Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

2084

Rat u Siriji 2016 - Komentari, diskusije i analize članova

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 409

Iskreno ne verujem da je ovom liku bilo ko šta naredio. Turska kakva god, ne bi dozvolila islamisti da bude pripadnik službe obezbeđenja, a kamoli da stoji naoružan iza ruskog ambasadora. Ovo mi deluje kao akcija pojedinca, fanatika, nešto kao Brejvik ili napad u Oklahomi, gde ih je doduše bilo trojica. Možda grešim, istraga može pokazati šta i kako, ali i ID ili neka druga organizacija se nisu oglasile za sada. Sad, šta će ko iz ovoga izvući i kome će odgovarati, videćemo. I reakcije iz Rusije mi deluju malo mlako, što me opet navodi na pomisao da je akcija pojedinca u pitanju. Setite se besa posle obaranja aviona. Sve najbolje o ruskom pilotu i avionu, ali avion je avion, a ambasador je ipak ambasador.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

Hektor ::
Ovo u bukvalnom smislu znaci odricanje od suvereniteta. U pravnom smislu, kada drzava dopusti drugoj da u ovoj prvoj vodi istragu, to ne znaci nista drugo do gubitka suvereniteta, ali sta sad pa Turci drugo i mogu?

Da podsetim, prvi svetski rat pocinje i odbijanjem Srbije da pristane da u Srbiji Austro-ugarske vlasti vode istragu povodom atentata na prestolonaslednika a sto je bio jedan od uslova (gotovo kljucni).

Receno je sudelovati, tj saradjivati. A ne voditi.

Svakako u odredjenoj meri ovo je posledica propusta ruskih obavestajnih sluzbi. Medjutim, pored njih, ovde je bilo, nazalost katastrofalnih propust prvog(Turskog) i drugog(ruskog) prstena obezbedjenja.
Kada sam pre 3godine bio na predavanju ruskog ambasadora u KG, secam se da je sve bilo ispraznjeno i pretreseno u sali, a da su ranceve i torbe pretresali na ulasku u salu i to rusi. A mislim da u sali nije bilo uopste nasih policajaca. Nisam 100% siguran, ali mislim da ih nije bilo.



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

@Gama
Ти си озбиљан.Знаш да је ултиматум од АУ био написан тако да буде одбијен.
Која држава себи може да дозволи да стране трупе вршљају,испитују и хапсе грађане?
Дакле није то исто.Само ми смо имали још један сличан ултиматум.1999 год. Одприлике је био истог карактера.
Мора вам бити нешто јасно.Када непирајтељ постави такве ултиматуме он заправо жели уништење ваше државе.Ако се не пружи никакав отпор то ништа неће променити.Јер ће непријатељ одмах почети са процесом уништења државе и поробљавања народа.Или у крајњој линији уништења народа.
Да кажем банално.Руководство је на пример прихватило ултиматум.Стране трупе уђу у земљу поставе војне базе на целој територији.И ето вам у комшилуку складиште нуклеарног отпада.рудник никла и др...
Ма јасно је све као дан.
Мислим да не буде заблуде код људи.Е да смо прихватили...

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2525

nema šanse da u ovo nije umiješan i neko treći, nemoguće je da obični policajac (ne baš obični ali pripadnik onih što su zaduženi za proteste dakle ništa blizu obezbjeđenju ambasadora) dođe u situaciju da bude sa pištoljem sam iza leđa ambasadora a da nije imao podršku trećeg lica

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1405

Small Reminder:
Days ago #Erdogan said it was time #Dollar be replaced by #Gold.

Last dude that said so was ruling #Libya, you know t rest.

http://www.hurriyetdailynews.com/erdogans-call-to-.....sCatID=346

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19788

Kenanjoz ::...
Ovi svakako izgledaju drugacije u odnosu na dosadasnje AV modele SAA...


Izgleda identicno, samo je dobro odrzavan i zelen.

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Dostanic09 ::
Receno je sudelovati, tj saradjivati. A ne voditi.

Svakako u odredjenoj meri ovo je posledica propusta ruskih obavestajnih sluzbi. Medjutim, pored njih, ovde je bilo, nazalost katastrofalnih propust prvog(Turskog) i drugog(ruskog) prstena obezbedjenja.

Ne moze se biti malo trudan, ili si trudan ili nisi trudan.

Voditi istragu i upravljati istragom nisu sinonimi.

U terminu "voditi istragu" rec "voditi" nema znacenje "vodjstvo" (kao upravljati istragom) vec znacenje vrsenja radnje (moze paralelno dva organa ili dva lica da vode istragu a da nisu u medjusobnom odnosu nadredjenosti).

Ako Ruski organ preko upucenih lica bude "ucestvovao" u istrazi, na pitanje da li Rusija vodi istragu u stranoj drzavi uz dozvolu te drzave daje se odgovor DA.

U vezi ovog drugog, ko organizuje obezbedjenje ambasadora i ko mu garantuje bezbednost, maticna zemlja ambasadora ili zemlja u kojoj se ambasada nalazi? Dakle, obezbedjenje ambasadora, ne ambasade?

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8865
  • Gde živiš: pecina stroga

Gledam sad na RT spin, ma koliko morbidan, gdje vrte ostrascene komentare MSM o Alepu tipa zabijaju se posljednji ekseri u kovceg Alepa (BBC) ili genocid i masovni masakri na ulicama (nije bitno ko) i onda kazu to je taj narativ koji je legitimizirao ovakve akcije kao sto je atentat na ambasadora.

Pet plus za RT, ako izuzmemo nesretnog ambasadora i ubistvo sa ledja, ali jbga, tako je to kad igras na tom nivou. Nadam se da imaju beneficirani staz i da im je porodica obezbjedjena. A za RT, job well done.

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2525

maločas ubijen načelnik odjela ruskog ministarstva inostranih poslova

https://twitter.com/yarotrof/status/810971864248053760

povezano?!

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Sale ::
Nije rečeno da će voditi, već učestvovati u istrazi.


"voditi istragu" ne u smislu "rukovoditi" vec u smislu "sprovoditi". I ako to nije ovo o cemu sam ja pricao, daj mi bilo koji primer gde su bilo koji organi strane zemlje u drugoj zemlji ucestvovali u istrazi povodom izvrsenja bilo kog krivicnog dela bez zakonskog osnova koga ovde nema? zvanicno (nezvanicno jesu sigurno)?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 556 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 1 sakriven i 552 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Kenanjoz, lakson001, opt1