Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1630

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

Kad vidim kako se kreću po terenu ,sve mi govore...deluju ozbiljno...to je bar moj utisak



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1405

https://twitter.com/MarkAmesExiled/status/781532951939051520


The language in this NYT editorial on Putin recalls old edits on Milosevic & Saddam. They're preparing us for war

http://www.nytimes.com/2016/09/29/opinion/vladimir-putins-outlaw-state.html?_r=0



offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Bumerang ::
Nije tacno.
Postoji samo reinforced concrete-(armirani beton) concrete-(beton)
U ovom slucaju sa steel su oznacili celicnu kapsulu (povlaka) reinforced concrete (armirani beton)
Jer se radi o objasnjenju za prvu sliku gde je gola celicna kapsula. Tako da znas jer sam ja postavljao sliku. Wink

"steel-reinforced concrete" je isto što i "reinforced concrete". To je armirani beton. Standardni izraz.

povlaka ne znači da se radi o sendviču čelika i armiranog betona, na što si ti mislio.
pogledaj naslov knjige i fotografiju na naslovnici:

Steel-Reinforced Concrete Structures

offline
  • Pridružio: 21 Sep 2016
  • Poruke: 19
  • Gde živiš: Konstantinopolj

+ slonce

Nemam sta da gledam, jer znam o cemu je pisalo vezano za sliku.
Da se radilo o tome sto ti pricas, bila bi slika betona i armature a ne ovo.
Uz objasnjenje da okolo toga ide armiran beton.



U pretragu kada ukucas to sto ti kazes, samo izbacuje "reinforced concrete"

offline
  • Cufo  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Feb 2012
  • Poruke: 895
  • Gde živiš: Whitecity

Krusarac ::
Jedno nisi napisao na kraju tvog teksta...a to je da ce opet Rusi da pobede.


E, vidiš, to je ono najgore od svega: Rusima možda ni pobeda neće vredeti.

Naime, i Rusi i Englezi su zajedno kao saveznici pobedili u ratu protiv Napoleona, Prvom (konačni poraz Nemaca je učinio da i Rusi ispadnu nekakvi pobednici i povrate teritoriju) i Drugom Svetskom. Pogledajmo zanimljivu statistiku:

- pred početak rata protiv Napoleona, Rusa je bilo oko 5 puta više od Engleza (39 M prema 7,7 M)

- od tada se populacija Engleza uosmostručila a Rusa jedva utrostručila

Posledica tih "pobeda" je da je Rusa, od prvobitnih 5 sada samo 1,5 put više (ukupno 150 M prema 100 M). To me dovodi do konačnog pitanja:

mogu li Rusi sebi uopšte da priušte još koju takvu pobedu?

Koliko sam upućen, Rusija ulaže silne milijarde u razvoj regije oko Vladivostoka-idealno da Ameri aktiviraju neko njesra sa S.Korejom i unazade taj region po potrebi te im jednim lakim potezom upropaste sve urađeno... ili nahuškaju Balte na rusku manjinu ili čak na provokaciju same Rusije-koliko čujem mržnja Balta je velika i ne bi im puno trebalo... Kavkaz je uvek lako aktivirati i to na više nivoa... Muslimana je u Rusiji 25 M - znam, reći ćete "oni su odani Rusiji i nisu islamističko gnezdo" ali nije bila ni Bosna pre 20 g , zar ne?... Centralna azija se u poslednje vreme pominje kao sledeće žarište (ISIS, Talibansko prelivanje,...)... tu je i mogućnost pravljenja kakve zvrčke u Pridnjestrovlju... guranje EU u jaču konfrontaciju... mogu da razvuku Ruse na 9 strana i čereče ih bilo kad i sa minimumom utroška truda... toliki spektar alata i mogućnosti da nateraju Rusiju da krvari...

