Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1216

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • NN 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Dec 2007
  • Poruke: 386

Наводно је ово нова мапа


Што значи да они нису прошли јужно, већ кроз базу, опет да ли је цела база пала је питање, тако да треба сачекати јутро.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

JOntra ::Problem je sad gde ce ih zaustaviti, jel kako je krenulo ovo je domino efekt padaju polozaj po polozaj. Meni samo nije jasno kako su ovi sakupili 10000 boraca, pa ako je njih 10000 ovde a na drugim frontovima sve normalno, ondak ispada da je i sva Asadova udarna sila tu, posto zdrava logika nalaze da ako su ovi sakupili sve sto su imali i bacili u Alepo drugi frontovi bi trebalo da budu prakticno nebranjeni...

Ovaj Leith Abou Fadel pao u depresiju covek....


Palmeira.



offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2908

carasco ::Otkud vama podaci koliko je njih izbačeno iz stroja?

Mislim gruvaju se podaci da su gubici oko 1/3 izbačenih iz stroja a ovi 3 puta zauzimaju bazu kako im se prohtje te udaraju po bokovima ko da sutra ne postoji.

Čini mi se da je spominjanje takvih brojaka samo loša samoutjeha u ovoj kritičnoj situaciji.


I mene interesuje. To neko od oka ili kako dođe do toga ne 1/3 nego 1/5 izbačeno iz stroja, mada je sve jedno. Ko to daje procenu.
PS nije da nebi voleo, ali to su katastrofalni gubici za napadača, a oni napadaju, napadaju....

offline
  • Pridružio: 26 Nov 2015
  • Poruke: 1002

powSrb ::^
Јесу, не знам колико је безбедан тај коридор.
Време је да САА заузме Хандарат, нападају га месецима.

Ко њима пробија прве линије.
Ови још живи...


Izgledaju traljavo i neorganizovano, al na drugim snimcima i te kako (itekako) se moze videti da imaju i obuke i organizacije-dronovi, kontrolne sobe s radio operaterima, neki elementi cqc, posebno se vidi na onom snimku kada prvi put zauzimaju kompleks 1070.
Takodje fanatizma im ne nedostaje, egberanje i dizanje adrenalina sebi i prisutnima i prepadanje protivnika. Jedino ih na 3:40 jedan parajuci zvuk prepade. :-)

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2008
  • Poruke: 428

Ovde isto se pokazuje koliko su COIN avioni važni, kao i takozvana Loitering municija i naoružane bespilotne letelice. MOgu da kruže satima, i kad primete nešto od značaja odmah ga i unište.
Takođe mi nije jasno zašto sve ove zgrade nisu minirane i obezbeđene sa gomilom klopki.
A sejanje mina pomoću VBR-a da ne pominjem

Isto, ovakav napad nije moguće sprovesti bez napredne veze, kao ni komunikaciju između napadača i ovih koji su pod opsadom. Nemoguće da ne mogu da blokiraju svu radio vezu(naravno sa diskriminacijom svojih) ili da koriste trigonometriju kako bi letelice sa početka posta gađale to područje

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

JOntra ::Problem je sad gde ce ih zaustaviti, jel kako je krenulo ovo je domino efekt padaju polozaj po polozaj. Meni samo nije jasno kako su ovi sakupili 10000 boraca, pa ako je njih 10000 ovde a na drugim frontovima sve normalno, ondak ispada da je i sva Asadova udarna sila tu, posto zdrava logika nalaze da ako su ovi sakupili sve sto su imali i bacili u Alepo drugi frontovi bi trebalo da budu prakticno nebranjeni...

Ovaj Leith Abou Fadel pao u depresiju covek....

