Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1556

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28651
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

slonic_tonic ::
Razbibriga: pronađi razlike - iako na prvi pogled ove dvije slike izgledaju identično, pažljivi promatrač može pronaći čak 5 razlika.


A što vređaš plemenitu životinju?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Mar 2010
  • Poruke: 157

Ja gledao pola sata i nasao samo dve, gde ti nadje pet?



online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33912

Video: Intense battles continue in the Latakian countryside

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2014
  • Poruke: 436

Kod Aleppa je krenulo, javljaju da je osvojen Handarat kamp i dole južno se već kreće prema Sheikh Saedu.
Na kraju ona ofanziva rebelsa ispade katastrofa za njih, samo su izgubili resurse.

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2525

žestoko bombardovanje + ofanziva SAA u Alepu, teroristi kukaju na sve strane...

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

Zna li neko kako nam se Turci provode oko Eufrata?

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33912

Esad da vidimo koliko će da ga drže mada će najverovatnije pri prvom napadu terorista da se razbeže pa jovo nanovo da se mrcvare.
ALEPPO, SYRIA (12:35 P.M.) - As of 12:30 P.M. (Damascus Time), Liwaa Al-Quds (Palestinian paramilitary) and the Syrian Arab Army (SAA) imposed full control over the Handarat Refugee Camp in northern Aleppo.

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

@babaroga
+ ++++

U isčekivanju onog ALI…

Nikad ne preskočim a da ne pročitam tvoje mišljenje. Zanimljiva su, lijepa za diskutovanje... Iako bi se često složili, ovaj put to nije slučaj moj dobri kume brato Smile

Imam iza sebe dosta literature o djelovanju US spoljne politike tako da ću pokušati da objasnim česte „varke“ na koje padate, iz samo jednog razloga pretpostavljam, jer se nadate i želite pobjedu druge strane (Rusije i Sirije)

Teza „kukanje na zapadu“ ne predstavlja ono što riječi doslovice kazuju. Tako nešto na zapadnoj hemisferi prakitčno ne postoji. „Kukanje“ u onom pravom obliku je dio „meke moći“ ili ti „soft power“. U suštini, što je amerika bila jača više je kukala, ili što su joj aspiracije i pretenzije za uticajem i širenjem bile veće, više je kukala.

U vašem obliku to je samo navika bez emocije. Kada počnu realnije da gledaju na stvari tada nek se brinu...

USA kao sprovodilac „meke moći“ kuka od kad se ustoličila na hegemonskom tronu. „Kuknjava“ lancem drži uzaSe svoje saveznike a civilni sektor a javno mjenje označava po definiciji Humeovog paradoksa : „nijedna država ne može postojati bez određene „proizvodnje pristanka“ i kontrole misli kojom se javno mjenje pretvara na „zbunjeno stado pasivnih posmatrača““. Čak i kad je javno mjenje protiv, ne mare mnogo ako se uradi suprotno. Imate primjer kada je javno mjenje bilo protiv rata u Iraku i pitali Dik Čejnija šta misli o tome i on rekao: „Pa šta?!“

Kukanje i likovanje ima skoro identičan cilj. Dok se on ostvaruje, nema problema.
A to u prevodu znači da, kod prosječnog amerikanca, britanca, francuza, što god da izvijesti RT, Sputnjik ili ko već, njega će otvorenom ili dobro prikrivenom laži zapadni mediji vratiti u kolosjek i ostaviće ga zbunjenim. Svaka druga nelogičnost su razni uticaji korporacija na politiku.

Generalno, cijela politika svodi se na zbunjivanje, a ne možemo reći da oni stalno lažu. Uglavnom manipulišu činjenicama.

Sledeća teza sa kojom se ne slažem jeste sa su „Amerikanci primorani na sporazum“. Nipošto. Sporazum je bio u interesu svih, ali taj interes svodi se samo na predah i vodi se onom : „U miru se pripremaj za rat“. Sami sporazum nije imao budućnost, i naivni su svi koji su mislili da on ima ikakvu šansu. Sporazum je bio samo „diplomatski teren“ na kojem se odigrala nova bitka. Bio je to pokušaj da se ukroti haos tj. uspostavi „kontrola haosa“ što je dugogodišnja američka doktrina. S obzirom da ne vladaju haosom koji je nastao, pokušali su grupisati i organizovati grupe za dalje sukobe, pretpostavljam i da su ih naoružali (kao Kurde i teroriste ovih dana).

Ostaje dilema da li su namjerno gađali SAA? Pretpostavljam da jesu upravo zbog priče iz prvog pasusa. To im je iz nekih taktičkih razloga bilo potrebno. Teško je povjerovati da najbolja i najiskusnija avijacija tako lako griješi.

Ljudi na zapadu ne mare za žrtve iz zemalja trećeg svijeta jer su svi na to navikli, svi su dresirani da to ne doživaljvaju traumatično kao recimo kada neko izvede teror.napad na Pariz. Biće tih „grešaka“ još mnogo u predstojećim mjesecima i godinama. Uostalom, da im je stalo do toga da ne ponavljaju greške, pristali bi na koordinisane napade i razmjenu podataka sa Rusijom. Npr. ko je čitao, zna način na koji su ameri uništili Nikaragvu. Primarni cilj u početku bio je rušenje civlnih objekata, bolnica itd.

