Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1394

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Napisano: 01 Sep 2016 0:30

'Pobunjenici' predali još jedan grad u Siriji

Sirijska vlada i delegacija grada Muadhamiye u blizini Damaska postigli su dogovor o predaju grada u narednih nekoliko dana, saznaju agencije. Dogovor je uslijedio nekoliko dana nakon što je regularnim snagama predat grad Daraya.

Prema dogovoru, naoružani borci koji ne žele predati oružje moći će se evakuirati u Idlib, kao i civili koji ne žele živjeti na tom području. Svo preostalo oružje u Muadhamiyi će biti predano, čak i lično.
http://www.globalcir.com/vest/7083

Dopuna: 01 Sep 2016 0:37

ikan ::powSrb ::


Мени ова екипа на 1.40 не обећава. Па ево и због чега:
- ако узмемо да је ово са прве линије, онда се не пуца безвезе због камера јер се тиме уједно и привлачи ватра
- има их превише у просторији, бар 4-5х више, уместо да се заузму други положаји и самим тим вишеструко ојачају одбрану
- избушили су пушкарнице на средини зида, таман где је и највећа вероватноћа да ће бити погођени, уместо на дну, где из лежећег става могу исти ефекат постићи, бити одморнији и повећати шансу да преживе

Ови други мало бољи утисак остављају, сем, опет, пуцање безвезе и лик на 4.03 који ни то не ради како треба.


Pa ovo je u velikoj vecini Liwa al Quds tj Palestinci.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

"Захарова: Терористи у Сирији спроводе верско и етничко чишћење
Припадници терористичких група у Сирији спроводе верско и етничко чишћење, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова на редовној конференцији за медије."
https://facebookreporter.org/2016/08/31/%D0%B7%D0%.....%B4%D0%B5/



offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

purke62 ::
A da nije ovo boldovano zloupotreba teme u promociji svojih političkih pogleda i ideala? Ne zameram ja tebi na tvojim političkim stavovima i idealima ali prosto to nije tema. Uostalom, ovo što si napiao se kosi sa onom kvazimudrosti koju si nedaovno ovde napisao. Ono oko saveznika i večnih interesa. Ako su interesi večni, šta će se desiti sa našim interesom zvani ulazak u EU ako se desi da jednog dana uđemo u tu EU? Jel on tada prestaje da postoji ili se nekom metafizičkom zavrzlamom preseljava u nekakvu nama smrtnicima nerazuljivu večnost?
Zašto smatraš da je nama strateški interes EU a ne Bliski Istok? Šta ćemo da radim sa "Beogradom na vodi" ako "zalivske monarhije" ne odreše kesu? Nismo mi Severna Koreja da možem to da uradim samostalno. Oni su još 2011 godin, koliko se sećam, otvorili svoj "Pjongjang na vodi", tačnije Naučnu ulicu u Pjongjangu i to bez pomoći ikoga a kamo li arapskih para. Možda nije toliko lep kao naš Bg na vodi ali i njihov ne uzgleda loše, stvar ukusa. Pored toga što nisu dobili lovu od "Zalivskih monarhija" za svoj grad na vodi, to ne znači da tim istim arapima ne prodaju oružje. Eto, malo-malo, kad padne neka letilica, odmah se pominju severno korejski prenosni raketni sistemi, koji su oni, navodno prodali Hezbolahi ili već kome. Možda im Bliski istok nije strateški interes ali interes svakako postoji.


Izvinjavam se na kašnjenju, na odmoru sam pa slabo ulazim ovde.

A šta je tu politička zloupotreba? To što sam ponovio ono što predsednik vlade govori svaki dan? Zar nije naša vlada proklamovala da je strateški cilj Srbije ulazak u EU.
Kakvi su moji politički stavovi to neka supermoderatori presude.

