Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

1703

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 06 Sep 2016
  • Poruke: 104

sekretar ::Zvonko.rex koji je tebi ovo put da se registruješ na forum, pod različitim imenom, ali svaki put staviš tačku u korisničkom imenu. Laughing
Question



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9437

Изгледа да ће стварно да пробијају, само ће изгинути поново.
Laughing



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1267
  • Gde živiš: Srbija

Kakva su ovo dejstva u Deiru, jel ovo mozda neka Brkina kontra ?
(Bila je akcija ka onom brdu koji gleda na aerodrom, ali sada ima dejstava i ka samoj reci u tom pravcu)

https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Syrian_Civil_War_detailed_map

offline
  • Oluj2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 29 Feb 2016
  • Poruke: 312

Koliko ih je po proceni u kotlu ?

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1267
  • Gde živiš: Srbija

3-5000 kazu.
Ne zna se.
Odliv je svakodnevni.

Mislim da ce mnogo veci problem biti ova nova najavljena ofanziva, ako je stvarna.

offline
  • Pridružio: 06 Sep 2016
  • Poruke: 104

Napisano: 22 Okt 2016 3:46

4channer ::Да не зна неко да у "Јутарњем листу" раде новинари, рекао би да су овај текст писали неки идиоти. Исто тако, да не зна неко да американски бродови троше заправо мазут, рекао би неко да раде на угаљ:



USS Freedom (LCS 1)

Нешто је и Амере гадно пожурило, па су морали увести у оперативну употребу брод који чури као Турчин и не испуњава Euro 6 норме.

Bebee Dol


Very Happy Da, 2013. je USS Freedom imao kvar na motoru, međutim amerikanci to odmah popravljaju a Rusi ko ruska tehnika peri dok ide brate. Kuznjecov je i usmrtio mornara radi kotla 2009. pa izlio hrpu ulja kod Irske. To je normalno kod ruske tehnike a to znamo svi mi na prostorima bivše Yu.

Evo ti USS Freedom prije mjesec i po dana dana



Dopuna: 22 Okt 2016 4:23

Sami Rusi rade sprdnju od Kuznjecova

Адмирал Кузнецов дымит, как паровоз


Citat:Malo ruskih komentara za video:
Сверхдержава блять)))
Дымит как пердаки путинцев от санкций.Пожарные машины-то вообще атас.
Бойтесь пиндосы,а то засрем вам еще и море!

Что это за кусок говна ?


Etavili su Rusi na pistu dva vatrogasna kamiona i nema brige, samo loži.

Ali bez obzira na šalu, Putin je poslao Kuznjecova na daleki put usprkos njegovom stanju. U Siriji mu je neka nervoza i hitnost.

offline
  • Oluj2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 29 Feb 2016
  • Poruke: 312

Kad je Ahrar izlazio biila je procena da je on 20% od ukupnog sastava. Ako izlaze kao što kažeš što je tolika galama... Možda Silverado model ?

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

babaroga ::Ja se Hilari plasim iz drugog razloga, ne za to sto mislim da je ona luda.

Srpski pridjev koji najbolje opisuje Hilari bi bio "sitni sicardzija". Pogledaj joj biografiju: sitna provincijska pravnica koja je udajom za buduceg guvernera Arkanzasa (ako se ne varam) a kasnije i buduceg predsjednika) dosla u poziciju moci, i cijeli zivot prodaje taj uticaj za pare i slavu. Zato je i Vasingtonski establisment i hoce, znaju da ako ona dodje u Bijelu kucu mogu da rade sta hoce, samo je pitanje koliko ce sta da ih kosta.

Problem je drugo: ona nema granicu, nije realna, jer nije u stanju da izadje iz svoje ljusture i da misli i odlucuje. Stoga je spremna da jase po Rusiji dok ne napravi neko sranje, Nema zena mjeru, klasicni oportunista najgore vrste. Sjetimo se da je vec nazivala Putina Hitlerom.

Tako da sa njom na celu US plasim se da ce se odnosi zahladiti do pucanja, a kad dodje do toga, logika ne radi vise, i teorija vjerovatnoce preuzima komandu. A izbor je samo dvojak tada: ili glava ili pismo. I ne zna se sta ce da padne.

Kraj offa Ziveli


Celokupna američka spoljna politika se bazira na rimskom viđenju sveta: na našim granicama su neprijatelji, svi nas mrze i moramo da ih osvojimo i pretvorimo u provincije + Kartaginu moramo da uništimo. Cela predizborna kampanja je zasnovana na strahu od Rusije koja se doživljava kao reinkrarnacija novog komunističkog SSSR-a sa kojim su SAD bile u sukobu posle Drugog svetskog rata. Ljudi svašta pričaju u kampanji, a posle svi legnu na rudu. Ko god bude predsednik SAD, moraće da sarađuje sa Rusijom ma šta god rekao o njima u kampanji. To je fakat.
Oružani sukob između velikih ne odgovara SAD niti bilo kom drugom. Oni sa ekonomskom krizom imaju problem, a kamo li kad dođe do sveopšteg sukoba.
Gledaj samo ponašanje SAD: kao prekidaju odnose sa Rusijom po pitanju Sirije, ali to ih ne sprečava da se vide još jednom (poslednji put pre par dana: http://edition.cnn.com/2016/10/15/world/syria-talks-switzerland-us-russia/) i "proćaskaju".