Stvar koja komplikuje tu tezu jeste slanje UN konvoja kojeg definitivno niko nije slao bez znanja ili odobrenja SAD-a. Da li je njegovo gađanje bila navlakuša za Rusiju i Siriju da pogriješe? Ili su ga oni sami gađali da bi okrivili Rusiju i prividno „izjednačili rezultat“ se za kratak period u greškama i ubijenim civilima, veliko je pitanje.

Sve u svemu, zar ne vidite koliko je samo SAD sposoban da kreira haos i ne mari za sporazume niti ima u planu da se tu nešto rješava prije nego oni ostvare minimum interesa. Npr. SAD je likvidirao katoličkog nadbiskupa i grupu jezuitskih intelektualaca u Salvadoru jer im je to bila prepreka u datom trenutku u „ratu protiv terorizma“. O ovome se malo zna (Čomski pisao). Nemaju poštovanja ni prema onome što predstavljaju kao nešto od prema čemu imaju „strahopoštovanje“.

Govorio sam ranije o „nultoj sumi“. U Siriji, kako je ja vidim, na relaciji Rusija-SAD-Sirija, nulte sume ne može biti i to je najveći problem. Tačnije, postojala bi možda šansa za „nultu sumu“ na relaciji SAD-Rusija, čime bi kolaterlana šteta bila Sirija ( u smislu cijepanja i raspada države), u suprtonom, opcije(bez nulte sume) su dvije. Znate koje.

Što se tiče sumnje da postoji „dupla komanda“ kod SAD-a, može biti. No, pitanje je da li je to igra „dobar i loš policajac“. Znate, ako nekad prećeraš, stvari se iskomplikuju, tu je onaj dobri policajac koji će smiriti situaciju, napušiti lošeg policajca, i vratiti stvari u normalu i za pregovarački sto.

Klasično ispitivanje praga tolerancije. Npr. zamislite da je poginulo 500 SAA vojnika i Rusija bude ta koja uvede zabranu leta. Ili „slučajno“ opet obore ruski avion? Tada bi se opet pojavio neki „Erdogan“...

Rusija nije u nikakvoj Win-Win situaciji jer je to nelogično. Sadašnje stanje je ono koje je bilo prije sporazuma. Zašto bi Rusi izlazili iz win win situacije i išli u sporazum? Varka je ako mislite da je u pitanju politička kultura ili moralna obaveza, iako je kao takvu predstavljaju, što je uspjeh i odajme priznanje.

Oni prosto nikad nijesu bili u win win opciji. Situacija je teška i nekako je hrabro reći za bilo koga tamo da je u win win situaciji. Mnogi su ovđe rekli da će se za mjesec dana okončati rat nakon što je Rusija ušla u Siriju pa trt...

Za Kerija ne brini. Malo puta su mu skidali gaće. Često bih rekao i da ga .ebu ali njihov spoljnopoltiički izaslanik je samo kurir i kao naš predsjednik, obrazovana ceremonijalna ličnost.
I na kraju, suština je ta da je opozicija svako ko im u datom trenutku odgovara i ko kreira haos, a oni udaraju samo po onima koji rasčlanjuju haos čime ga ponovo usmjeravaju na način na koji im odgovara.

Mislim da i dan danas radi škola WHINSEC – US Amy school of americans koja je izbacila toliko diplomaca – kasnije ozloglašenih diktatora, vođa narko kartela, itd. To je taj rad.

Za kraj samo ću citirati Majkla Volera : „Izgradnja nacije u novim državama izvjesno je teška za grupe koje su marginalne u odnosu na naciju – taj proces može se olakšati samo tako što će se onima koji moraju otići pomoći da odu!“

Sami izvucite zaključke.

Praštajte! 
Živjeli!

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

slonic_tonic ::John Kerry ima prijedlog za rješenje sirijske krize:
"U Siriji treba zabraniti let svima, osim američkim zrakoplovima!"


btw.




Razbibriga: pronađi razlike - iako na prvi pogled ove dvije slike izgledaju identično, pažljivi promatrač može pronaći čak 5 razlika.


Mislim da nije dovoljno da ličiš na konja, da bi bio konj. keri je ružan k'o san pijanoig zastavnika!
Uopšte, mislim da je ovo uvreda za konje.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9437

The Russian military distributed humanitarian aid to displaced civilians from Eastern Aleppo living in Ashrafiyeh, Aleppo today (23/09/2016)



Syria: Russian military delivers medical supplies to hospital in Homs province///////Syria: 'High quality' Belarusian humanitarian aid reaches orphanage in Aleppo

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 989 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 10 sakrivenih i 924 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 357magnum, aleksmajstor, amaterSRB, Asparagus, Atomski čoban, Bane san, bladesu, bojank, Boris90, ceman, darionis, DENIRO, doktor1964, Džordžino, Fog of War, ikan, ivan1973, Ivica1102, ivica976, Koridor, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, milenko crazy north, MILICAT, milos.cbr, moldway, Nikolaa11, nikoladim, Panter, pedja2506, pedja63, pein, procesor, radionica1, Raso75, Recce, Rocky I, royst33, saputnik plavetnila, ser.hill, Sirius, Stanlio, tomigun, tubular, UAV operator, vathra, vladaa012, vladulns, voja64, Yellow Pinky, ZetaMan, Zimbabwe, šumar bk2