Na moju veliku žalost, Ameri su toliko jaki da su se smorili... igraju se ne državama i narodima već celim kontinentima... ono kao kad na igrici strategiji ostvariš apsolutnu superiornost te moraš da pomažeš protivnike i šakom i kapom ne bi li igru učinio koliko-toliko zanimljivom... savladali su i izbrisali tvrde i nepokorne američke Starosedeoce, ponizili i porazili Britaniju kada je bila najjača i izbacili je sa svoje teritorije, Španiji su uništili moć i oteli kolonije, Japance su zgromili i porazili i naterali na nezamislivo (predaju), Rusima uzeli maticu (Ukrajinu), nama dušu (KiM), Nemačku su ponizili, islamske zemlje prisilili da im špartaju svojim neverničkim protestantskim vojničkim čizmama po teritoriji... kuda oni prođu tu trava ne niče... oni po svom nahođenju određuju cene na berzama, ruše rezolucije Saveta bezbednosti, sprdaju se sa UN, pišaju po statutima UEFA, naređuju OPEKu, kreiraju države iz ničega, crtaju granice kako im se digne, uništavaju automobilske gigante iz hira, menjaju vlade u državama iz sprdnje... da ih nema teško bi bilo poverovati da može postojati tolika moć, ovako možemo svojim očima svedočiti... neverovatno... nezabeleženo... neki kažu da je USA novi Rim - to je uvredljivo poređenje! Kakav crni smešni Rim...

Ovaj rat u Siriji je sprdnja obična... Ameri mogu ovakav proxy rat da vode do 2283e... a mogu i da priušte da ga izgube... mogu da priušte da izgube i Irak i Tursku i ceo B.Istok... i Daleki istok... možda to i učine, možda namerno sebe oslabe i dozvole protivnicima da se malo dignu... jer ovako je dosadno, nema izazova, uzbuđenja, nema smisla igrati!

jedino što me brine je: kako mi da opstanemo? Kako mi da izbegnemo da se na nas ne ustreme da nas dokrajče? Možemo li se nekako nagoditi sa ovim Golijatom da nas pusti na miru da gledamo svoja posla? Jer, ovo je neopisiva lakoća uništavanja čak i velikih i jakih naroda...

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1405

Cufo ::
mogu li Rusi sebi uopšte da priušte još koju takvu pobedu?


Svesni su i oni toga. I cinjenice da im je zapad zemlje ubedljivo najrazvijeniji i da bi udar tamo znacio i kraj Rusije kakvu znamo.

Zato, ako bude bilo rata, bice kratak i bice mnogo vruc sa udarom na civilne centre protivnika (genocid).

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3148
  • Gde živiš: bela crkva banat

по мени, прво што русија треба да уради је да укине берзанско пословање и пређе на директну погодбу са ѕаинтересованом страном. тиме се америма избија један мач из руке. други је прекид употребе долара. а трећи је помагање црнцима који се боре за своја права. америка је изолована морем и једино се може срушити изнутра. црнци су најбољи начин. има их много, бучни су и реално јесу угњетена група. тај посао се може завршити пропагандом и подршком преко кинеза. са кинезима ће сигурно бити проблема око територије у будућности, и то скорој, али то сад није битно. приоритет русима је решавање ова два конфликта, сирије и украјине. украјину бих ја решио заузимањем руске половине и изолацијом од мора. (наравно ако крену опет у неку ато, нема минска 3 већ гази док не заузмеш зацртано. остатак ће ионако да се припоји пољацима.) тиме се решава и придњестровље. у сирији не бих мењао ништа и ни по коју цену не бих улазио у копнене битке осим ако сам угожен. а на све "недипломатске мере" узвратиш реципрочно - они муџосима пво ракете, руси пво ракете хутима и нама. и противбродске великог домета ирану. они нападну сиријску војску, појачаш их пво ракетама и успут обришеш читав град муџосима оружјем за масовно уништење. па нек се инате и даље. а што се нас тиче, видли смо и турцима леђа па ћемо и овима. само не признавати ништа и намерно одуговлачити преговоре око евРОПСКЕ уније. они нас ионако неће, па и њима одоговара.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Cufo ::
Koliko sam upućen, Rusija ulaže silne milijarde u razvoj regije oko Vladivostoka-idealno da Ameri aktiviraju neko njesra sa S.Korejom i unazade taj region po potrebi te im jednim lakim potezom upropaste sve urađeno... ili nahuškaju Balte na rusku manjinu ili čak na provokaciju same Rusije-koliko čujem mržnja Balta je velika i ne bi im puno trebalo... Kavkaz je uvek lako aktivirati i to na više nivoa... mogu da razvuku Ruse na 9 strana i čereče ih bilo kad i sa minimumom utroška truda... toliki spektar alata i mogućnosti da nateraju Rusiju da krvari...


