Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1026

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1990

comi_pfc ::Nešto mi se vrti po glavi da će Rusi sada sigurno temeljnije da uništavaju pošiljke prije nego li stignu na front.

Руси ће темељније да уништавају пошиљке сад кад укри добију више ПВО средстава?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2240
  • Gde živiš: Beograd

Uništenje ukrajinskog radara 79K6 "Pelikan" uz pomoć rakete Kh-35 na poziciji udaljenoj oko 40 km od ruskih linija
https://twitter.com/i/status/1781808249702150218



Još neke promene u granicama RF, prodrlo se dublje u Semenivku:

Situation west of Avdivka: Russian Army secured the control over the southern and central trench systems of Semenivka taking control over 70% of the village


Situation east of Chasov Yar: Russian Army continue increasing the buffer zone around Ivanivske with new advances towards the channel.


Pojašnjenje za Novomihajlovku:
Situation southwest of Donetsk: Russian Army took full control over Mashinostroitel dachas and most of Novomykhailivka (90% of it). However, Ukrainian Army didn't completely retreated from the locality but troops still present in the houses of the western outskirts.


https://t.me/Suriyak_maps

Vojni doušnik javlja da je to gotov posao:
Citat:Stigla je vest da su vojnici 155. brigade marinaca oslobodili Novomihajlovku u DNR


https://t.me/milinfolive/120751



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2009
  • Poruke: 308

nemkea71

Neka im u par navrata ispale salve jeftinih Geranijuma,eto im PVO njihova na pocetno stanje opet.
Tok i tatktika rata se mijenja iz dana u dan. Rusi su u pocetku izbjegavali da ruse mostove,elektrane,itd... Udarali su iskljucivo na elektromrezu. Pa se pricalo da su nesposobni,ne umiju itd. Međutim,kako vrijeme odmiče,vidi se da su itekako sposobni da udare direktno u elektrane,onako muški,i da to rade žestoko razorno i precizno. Mijenjaju i oni metod ratovanja u skaldu sa trenutnim stanjem.
Vidjećemo je li dovoljna ova nova tura da se obuzdaju Rusi koji su debelo u zaletu. Veš mašine se rastavljaju na veliko,rakete pršte na sve strane svakodnevno. Mozda i Rusi imaju nešto da iznenade,svakako su imali vremena do sada da osmisle njihove poteze,sigurno nisu cekali da zajaše Tramp i da pusti Ukr niz vodu.

offline
  • Pridružio: 15 Nov 2022
  • Poruke: 50

Трамп не би пустио Украјину низ воду. Не би смео то да уради, као што није смео много тога у првом мандату што је обећавао, као што је на крају попустио код овога закона. За Русе би било боље да Трамп дође не због Украјине, са те стране је боље Бајден да остане јер се САД све више закопавају у иностранству, већ због унутрашње динамике у САД.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2601

Tacno tako. Mnogo je komplikovana prica u americkoj politici. Nije to crno bijelo. Tramp je pricao zid ovo ono pa nista, Kina tamo vamo pa pojeo vuk magarca, jedino je zajebo ovog naseg mamlaza dali smo Kosovo za hemijsku olovku.

Ko se sjeca pokolja izmedju Obame i Hilari 2008 za demokratskog kandidata pa kad je Obama dobio prvo sto je uradio je postavio Hilari za genseka. Ekipa iz sjenke nema vremena za zajebanciju. Rusi moraju toj ekipi da pokazu zube tj Topolje, Bulave, Jarsove i Kinzale. Onda ce biti mirnije...

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Čini mi se da se 2 majora najavljuje novu mobilizaciju.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 409

Ne odlučuju o vanjskoj politici a samim time i o Ukrajini ni Trump, ni Biden ništa... Ito danas zna svatko, ko barem malo prati geopolitiku... Rusima što se Ukrajine tiče ostaje samo, da istraju na do sad zadatim ciljevima.. To je demilitarizacija Ukrajine, koja če posljedično, da prouzroči krah iste ... Za taj krah če morati pored demilitarizacije, da istraju i , da se zapad umori sa Ukrajinskim projektom, što se več sad pokazuje, kao što se polako pokazuje umor Ukrajinske vojne mašine...U biti ne treba menjati ništa .. Lepo na više pravaca grickati Ukrajinske trupe, rušiti energetiku i logistiku Ukrajinske države... Možda još otvoriti neki novi front ili jači prodor, kad se uvidi, da Ukrajinci ne mogu više adekvatno, da pariraju na više frontova... Sve ostalo, če doči samo od sebe i u biti bez bitke kad se kompletan zapadni projekt Ukrajina vojno politički i ekonomsko slomi...

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5881

bojank ::
Nece tek tako da moze. Smile
D-1 koristi unikatnu municiju* (i projektil, OF-530 seriju i punjenje), nije kompatibilna sa OF-540 serijom koju "jedu" D-20/Msta. Znaci da je morala da postoji neka municija, tesko ces tek tako skinuti sa postamenta orudje stavljeno na isti '70ih i krenuti da gadjas. Sto implicira da je verovatno ili nadjeno u nekom magacinu ili, verovatnije poslato iz Rusije, boga pitaj kojim kanalima.

Sto se tice upotrebe posle 24.2.2022. - Bilo ih je barem dve baterije pri Vagneru. Nazalost samo jedna fotka municije, ali nedovoljno dobra da se vidi kog je godista.

*Sto je verovatno i razlog zasto je JNA povukla iz aktivne upotrebe jos '50ih, a posle su zavrsile prodate nekome (verovatno Egiptu), jednostavno nije imalo smisla cuvati 19 ili 23 haubice (razliciti izvori...) sa potpuno unikatnom municijom pored gomile 155mm.


Zato smo tu, da ucimo jedni od drugih. Ziveli

Koridor ::Napisano: 20 Apr 2024 17:07

Trpe Grozni ::

To sto ih ti nisi video, to ne znaci da ih masovno upotrebljavaju na obe strane


Pa...mislim...potvrdio si sto sam rekao. Hvala.


@Koridor
Nisi nam ponudio sto bi uzeo umesto D-30 u kategodiji srednje artiljerije za podrsku. Trenutno imas izbor od haubica od 105 i 122 mm. Smile

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

"Neslavni kraj kijevskog rezima je neizbjezan, bez obzira na ovaj novi paket, i sve buduce napore nihovih US i NATO pomagaca da ga odrze u zivotu" - zamjenik Ruskog ambasadora u UN Poljanski.

Citat:"But the inglorious end of the Kiev regime is inevitable, regardless of this new package and all the futile efforts of its US and NATO backers to keep it alive," he stressed.

https://tass.com/politics/1778411

online
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2271
  • Gde živiš: Beograd

Успели су да одвуку Леопарда 2А6 Руси.
https://fxtwitter.com/Cyberspec1/status/1781935001438953638

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 870 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 8 sakrivenih i 816 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, avijacija, bojank, brundo65, Bubimir, bufanje, darkangel, djordje92sm, Dorcolac, dragoljub11987, Georgius, gomago, hLAND, hooraay, ikan, krkalon, Kubovac, kubura91, KUZMAR, kybonacci, Lucije Kvint, M1los, mačković, milenko crazy north, milos.cbr, nemkea71, Niko Bitan, novator, nuke92, operniki, Oscar, Prašinar, proka89, robertino, royst33, ruger357, solic, Srki94, tomigun, virked, Vlada78, vladaa012, Yellow Pinky, šumar bk2, 79693