji je blizi Damasku,on im je vezao nabolje jedinice,ali sa njim je situacija laksa jer ni Teroristi ne mogu da krenu da napadju koridor,a da isto vremena brane pozicije oko Basre odakle bi se SAA spojila sa gradom Daara....

Dopuna: 22 Jun 2016 19:53

Snimci prdeknulih terorista koji nalijeću na heroje SAA na jugu Alepa
https://www.youtube.com/watch?v=ZKn72eO08ZI

Industrijski gradovi u Siriji osnovani su 2004. godine, ali je njihova proizvodnja je usporena zbog krize,sad ponovo se radi na njihovom oporavku.
Hassia industrijski grad u Homs je povećao svoje prihode i Šeik Najjar u Aleppo,Očekuje se da će i Adra u Damasku također povećati svoje prihode u 2016.
https://www.youtube.com/watch?v=MdEt8tBRO2w

Dopuna: 22 Jun 2016 19:54

Терористи ССА продали заробљени руски тенк Т-90 Ал Нусри: Ево шта су добили за њега
Терористи Слободне сиријске армије предали су јуче заробљени руски тенк Т-90 сиријској подружници Ал Каиде – терористичкој групи Ал Нусра. Тенк је заробљен током неуспеле офанзиве Сиријске арапске армије на северу Алепа, код Малах фарми.

На том делу фронта доминантна је Ал Нусра али нека насеља држи и један од фракција терористичке ССА. Током напада тенк Т-90 руске производње се покварио и није га било могуће извући. Војници Сиријске арапске армије су пре повлачења разнели унутрашњост тенка ручним граната.

Ал Нусра је тенк Т-90 земенила за исправни Т-72 и још је доплатила нешто новца, саопштили су терористи.
http://oslobodjenje.rs/teroristi-ssa-prodali-zarob.....-za-njega/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1253

IlijaZ ::
I da, ja takođe mislim da su Nusrijanci (uz Hezbolah ali oni su dosta brojačano manja formacija) najopakiji i najbolji borci na cijelom tamošnjem frontu, uključujući i Irak. Gomila je razloga zašto je tako. Primjetno je da su učili i od kvalitetnih instruktotra, iz svojih ali i iz tuđih grešaka, vješto koriste sredstva koja imaju, npr. sa dva tenka i četiri bmp-a začas naprave haos na linijama protivnika.

Mrzim ja i naciste ali smatram da je prilično naivno reći da su bili loši vojnici i borci.


Evo u cast tvoj prvog uspesnog kvota da te i ja kvotujem.

U pravo si vrlo je primetno kako koriste BMP-ove po PS-u.

Inace Hezbolah nije samo najbolja formacija tamo nego opste. Kad oni izlaze na kraj sa takvom jednom profesionalnom armijom kao sto je Izraelska sta ostaje za druge. Stavise oni su jedina profesionalna jedinica tamo izuzev Rusa (Iracki Hezbolah ne racunam).



offline
  • T-72 
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 1129

Офанзива се наставља:

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2014
  • Poruke: 651

Колико ми је драго што су теме одвојене појма немате...

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

T-72 ::Офанзива се наставља:



Vjerovatno da se ne nastavlja, ali sada je obrnuta situacija, glavosječe bradonje su razvučeni po pustinji.

Sada se treba pitat, šta radi avijacija, da njih ne potamani. Šta radi dalekometna artilerija, ?.Ttreba polivati bombama, fosforom... ove serijske ubice, a ne da šetaju po pustinji ko po luna parku.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 743

Radi ovde artiljerija, ima i tenkova i raznih PA oruđa na terencima. Uz dobru vazdušnu podršku ova ID ofanziva bi bila slomljena već na početku.

Dva puta su ovi sa Gvozdike uspjeli da zapale barutna punjenja Shocked

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

sremac983 ::На ових питај бога колко страница чује се само: КМЕ, КМЕ, КМЕ, КМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ звук...

"Стручног" запомагања овде никада није фалило,поготово кад Руси мало притаје са дејствима!
Тада се на теми пробуде успавани "гласови разума" и онда имамо ово што имамо... Wink

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2012
  • Poruke: 597

Mi 28 navodno oko Palmire

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

dAre1988 ::
Sta je sa Sidorenkom izbirisan ili batalio ?

citat s jednog BiH foruma:

"Upratio sam da je posljednja objava 17-og, nakon toga ništa i jučer je izgleda deaktivirao profil, čitao sam na redditu neku raspravu navodno je pričao sa nekim od twitteraša (valjda sa onim SAA reporterom) i kao dosta mu svega, hoće neko vrijeme da se odmori, počeli ga ljudi iz Sirije smarat šalju slike objave, prefosirao se lik, a tek što je postao kredibilan izvor Very Happy
Nakon toga se na redditu rastegla ona rasprava kada je locirao neki kamp za obuku u Idlibu pa tagovo twitter Ministarstva Odbrane Rusije, kroz 2 dana službeno priopćenje da je MOD Rusije otkrio informacije o "terorističkim kampovima" zahvaljujući informacijama sa društvenih mreža, slučajno ili ne bombardovan je upravo kamp kojeg je Sidorenko locirao, o tome se i na ovom forumu pisalo."

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1119
  • Gde živiš: Banja Luka

Irbis ::
Snimci prdeknulih terorista koji nalijeću na heroje SAA na jugu Alepa
https://www.youtube.com/watch?v=ZKn72eO08ZI

Jeli se meni cini ili je na pocetku ovog videa lesinar dosao na gozbu ?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 561 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 0 sakrivenih i 552 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: famoso, Hans Gajger, ILGromovnik, Koridor, Maschinekalibar, nenad81, operniki, stegonosa, wolf431