Amerikanci koriste sve opcije koje imaju, nevezano za to kako se Rusija postavlja.
Dakle, oni bi aktivirali Kavkaz i Baltik (Sj. Koreju ne vidim šta bi) i ovako i onako - ako bi mogli.
Potpuni su oportunisti i makjavelisti.
Kad imaš takvog protivnika, onda nema nikakvog smisla raditi ustupke, jer je njemu cilj tvoje potpuno uništenje i bit će prividno miran samo do onog trenutka dok ti radiš po njegovom planu.


Cufo ::
Na moju veliku žalost, Ameri su toliko jaki da su se smorili... igraju se ne državama i narodima već celim kontinentima... ono kao kad na igrici strategiji ostvariš apsolutnu superiornost te moraš da pomažeš protivnike i šakom i kapom ne bi li igru učinio koliko-toliko zanimljivom...

itd. itd...

... da ih nema teško bi bilo poverovati da može postojati tolika moć, ovako možemo svojim očima svedočiti... neverovatno... nezabeleženo... neki kažu da je USA novi Rim - to je uvredljivo poređenje! Kakav crni smešni Rim...


bio mi je simpatičan onaj tvoj prošli post u kojem si opisao kako cijeli život slušaš o skoroj propasti Amerike. ima u tome istine i svi smo se bar malo u tome prepoznali.
Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska.

međutim, ovaj drugi dio teksta ti je ispod nivoa.
dobro je biti realist i kritičan. međutim ne valja biti krajnje pesimističan i defetist, a pogotovo ne valja to stanje uma širiti na druge.

mnogi ovdje potcjenjuju moć Amerike, a ti je, rekao bih, toliko precjenjuješ da te paralizira.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

dozorni ::
Svesni su i oni toga. I cinjenice da im je zapad zemlje ubedljivo najrazvijeniji i da bi udar tamo znacio i kraj Rusije kakvu znamo.

ali i Amerike kakvu znamo.

Inače, najbolji američki akronim mi je MAD (mutual assured destruction), što će reći "obostrano sigurno uništenje". Ali "mad" znači i lud.

Amerikanci su čuli da je MAD najbolje sredstvo odvraćanja. Zato misle da moraju birati ludu Hillary.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2838
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Napisano: 07 Okt 2016 2:08

Citat:[quote="Cufo"]Krusarac ::
Jedno nisi napisao na kraju tvog teksta...a to je da ce opet Rusi da pobede.


E, vidiš, to je ono najgore od svega: Rusima možda ni pobeda neće vredeti.

Naime, i Rusi i Englezi su zajedno kao saveznici pobedili u ratu protiv Napoleona, Prvom (konačni poraz Nemaca je učinio da i Rusi ispadnu nekakvi pobednici i povrate teritoriju) i Drugom Svetskom. Pogledajmo zanimljivu statistiku:

- pred početak rata protiv Napoleona, Rusa je bilo oko 5 puta više od Engleza (39 M prema 7,7 M)

- od tada se populacija Engleza uosmostručila a Rusa jedva utrostručila

Posledica tih "pobeda" je da je Rusa, od prvobitnih 5 sada samo 1,5 put više (ukupno 150 M prema 100 M). To me dovodi do konačnog pitanja:

mogu li Rusi sebi uopšte da priušte još koju takvu pobedu?