EU nije samo savez gde će se politički sedeti i glasati već gde će se obezbediti sigurno tržište. Isto čini i Evroazijska unija sa svojim članicama. To je suština ulaska u EU (ekonimsko iskorišćavanje tog prostora, a ne stajanje u mestu). Ne treba ti tu neka filozofija da bi to ukapirao.

Ajd nas poduči koliko procenata izvoza Srbije ide u EU, a koliko procenata u izvozu otpada na Siriju ili Irak? Da nema SDPR-a izvoz bi bio zanemarljivo mali. Kad se kaže strateški interes ne misli se samo na politički savez već na priliv finansijskih sredstava da bi ti npr. imao koliko toliko nekakvo državno zdravstveno osiguranje, da bi koliko toliko deca mogla da dobiju besplatne udžbenike za školu i sl. Vreme politike izvoz u države tzv. Trećeg sveta je odavno prošlo. Ekonomije tih država se raspadaju, a neke usporeno rastu i ne mogu nas, i posle 25 godina krize, da prate.
Ko će kupiti tvoj proizvod? Neko ko ima para ili neko ko nema para?
Od koga ćeš kupiti sirovinu? Od nekog ko je stabilna država i gde ti je zagarantovan siguran priliv resursa ili od država koja je više od pola pod kontrolom terorista.

Za Beograd na vodi moraćeš da pitaš predsednika vlade i gradonačelnika Beograda. Arapi su investitori, koji daju pare, ono što mi nemamo - kapital koje i zemlje EU koriste. Ako smo pametni to ćemo mi iskoristiti, ako nismo... onda ćemo izgubiti. Za Severnu Koreju ne mogu da pričam jer ne živim tamo, a ne verujem nešto baš medijima jer su skloni propagandi. U svakom slučaju ove izbeglice ne idu ka Aziji i NDR Koreji već ka Evropi. Zašto? Sam češ dobiti odgovor.

Zašto sam naveo ono da je će biti dobro dok smo na kursu ka EU?
Dok ne talasamo i dok se ne junačimo niko se neće obazirati na nas. Pravi se na blesavog, ne konfrontiraj se sa velikima (neka se Rusi i Ameri biju u Siriji, ti i ja nećemo živeti tamo), sedi gde si, razvijaj biznis i ne trči pred rudu. Ionako nas niko ne pita da moramo da priznamo sirijske pobunjenike već nas zezaju oko KiM-a. Ili bi ti da mi, ovakve ekonomske snage, izazivamo Ruse i Amere?
Dok te neko ne pita nešto, nemoj da se javljaš da odgovoriš. To je suština. Upravo mentalitet, koji je među većinom običnog naroda u Srbiji, koji od bukve ne vidi šumu (te ga mandaju na izborima parolama: za Ruse, za Amere, za EU, za ovo, za ono), ne razmišlja pragmatično i ne želi da gleda svoja posla već želi da deli pravdu po svetu i da ispravlja krivu Drinu. Od toga nema vajde.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Napisano: 01 Sep 2016 9:23

powSrb ::

Луди Руси се возе поред зида смрти и пута смрти, буквално.


na 1:35 se vidi reporter Rusije 24 sa leđa,znači da je više ludih Rusa išlo u transporteru onim koridorom smrti , na 4: 40 prekidaju snimak kad prolaze kraj uništenog BMP-a vjerovatno zbog gomile leševa koji se naziru,na 4: 43 interesantno vidjeti projektil s leđa Mr. Green SPG 9

Dopuna: 01 Sep 2016 9:29

Slobodarko ::


Jel ima neka fora kako se po imenima i prezimenima moze razlikovati ko je Alavit , ko Sunit , ko Druz , ko Kurd ...?

jedni imaju prezimena na -ić,jedni na -ov ,a drugi na -ski Smile ,nadam se da će neko stručniji odgovoriti,al vidim da Kurdi imaju recimo to tako ime i prezime za razliku od arapskih višedijelnih

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

powSrb ::Овај лудак се вози транспортером истим оним путем где их гађају сваки дан.

