Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1355

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

powSrb ::Цивили из Дараје стигли на територију под контролом САА, где ће бити смештени, и сигурни далеко од терористичких хорди.


Nekako mi ovde nesto sumnjivo previse mi je muskih i to vojno sposobno trebali bi ove drzati malo u karantinu da se vidi kaoliko im je mozak zatrovan posle 5 godina,a sa druge strane maloj deci treba pruziti sve,od hrane bogate i sarene do igracki i sve neophodno da se pokusa da se mozak spase koliko je moguce.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1253

Irbis ::Mislio sam da su Turci malo bolji od Arapa,ali po ovome isi su mozda cak i gori jer nemaju nikakve druge frontove i obaveze

Ponekad me stvarno zacudis ovakvim izjavama. Kako bre nemaju druge obaveze i frontove? Ko ratuje protiv kurda unutar Turske, protivpozarne jedinice?



offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

powSrb ::
А има и правац из 1070, где и даље држе 90% насеља, па могу и са тог правца да их гађају.

Белом обележени правци са којих могу да дејствију са ПОВР.



Dopuna: 28 Avg 2016 11:39

Webb ::Jel moze neko pametniji da mi objasni zasto ovi teroristi ne pokusaju da probiju aleppo ovde:



meni se cini da je tu mnogo lakse i logicnije nego ovo sad oko atriljeriske baze


То је баш танко, још су тигрови сада на југу, не знам ко то брани.
Можад и немају људи за тај фронт сада.


Sto se tice tog zida posto se SAA povukla iz boloka 1070 moje misljnje da ce bazu onda Tigrovi da ciste kada dodju do nje izgleda da dok je baza u rukama Terorista da oni drze blok 1070 i ako SAA krene da ga zauzme dodje im pojacanje njima je to poslednji koridor ka Alepu i zao ga tako cvrsto drze padne li blok 1070 padaju i baze ako ih sa Juga probiju Tigrovi pozicija bloka 1070 je skoro beskorisna.

Sto se tice S. Koridora brane ga Tigrovi i 4.-ta mehaniozvana divizija. Sto su za Teroista ove baze na jugu to je taj koridor za SAA na Severu. I jedni i drugi svoje nabolje jedinice su vezali za ta dva fronta. Ako se poglada snimak iz drona videce se da do onih oklopnih vozila idu Nusrini borci pod fantomkama tj isti oni cije su slike objavljne pre ofanzive kao najelitniji Nusrini borci. Jedostavno Severni koridor brani Garda i Tigrvi,J.Koridor Terorista brane njivo eletne jedinice ko bude drzao ta dva koridora dobija bitku za Alep.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19798

Napisano: 28 Avg 2016 12:56

SlovenNacional ::...nace jesu li oni ovo uvek nakrohirani? Nesto cudno pricaju, cudno se ponasaju, nesto mnogo komicno, maltene gledam scene rata gde se gine i smejem se jer su cudni nesto, ne mogu objasniti, ko prati tu temu mozda me razume...

https://en.wikipedia.org/wiki/Khat

Dopuna: 28 Avg 2016 12:57

Pera Ždera ::
овај изгоре ко да је од напалма направљен Shocked , како је могуће овако да тенк изгори?


Pogodak u municiju i detonacija iste. Bilo je vec snimaka iz Sirije.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

JOntra ::Irbis ::Mislio sam da su Turci malo bolji od Arapa,ali po ovome isi su mozda cak i gori jer nemaju nikakve druge frontove i obaveze

Ponekad me stvarno zacudis ovakvim izjavama. Kako bre nemaju druge obaveze i frontove? Ko ratuje protiv kurda unutar Turske, protivpozarne jedinice?


Tema o ratu Turske i Kurda u Turskoj je posebna tema,ovde se prica od Siriji oni imaju tu jedan jedini front posto ih ID ne dira jedini moguci pravc dejstva PO je sa severno od Manbija i samo odatle mogu da ih kadjaju,dok SAA i Teroristi mogu da prime pogotak im milion pravaca,primer je i Zid kod baze iz dva pravca iz dubine mogu da dejsvuju teroristi,pa naprimer polozaji kod Khanasir su ugrozeni sa dve srane od zelenih erorista i sa trece strane od ID....

Da skratim Turska ima jednu jedinu liniju fronta dok SAA i teroristi u pocetku rata nisu imali nikakve linije,danas je to malo bolje i samim tim ima i manje unistene tehnike na obe strane PO sistemima. Na nekoliko mesta jos treba da se izravnaju linije,dok je Turcima skoro pa savrsena linija.

Mislim da je sada malo jasnije sta sam hteo da napise.

