Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1271

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

[quote="marsovac 2"]Irbis ::Napisano: 14 Avg 2016 0:34

MarKhan ::powSrb ::Страница једног од ресторана/кафића у Дамаску.
Живот се одвија нормално, а Алепо пред падом. Mr. Green

https://www.facebook.com/mashraqaRest



Па шта је ово, јесу ли они уопште објавили тоталну мобилизацију војноспособног становништва?


U celoj Siriji nije proglesano ni vandredno stanje,a kamo li mobilizacija,a jos manje ratno stanje. proglaseno je u nekim regionima vandredno stanje i to je to.


Nesto kao RS 92-95.Pa onda,neka neko sa strane vadi kestenje iz vatre?Po meni je i jedno i drugo s....e lokalnih politicara.


Ne mozes proglasiti ratno stanje u gradjanoskom ratu jer ce te pojasti Zapadni mediji. U SIriji bi tek uslova za ratno stanje bilo kraljem 2013 i velikom ofazivom ID.

SAA je gubila neke bitke,dok Asad nije ni jednu nego je 4 godine oko malog prsta vrteo Zapad i na kraju gurno Ruse u Siriju i jos vise zakomplikovao Zapadu poziciju na Bliskom Istoku. Siriju je mnogo kostao ovaj rat,ali Zapad mnogo vise jer su izgubi apsolutno sve. Jedini americki igrac koji je ostao u celoj regiji je Izrael i neke Kraljevine koje polako gube znacaj. Jednostavno ako Seif Al Islam pobedi u Libiji Ruski uticaj na regiju ce bii od Alzira preko Libije i Egipta preko Sirije Iraka do Irana pa sve do Turske. Jednostavno najmocnije zemlje bliskog istoka su pod Ruskim uticajem. Sem para Saudi nemaju nista jer vojska im je 0,a i Ekonomija im ne cveta. SAD se posle debakla u Siriji polako izvlaci iz regije jer je ocito da ne mogu da izdrze tamo.
Najveci gubitnik u ovom ratu je EU izgubila je sve i polako se raspada,a kap koja je prelila casu su izbeglice,SAA ih je proterala iz Sirije i oni pobegli za EU koja ne zna kako sa njima da izadje na kraj.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Nov 2015
  • Poruke: 175

powSrb ::За то време им Руси доносе помоћ, ту близу.

Russian military distributed humanitarian aid to civilians in Sham Al Maaref, Damascus Countryside (13/08/2016)


kada vidis kaki uniforme i kamion iz kog se deli pomoc,,,,,, brate, karipska romantika sa kraja pedesetih. Time travel+ neko nesto i pojede ovih dana. Poveliki + za naslednike SSSR-a!
Ma,pogledajte plocnike,cistiji i sredjeniji nego u bilo kojoj balkanskoj prestonici,zidovi bez srapnel rupa,suva i topla klima.Kao Kalifornija,hebote Zaljubljen



offline
  • T-72 
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 1129

marsovac 2 ::T-72 ::Још ових што шаљу добре вибрације из кафића,кажу јачи су него икад,ништа их неће поколебати да тако наставе :


kada poslusas ove izjave klabera,pomislis koliko opijuma stavljaju u one lule. Pa u predgradju imaju blokove pune terorista,hebo te!Nadaju se kao boljoj buducnosti....Cena narkotika na BI je i dalje u padu Zagrljaj


Još jedna stvar,npr. ovu reportažu prave pro-vladini mediji,koliko god to nama bilo van pameti interes vlasti ( neproglašavanje vanrednog a kamoli ratnog stanja što reče Irbis) u zemlji se poklapa sa interesom ovih klabera koji ne bi da se mešaju u rat,oni lade jaja a vlada stvara privid da se u zemlji ,,normalno" živi.

