Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1577

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1405

Nesto se ovi sa twittera nalozili da ce da Rusi bace ili testiraju na ISISu FOAB u vrlo skorije vreme.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Nov 2015
  • Poruke: 1002

vlad4 ::јако мало активности на форум а видим по мејнстрим медијима да се кукњава појачава (УН, Кери) . то је индикатор да се ствари у алепу одвијају на најбољи начин и да је на терену лудница. вероватно су руси и сиријци одлучила да котао приводе крају без помпе (али уз ватромет) како би америма оставили мало или нимало дипломатске муниције па су и твитераши и новинари са терена притајени.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&.....id=1181952
ако су амери толико очајни онда је јасно да пешадинцима пентагона прети уништење у источном алепу. ако се прекине "сиријска линија русија-америка" онда може доћи до заоштравања сукоба. наравно, руси су аплицирали с 400 на време и не беру много бриге па америма неће свашта падати на памет (Деир) али пред изборе у САД-у све је могуће са циљем да килари уђе у белу кућу. ту је огромна предност амера - њима је дозвољено све и не играју фер а руси повлаче само основне потезе.


Na allaziri je citav dan totalna kuknjava o ubijenoj i raskomadanoj deci, o teskim recima u UN na racun Rusije od svih diplomata, o ratnim zlocinima itd. A vidim da ta retorika ima uticaja i na moje sagovornike koji kao navijaju za Asada, a govore da je ovo u Alepu ratni zlocin.

Da dodam jos i javljanje allazirinog dopisnika iz Amerike koji postavlja pitanje ruskom ambasadoru dok ovaj prolazi pored njega, nesto u smislu da Rusi cine ratne zlocine u Alepu, ovaj se samo osmehne i prodje, a dopisnik nastavlja u smislu "verovatno ruski ambasador zna da cine ratne zlocine pa nece nista da kaze ili mozda se ironicno smeje zato sto ovo ono..." uglavnom izbegava da kaze sustinu osmeha ruskog ambasadora, a to je:"Pitanje ti je glupo i samo si jos jedan u nizu od prodanih novinara koji je dio medijske harange na Rusiju i Asada. "



online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33912

Drug Paltov
Na allaziri je citav dan totalna kuknjava o ubijenoj i raskomadanoj deci, o teskim recima u UN na racun Rusije od svih diplomata, o ratnim zlocinima itd. A vidim da ta retorika ima uticaja i na moje sagovornike koji kao navijaju za Asada, a govore da je ovo u Alepu ratni zlocin.

Da dodam jos i javljanje allazirinog dopisnika iz Amerike koji postavlja pitanje ruskom ambasadoru dok ovaj prolazi pored njega, nesto u smislu da Rusi cine ratne zlocine u Alepu, ovaj se samo osmehne i prodje, a dopisnik nastavlja u smislu "verovatno ruski ambasador zna da cine ratne zlocine pa nece nista da kaze ili mozda se ironicno smeje zato sto ovo ono..." uglavnom izbegava da kaze sustinu osmeha ruskog ambasadora, a to je:"Pitanje ti je glupo i samo si jos jedan u nizu od prodanih novinara koji je dio medijske harange na Rusiju i Asada. "[/quote]

Evo šta rusi vele.
Около 100 детей погибли и более 220 получили ранения в восточном Алеппо за последние несколько дней, сообщили в Детском фонде ООН.
http://rusvesna.su/news/1475093134

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 668

Rebelsi primili odredjenu kolicinu VBR Grad:


http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-rockets-idUSKCN11Y175

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Još pre par godina Kisindžer je izjavio da je Amerika još uvek vrlo sposobna da izazove krizu ali je izgubila moć i da je kontroliše kao što je mogla devedesetih (primer ex Jugoslavije). Amerika je na Bliskom istoku izazvala Arapsko proleće ali nije uspela da kontroliše tu krizu dizgine su joj ispale iz ruke.
Prosto je neverovatno kakve gluposti Amerikance prave na Bliskom istoku. Pravili su oni gluposti i devedestih godina ali su tada imali moć da se iščupaju i ovaldaju situacijom.
Vrlo ozbiljni zapadni analitičari su veoma zabrinuti ponašanjem Amerike u kriznim situacijama poslednjih desetak godina. Amerika je još uvek najmoćnija država na planeti ali ta moć je samo bleda senka te moći iz devedestih godina. A vrh američke države to nikako da prihvati i samo pogoršava i onako ne baš najbolji položaj Amerike.
Samo totalni idiot može da podržave Kurde i da očekuje da ga Turska podrži. Bilo kakvo uplitanje Amera i zapada u Siriju bez aktivne podrške Turske nije moguće a očekivati to uz istovremenu podršku Kurdima je neviđeni idiotizam. Između Kurda i Asada Erdogan će uvek izabrati Asada kao što će i Jordan i Egipat između ISIS-a (i sličnih) i Asada takođe izabrati Asada.
Asad će verovatno dati Turkmenima neku autonomiju u njemu nebitnom Idlibu i time spasti čast Erdoganu.
Zapad toliko histeriše jer kad padne Alep nema o čemu više da se pregovara - glavosečama ostaje samo Raka i pustinja.
Po padu Alepa sve Asadove snage angažovane oko njega (verovatno oko 40% SAA) postaju slobodne i u roku od maksimalno tri meseca od završetka borbi za Alep glavoseče će biti počišćeni iz cele "naseljene" Sirije osim Rake i provincije Idlib.
Alep je ključ rata u Siriji sve ostalo je u ovom momentu nebitno.

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

dozorni ::Nesto se ovi sa twittera nalozili da ce da Rusi bace ili testiraju na ISISu FOAB u vrlo skorije vreme.
Testirace sve sto mogu u realnim uslovima. Ne znam samo zasto se TOS ne koristi u Alepu? Doduse, i u Latakiji se ne koristi odavno

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2010
  • Poruke: 157

A ko kaže....
webtribune.rs/zasto-je-amerika-u-panici-put.....uci-video/

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

Xe xe... Ima i politicka cijena koju Keri i Obama moraju da plate za prekid primirja. Danasnje saopstenje dvojice jastrebova republikanaca, John McCaina i Lindsey Grahama o Kerijevoj pretnji Moskvi (moj slobodni prevod):

"Konacno, stvarno jaki potez americke diplomatije. Drzavni sekretar John "Nije u Zabludi" Kerry izasao je sa pretnjom koje su se rusi najvise plasili - zapretio je suspenzijom americko - ruskih bilateralnih razgovora o Siriji. Nema vise privatnih razgovora na obali jezeraa u hotelima sa pet zvjezdica u Zenevi. Nema vise zajednickih konferencija za stampu u Moskvi. Mozemo samo zamisliti da je Putin, kad je cuo vijesti, otkazao svoj lov na medvjeda, i zuri nazad u Kremlj da opozove ruske vazdusne udare... "

Washington, D.C. – U.S. Senators John McCain (R-AZ) and Lindsey Graham (R-SC) today released the following statement regarding Secretary of State John Kerry’s threat to end talks with Russia if the attacks on Aleppo do not end:

“Finally, a real power move in American diplomacy. Secretary of State John ‘Not Delusional’ Kerry has made the one threat the Russians feared most – the suspension of U.S.-Russia bilateral talks about Syria. No more lakeside tête-à-têtes at five-star hotels in Geneva. No more joint press conferences in Moscow. We can only imagine that having heard the news, Vladimir Putin has called off his bear hunt and is rushing back to the Kremlin to call off Russian airstrikes ....”

http://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm/2016.....ith-russia

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1088
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

lakiluciano ::A ko kaže....
http://webtribune.rs/zasto-je-amerika-u-panici-put.....uci-video/


Новине типа овог Вебтрибуне су највеће жутило које нема везе са реалношћу.Видео из текста је погодак саудијског авиона у складиште скад ракета у Сани у Јемену некад прије годину двије.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2010
  • Poruke: 157

Hvala na ispravci. Nisam ga dosad video. Mea culpa.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1011 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 6 sakrivenih i 951 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, aleksmajstor, amaterSRB, Atomski čoban, Bane san, Bobrock1, bojank, ceman, cenejac111, darionis, dekan.m, DENIRO, djboj, Džordžino, Fog of War, ikan, ivan1973, ivica976, Joja, Koridor, kybonacci, loon123, Marko Marković, mačković, mercedesamg, milenko crazy north, MILICAT, moldway, Nikolaa11, nikoladim, Panter, pedja2506, pedja63, pein, prle122, procesor, Raso75, Recce, royst33, saputnik plavetnila, Sirius, Smiljke, Srky Boy, Stanlio, stegonosa, tomigun, tubular, UAV operator, vathra, vladaa012, voja64, Yellow Pinky, ZetaMan, šumar bk2