Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

2008

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

USA tata nije uspio da se dogovori, sad se mama Turska umjesala, oce da dogovore prekid vatre i spasavanje sta se moze spasiti.

Navodno, danas se nastavljaju razgovori (ili sutra - nejasno iz prenesene izjave turskog zvanicnika) o prekidu vatre i otvaranju koridora za evakuaciju preostalih pacova iz Alepa.
Citat:Turkey is negotiating with Russia to open a corridor to evacuate Syrian rebel fighters and civilians from the remaining opposition-held districts of Aleppo, but no agreement has yet been reached, a senior Turkish official said.
Citat:"Efforts are still underway to open a corridor for the rebels and civilians in Aleppo, and evacuate them from the region. There has been no agreement on this issue yet," the Turkish official told Reuters, speaking on condition of anonymity.

"Turkish and Russian officials are expected to meet in Turkey tomorrow and evaluate the situation. The meeting will put the issue of opening a corridor, as well as a ceasefire, on the table," the official said.

Pacovi kukaju da nema nade jer Rusi ne daju nista:
Citat:A fighter with an opposition group inside Aleppo confirmed that there were talks between Russia and Turkey but had little hope they would succeed.

"They are talking and they are failing because Russia is not really offering anything," he said from inside Syria by phone.


Jbga, kad ti gace spadnu, nema dalje, sto reko Bata Zivojinovic sad cu da te karam.

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-turkey-idUSKBN1420SQ



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2701
  • Gde živiš: Beograd

Odlican dokumentarac i veoma intimni pogled u ovaj rat. Cak i mogu da poverujem da su oni prvi pobunjenici, nazad jos u 2011-12, vecinom i bili mladi pro-demokratski 'revolucionari' puni idealizma koji su zeleli Siriju drustveno istu kao do tad ali bez Asada i sa vise partija. Ali naravno, kao i sve kod muslimana, cim je krenulo sranje pocela je i razna bagra da se okuplja, i uskoro su dzihadisti potpuno zasenili te sekularne mladice, a zapadni mediji su nastavili pricu kao da se to nije desilo. Vecina onih originalnih pobunjenika sa pocetka pobune (i prebega iz SAA) do sada je ili polozila oruzje, ili presla na stranu vojske kad su videli u sta se 'revolucija' pretvorila, ili vec godinama udobno zive u Nemackoj...'Revolucija' im je umrla jos 2012 godine, a tada se rodio dzihad...



offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

dozorni ::Videli smo po snimcima da su Rusi itekako ratovali na zemlji za Alepo.

Ja bih da malo bolje definisemo pridjev "itekako".

Na snimcima smo vidjeli neke specijalce kako rade snajperom, vodjenim protivoklopnim raketama, laserskim obiljezivacima ciljeva, osmatraju, izvidjaju, malo bacaca granata, i onaj robot.

Za mene je ratovati na zemlji kad veca jedinica ruske vojske (najmanje vod ili ceta) posjedne polozaj, sa tog polozaja izvodi dejstva (bilo odbrambena ili napadna), zauzima prostoriju, vrsi manevar, ucestvuje u bitci kao jedinica i cuva teritoriju.

Ne vjerujem da je to ovdje slucaj. Ovo sto smo vidjeli najvise lici na "obuku" u stvarnim uslovima, provjeru nove tehnike i novih taktickih resenja. Nemam dokaza, ali na osnovu snimka radi se o grupama specijalaca pridodatim jedinicama SAA.

Drugo, nisam siguran da su ovo snimci sa Alepa. Moze biti bilo gdje u Siriji, to ne znamo.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33873

2000 terorista se predalo 400+ je premešteno nije ni čudo što je tako brzo pao i ove što su oszali i pružaju otpor treba ih uništiti što više ako dođe do dogovora RF-Tr da ih što manje zivih izađe.
Garant turci traže da ih puste na sever dok Rusi hoće da ih pošalju u Idlib. Mr. Green

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

Napisano: 13 Dec 2016 12:20

flash12 ::Odlican dokumentarac i veoma intimni pogled u ovaj rat. Cak i mogu da poverujem da su oni prvi pobunjenici, nazad jos u 2011-12, vecinom i bili mladi pro-demokratski 'revolucionari' puni idealizma koji su zeleli Siriju drustveno istu kao do tad ali bez Asada i sa vise partija. Ali naravno, kao i sve kod muslimana, cim je krenulo sranje pocela je i razna bagra da se okuplja, i uskoro su dzihadisti potpuno zasenili te sekularne mladice, a zapadni mediji su nastavili pricu kao da se to nije desilo. Vecina onih originalnih pobunjenika sa pocetka pobune (i prebega iz SAA) do sada je ili polozila oruzje, ili presla na stranu vojske kad su videli u sta se 'revolucija' pretvorila, ili vec godinama udobno zive u Nemackoj...'Revolucija' im je umrla jos 2012 godine, a tada se rodio dzihad...

