Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1303

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2008
  • Poruke: 428

Georgius ::Lošmi ::
I Su 24 može da nosi istu količinu bombi


Може да носи 6-8 тона...али питање на коју даљину може. Глупо је поредити уопште Ту-22М3 са Су-24 што се тиче носивости, потогово што Су-24 нема унутрашње спремнике, кад накачиш све оде аеродинамика дођавола


Od baze u Siriji do Alepa Su24 može da doleti sa maksimalnim teretom bombi.
A da ne pričamo o Su34. Znači da postoji razlog zašto ovo radi, kao i to da postoji dobar razlog za ovu priču sa Iranom.
Svaki Tu22m nosi između 2 i 5(mada ovo čini mi se da sam video samo jedan snimak) tona bombi a većinu meta mogu sa istom količinom i sa istom preciznošću da gađaju i avioni koji su stacionirani mnogo bliže.

Inače, oni po pričama iz ruskih medija su počeli da se baziraju u Iranu, znači nije samo sletanje, pa je onda jasno da Rusi hoće da pojačaju snagu svog udara



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 23

powSrb ::Нек се Иран и Сирија спреме за Хилари када дође на власт.
Она ће да бомбардује редом.

Видите како има нормалан поглед, ни да трепне.

Americki predsednik ima moc samo na papiru a u stvari moc predsednika je maltene simbolicna. Predsednik Amerike nije u stanju npr zatvoriti Gvantanamo iako je to obecao. Predsednici Amerike su samo maske, a oni koji vucu konce su iza scene. Zato nije bitno ko bude predsednik, politika Amerike ce ostati ista. Npr Obama je dobio izbore na foru da ce se vise zalagati za mir u svetu itd, a za vreme njegove administracije Amerika je cak otvoreno inicirala sukobe, zapalila je ceo Bliski Istok, Sever Afrike, tajno stvara i finansira brojne grupacije i organizacije, u celom svetu ciji je cilj napraviti problem u tim drzavama. Mada nemojmo biti naivni i misliti da je Amerika sama u tome, EU i Britanija su isto tu isto jako bitan igrac koji sami medijski nisu eksponirani zbog strana od napada terorista. A mi sto smo pratili npr rat u Libiji znamo da je upravo je EU inicirala taj rat, a Amerikanci su na pocetku imali sporednu ulogu, dok je Evropa bila ekstremna. U Siriji se tek negde izmedju redova procita "Britanski specijalci u Siriji, Nemacki savetnici u Siriji, Nemacka poslala oruzije pobunjenicima, Francuski savetnici u Siriji. . .



offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Kada polati Su24 iz Latakiji iz Turske se uoci taj lovac i salje se informacija Nusri i Nusra se sklanja jer Su24 ne moze dugo da ostane u vazduhu vec mora brzo da izbaci poklone,dok Tu22M3 moze da nalece koliko mu je volja oko 1000km moze da kruzi oko dejstva gde ce da deluje moze da baci jednu bombu ili dve ili pet i da ode ovi izadju napolje,a on se lepo vrati nazad i poklopi sa ostalim bombama. Jednostavno njegov maksimalni dolet je oko 3000km sta znaci da iz baze u Iranu do Sirije i nazad predje 1800km i ostajemu jos 1200km da kruzi u Sirijskom VAP-u i da dejstvuje gde ovi izadju i pojave se,dok Su24 to ne moze.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Irbis ::Kada polati Su24 iz Latakiji iz Turske se uoci taj lovac i salje se informacija Nusri i Nusra se sklanja jer Su24 ne moze dugo da ostane u vazduhu vec mora brzo da izbaci poklone,dok Tu22M3 moze da nalece koliko mu je volja oko 1000km moze da kruzi oko dejstva gde ce da deluje moze da baci jednu bombu ili dve ili pet i da ode ovi izadju napolje,a on se lepo vrati nazad i poklopi sa ostalim bombama. Jednostavno njegov maksimalni dolet je oko 3000km sta znaci da iz baze u Iranu do Sirije i nazad predje 1800km i ostajemu jos 1200km da kruzi u Sirijskom VAP-u i da dejstvuje gde ovi izadju i pojave se,dok Su24 to ne moze.

TU22m3 za razliku od tog SU-24 sasvim neprimetno pre poletanja obavesti Amere u Turskoj i Iracane o marsuti leta. Nije to ni blizu toga da bi Turci,Ameri,Izrael ... ili bilo ko uspeli da uoce npr SU-24 koji polece iz Latakije i da obavesti teroriste u rusevinama Alepa da se sklanjaju. Pocevsi od toga da taj SU-24 moze od Latakije do Alepa da bombarduje 1000 pozicija terorista ( a kada bi se sklanjali na svako poletanje iz Latakije onda bi par aviona konstantno bili u vazduhu a teroristi konstantno u podrumu i saa bi se setala ko na korzou ) pa sve do toga da je drekavcima osnovna veza mobilni telefon a u Siriji postoji samo jedan operater a jednim dugmetom se iskljucuje repetitor . I sve to uz uslov da zaboravmo na Ruska sredstva radioelektronske borbe

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Zanimljivo je da su u toku jučerašnjeg dana Kurdi udarili na:
-Tursku, bombaškim napadima
-Siriju, napadom na pripadnike NDF u Hasaki

