Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1049

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

❗️ Војници специјалних снага Ахмат и 4. бригаде 2. армијског корпуса заузели су упоришта на западној периферији Клешчејевке, рекао је командант специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов.

https://t.me/rezervsvo/54675

Sa druge strane:

Оружане снаге Украјине успеле су да се пробију и заузму одбрамбени положај у десантима између Ивановског и Клешчејевке.

https://t.me/jnb_news/47611

Laughing ko koga ovde khm?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2601

Trpe

Aman pa ne pitam se ja sta bi zelio. Vojska je vojska, kad ti narede ti ides na vp pucas iz cega ti se kaze, ako dobijes kontru to spada u opis radnog mjesta.
Ja sam pokusao da ukazem da dronovi, osmatranje, uz naravno bolje i modernije radare cini da vucna artiljerija ispod 20km (a mozda i 35-40km) dometa odlazi u istoriju u modernom ratovanju. Na kraju krajeva sta ima NATO u naoruzanju kao pandan D30?



offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5881

Jedno brdo 105mm haubica.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1628

Da li cemo uskoro videti konacno jedan mali kotlic?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6506

Citat:Nikad nije "zapad" bio diznilend

Ne, bolji naziv je Hollywood.
Darth Vader and co.

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1782

Srle993 ::Napisano: 23 Apr 2024 11:44

Bredliji cekaju ulaz u Ukrajinu nakon potpisivanja sporazuma verovatno, ili je ovo sa one NATO vezbe
12:50


Dopuna: 23 Apr 2024 11:57

Rusi pohvatali grupu Ukrajinaca u rovovima kod Ocheretina: https://t.me/voenacher/64649

@Denaya, da nisu to ovi rovovi izmedju Ocheretina i Keramika sto si skoro pominjao?


Ovo što ovaj priča na snimku, odnosno reklamni kadar, smo napisao pre dva dana da će Rusi tešiti taj deo. Sela Novobahmutovku i Solovjevo. Čita i on forum. Very Happy

Nije Srle, to su kadrovi još sa početka. 100% sam siguran da sam isti snimak gledao pre nedelju dana ali bez ovih oznaka pripadnosti vojske.

Sad da malo vidimo kako bi Rusi osigurati Očeretino. Mislim da im to ne bi trebalo biti teško. Rusi su prodorom u Očeretino napravili pravu malu pometnju medju Ukro linijama. Bukvalno su svim položajima koje se nalaze istočno i južno od linije Novopokrovske-Sokil-Arhangelskoje-severno od Keranika došli iza ledja ili sa boka. I Ukrajinci teško da mogu sad te položaje iskoristiti za odbranu i zadržati taj prostor. Gubitak jednog uslovljava gubitak drugog i tako redom dok ne Rusi ne izbiju gde se Ukro položaji prostiru tako da imaju smisla se odupirati Ruskim napadima.



Tako gubitkom rovova označenih brojem 1 automatski Ukro opornik na raskrsnici (već sam ga spominjao) mora biti napušten jer mu preti opasnost od okruživanja. Tek na crnoj liniji na mapi, prostiranje Ukro položaja je takva da se mogu odupreti Ruskim napadima. Tako da možemo očekivati uskoro i zauzimanje rovova označenih sa brojevima 2 i 3.

Desno od Novokalinovke i dole kod Berdiči nisam komantarisao. Mada ima tu prostora da se Rusi pomere. Ustvari kod Berdičija Rusi napadaju na ona polja zapadno. Rabota Ukro artiljerija i PT mine, Izlaze snimci sa Ukro strane. Ali isto tako i snimci povlačenja Ukro vojnika.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

Topografska karta Ugledarskog pravca, s tim da na ovo crveno treba racunati visinu blokova Ugledara, kao i terikon koji se i vidi kao najtamnija tacka severno od Ugledara:


offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Krvava Devetka ::
Nikad nije "zapad" bio diznilend. Ali je bio bolji od zemalja Varsavskog ugovora koji...

Zapad je bio Diznilend, točnije zapadna Evropa, ja sam često upravo tu sintagmu koristio, samo ne znam da li je shvaćamo na isti način.

Diznilend u smislu da je bio šarena laža, izlog kapitalizma, onog istog kapitalizma koji u stvarnosti ima puno ružnije lice nego što je bio prikazan tj. umjetno održavan u Evropi.

