Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1664

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9437

Ако Курди неће на Ал Баб из Ефрина и Манбиџа, онда ће у једном тренутку зелени прићи САА са севера и напасти је код Алепа и Квеирса. По САА би најбоље било да се Курди споје, или да ослободе град(Алепо) пре заузимања Ал Баба од стране зелених, и тако пребаце додатне снаге да бране северни фронт.

Ту је још један проблем, САА мора што пре ослободити Алепо како би те људе аутоматски послала ка/у ДЕЗ, јер им тамо дефинитивно нема спаса ако Мосул буде ослобоћен пре Алепа. А Раку треба заборавити све док и један зелени држи пушку у оним џеповима.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Prema zapadnim medijima:

Mosul je "velika bitka", a dok je Aleppo "brutalna opsada" Very Happy



offline
  • Pridružio: 10 Feb 2014
  • Poruke: 436



Kurdi su pokazali da nemaju muda da oslobađaju svoja sela kod Al Baba. Verovatno će se povući i iz Manbija preko Eufrata. Za Raku se još ne zna ko će ići na nju, Erdogan je rakeo da ne želi sa Kurdima, a iz pravca SAA je jako teško, tamo Isilovce štiti Eufrat.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

sottovoce ::
Мога знања што се тиче, заиста је скромно,аматерско дакле, и на форуму сам до сада само пратио зналце будући васпитаван да се у присуству паметнијих ћути.А ти,напросто, ниси један од њих и обраћам ти се као себи равномSmile.

Inače se na forumu nikad ne petljam u razmirice drugih forumaša, pa neću ni sad, ali ipak ću reći da safru smatram jednim od analitičnijih i kvalitetnijih forumaša, čiji ni jedan post nikada ne preskačem.

što se tiče njegove navodne NATO sklonosti, ja je nisam primjetio, ali da je i tako, opet je dobrodošao dok god se pri tome ne služi uvredama, nego argumentima, a to se za njega sigurno može reći.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9437

SAA fan ::Kurdi su pokazali da nemaju muda da oslobađaju svoja sela kod Al Baba. Verovatno će se povući i iz Manbija preko Eufrata. Za Raku se još ne zna ko će ići na nju, Erdogan je rakeo da ne želi sa Kurdima, a iz pravca SAA je jako teško, tamo Isilovce štiti Eufrat.

На путу зелених до Ал Баба су све села са апсолутном већином Курда.
То ће бити класично етничко чишћење од стране турске, и пресецање курдских амбиција да се споје, можда заувек. Али можда се Курди активирају, све или ништа. Имају шансе и прилика, запад је уз њих, тешко да их могу пустити низ воду тек тако. А Ако их пусте увек могу да траже помоћ друге стране, нису они толико без избора као што неки овде мисле.

offline
  • Pridružio: 25 Nov 2015
  • Poruke: 86
  • Gde živiš: Podgorica

slonic_tonic ::sottovoce ::
Мога знања што се тиче, заиста је скромно,аматерско дакле, и на форуму сам до сада само пратио зналце будући васпитаван да се у присуству паметнијих ћути.А ти,напросто, ниси један од њих и обраћам ти се као себи равномSmile.

Inače se na forumu nikad ne petljam u razmirice drugih forumaša, pa neću ni sad, ali ipak ću reći da safru smatram jednim od analitičnijih i kvalitetnijih forumaša, čiji ni jedan post nikada ne preskačem.

što se tiče njegove navodne NATO sklonosti, ja je nisam primjetio, ali da je i tako, opet je dobrodošao dok god se pri tome ne služi uvredama, nego argumentima, a to se za njega sigurno može reći.


Твоја одмјереност и стил украс су сваке расправе коју сам пратио,а форумска ширина и висина не требају моје похвале.

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Onog momenta kad padne Alep a taj momenat nije više daleko rat u Siriji je gotov sa jasnim pobednikom. Ameri i njove podrepne buve sad spašavaju šta se spasti može ne u Siriji jer je to gotovo nego na Bliskom istoku. Od faze rušenja Asada došli su u fazu spašavanja Saudijske Arabije i onog što im je još preostalo. Prosto je neverovatno da je glasanje Egipta za ruski predlog u UN prošao skroz nezapaženo.
Kurdi nisu ni ruski ni Asadov proble oni su američko - turski problem. Sa stanovišta Putina i Asada da ih nema trebalo ih je izmisliti. Jer kao što kažem rat u Siriji je manje više gotov i to sa ruskom i Asadaovom pobedom sad se vodi borba za širi Bliski istok. Dakle Ameri se povlače na rezervne položaje i pokušaće da spreče koaliciju Iran - Turska - Sirija - Egipat. Ako tu dodamo šiite u Iraku i Jemenu Ameri i njihovi saveznici su u velikom problemu. Od četiri glavna vojna saveznika na Bliskom istoku Ameri trenutno ne mogu da računaju na Tursku i Egipat, delimično mogu da računjau na Irak i imaju samo Saudijsku Arabiju koaj je čisto vojnički daleko najslabija.
Bilo kakava ozbiljna američka vojna intervencija u Siriji je pasolutno nemoguća bez podrške Turske, Egipta i Izraela. U ovom momentu a i u bližoj perspektivi oni je nemaju a teško da će je i dobiti. Skvadron ili dva američkih aviona na Bliskom istoku nisu nikakva pretnja ni Asadu a ni Rusima. Još manje 5 do 6 Tajfuna na Kipru. Ameri u najboljem slučaju mogu da skrpe 3 skvadona i Englezi jedan i to je maksimum što mogu da bace na Siriju. To je neozbiljno i da nema tamo Rusa. Da ne govorimo o tome što bi to bilo flagrantno kršenje međunarodnog prava. Time bi dali odrešene ruke Rusima u Ukrajini, Gruziji i da ne nabrajam dalje. Ako Ameri mogu po svom nahođenju da bombarduju u Siriji zašto to Rusi ne mogu u Ukrajini.
Zašto Ukrajina nikad nije tužila Rusiju za Krim pa zato što se Rusi pozivaju na presedan Kosova. Al kad je pravljen taj presedan u Vašingtonu niko nije razmišljao da to može da se okrene protiv njih.