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1253

Slobodarko ::

Kako stoje stvari oko artiljerijske baze sada bi bilo pravo vreme da izvedu onog genija koji je predao bazu za pola sata i da ga streljaju za primer ili bar da svi koji su se povukli iz baze sada jurisaju da je vrate.


Na sidorenkovom profilu stoji da je taj komandant baze ranjen a na njegovom mestu postavljen novi koji je juce poginuo. To verovatno objasnjava, ili se radi o nesposobnoscu obojice ili ih neko pritisnuo da vrate bazu po svaku cenu. Kad se bolje razmisli kombinacije obe dve varijante izgleda jos logicnije da bi se objasnio taj snimak.

Inace da, ti soferi BMPova svaka cast kako teraju te limenke.

offline
  • Pridružio: 10 Jul 2006
  • Poruke: 153

Irbis ::powSrb ::Цивили из Дараје стигли на територију под контролом САА, где ће бити смештени, и сигурни далеко од терористичких хорди.
Nekako mi ovde nesto sumnjivo previse mi je muskih i to vojno sposobno trebali bi ove drzati malo u karantinu da se vidi kaoliko im je mozak zatrovan posle 5 godina,a sa druge strane maloj deci treba pruziti sve,od hrane bogate i sarene do igracki i sve neophodno da se pokusa da se mozak spase koliko je moguce.


Prebacili na teritoriju pod kontrolom.. Daraja nije ? I ova druga enklava je mirna i bice deportacije.. Zasto premestaju civile ? Ako su sve "militante" prebacili iz grada, zasto civili nisu mogli da ostanu ? Ispada da ce sad sve da sruse i da ce tamo biti livada...

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9437

Napisano: 28 Avg 2016 13:18

nindza52 ::Prebacili na teritoriju pod kontrolom.. Daraja nije ? I ova druga enklava je mirna i bice deportacije.. Zasto premestaju civile ? Ako su sve "militante" prebacili iz grada, zasto civili nisu mogli da ostanu ? Ispada da ce sad sve da sruse i da ce tamo biti livada...

Цивили су пребачени у нове куће/зграде.

Сада их треба лепо хранити и пазити, и показати им као је живот леп и добар у Дамаску где је САА главна. После 5 година ће осетити сигурност први пут, деца ће кренути у школе и већ следећа генерација ће бити противник тероризма и љубитељ Асад династије и Сирије каква јесте.
Дараја ће бити сравњена са земљом и можда насељена када се обнови лојалним становништвом, али тешко да ће се обнављати скоро.


Курди одоше на Раку.
Добро су отишлу јужно, ово село заузето.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.158554&am.....16&m=b

Терористи запленили од СДС.

Ghanima Including Serbian Krusik 120mm HE mortars P62P8 produced in 2015.






Турски терористи су убили више Сиријаца него терориста из ИД од почетка инвазије.
Тачније, убили су и заробили 0 терориста из ИД, док су заробили 5 припадника СДС и убили их око 10 +20 цивила.

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15128

bojank ::vathra ::--...
ПОВР немају нарочито ефикасно дејство против пешадије.
Упркос драматичности ових снимака код зида, не мора да значи да је било озбиљнијих губитака.

Како си написао, МБ би ту био далеко опаснији.


Bogami kada su ovako na gomili, parcad oplate i udarni talas od par kila eksploziva nece bas biti bez posledica. Plus neke novije POVR imaju narezanu iznutra oplatu oko BG, radi boljeg dejstva protiv pesadije (po principu ne kosta, ne smeta a pomaze).

Sto se tice MB to trazi da neko zna da koristi indirektnu paljbu, a to je teze od toga da se samo drzi krstic na meti.

То је свакако теорија, у пракси имаш на снимцима нпр. погодак у обичан камионет, из ког излази њих неколико после тога - значи да иако су били на мање од 2 метра од експлозије није успео да их теже повреди.
Или снимци са кровова где је мање прашине, видљиво је да они ван облака немају теже повреде.

Кад су онако поређани поред зида, тешко да једна ракета може да озбиљније повреди / убије више од 2-3 њих. У пракси је то и мање.
Једна мина од 82мм би сигурно нанела више штете. Осим тога ради се о месту које се често гађа, тако да могу да имају спремне елементе.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Krušik je prodao, u skladu sa zakonom. Neko je to kupio, u skladu sa zakonom. Zatim je kupac, u skladu sa svojim potrebama, predao municiju teroristima.

Zašto je tu kriv Krušik?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 694 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 5 sakrivenih i 680 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Albin0, bojcistv, ivan979, mile23, Milos82, nnovakis, strelac07, vladaa012