2:33 упаде му чаура у панцир. Mr. Green

1:21 brigadni general na prvoj liniji-(nije Sirijcima lako i ujedno razlog zašto među poginulima kod Sidorenka ima i relativno puno visokih oficira ),sam priznaje velike gubitke i veliki napor za zauzimanje baze, 3:10 vodotoranj u art.školi, isti se vidi na bolje 2:29 na klipu ANNA news


Sezane,ima li znakova da počinje RT Balkan, da malo razbiju medijsku blokadu Al Jazzere i N1-CNN-a ?

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Cim su skupili Ruske novinare iz anna news i Evgenija Podobnog na jedno mesto i doveli gomilu vojnika da senluce pred kamerama i generale da se slikaju znaci da to nije bas bas prva linija nego npr ako su oslobodili 10 zgrada to je najudaljenija ili najbezbednija. Oni su odgovorni za novinare pa jos Ruse i ako bi se nesto njima desilo verovatno bi bilo ozbiljnih posledica . To ne znaci da su ti vojnici,generali ili novinari nesto manje hrabri nego je to normalna procedura. Za Evgenija Podobnog sam citao na netu da je bas profesionalac i da trazi da ide svugde i da se ne razdvaja od steckina za razliku od onog Rogatkina sto pravi emisiju specijalni korispodent na rusija 1 , grebe se od vojske za trofeje , prica o abramsima i leopardima u Ukrajini,u Siriji ga nema i nije bas raspolozen za opasne izlete. O njemu po netu kruzi anegdota da se jednom prilikom popeo vojnicima na onu stvar i kada su ga sprovodili nazad sa linije u koloni da su naizmenicno zvizducima imitirali zvuk granate i umirali od smeha svaki put kad zalegne licem u blato .

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 743

I dalje napreduju kod Hame, zauzeli Maardis. Već dva izvora pominju da su zarobili ruski raketni bataljon, navodno su i snimili zarobljeno. Nejasno je da li je ruski bataljon ili sirijski bataljon sa ruskim raketama.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

[quote="komkom"]powSrb ::Овај лудак се вози транспортером истим оним путем где их гађају сваки дан.


Sezane,ima li znakova da počinje RT Balkan, da malo razbiju medijsku blokadu Al Jazzere i N1-CNN-a ?

Nisam upoznat..

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

sudbina je kurva...
https://twitter.com/sayed_ridha/status/771268261203746816


zeleni zauzeli još jedan gradić i tu ´rusku ´bazu
https://twitter.com/sayed_ridha/status/771262583399604224


@ slobodarko...ovi iz ANNA se voze u transporteru do boraca na prvoj liniji ( ona dječica ) ,to i reporter objašnjava ....a sve i da je Poubnij i ostao u toj desetoj zgradi svejedno je u dometu svega osim pištolja ,pa ne znam baš kako bi ga Sirijci osigurali,a vidjeli smo bježaniju upravo iz te zgrade na onom klipu iz terorističkog drona kad su ih poklopili artiljerijom... to što je tu gomila vojske koja šenluči ,vidjeli smo da je to ustvari taktika- kad su bježali iz iste zgrade upravo u gomili.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 885 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 10 sakrivenih i 825 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Aleksa 3215, Belac91, Botovac, Bubimir, ccoogg123, cenejac111, dika69, DragoslavS, dule10savic, hyla, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, Istman, ivan1973, JOntra, Karla, kikisp, krasta, Kruger, kvcali, kybonacci, ladro, ljuba, Marko Marković, mačković, Mcdado, mikrimaus, mile23, milutin134, nebidrag, nnovakis, Panter, Parker, raptorsi, Rogonos, royst33, sasa87, stegonosa, vasa.93, vathra, VJ, vladaa012, voja64, |_MeD_|, Žoržo, šumar bk2, Čivi, 125