Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1295

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

komkom ::Irbis ::

komkom ::Napisano: 17 Avg 2016 12:17

Ima neke logike...zasad Asadu ´odgovara´bilo kakva pomoć( buduća autonomija Kurda ?) u borbi protiv terorista ,a kako će ovo izgledati prevrtljivom Erdoganu koji će svakako imati kurdsku paradržavu na svojim granicama ostaje da se vidi.


Erdogan to sigurno nece dozvoliti milom ili silom kurdi ce se vratiti na pozicije kao i 2011 u Siriji i Iraku jednostavno Turci se nece pomiriti sa tim,a previse su vazan igrac za SAD da bi ih Ameri zaoustavili.

Bacio si pasulj?? Turci se protive i povlače neke crvene linije,a Kurdi napreduju s jednim MT-LB-om, predviđanje situacije u Siriji za dan ili mjesec je nezahvalno i teško , a za godinu nemoguće.


Erdogan sam ne moze da suprosatvi Kurdima i to je opste pozanto jer oni zbrisu u Siriju i Irak i Turci ne mogu nista onda i moraju da cekaju da se sredi Irak i Sirija. Turska je podrzavala FSA,dok nisu poceli da suruju sa Kurdima,odmah posle toga FSA je otpisana od Turaske i sve je bazceno na Nusru ,a FSA postala zanemarljiva. Danas je vidljivo okretanje Turske ka Rusiji i zatvrasnje granice i za Nusru sto znaci da ce uskoro i oni biti otpisani jer sem Turske oni ne izlaze na nijednu granicu. Sa druge strane Erdogan suruje sa Rusima i Iranom uskoro ce krenuti i sa Damaskom i Bagdadom to ce biti ogromna koalicija koja ce biti podrzana od NATO-a,Rusije i Kine. To je neko moje vidjenje stvari za dalji razvoj situaciju sa Kurdima.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Artiljerija polivanje terorističkih govana na periferiji Ramushena
https://www.youtube.com/watch?v=SlVWPgtU58c



offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

SAA je zauzela većinu zgrada u jugozapadnom djelu Daraya koje kontroliraju teroristi Jaish al Fataha.
Syrian Army Republican Guard capture a number of buildings in south-west Daraya, Damascus

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

#SAA & #Hezbollah is now precisely around the artillery academy & advancing. 1070 complex is almost entirely retaken(Video u linku)
https://twitter.com/Hamosh84/status/765861725866496000

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 18 Avg 2016 0:11

Prosli put kada su Rusi dolazili u Siriju Izraelci su bili upravu da ce doci videcemo da li ce sad biti upravu.
Русија разметила ракетне системе С-400 и око иранске базе код Хамадана!
http://www.pravda.rs/2016/08/17/rusija-razmetila-r.....-hamadana/

Dopuna: 18 Avg 2016 0:15

У нападу је убијено најмање 150 екстремиста у провинцији Деир-ез-Зор, известило је руско министарство одбране.

У нападу су уништена два командна места и велика кампа за обуку терориста.

"Преко 150 милитанте је елиминисано, међу њима страни плаћеници", пише у саопштењу министарства.
http://www.pravda.rs/2016/08/17/ovako-tuku-ruski-b.....sta-video/

On August 17, 2016, Russian bombers Su-34 took off from Hamedan airbase (Islamic Republic of Iran) with full fragmentation bomb charge and made an airstrike on ISIS terrorist facilities in the Deir ez-Zor province.
As a result, 2 command centres and large ISIS field training camps near the Deir ez-Zor city were destroyed, over 150 militants (with foreign mercenaries among them) were eliminated.
Su-35S, which had taken off from the Hmeymim airbase, covered the long-range bombers.
All Russian aircraft have returned to the airfield after accomplishing the combat task.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 23

Ovaj rat ce ostati upamcen po velikom broju zemalja koje imaju interesa u ovom ratu. I svakom su interesi razliciti, cak i onima koji su saveznici, npr Rusija i Iran su saveznici, ali Rusiji ne odgovara jak uticaj Irana, ne odgovara joj da Iran ojaca i otrgne se kontroli jer ce onda Iran poststi njihov protivnik jer moze ugroziti ruske interese u sredisnjoj Aziji. Takodje Amerika je saveznik Turske, koja je u NATO, ali ni Americi ne odgovara jaka Turska, vec onoliko jaka do mere pod kojom bi mogi da je drze pod kontrolom, i ne sme ni biti slaba jer predstsvlja prvi zid odbrane NATOa od Rusije. Takodje savez Rusije i Turske je dugorocno stetan za Rusiju, jer ni njoj ne odgovara jak Turski uticaj zbog Kavkaza i tako. I Rusija i Amerika se bore za svoj uticaj na bliskom istoku, ali obe sile imaju cilj da sto vise oslabe uticaj Turske odnosno Irana, a da pojacaju svoj, jer im ne odgovara ni jak Iran ni jaka Turska. Izraelu odgovara da se sto vise Sirija kao i ostslemokolne zemlje unazade i oslabe. U svemu tome najvise ispasta narod bliskog istoka. . .

