Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1004

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1524

Да је за мене ово Кримски рат 2.0 сам писао и да је за он једини циљ англа али је воз прошао ,укри немогу да освоје крим а тек англоамери немогу нити су намеравали да лично са својом војском ратују за њега као у првом сукобу пре 150 година.

Сада могу само да се боре за Гвоздену завесу 2.0 што источније за њих најбоље на Дњепру.
Али рује ће желети да она буде што западније на Дунаву.
Видећемо ко ће истрајати у својој идеји.....

Ово гађање моста је инерција жеље да повредиш противника а он ће заузврат трипута више повредити укре тј. 100 батина по туђим леђима не боли....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33842

Bukvalno sa FPV krpe rupu u nedostatku PORS a pošto su isti univerzalci selotepom ili plastičnom vezom se lepi i veže BG zavisno od vrste cilja koji gađaju, što napisa Bojan jednom davno sirotinjski Spike sa četiri elektro motora.



offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25957
  • Gde živiš: I ja se pitam...

cer
Citat:Kao sto ste napomenuli, kesoni sluze kao zastita od eventualnog udara brodova koji prolaze ispod mosta, ali, u ovom slucaju, i kao zastita od kretanja i talozenja leda koji se pokrene u prolece kad Azovsko more krene da se odmrzava ili tokom zimskih oluja koje polome i pokrenu led.



Ако дозвољаваш, малу корекцију: био сам у музеју у коме је изложбена поставка о том мосту (Немци су га почели пред рат да праве по совјетској наруџбини, па кад су окупирали Крим хтели су да доврше; упоредо су ставили и једну жичару. Совјети су га после рата направили на постојећим дрвеним кесонима). Видео сам те фотографије и објавио у једном подужем тексту.

Тачно је, лед креће из Азовског мора јер оданде уме да дува стравичан ветар (сторм) али постоје ледобрани с обе стране. Ови бастиони постављени су симетрично с обе стране баш због бродова. Иначе, испод распона је фарватер (vaarwater), главна струја.

ПС
У једној од три луке Керча налазе се у резерви стари шлепови који ће, за не-дај-боже, бити превучени с црноморске стране испред моста као барикада, али и за њих се зна.

offline
  • Pridružio: 15 Jul 2022
  • Poruke: 18

Стижу потврде да је неком од 6 лансираних ракета ATACMS Block I из зоне Херсона, погођен неки од руских ПВO система, вероватно ЗРК С-300ПМ2 или С-400 у близиниi Џанког. Одређивање циља и објективну контролу погађања извршила је стратешка радарска извиђачка беспилотна летелица RQ-4B «Global Hawk», патролирајући изнад Црног мора, користећи радар AN/ZPY-2.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3259

🇷🇺⚔️🙃 Авдејевски правац: заузимање СНТ "Зарја" од стране руских трупа и пробој до јужне периферије Очеретина

Руске трупе настављају да граде свој успех северно од Авдејевке.

Оружане снаге Русије преузеле су потпуну контролу над СНТ Зарја , напредујући 2,5 километра ка северу, стигавши до предграђа Очеретина у близини трафостанице Очеретино-Тјаговаја. Тренутно се воде борбе дуж улица Железнодорожна и Франка на југу села, руске трупе се консолидују на линијама фронта и пооштравају логистику.

Овако успешно напредовање је омогућено захваљујући брзом нападу на положаје 115. бригаде Оружаних снага Украјине, која је, након претрпљених губитака, била принуђена да напусти задржана упоришта у викенд-насељу и да се повуче у правцу Очеретина.

Крећући се пругом, покривене шумским засадима, руске јединице су са позадине заобишле ровове које је ископао непријатељ у Очеретину и без значајнијег отпора заузеле део положаја у близини села.

Оружане снаге Украјине су очекивале офанзиву руских трупа из правца Новобахмутовке, али су Оружане снаге Русије извршиле директан удар без бочних напада, изводећи само неколико диверзионих напада у правцу села.

Непријатељ хитно пребацује појачања из 30. и 59. механизоване бригаде, покушавајући да спречи руске оружане снаге да пробију у централни део Очеретина, који се налази на брду у односу на Новокалиново и Новобахмутовку - одавде постаје могуће контролисати околину.


offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2601

Znaci opet global hawk u svojoj ulozi. Meni zaista nije jasno zasto ruska LA ne smlati to, pogotovo sad ako prodje paket pomoci iz kongresa. Interesantno bi bilo oboriti ovaj bpl pa dati vruc krompir amerima. Za ples je potrebno dvoje.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1769

žeks62 ::Стижу потврде да је неком од 6 лансираних ракета ATACMS Block I из зоне Херсона, погођен неки од руских ПВO система, вероватно ЗРК С-300ПМ2 или С-400 у близиниi Џанког. Одређивање циља и објективну контролу погађања извршила је стратешка радарска извиђачка беспилотна летелица RQ-4B «Global Hawk», патролирајући изнад Црног мора, користећи радар AN/ZPY-2.

Izvor?

Ako je tacno, a sigurno je bar delimicno tacno, nadam se da ce se Rusi opametiti i oboriti spijunske avione koji lete na manje od 150km od obale. Ko misli da Rusima sada dobro ide i da to ne treba da rade nek se samo sete koliko su Rusi ljui, opreme i infrastrukture izgubili zadnjih 12 meseci zahvaljujuci tim bespilotnim igrackama.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3259

Neko pomenu Netailovo, nije jos uzeto, nego su tek Rusi usli u mesto, sto je svakako fin napredak, ocekujem mozda i ovaj mesec da celo mesto bude zauzeto.

offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2271
  • Gde živiš: Beograd

Ево ФајтерБомбер окачи удар по два МиГа 29 и батерији С300.
https://t.me/fighter_bomber/16386





Лемају и једни и други.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2236
  • Gde živiš: Beograd

https://t.me/the_Right_People/32668
Vidimo mnogo snimaka u prethodnih mesec dana kako Suške 25 dejstvuju blizu samih linija fronta. Da li je nedostatak ili smanjen broj ručnih pvo sistema u pitanju?
Na početku rata Ukrajinci su bili naoružani do zuba, ispaljivalo se na sve i svašta, šenlučilo se.
Znam da je bitna jednačina godina proizvodnje i u kakvom stanju su sistemi stigli u Ukrajinu, ali mene interesuje koliko jedna Igla, Stinger i ostali laki prenosni uređaji mogu dugo da tavore po rovovima i zaklonima u nekim otvorenim atmosferskim uslovima, neuskladišteni i neprezervirani i da li takvi uslovi utiču na rok trajanja?

Da li je razlog smanjenih dejstava prenosnih PVO sistema povlačenje velikog broja uređaja zbog remonta ili prevremenog isteka roka trajanja?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 818 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 8 sakrivenih i 771 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 9k38, _Sale, A.R.Chafee.Jr., Bluper, bojank, Denaya, Dežurni pod palubom, Djokislav, Dragan1998, draganca, Duce, Excalibur13, Frunze, Istman, ivan1973, ivica976, Jeremiah, Karla, Koja79, Kubovac, kybonacci, ladro, Mediator, Mercury, mgolub, milenko crazy north, mnn2, nebkv, pein, Posetilac1, Qaxentius, Regrut Boskica, Srle993, trutcina, Vlada78, Wrangler, YU-UKI, Zavodnik 1klase