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 436

у вези снимка што је GnaeusDomitiusAhenobarbus поставио


јутрос сам гледао РТ и овако су почеле "вести". то је начин на који треба водити пропагандни рат.
погледај свете да сиријска деца нису имуна на смрт и да и она страдају. успут пусте неколико исечака ЦНН и осталих како кукају над тужном судбином "ребела" а већ су у доброј мери дискредитовани јер ових дана амере&бритојце потреса скандал због признања неких медијских кућа да су монтирали снимке терориста како би придобили јавно мњење за рат. само нормалног гледатеља збуњују неке квалификације на РТ, као нпр назив "ребел". они кажу да је минобацач тукао из "ребел контролд ерија". да не буде забуне ,наравно, РТ је усмерен на европског и америчког конзумента који не зна да су џабат и остали управо - терористи а не неки тамо "ребели" а по делима из приложеног је на конзументу да закључи да су ребели терористи. све у свему добра репортажа. мање патетике од цнн&co јер се прича темељи на суровости и аутентици. најбитније је издржати медијску офанзиву, добро се бранити на том пољу а спроводити војну офанзиву на бојном пољу.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33912

The U.S is painting their F/A-18's to match the paint schemes of Russian jets in #Syria. Standard training, but interesting nonetheless.
https://twitter.com/ItsBorys/status/78413239979803.....wsrc%5Etfw

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

Molim administraciju da smogne strpljenja i snage za još jedan moj veliki OFF post kojim bih završio svako buduće polemisanje van naslova teme. Zamolio bih da i kolegi dozvolite još jednom da replicira ako bude želio.

@sottovoce

Nažalost, ne znam koliko znaš iz ove oblasti o kojoj diskutujemo na temi. Mogu samo da pretpostavim.

Ne ustručavaj se, budi slobodan da izneseš svoje mišljenje. Ovaj forum ne dijeli akreditacije samo za proklamovane stručnjake, već u njemu svoje mišljenje mogu iznijeti očigledno svi, pa čak i oni koji vjerovatno u nedostatku određene argumentacije i znanja, frustrirani i kivni prema nečijoj ličnosti ili slovu, ne uspijevaju kvalitetnije da doprinesu temi osim što bespotrebno koriste logičkom zabludom zvanom: argumentum ad ignorantiam

Tvoj stav i erupciju znanja nijesmo viđeli i pročitali, ali zato si se već stavio u nečiju ravan, što dovoljno govori o tvojem karakteru, namjerama i ciljevima. Prvo ide magarac pa tek onda konj.

O mojem skromnom znanju dovoljno su govorile druge relevantne institucije. Forum gledam samo kao dobro mjesto za usavršavanje retoričkih sposobnosti, prikupljanja releveantnih informacija iz šire medijeske lepeze, usvajanje novih znanja putem čitanja kvalitetnih i pristojnih razmišljanja drugih članova ,itd. Ako pak ti mene lično poznaješ, pa si upućen u moju stručnost, usput si doktor nauka, onda ovo forumsko ukrivanje putem pseudonima samo govori o tebi.

Važno je napomenuti da je nezahvalno baviti se ovom strukom jer vam nekad ni najveće znanje svijeta ne bi pomoglo da iznjedrite pravu istinu. A nju možemo naći samo zajedno jer nekad i ćorava koka zrno ubode.

Lišen mogućnosti da do sada pročitam neko tvoje smisleno i kvalitetno mišljenje na zadatu temu a koje ne prati logička zabluda, nadam se i radujem se tvojim budućim izlivima, kako sam reče, amaterskog znanja i prekidu kontinuiranog opterećivanja mojom ličnošću i političkom opredijeljenošću, te usmjeravanju "pozitivne" energije ka sučeljavanju sa stavom nasurpot sučeljavnaju sa kompleksom.

Za kraj, vidim da te kopka i moj stav u vezi sa NATO. O tome sam više puta pisao i ovđe i na drugim forumima, pa mi je sada nejasno kako nijesi uspio da razumiješ moj stav. Da ne bi smo gušili ovu temu, stojim ti na raspolaganju putem privatne poruke, da ti pomognem da prevaziđeš sve nedoumice koje imaš a koje se ne tiču ove teme.

Izvinjavam se još jednom svima.
Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 584 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 577 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, bigfoot, nemkea71, opt1, wizzardone, šumar bk2