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7157

SlovenNacional ::Ovaj rat ce ostati upamcen po velikom broju zemalja koje imaju interesa u ovom ratu. I svakom su interesi razliciti, cak i onima koji su saveznici, npr Rusija i Iran su saveznici, ali Rusiji ne odgovara jak uticaj Irana, ne odgovara joj da Iran ojaca i otrgne se kontroli jer ce onda Iran poststi njihov protivnik jer moze ugroziti ruske interese u sredisnjoj Aziji. Takodje Amerika je saveznik Turske, koja je u NATO, ali ni Americi ne odgovara jaka Turska, vec onoliko jaka do mere pod kojom bi mogi da je drze pod kontrolom, i ne sme ni biti slaba jer predstsvlja prvi zid odbrane NATOa od Rusije. Takodje savez Rusije i Turske je dugorocno stetan za Rusiju, jer ni njoj ne odgovara jak Turski uticaj zbog Kavkaza i tako. I Rusija i Amerika se bore za svoj uticaj na bliskom istoku, ali obe sile imaju cilj da sto vise oslabe uticaj Turske odnosno Irana, a da pojacaju svoj, jer im ne odgovara ni jak Iran ni jaka Turska. Izraelu odgovara da se sto vise Sirija kao i ostslemokolne zemlje unazade i oslabe. U svemu tome najvise ispasta narod bliskog istoka. . .

Fora bi bila da uleti Izrael preko Golana i zauzme tamo sve do Zabadanija i pustinje. Zbog poljoprivrede. Kad već uzimaju drugi da očeše i Izrael nešto. Nisu ni oni bez ruku.

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

kljift ::SlovenNacional ::Ovaj rat ce ostati upamcen po velikom broju zemalja koje imaju interesa u ovom ratu. I svakom su interesi razliciti, cak i onima koji su saveznici, npr Rusija i Iran su saveznici, ali Rusiji ne odgovara jak uticaj Irana, ne odgovara joj da Iran ojaca i otrgne se kontroli jer ce onda Iran poststi njihov protivnik jer moze ugroziti ruske interese u sredisnjoj Aziji. Takodje Amerika je saveznik Turske, koja je u NATO, ali ni Americi ne odgovara jaka Turska, vec onoliko jaka do mere pod kojom bi mogi da je drze pod kontrolom, i ne sme ni biti slaba jer predstsvlja prvi zid odbrane NATOa od Rusije. Takodje savez Rusije i Turske je dugorocno stetan za Rusiju, jer ni njoj ne odgovara jak Turski uticaj zbog Kavkaza i tako. I Rusija i Amerika se bore za svoj uticaj na bliskom istoku, ali obe sile imaju cilj da sto vise oslabe uticaj Turske odnosno Irana, a da pojacaju svoj, jer im ne odgovara ni jak Iran ni jaka Turska. Izraelu odgovara da se sto vise Sirija kao i ostslemokolne zemlje unazade i oslabe. U svemu tome najvise ispasta narod bliskog istoka. . .

Fora bi bila da uleti Izrael preko Golana i zauzme tamo sve do Zabadanija i pustinje. Zbog poljoprivrede. Kad već uzimaju drugi da očeše i Izrael nešto. Nisu ni oni bez ruku.

Izrael da ima okupacione namere on bi davno izvrsio akcije u dubini Sirije. Sve akcije IDF-a su usmerene ili protiv Hezbollaha ili ciste odbrambene prirode protiv SAA.
Ceo odbrambeni mehanizan Izraela je usmeren na sprecavanje teroristickih akcija Palestinaca i na unistavanje svakog pokusaja da se Arapi domognu nuklearnog naoruzanja.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2014
  • Poruke: 651

Да ли је реално, да неко у 21. веку, напише овако нешто?

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://www.youtube.com/watch?v=-_upWnDsomU

Ruje polivaju, sve bolje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 670 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 2 sakrivenih i 653 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, aleksmajstor, branko7, cikadeda, Djokislav, djordje92sm, draggan, Koridor, lakson001, Nemanja.M, nemkea71, radionica1, repac, Srki94, šumar bk2