Znajući ko stoji iza Kurda (= Ameri) ne bi me iznenadilo da sukob između Kurda i ostalih (Arapa i Turaka) eskalira u nešto krupno. Povezivanje Turske, Irana i Rusije, koje zaziru od Kurda svakako da je prst u oko Amera.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2015
  • Poruke: 69

Ocigledno da kozojebima ne ide bas najbolje u juznom Alepu pa sad treba razvuci saa, gde drugde udariti nego u Hasaki, jednom americkom igracu ne ide dobro tj umerenima, drugima ne ide tj isilu, sad ce da ativiraju i Kurde.. Ne verujem da ce tamo dugo izdrzati ndf ako dodje do nekih duzih i sukoba vecih razmera.. sa druge strane ovi u seik meskudu zavise od saa pa mi nije jasno sta su tu izracunali Kurdi.. moze biti zajebano i za nubl zahru i taj sever ako dodje do vecih sukoba sada.. nadam se da se to nece dogoditi..

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Pyc38 ::Ocigledno da kozojebima ne ide bas najbolje u juznom Alepu pa sad treba razvuci saa, gde drugde udariti nego u Hasaki, jednom americkom igracu ne ide dobro tj umerenima, drugima ne ide tj isilu, sad ce da ativiraju i Kurde.. Ne verujem da ce tamo dugo izdrzati ndf ako dodje do nekih duzih i sukoba vecih razmera.. sa druge strane ovi u seik meskudu zavise od saa pa mi nije jasno sta su tu izracunali Kurdi.. moze biti zajebano i za nubl zahru i taj sever ako dodje do vecih sukoba sada.. nadam se da se to nece dogoditi..

Koliko je meni poznato postoji sukob između NDF-a i Asayish-a odavno. Na tviteru sam uspeo da uhvatim jedan komentar gde su rekli da su "kao mafija". Nisam mogao da razumem da li su mafija NDF ili Kurdi ili da u okviru sirijske i kurdske ekipe postoje mafijaški elementi.

Ne verujem da će eskalirati u nešto više. Već za 2-3 dana smiriće se situacija. Nadam se da ne grešim Smile.

Inače, sve bosanske vehabije su zbrisale iz Manbidža. Po izvoru iz Rake, niko od njih se nije "preselio" na onaj svet. Navodno su pobegli u Jarabulusu bez ikakvih gubitaka. Prema istom izvoru, pripadnici ISIS-a koji su bili okruženi u Manbidžu su se probili ka severu. Iz drugih izvora postoje spekulacije da je došlo do dogovora Kurda i ISIS-a da ovi poslednji napuste Manbidž.

Izvor: presretnuta komunikacija na fejsbuku.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2015
  • Poruke: 69

Bilo je na nekoj od ranijih strana da je saa iz vazduha gadjala pozicije Asayish-a pa me samo zanima koliko se to cesto dogadja, mozda je meni promaklo, ali ne mogu da se setim nesto toga u poslednje vreme, dok za ove sukobe sa ndf i puckaranje po 2,3 dana svi znamo i to se stalno dogadja...zato pomislih da slucajno ne postoji mogucnost nekog veceg sukoba, od tog na lokalnom nivou, voleo bih da nije tako, jer bi to bilo lose po saa, ne zbog neke jacine Kurda, koliko zbog tog manjka u ljudstvu kod saa.. da ne kazem da se toga pribojavam vec neko vreme kako saa napreduje, nerealno mi je ono sto se cesto pominje ovde ,,kad saa zavrsi posao sa teroristima bice problema sa kurdima" sta ako bude problema dok se jos ovi umereni i neumereni drze solidno...

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Vredi pročitati ovo:

SouthFront: Tensions in Al-Hasaka Lead to Further Escalations between Syrian Government and Kurdish Political Leadership

https://southfront.org/tensions-in-al-hasaka-lead-.....eadership/

Posebno bih izdvojio ovo:

Citat:Today, after a series of street clashes with usage of small arms and RPG rounds, NDF and Asayish commanders have reached a ceasefire agreement which was put into effect in the city. Most likely, the Syrian Arab Air Force air raids [now, it’s confirmed that Syrian warplanes conducted some 12 air strikes, targeting bases and HQs of PYD-linked forces] on Asayish targets in the area played an impotant role in reaching the ceasefire. It also should be noted that a significant number of Arab fighters from the US-backed Syrian Democratic Forces (where PYD-linked forces dominate) deffected to the pro-government NDF during the clashes.

Boldovano:
Juče se spekulisalo da sirijska avijacija nije vršila udare po Kurdima. Provladini aktivisti naveli su da su sve to izmislili Kurdi u cilju stvaranje animoziteta između Kurda i Arapa.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5134
  • Gde živiš: Novi Sad

16 бомбаредера Ту-95 и Ту-160 полетело из базе Енгелс код Саратова....

Надам се да су према Сирији кренули

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 631 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 0 sakrivenih i 615 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, aleksmajstor, branko7, cikadeda, Djokislav, djordje92sm, draggan, lakson001, Nemanja.M, nemkea71, radionica1, repac, Sass Drake, Srki94, Username1000, šumar bk2