Kazes Engleza ima 100m, pa ima ih ali kada su polovina azijati,crnci kao i veliki broj pridoslica iz ostalih zemalja Evrope. Navikli ljudi da imaju robove ali eto igrom slucaja i ti robovi se razmnozavaju.
Izvinjavam se za off.

Dopuna: 07 Okt 2016 2:20

[quote="Cufo"]Krusarac ::


Citat:Ovaj rat u Siriji je sprdnja obična... Ameri mogu ovakav proxy rat da vode do 2283e... a mogu i da priušte da ga izgube... mogu da priušte da izgube i Irak i Tursku i ceo B.Istok... i Daleki istok... možda to i učine, možda namerno sebe oslabe i dozvole protivnicima da se malo dignu... jer ovako je dosadno, nema izazova, uzbuđenja, nema smisla igrati!

jedino što me brine je: kako mi da opstanemo? Kako mi da izbegnemo da se na nas ne ustreme da nas dokrajče? Možemo li se nekako nagoditi sa ovim Golijatom da nas pusti na miru da gledamo svoja posla? Jer, ovo je neopisiva lakoća uništavanja čak i velikih i jakih naroda...

Naravno da mogu da vode dok nekom u Moskvi ne klikne u glavi pa pritisne crveno dugmence iz svih mogucih nuklernaih lansera.
Vidim iz ranijih postova da citiras Sun Cua sto je lepo ali On je jos jednu lepu misao rekao ,,Zver se najzece bori kada je saterena u zamku, e ta zver je ruska mecka koju su mnogi navlacili u razne zamke pa su na kraju molili za milost.
A znas kada ce nas da ostave na miru, pa onog trenutka kada prestanemo da maucemo i lizemo ono sto se ne lize vec da malo iscerimo zube.
Ne znam koji su to veliki narod sa lakom ameri unistili, ako mislis na bivsu Jugu, ona je sve bila samo ne veliki narod, bila skup umisljenog velikog naroda..

Dopuna: 07 Okt 2016 2:30

Bumerang ::slonic_tonic ::Bumerang ::bunkeri na plazi Omaha pogodjeni brodskom granatom-granata je probila 120cm i vise celika ojacanog betonom. To je ludo
kakav je to čelik ojačan betonom? Very Happy


Reci mi da se salis..?
Prva i zadnja slika, nije tesko za shvatiti, samo ako se malo potrudis.

@miodrag2
Jel to nemacka verzija?
Nije bas tako bilo, ali nije ni bitno.

Pokusavao sam ljudima da objasnim kako se resavaju prepreke,zapreke i utvrdjenja.
Kao primer sam naveo Omahu koja je resena iskljucivo zahvaljujuci topovima i Bengalor Torpedu...To je jedina istina iz usta ucesnika dogadjaja.

A Ti ,,brzi" ne mlati vise sa tim bunkerima kao Maksim po diviziji. Za probijanje tih bedama i Normandije saveznicima je bilo potrebno 2 mesaca i ovolike pomorsko snage:
Invazionu flotu činili su brodovi 8 različitih zemalja, ukupno 6.939 brodova (1.213 ratnih brodova, 4.126 transportnih brodova i 1.600 brodova za podršku, uključujući i trgovačke brodove).
Sa ovoliko brodova mogli su i pola evrope da sravnjaju a ne bunkere i raznorazne betoske prepreke koje jos uvek stoje posle toliko godina i silnog razaranja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 558 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 0 sakrivenih i 544 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, apachehelikopter, djordje92sm, ILGromovnik, JOntra, mgolub, MilosKop, proka89, Sančo, UAV operator, Valter071, VJ, wizzardone, šumar bk2