Prošlog leta kada su se loše stvari dešavale u Idlibu i istočnom Homsu vlast je lansirala kampanju na tviteru # SummerInSyria ,kakva crna prisilna mobilizacija

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Edukativan video...NEvladini i NEvini kao lučke kurve

++
https://twitter.com/hamza_780/status/764566435192573952

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 23

SlovenNacional ::Gledam i profile ovih ljudi sto idu po ovim klubovima, nigde nikakva slika rata ili politicka slika, sve normalno i opusteno, slike iz grada, sa fakulteta, sa sela. .
Moram da dematujem sebe. To sam naleteo na neke studente, ali kada pogedas u listu njihovih prijatelja tu je onda veliki broj onih koji su mobilizirani ili si bili mobilizirani. Puno muskaraca ima slike u vojnoj uniforni, bas puno. Malo u uniformi malo iz kluba.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16099
  • Gde živiš: Lublana

Sve "nevladine mirotvorne ili humanitarne" organizacije koje su organizovane u ljevičarskim režimima ili primaju inostrane "donacije" su pristrane i organizovane iz političkih interesa! Nikako nemogu biti nepristrane a još manje neovisne.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

jazbar ::Sve "nevladine mirotvorne ili humanitarne" organizacije koje su organizovane u ljevičarskim režimima ili primaju inostrane "donacije" su pristrane i organizovane iz političkih interesa! Nikako nemogu biti nepristrane a još manje neovisne.
Ovo ljevičarskim ... Ili ja ne znam, ili su u međuvremenu Amerika i Engleska postale zemlja proleterska?? Ziveli
...slobodno zamjeni sa kapitalističkim,neo liberalnim...itd

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 2475

Amerika i Engleska su odavno (ili bar od kad su 68"aši uzjahali institucije, zemlje proleterske). Socijalni inženjering, naseljavanje gologuzije iz Mexico i uništavanje tradicionalnog WASP , belačkog kulturnog nasleđa. Al o tom se može duuugo diskutovati. Ispratite samo šta im se po univerzitetina događa. Kapitalizam zarađuje pare..ali ih ljevičari u establišmentu koriste za subverzivna dejstva.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

"VIDEO: Moćni ruski bombarderi zasuli džihadiste bombama
Bombarderi ruskog vazduhoplovstva uništili su u Siriji šest velikih skladišta džihadista Islamske države, dva tenka, četiri oklopna vozila i veliki broj terorista, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/592155/VIDE.....te-bombama

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33903

Pa se vi i dalje žalite da RuAF ne pomaže. Mr. Green
Russian jets conduct 100+ airstrikes over Idlib

SAA osujetila pokušaj terorista da se uvuku u njihove redove/infiltriraju i pritom likvidirala 7 terorista i 2 vozila sa teškim mitraljezima.
The attack proved costly for the Islamist militants as 7 were killed and two vehicles mounted with heavy anti-aircraft machine guns were destroyed.

Nova ruta snabdevanja civila u Alepu mapa Pow je okačio slike par strana u nazad.


Borbe umerenih i neumerenih terorista u provinciji Daara na jugu sirije uz Jordansku granicu.
Intense clashes erupt in west Daraa as ISIS attempts to advance

Islamisti napadaju pozicije SAA blizu auto-puta na Kalamunu. Još jedan od razloga zašto je ovo trebalo rešiti odavno i ne misliti više na taj deo. Wink
Damascus, Syria (6:45 A.M.) – The Islamist rebels of Jaysh Al-Islam (Army of Islam) launched a new offensive in the eastern countryside of the Qalamoun Mountains on Sunday, targeting the villages along the strategic Damascus-Baghdad Highway.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 848 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 804 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, bigfoot, Bobrock1, bojan_t, BraneS, ceman, cemix, cikadeda, cincarin, comi_pfc, DPera, dragan_mig31, dragoljub11987, Džordžino, Frunze, Futurama, gomago, ivica976, kikisp, Koridor, Korisnik038, Lazarus, Lieutenant, m0nstrum_, mačković, MilosKop, mkukoleca, moldway, Pohovani_00, Posmatrac77OKB, prle122, Rocky I, sabros, sovanova95, Srky Boy, trutcina, tubular, Tvrtko I, vaso1, zodiac94