Dok je trebalo izmamiti sline i zazubice istočnoj sirotinji, dotle su u zapadnoj Evropi tekli med i mlijeko, a ovi s druge strane zavjese čeznutljivo gledali, dok im se u mozak urezivala paradigma o zapadnom blagostanju.
Čim je te potrebe, nakon pada zida nestalo, počelo se i ovdje nazirati pravo lice liberalnog kapitalizma (ili bilo kojeg drugog, sve je to isto *****), samo ne mogu to previše naglo, da se ne bi germanski "Vlasi" dosjetili i shvatili gdje su i šta su, pa su razvukli to kuhanje žabe diznilendske na 30-tak godina, ali rezultat je očigledan.

Znamo svi da su USA bile "gazda" Evrope još od kraja WW2, pa bi bilo skroz čudno da su bolje socijalne uvjete i kvalitetniji život omogućili u svojoj koloniji, nego kod kuće.

nije to moj patent, čitao prije više od 30 godina u "Hrvatskoj ljevici", časopisu koji je bio istinska ljevica, a ne ovo lažno i liberofašističko smeće koje danas u "demokratskom" svijetu nazivaju ljevicom (tipa US demokrati, SPD, SDP, Zeleni itd.)

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

Оружане снаге Русије су ослободиле Семјоновку.

https://t.me/geromanat/25042

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Slonic, jeste teski off, al samo kratko,

Evropa se cesto prikazuje kao US kolonija, sa cime se duboko ne slazem. Evropa je sama po sebi dovoljno maligna i pokvarena da US izgledaju mala djeca prema njima.

Sustina problema je spekulativni kapitalizam. To je onaj kapital koji ne stvara novu vrijednost, koji se kocka kapitalom.

E taj je zajasio i jase nas vec decenijama. Jos od Regana. I oni vladaju svijetom. Oni sjede u sjenci i vuku poluge vlasti, kroz kontrolu izbora i stranaka, i kroz najmracniji marketing koji sad vec ide u direktan brainwashing.

Naravno, moderni korijeni tog kancera su u US, ali evropa ima svoje autohtone oblike. KOji vladaju Evropom. To je ta nazovi "elita" iz sjenke koja nema nikakav problem sa US uticajem u Evropi, i denacionalizacijom evropskih starih nacija, i osiromasenjem Evrope kao takve. Oni su spremni da vide propast evrope, samo da se docepaju bonusa na kraju godine.

Uzmi recimo Makrona. Mali bankarski cinovnik, koga je ta ekipa odabrala i dala mu vlast sa zadatkom da reformira francuski socijalni i penzioni sistem. Zasto? Pa zato sto im se saldo na investicionim racunima smanjio, sto je Evropa prestala da bude interesantna za investicioni kapital. Pojede raja sve, nema profita na berzi. Odrase porezima. Daj MAkrona, on ima zeludac i ljigavost da to rijesi.

Zovu ga investicioni kapital. A ja ga zovem spekulantski kapital. To je onaj kapital koji je za dvadeset godina doveo Boing od firme koja je pravila najbolje avione na svijetu do bolesne firme koja ce vrlo brzo da se bori za opstanak na trzistu jer ne moze vise da napravi dobar avion.

To su oni koji jure van iz firmi inzinjere i strucnjake, i dovode u firme akauntante i spekulante. To su oni sto preseljavaju citave fabrike na druge kontinente da bi uvecali svoj saldo na kraju godine.

To su oni sto nemaju viziju razvoja, jer ih ne interesuje razvoj. Oni, kad sjebu Boing, samo izvuku svoj kapital iz Boinga, i kupe neke druge akcije. A najvise vole Diznilend akcije, sarena laza akcije, firmi koje prodaju maglu i secerleme, i gdje firme traju koliko i hype za firmom traje, Poslije toga, gasi svjetlo i otvaraj novi Diznilend.

Evropa nema problem sa Amerikom. Oni koji vladaju Evropom iz sjenke, tacnije koji su vlasnici evropskog spekulatvnog kapitala, su dio iste te menazerije, ako ne i lideri iste. Samo sto oni rade u rukavicama, iz sjenke, pa ih ne vidimo. Za razliku od amera, koji vole da se k***e i stalno su na televiziji.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1308 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 5 sakrivenih i 1247 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Aleksandar Tomić, amaterSRB, Apok, Atomski čoban, bojcistv, Boris90, brundo65, Bubimir, cavatina, dankisha, Darko8, Denaya, Djokkinen, dragoljub11987, drimer, Džordžino, Excalibur13, Frunze, ginjica, HrcAk47, ikan, Insan, Jeremiah, Krusarac, Kubovac, ladro, Lieutenant, loon123, Mahovljani, Marko Marković, Maschinekalibar, Mercury, mnn2, nenooo, novator, Posetilac1, Prašinar, procesor, raptorsi, Romibrat, Shinobi, shlauf, SlaKoj, suponik, Tragač, tubular, virked, vladaa012, voja64, Wiesel092, Wrangler, ZetaMan, šumar bk2