Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

2054

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1099

renoje2 ::
Ratna mašina SAA oko T4 počela da se pokreče. Videčemo u kojem obimu.

Dobro bi bilo, da se aktivnije uključi avijacija.


Evo kazu da se ukljucila avijacija koalicije oko Palmire (ukoliko nije patka)

Coalition forces carried out ten strikes on IS targets near Palmyra, Syria yesterday. 14 tanks destroyed. @CJTFOIR



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33873


In close coordination with the Russian Aerospace Forces (RuAF) and the Syrian Arab Air Force (SyAAF), government troops managed to recapture the Qaryatayn - T4 crossroads area thus reopening the direct route between the T4 Airbase and the city of Al-Qaryatayn. According to a military source at the T4 Military Airport, government forces were able to destroy 5 armoured vehicles, 7 technical vehicles and 3 battle tanks while also killing and injuring more than 50 ISIS militants during the last 24 hours of non-stop clashes.
https://www.almasdarnews.com/article/field-report-.....ral-sites/



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

@ Victoria

Блиски исток и "околиш" је игралиште бр.1
Тамо је дерби! Wink
Европа је "бетон" лига поодавно...(Колоније пукле,остали без ресурса,са огромним дуговима и пред распадом. + Енглези први у'ватили тутањ!)

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

Irbis ::+ babaroga

Evo kotra pitanje tebi sta ce Putin sa Siriom koja svrgne Basara i dovede Mahera? Da li ti msilis da jedan General za koga se zna da mu je mucno jednu rec progovori sa terorisima dopustiti pregovore? Sta ce Rusi raditi kada takav dodje na vlast, jer iskreno njega ne zanima mnogo dal je ubijen jedan ili sto civila on jednostavno retko kada kaze nesto, a i kada kaze uvek je jasno protiv bilo kakve price sa teroristima. Tada ce Rusi morati da ga podrze ili da se povuku, a povlacenje znaci poraz na medjunarnoj sceni koji Rusima ne trebe.

Rusija mora da cuva Basara jer on zna da vodi politiku dok Maher ne znam, nezadovoljstvo ljudi u Damasku, Latakiji i Tartusu moze dovesti do smena izmedju brace, znamo da to nece biti prvi put da se tako nesto pokusa.

Rusija ne moze da dozvoli da Al Nusra ima i 1km2 teritorije jer to znaci da ce tu obucavati Cecene jednostavno AL Nusra se mora unistiti, a unistiti ce je samo kada osvoje celu provinciju Idlib i Daara, takodje to vazi i za ID.


Ne znam ni ko je Maher, da budem iskren.

Ako padne Asad, zbog Mahera ili bilo cega, rusi imaju problem.

Ali, problem koji ja imam je da razmatram te konstrukcije tipa ako, koje nemaju nikakve veze sa padom Alepa i sadasnjom situacijom.

Rusija ratuje protiv Al Nusre, i to tako sto pomaze SAA koja se bori na zemlji, i ratuje avijacijom. Moja teza je da rusi nece uci kopnenim snagama u Siriju. Sa Asadom ili bez Asada. Njihova intervencija se zasniva na proxy ratu, gdje oni upravljaju ratom, a dzakove istovara SAA. Inace bi rusi poslali u Siriju 300 letjelica i pet sest brigada, sto nema sanse da se desi. Ovo je ogranicena intervencija, sa ogranicenim ciljevima, od kojih je vecina ispunjena, i sad se radi o tome kako dovesti posao do kraja.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

Irbis ::
Evo ja cu i odgovoriti na to pitanje. Jasno je postavljen cilj pred ovo kamapanju.

Unistavanja Al Nusre i ID. Da li je cilj postignut?

Nije

Kada ce cilj biti postignut kada padnu provincija Idlib,Daara, Damask, Alep, Raka, Deir, Anbar, Mosul. Sta je ostavreno? Delimicno Alep, Damask i Anbar nisu zavrseni, ostatak je ostao.


Nije bas to sve tako Irbis. Hitler je poslije operacije Bagration jos 9 mjeseci pruzao otpor. Ali, da li je mogao da preokrene situaciju i dobije rat? Nije.

Moze li Nusra iz Idliba da se vrati u Alepo? Ne vjerujem. Moze li ISIS da zauzme Damask? Ne vjerujem.

Da li su sve to mogli da odrade lani prije ruske intervencije. Naravno da jesu, rusi su stigli u zadnji cas.