Не стране бригаде су све почеле, ови су им се прикључили.

То су ти ови.
Citat:The staged uprising in Deraa had some locals in the street who were unaware of their participation in a CIA-Hollywood production. They were the unpaid extras in the scene about to be shot. These unaware extras had grievances, perhaps lasting a generation or more, and perhaps rooted in Wahhabism, which is a political ideology exported globally by the Kingdom of Saudi Arabia and the Royal family and their paid officials.

Ако ниси пратио рат од самог почетка прочитај ово.
http://www.zerohedge.com/news/2016-08-14/true-story-how-war-broke-out-syria

Зашто у Дари?
Citat:The access to the weapons from Jordan made Deraa the perfect place to stage the uprising which has turned into an international war. Any person with common sense would assume an uprising or revolution in Syria would begin in Damascus or Aleppo, the two biggest cities. Even after 2 ½ years of violence around the country, Aleppo’s population never participated in the uprising, or call for regime change.

Dopuna: 13 Dec 2016 12:23

Још један лео погођен...

Онај од јуче је наводно преживео, тачније посада је остала жива погођен је у куполу са предње стране. А овај са бока, видећемо снимак ако буде.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

flash12 ::... Cak i mogu da poverujem da su oni prvi pobunjenici, nazad jos u 2011-12, vecinom i bili mladi pro-demokratski 'revolucionari' puni idealizma koji su zeleli Siriju drustveno istu kao do tad ali bez Asada i sa vise partija. Ali naravno, kao i sve kod muslimana, cim je krenulo sranje pocela je i razna bagra da se okuplja, i uskoro su dzihadisti potpuno zasenili te sekularne mladice, a zapadni mediji su nastavili pricu kao da se to nije desilo.

Sve stoji, uz jednu bitnu opasku: Nije se dzihad sam pojavio, nikao iz "muslimanskog prokletstva". Po mom misljenju, dzihad je stigao sa parama i podrskom demokratskih zalivskih kraljevina i muslimanskog bratstva. Zapad naravno nikad nije imao skrupula po pitanju koga finansira sve dok oni koje finansira pucaju u "pravom" smjeru.

Dalje, to sto neko izgleda mlad, nema uniformu i obrijan je ne znaci nuzno da je demokratski orjentisan, i da ga samo muci jednopartijski sistem u Siriji.

Dalje, odakle mu kalasnjikov. Morao mu ga je neko dati, jer kalasnjikovi se nisu prodavali u supermarketima u Alepu 2012. A cim ti neko da AK, on ce ti i reci sta i kako da radis i na koga da pucas. I jos ako ti da $, i proda pricu o svetom ratu protiv takbira, eto ti situacije u kojoj smo.

A brada ce porasti, samo ne treba da se brijes.

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2014
  • Poruke: 436

Sad kad se očisti Alep treba očistiti i ova predgrađa zapadno, i udaljiti ih bar 10 kilometara od grada, da ne bi bilo im upadnu kad se povuku elitne sirijske snage. I konačno onda krenuti na istočnu Ghoutu, da se zauzmu polja i da ih se stisne na urbani deo gde će se onda brzo raspasti kao u Alepu.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

И други су гађали.

offline
  • FOX  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 20 Maj 2009
  • Poruke: 277

Ovo ne izgleda naivno, pridjose im sa boka i odmah 2 tenka na izvolte ...

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9436

Napisano: 13 Dec 2016 13:12

Још један џеп код Дамаска готов.

1,500 militants have handed over their weapons to SAA and have their cases settled as reconciliation process begins in Kanakir, Damascus
https://twitter.com/sayed_ridha/status/808628675906129920


Dopuna: 13 Dec 2016 13:15

И ложе вести.

Citat:E. #Homs: #ISIS close to besiege #Tiyas Airbase after takeover of strategic Tiyas crossroad (red circle) between the Airbase & Al-Qaryatayn.



Dopuna: 13 Dec 2016 13:20

Ummawyy Mosque in old Aleppo under SAA Control



Dopuna: 13 Dec 2016 13:22

Shocked

Руска база у Палмири, ала је остало наоружања...

http://video.jkikki.de/v/ru13122016.mp4

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 9 sakrivenih i 818 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AleksandarV, Ben Roj, bestguarder, Bickoooo, Boris BM, Boris90, bufanje, burevesnik, cavatina, CrazyDiablo, darkangel, Darko8, DH, djuradj, DonRumataEstorski, Dorcolac, Draganeli, dragoljub11987, Dukelander, hyla, Insan, Joja, Koridor, kovac9mm, Kubovac, kuntalo, Metanoja, milenko crazy north, Misirac, MrNo, Nemanja.M, nemkea71, oganj123, Panter, raptorsi, rovac, S2M, ser.hill, Shinobi, Sirius, solic, Srki94, Steeeefan, Stoilkovic, Toper, Tvrtko I, UAV operator, vukovi, Wiesel092, Yellow Pinky, Žrnov