Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1224

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

Dostanic09 ::Denaya ::Sve mi se cini da ce SAA udariti negde gde se svi najmanje nadamo.Po slikama i izvestajima nema mnogo gubitaka u ljudstvu i tehnici iako intenzitet borbi nije mali, sto upucuje na zakljucak da se SAA cuva.Ovakav koridor drekavcima ne znaci mnogo(ne vidim kuda bi se mogli sigurno kretati) a i nemaju vremena ni sigurne sirine da ga obezbede nasipima i zaklonima.Kastelo put je bio prava i jedina zila kukavica drekosa.Da su probili opsadu kod Malah farmi onda bi mogli da pricamo o velikom porazu SAA i epskoj bitci za Alep.Drekavci su udarili na drugo najuze mesto opsade samo sa namerom da probiju opsadu,da podignu moral sebi.Po svoj prilici bez nekih dugorocnih planova.Niko se nije zapitao zasto sa ovolikom silom nisu udarili na pravu zilu kukavicu Alepa kastelo put i onda bi mogli da pricamo o pravom probijanju blokade opsade.Jednim udarcem dve muve.Probijanje blokade i razbijanje najbolje jedinice SAA kod Alepa.
Napali su bazu iz ociglednih taktickih prednost a i jedna strategijske. Takticke prednosti ogledaju se u tome sto su sve zgrade i sto autonatski imaju zaklon posle proboja prve linije. Kod Malah farmi je sve cisto i nemaju zgrade da se sakriju. Druga prednost je onemogucavanje artiljerije i avijacije da deluje, jer se ne znaju precizne linije fronta. Treca takticka prednost je sto u ovom slucaju tehnika nema nikakvu ulogu, vec samo broj ljudi i njihova motivisanost, a treba uzeti u obzir da su Tigrovi i Hezbolah bili na severu i da im je trebalo vremena da donesu odluku(lako je ovaj napad mogao biti obmanjujuci) da pomognu jugu, a i treba racunati na cinjenicu da su Nusra i druge frakcije lako mogle da promene pravac napada i da napadnu farme, dok je Tigrovima teze jer zaobilaze ceo grad a Drekavci samo jednu cetvrt. Strategijska prednost ovog pravca je odsecanje trupa SAA, uz istovremenu omogucavanje snabdevanja zarobljenih trupa.
Ja nisam verovao da ce da udare a kamoli da probiju. Medjutim, problem SAA je daleko veci i vec je postao krucijalan. Taj problem je nedostatak strateske rezerve od 5000 vojnika. Tigrovi i Hezbollah moraju da trce na sve strane kako bi zaustavili prodore


U tom kontekstu, sam napisao, da treba što prije riješiti džepove, kao Daraya i iztočna Ghouta, i još koji...jer bi na taj način dobili veliku brojku dodatnih vojnika.

Daraya bi trebala da padne u 14 dana.

Inače, kao sam juče napomenu, danas imaju rebelsi velik i širok koridor.

Videčemo, ako kozjejebci sada stanu, imali su velike gubitke kad su probili obsadu.

Ake ne stanu, onda če biti problem. Problem u tome, jer imau još rezervu.

Za sada nije ništa tragično, nije bilo velikih gubitka na strani SAA, a to je nabitnije.






.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35899
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Snimak iz drona i rokanje improvizovanim bojler bombama



offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

^ ovo su najstranisje oruzija po civile. totalno random padaju...

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Ili imaju neki dogovor da se izbegnu zrtve ciscenja Alepa i teroristi izadju i sacuvaju obraz uz " pobedu " kroz taj koridor ili ih mozda pustaju unutra da zakljucaju sve najbolje sta ovi imaju od Latakije i Ildiba do Alepa. Ove snimke uzimanja objekata bez borbe i bez leseva i pisanja kako Rusi nece da lete kao i neuvodjenje u borbu najboljih SAA jedinica su pozoriste. Neko je napisao da je koridor sirine 2 km ( otprilike od sredine 1 km levo i 1km desno je SAA ) sto znaci da SAA moze da gadja sve unutar koridora i to svim zivim sto kace na dzipove + atgm,bst,mb...pa do haubica ,vbr i avijacije a ovi se shatro setaju , snimaju i fotografisu po bazi koja je cistija od mog dvorista a logicno bi bilo da je preorana artiljerijom.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1791

