Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1053

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 751

На тему јучерашњег (23. април 2024. године) хапшења Активног државног саветника РФ I класе, Тимура Иванова, на два емсеца, од стране Басманог рејонског суда (Москва) бих допунио уваженог Фрунзеа.
Действительный государственный советник Российской Федерации 1-го класса (Активни државни саветник РФ I класе) је највише звање које може бити додељено запосленима, који немају војне чинове, у државној служби. Војска, МУП, Росгвардија, ФСИН (Федерална служба за извршење кривичних санкција), Истражни комитет или Царина имају своје табеле о ранговима, које су сличне, али има и мањих разлика. За грађанска лица у напред наведеним државним службама, као и у Влади, Народној банци, руском аналогу наше Државне ревизорске институције тј. контроле (Счётная палата), и многим другим постоје класни чинови. Ко жели да сазна више има овде:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%81%D.....0%B8%D0%B8

Постоје и забране у вези са наведеним класним чиновима, које се нарочито односе на предузетништво, али и изузеци од истих.

Активни државни саветник РФ I класе на царини има еполете које личе на еполете генерал-пуковника, а у Оружаним снагама РФ те еполете имају сличност са онима које носе генерали армије.
Активна државна саветрница I класе у МОРФ је и Тања Шевцова, која је 2021. године боравила у Београду, за време армијских игара. Тања управља целом вертикалом финаснсијске службе у МОРФ.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B5%D0%B2%D.....0%BD%D0%B0

4. јануара 2023. године је у целој РФ било 78 таквих класних чинова, који су у активној служби.
Списак 342 живих Активних државних саветника I класе у РФ, који су сада активни или су напустили државну службу због разних разлога, али су задржали то звање.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D.....1%81%D0%B0

Активни државни саветници I класе су и: ВВП, космонауткиња Валентина Терешкова (генерал-мајор у резерви, посланик Државне думе), Џахан Полијева (спичрајтер Бориса Јељцина, сада вице-председник ОАК), Елвира Набиулина (гувернер НБ РФ), Михаил Мишустин (премијер, више година директор Пореске управе). У оне који су то некада били спада и Тољик Чубајс, 90-тих главни у процесима приватизације, једно време (до 2020. године) председник УО Роснано, кога пуковник Квачков, на жалост, није успео да казни за оно пре...

Што се тиче самог Тимура Иванова, њему је положаја, највероватније, дошла г-ђа Свјетлана Иванова, много познатија у руској жутој штампи, као Маниович (по првом мужу).
Ивановим и Маниович се бавила испостава циа у РФ, познатија као ФБК (Фонд за борбу против корупције), чији вишегодишњи председник је био Наваљани.

https://navalny.com/p/6631/

youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=dSHMow8Ijl8&ab.....1%8B%D0%B9

Сам почетак клипа (децембар 2022. године) врви од оптужби на рачун Иванова, као главног рушитеља Украјине, иако је наведени био надлежан за финансирање обнове делова наведне, који се сада и правно (устав РФ) и реално налазе у РФ.
Шта је од свих тих оптужби за незаконито стечена средства истина, тешко је рећи. Наводно су им обили електронску пошту и тамо нашли све рачуне које су платили са својих одмора у Француској, као и разне рачуне г-ђе Маниович из елитних јувелирница и бутика Париза и других европских градова.
Заједничке фотографије из друштвених мрежа су то делом потврдиле.
Нарочито су интересантне фотографије брачног пара Иванов у друштву Пескова и Навке. На рођенданима им је певао Гриша Лепс...
Елитне московске и рубљовске некретнине, показане у клипу су делом како се то на руском каже оформљене на фирме, које немају директну везу са Ивановим, али се наводно воде на са њима повезаним лицима у виду возача...

Тимур Иванов и Маниович нису на време обавештени о променама епохе.
У руском језику (Фрунзе зна, сигурно) има таква реч приспичить, и у преводу значи нешто као "заиста хтети".

https://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BF%D1%80%D0%B8%.....1%82%D1%8C

Приспичити сада нема повратни глагол, типа приспичиться, али се у реалном говору користи.
Светлани Маниович Иванов се ето приспичио Париз.
Приспичавање у руском језику нема везе са напичкавањем. Напичкать значи: нахранити, напунити, снабдети.

https://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%.....1%82%D1%8C

Израелски пасош, познатији као даркон, који је г-ђа Маниович стекла од првог мужа, и његове обнове су могуће имале и неку своју цену?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

ccoogg123 ::Kažu TV toranj u Harkovu skinula X-59 raketa

https://t.me/intelslava/58109



Ako ovo nije preciznost onda ne znam šta je. 3 punta, pravo "u sridu"



online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1990

Denaya ::Rusi definitivno čitaju forum. Ili smo mi počeli dobro predvidjati njihove poteze. Ovo je bukvalno napisano pre dva dana