Isto će biti i sa Hilari kad dođe, nema potrebe stvarati tenziju, daleko smo od svetskog rata Smile.



jazbar ::
Boli amere za ekonomiju dok mogu da štapmaju dolar neograničeno. Bolje da je predsednnik Trump pa da se poprave odnosi Rusija-SAD i prestanu barem neki proxy ratovi. U protivnom će migranti i izbeglice najpre da pojedu Srbiju pre nas severnije. Baš je kod nas u vestima danas bilo da se nastavlja i produžuje izgradnja ograde.


Aha. Ali Tramp zna jedno - hartija mora da ima pokriće (ček, novčanica, itd) inače je to bezvredan papir koji ničemu ne služi.

Nešto nisam siguran da će Tramp prestajati sa dosadašnjim sistemom rada američke administracije. Taj sistem ima kontinuitet (čak i kad ti dodele Nobelovu nagradu za mir, potrebno je pokrenuti par ratova da bi je overio Smile ). Migranti su se značajno smanjili i traže alternativne rute, Balkan im se ne isplati jer se ovde dugo čeka na ulaz u EU.

zvonko.rex ::
+ ...


Uh, onda ispade da Sirija zavisi od Iraka.
Ja stičem utisak da Sirija i Asad namerno ne ratuju protiv ISIS-a kako bi se Iračani (potpomognuti sa SAD) zaletali oko toga. Uvek je bolje protivnika (SAD) uvesti u još jedan konflikt nego da bude slobodan i da se nakači na tebe. Bolje da SAD učestvuje u nekakvoj anti-ISIS koaliciji u Iraku punim kapacitetom nego da to proširi na Siriju, gde su taj vakuum popunili Rusi.

Ne verujem i sumnjam da će Rusi doživeti novi Avganistan jer nisu toliko duboko ušli u Siriju u smislu da je situacija toliko haotična da zahteva kopnenu intervenciju. Period kad je bilo opasno za Asada je odavno prošao (mart-septembar 2015.) i sada je došlo do promene situacije. Do oktobra 2015. imali smo islamiste kako jurišaju iz Idliba, a sada imamo SAA koja juriša na Alepo dok su teroristi u potpunoj defanzivi te su primorani da popunjavaju gubitke ljudstvom iz kotlova koje predaju.

Sad pripremaju neku ofanzivu na jugozapadu Alepa koja je usledila posle predaje Daraje, Mohamadije i još nekoliko drugih naselja iz okoline Damaska. Ljudski resursi su im potrošeni te moraju da se dovijaju da to nadoknade.

Interesantan je položaj Turske, iz koje su dolazili teroristi i koji su popunjavali gubitke. Sad toga ima na minimum. Umesto toga, Turska služi za tranzit terorista iz Idliba ka severu Sirije (gde je Turcima važnije jer se tu razdvajaju Kurdi). Oružje cirkuliše s vremena na vreme, ali ne u tolikoj meri.

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Napisano: 22 Okt 2016 7:41

Kuznjecov je stara ruska konstruktorska škola, toliko dimi da pravi dimnu zavjesu oko sebe, u toj mjeri da neprijatelj ne može tačno naciljati metu. Ima još jedna strogo čuvana vojna tajna vezana za ovaj nosač aviona (lože stare avionske gume).;-)

Dopuna: 22 Okt 2016 7:48

Bilo je malo šale vezano za predhodni post, nadam se da mi nećete zamjerit.

Ima li ko pravih infotmacija koliko je izašlo civila i terorista iz Alepa dok traje prekid vatre?

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

zvonko.rex ::
Sami Rusi rade sprdnju od Kuznjecova

Malo ruskih komentara za video:
Сверхдержава блять)))
Дымит как пердаки путинцев от санкций.Пожарные машины-то вообще атас.
Бойтесь пиндосы,а то засрем вам еще и море!

Что это за кусок говна ?

Ali bez obzira na šalu, Putin je poslao Kuznjecova na daleki put usprkos njegovom stanju. U Siriji mu je neka nervoza i hitnost.


Jos kad bi tebi bilo jasno da to nisu Rusi, a niti Belorusi sto bi se moglo zakljuciti iz naziva kanala.

Citat:Belsat TV (Belarusian: Белсат, Biełsat, English: Belsat) is a state-run satellite television channel aimed at Belarus. It is intended to provide an alternative to the censorship of Belarusian state-run television. Its slogan is "Belsat - your right to choose". The channel broadcasts in Belarusian and Russian, and is intended to provide entertainment and news of a standard comparable to the major TV channels of East-Central Europe.

Based primarily in Poland, where there is a significant Belarusian minority, Belsat is run under the aegis of Polish state-run television company Telewizja Polska (TVP). It started broadcasting on 10 December 2007. The channel is run by about 70 journalists located in Poland, Belarus, and Lithuania. The President of Belarus, Alexander Lukashenko, has called Belsat a "stupid, uncongenial project".[1]


Izvinite za off.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 712 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 5 sakrivenih i 687 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, Boris BM, BratSrpska, GandorCC, Herman Terrance Aubrey, Istman, ivan979, jaeger, ladro, MiroslavD, nebidrag, raketaš, raptorsi, rodoljub, virked, vladaa012, vladetije, vukovi, 79693