@Dostanic. Razumen i slazem se sa tobom za takticke prednosti terena za napad u odnosu na farme ali ja sam pisao o upotrebljivosti koridora za snabdevanje grada.Koliko vidim nema neki siguran putni pravac.(pisem sa telefona pa diskutujem o putnom pravcu po secanju na mape).Tigrovi jednostavno ne smeju otici sa Malaha jer ako i tu probiju, SAA ostaje u okruzenju u jugozapadnom delu.A i ovako im je u ovoj situaciji veoma otezano snabdevanje.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

Citat:Rebel commander sending message to civilians in west #Aleppo town
https://twitter.com/BosnjoBoy/status/762284044088385536

Mr. Green


Оригинал - https://www.youtube.com/watch?v=PQ0Rfq0q0wI&feature=youtu.be

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

RJ ::Inače, dal je bilo u temi ili nije, malo drugačijeg sveta i života u napaćenoj siriji...

14 photos that show what the nightlife is like in Damascus

Arrow http://www.businessinsider.com/nightlife-in-damascus-2016-5





Не могу да победе.Слабији су.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3634

Владине снаге у Сирији опколиле терористе у Алепу
Терористи у сиријском Алепу налазе се у чврстом обручу владиних трупа.

Борбе се воде на југозападу метрополе, преноси дописник РИА Новости и додаје да су сви путеви снабдевања блокирани.
Поред тога, главни улаз у Алеп са југа је и даље затворен, док терористи гранатирају ту трасу и мотре је снајперисти.

Истовремено, према речима дописника, сиријска војска успела је да одбије читав низ веома моћних напада, приликом којих је страдало преко 2.000 терориста.

„За 10 дана терористи су спровели четири веома моћна покушаја да пробију одбрану сиријске војске, међутим успели смо да одбранимо своје положаје и том приликом убијемо преко 2.000 непријатеља“, рекао је саговорник дописника.

Само током првих напада авијације, додаје, убијено је преко 600 терориста, док је након неколико дана у четврти Рамус убијено неколико стотина терориста.
http://rs.sputniknews.com/svet/20160807/1107680546.....risti.html

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

Још један снимак заплене.
Ништа они нису запленили специјално.

Ја сам мислио да ту има опреме и муниције за 10 оних магацина из Даер Ер Зора, како су говорили...

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

vlad4 ::T-72 ::Самоубица који се јуче разнео у кварту Рамусех,нусра сада има и свој канал на јутјубу,само умерено !




ови клипићи са самоубицама неодољиво подсећају на порнићарски кастинг , прво нам се стидиљво обрати а онда следе његова патња и страдавање на наше опште задовољство.

ако мало боље погледамо његова жртва је била потпуно узалудна, разнесен је на неких 200-300 метара од гараже где му је био кастинг и то на простору који је већ девастиран и без неких видиљивих упоришта што ће рећи да противника ту врероватно нема. (осим ако му није био циљ да сруши ону барикаду на путу што је ,признаћете, могао да уради за 5 минута са багером). у сваком случају један активиста се белом заставом мање и видео дана који поправља расположење. Ziveli


Sta znaci devastiran na srpskom?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1280 korisnika na forumu :: 80 registrovanih, 13 sakrivenih i 1187 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 8u47, A.R.Chafee.Jr., AleksSE, amaterSRB, arsa, atmel, avijacija, Bane san, Ben Roj, bladesu, bobomicek, Bobrock1, bojankrstc, bojcistv, BRATORIII, dane007, Djokkinen, dok80, dolinalima, dragoljub11987, dragon986, Duh sa sekirom, Dukelander, dule10savic, Excalibur13, GORDI, havoc995, HrcAk47, ILGromovnik, Insan, ivan1973, jeen yuhs, Jeremiah, jukeboxer, kikisp, Klecaviks, kobaja77, kolle.the.kid, krkalon, Kruger, Krusarac, Kubovac, kubura91, KUZMAR, lakson001, ljuba, mackenzie, maiden6657, mean_machine, Mediator, mercedesamg, milenko crazy north, mkukoleca, mushroom, Nemanja.M, nenooo, pein, Prašinar, raptorsi, repac, ruger357, sevenino, simazr, srbijaiznadsvega, Srle993, stalja, Stanlio, trutcina, VanHelsing, vathra, Vlajman1957, Volkhov-M, wolf431, yrraf, zdrebac, zlatkoa987, zziko, šumar bk2, 125