Тактичка помјерања фронта су очевидна свима са основним знањем картографије, основим тактичким радњама и, апсолутно најважнијем, познавањем ситуације на терену.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2008
  • Poruke: 426

Ovakvog rasipanja državnih para po Rusiji ima koliko hoćete.
A oni koji su ih proneverili ne pokazuju baš neka patriotska osećanja.
Troši se nemilice po Londonu, Parizu, Rimu, brčka po Nemačkim banjama, skija na Alpima i slično.
Sve je to bagra kojoj oči cakle od zapada, Rusija je uglavnom kaca iz koje se kofom zahvati još love kad zatreba

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

Ukrajinci se zale da Rusi koriste novu taktiku, masovno koriste motore na kojima su po 2 vojnika koji brzo napadaju pozicije i nemoguce ih pogoditi dronovima, takodje da je Ruski oklop sada dosta vise zasticen elektronskim sredstvima protiv dronova: https://www.youtube.com/watch?v=gyk7TxBBJds na pocetku videa se prica o tome

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 762
  • Gde živiš: United Kingdom

slonic_tonic ::kapitalizam je odličan - ako si kapitalist.
problem je što su i fukaru uspjeli nekako uvjeriti da je kapitalizam za nju super.


Kapitalizam u klasicnom stilu odavno ne postoji, vecina sadasnjih sistemi su hibridi, koji ukljucuju razne socijalne mere i cesto i elemente centralnog planiranja.
"Kapitalizam" stalno evoluira, menja se, prilagodjava. Doktor iz ekonomije oji je plozio ispite pre 20 godina, sada bi morao ponovo da se priprema za ispit jer se mnogo stvari promenilo.
Glavni pitanje je kolikjo dobro sistem radi za neku zemlju i sta se treba menjati da bi se stvari poboljsale?

Rusija ima određene kapitalističke elemente, iako je njena ekonomska stvarnost je složena i obuhvata i druge faktore. U praksi, nijedna zemlja na svetu nije postigla 100% kapitalističku, “laissez-faire” ili slobodnotržišnu ekonomiju. Sve kapitalističke ekonomije su mešovite u određenoj meri. Na primer, Sjedinjene Američke Države se zapravo nazivaju mešovitom tržišnom ekonomijom, što znači da kombinuje karakteristike kapitalizma i socijalizma. U Sjedinjenim Američkim Državama, sredstva za proizvodnju (kao što su proizvođači ili uvoznici) su privatno vlasništvo i operišu u cilju ostvarivanja profita.
Kina je zemlja koja kombinuje kapitalističke i socijalističke elemente, sa snažnim uticajem države i komunističke partije na ekonomiju i društvo.
Izvinjavam se za o/t

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Georgius ::
Kasniš jedno tri dana sa vestima.


A bio je i ovaj video prije tri dana? Ako je, briši.

offline
  • Pridružio: 15 Jul 2022
  • Poruke: 18

Изложба западне технике се припрема на Поклонной горе у Москви од 1.маја.
Биђе показани немачки Leopard и БМП Marder, америчке БМП Bradley, шведска БМП CV90 и францускаБМП АМХ-10RC.














offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25957
  • Gde živiš: I ja se pitam...

У лепом комшилуку. Тај музеј је недалеко од музеја Бородинске битке. Провео сам тамо пола дана, као дете у продавници слаткиша.

ПС
Лепа симболика. Поклонска гора је добила име по томе што су путници, долазећи у Москву са запада, са тог брежуљка могли да виде град и да му се поклоне.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3496

https://twitter.com/ozrenac/status/1783094256909062228

GP":Kanal UA potvrđuje gubitak Novobakhmutovke do ručka. Borci RU počeli su napadati selo Solovyov."

Situacija se razvija, nadajmo se opet bežaniji ukra.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1006 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 7 sakrivenih i 942 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, airsuba, amaterSRB, Bloody, bobomicek, bojankrstc, Boris90, brundo65, Centauro, CrazyDiablo, Denaya, djordje92sm, Duce, FileFinder, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, ikan, ILGromovnik, ivica976, Jeremiah, Kandrbandrdzilo, Kriglord, krkalon, Kubovac, KUZMAR, kybonacci, Lieutenant, Lutvo_Redzepagic, MB120mm, MiG-29M2, milenko crazy north, milos97, miodrag, Mirage 2000N, mnn2, nebkv, nemkea71, nextyamb, Nikolaa11, nikoladim, panzerwaffe, pedja.st, Romibrat, sabros, Srle993, theNedjeljko, trutcina, tubular, uruk, vathra, Wiesel092, zastavnik, zdrebac, zodiac94, 125