Na onako uskom koridoru nema mesta da se veliki broj boraca esalonira po dubini, a nabacati ih na malom prostoru i nije neki narociti benefit. Sa druge strane, teroristi imaju "dubinu" i lako uvode nove snage (ometane naravno avijacijom i artiljerijom). Poenta je da SAA tamo sada koristi svu logistiku i vojnu efektivu, ali sam koridor ne brani mnogo vojnika. Mnogo je sada bitnije da ti koji tamo budu, budu oni "pravi" i da izdrze.... zato vuku sve sto imaju kvalitetno, ali po broju to nije mnogo, sigurno ni priblizno onoliko koliko su angazovali teroristi. Ako bude koridor probijen sledi pritisak od SAA po bokovima, ako teroristi odole pritisku, pitanje je moze li SAA vise uopste racunati na znacajno angazovanje Rusa oko Alepa.

online
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 1028

Samo nesto da vam kazem iz licnog iskustva...
Sve ovo sto mi komentarisemo ovde po nekoj zdravoj logici kako bi i sta trebalo uraditi to ne pije vodu jer arapski mozak je drugacije koncipiran i dijametralno razlicit od svakog poimanja svega na ovom svetu u odnosu na nas.
Da me neko pogresno ne shavati ovo vam pisem iz licnog iskustva jer sam dosta imao kontakta sa njima a ovaj rat mi je samo potvrdio svoje ranije steceno misljenje.
Na ovaj rat sam poceo da gledam,ma kako to zvucalo,kao na svojevrsno cistiliste.Jer ovakve razularene bande ne zasluzuju vazduh da disu.On je do juce bio civil koji je dobijao platu,socijalnu i zdravstvenu pomoc,decu skolovao za dzabe...i nikakav mu problem nije da se jednog dana probudi udje kod komsije u kucu i odsece mu glavu jer se malo drugacije klanja od njega.To je tipicno za njih.
Kod njih ne postoji drzava,otadzbina,dedovina...postoji familija,plemenska i verska pripadnost i pripovedac u dzamiji koji mu sve potanko objasni sta i kako treba da se ponasa i oni su besprekorno poslusni.
Imao sam prilike da mi momak iz Sirije od 27-28god objasnjava sasvim ozbiljan da zena ne sme da pije alkohol jer ce joj sva kosa opasti sa glave itd...
Sve ovo vam pisem jer je verujte usko povezano sa svime ovime sto gledamo na klipovima i sa ovom bezanijom SAA vojnika.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

Само да их САА заустави коначно.
Наводно су кренилу на север.

Видећемо сутра, помињу неке специјалне снаге Хезболаха да треба да стигну.
Али касно је то сада.

Reports about #JAF attacking #Hamadiniyah and #Assad districts in #Aleppo I pointed it on the map

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2008
  • Poruke: 198

Ма изгледа да нема ништа од те Асадове војске.Као што је неко поменуо њима једино атомска бомба може да помогне иначе овој агонији нема краја ни за наредних пет година..

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1253

Pitanje je sad dal ce ovi da krenu da osvajaju ceo grad? PO svim raspolozivim vestima izgleda da je neko od generala SAA shvatio ozblijnost situacije i krenuli su da konsoliduju odbranu negde dublje po gradu i da ce verovatno napustiti neke pozicije. Ta naselja koja dolaze na redu ne verujem da su imali spremne polozaje da se brane sa juga.
Mada i najspremniji polozaj za SAA ne vredi mnogo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1114 korisnika na forumu :: 72 registrovanih, 6 sakrivenih i 1036 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Areal84, asdfjklc, Bane san, bbogdan, Bobrock1, Boris90, BORUTUS, cavatina, cigaliga, comi_pfc, dane007, darcaud, darkojbn, dekan.m, djboj, Djokkinen, Dogma21, Duh sa sekirom, dule10savic, Excalibur13, Frunze, gomago, Hans Gajger, hatman, havoc995, HogarStrashni, Ilija Cvorovic, Insan, jeen yuhs, JimmyNapoli, Koridor, Kruger, Krusarac, kubura91, kybonacci, Lieutenant, Limeni91, Lucije Kvint, MB120mm, Mediator, mercedesamg, milenko crazy north, Mitraljeta, MrNo, nemkea71, nuke92, orjen, ozzy, pedja.st, Prašinar, proka89, Reddot, Rogonos, rovac, ruger357, Simon simonović, Singidunumac, srbijaiznadsvega, Srle993, uruk, vathra, Vladko, wolf431, x9, Yellow Pinky, zastavnik, zdrebac, Zvrk, zziko, 125