Treba gledati siru sliku. Teritorija je teritorija, ali rat se dobija u par bitaka i sa par politickih - diplomatskih poteza. Sve ostalo je spin, ukljucujuci i snajke u Tartusu koje nemaju struje.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16095
  • Gde živiš: Lublana

victoria ::Rat i dalje traje a ruski angažman u Siriji raste li raste.Još uvek nije prevelik za ruske mogućnosti ali koliko sam ispratio u Dumi je donesen akt kojim je omogućeno slanje ruskih REGRUTA u Siriju !!!
To sigurno nije bio cilj Moskve već iznuđen i vrlo rizičan potez.
-Sledeći cilj koji nigde nije javno objavljen(od strane zvaničnika iz Kremlja . . . ili barem ja ne znam da jeste) ali ga je bilo moguće naslutiti je da će doći do objedinjenog rešavanja sirijskog i ukrajinskog "problema" odnosno da će na kontu nekakvog (eventualnog) ustupka u Siriji Rusima biti omogućen izvestan benefit u Ukrajini u rešavanju ,za rusko rukovodstvo očito neželjenog sukoba u Donbasu.
Rusko angažman u Siriji nije doneo nikakav benefit u Ukrajini niti u odnosima sa Amerikom i EU,sankcije su i dalje na snazi i oštećuju rusku privredu a i diplomatska izolacija u Evropi ne popušta.Rusija jeste evro-azijska država ali je ovako guraju da bude samo azijska,ne bez izvesnog uspeha.
-Ono dobro koje jeste doneo je što je odmakao rat od granica Rusije . . . lako je zamisliti gde bi bila zakazana sledeća "igranka" . . .džihadlije se zanimaju Al Šamom umesto centralnom Azijom.
-Videćemo da li će rokada uticaja u Beloj kući doneti neke promene . . .rekao bih da je u Siriji kompromis moguć sa dolazećom generalsko-bogataškom ekipom iz Vašingtona.U Ukrajini ni slučajno.

Da nije ratni angažma glavoseća narastao!? O kavim regrutima to pričaš? Ma Rusi mogu sad pola kopnene ekipe da šalju kuči. Glavoseće su potučeni, jedino što im preostaje su terorističke akcije i tamo na jugu malo veči angažmani dok se i njih ne pokrije.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Vec je neko postavio ovaj video s kanadskom novinarkom Evom Bertlet na konferenciju za stampu u UN.


Jedan od norveških novinara na konferenciji za stampu u Ujedinjenim nacijama upitao je nezavisnu kanadsku novinarku Evu Bartlett, koja je i sama izvještavala iz Sirije, kako to da se njeni izvještaji drastično razlikuju od onih koje objavljuju mainstream mediji, a ona mu je objasnila da je sve to što oni pišu jedna velika laž – i svoje tvrdnje temeljito obrazložila.

Evo sta mu je rekla:
+ TEKST

https://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/12/16/k.....-suprotno/

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

Sta bi ovo? SAA nema kontrolu nad Hezbollahom i Iracanima?

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2012
  • Poruke: 1993

Citat:Блиски исток и "околиш" је игралиште бр.1
Evropa je Evropa . . . nije što je bila ali ko ne vlada(ili barem da je dominantan ili pretežno uticajan) njome ne može biti svetska sila.
-"Car" bi tri Sirije dao za jednu Ukrajinu . . . šta tri . . . trideset tri Ziveli
-Premešta se "playground" u Vašington i London ako je suditi po rezultatima referenduma i izbora i ako je barem nešto tačno od "carevog" uticaja na ishode istih.
-Jazbar,nedavno je u ruskoj Dumi donesen pravni akt( ne znam da li u formi zakona ili kako već) koji omogućava slanje ruskih regruta u Siriju.Ne znači da će ih i poslati ali . . . to ne radi neko ko misli da je ostvario svoje ciljeve . . . barem ne do kraja.
. . . Glavoseče su tu samo izvođači radova,poraženi ali ne i uništeni.Ja verujem da je upravo na temi konačne sudbine glavoseča moguć kompromis nove ekipe u Vašingtonu i Kremlja.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

maytham
‏@maytham956

1/2
Reports on resuming the evacuation of the militants from eastern #Aleppo in the few coming hours.

maytham ‏@maytham956 32m32 minutes ago

2/2
Awaiting for #UN & #SARC teams to reach the corridor of AlRamouseh.

U narednim satima, očekuje se nastavak evakuacije iz Alepa.


M Green ‏@MmaGreen 43m

New agreement has been reached to evacuate 4000 sick & wounded civilians from Fuaa & Kafraya, Idlib CS. Over 100 buses are now on their way..

Očekuje se i evakuacija iz šiitske enklave. Više od 100 avtobusa na putu.

T4 nije više okružen, probili su put koji vodi do Airporta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 682 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 4 sakrivenih i 659 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., DejanSt, Dežurni pod palubom, Djokislav, dragoljub11987, Dukelander, ILGromovnik, Istman, ivica976, Marko Marković, Mercury, mikki jons, milenko crazy north, MilosKop, PEGIN, radionica1, Stija zmija, wolf431, šumar bk2