Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1061

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1480

О припреми Оружаних снага Украјине за нападе на Крим Севастопољ

🔻Јучерашњи дан је био незабораван јер су се више пута огласили аларми на јужним руским територијама, што због полетања тактичких авиона, што због појаве неидентификованих објеката на системима ПВО.

Тачан разлог и даље остаје нејасан. Али, по правилу, када се то догоди, то је повезано са лансирањем пројектила за мамце (највероватније, АДМ-160 МАЛД). И на њих су вероватно реаговале станице ПВО.

❓Зашто се то ради? То даје могућност непријатељу да процени реакцију наших јединица ПВО на циљеве који се појављују у ваздуху. Радарске станице су пуштене у активну функцију, а НАТО обавештајци то евидентирају и утврђују локацију.

А све то потврђује и висока активност НАТО авиона и дронова. У ваздуху су били амерички У-2С, П-8А, два МК-9А Реапера, као и британски РЦ-135В и француски авион Е-3Ф АВАЦС, у пратњи четири ловца Рафале.

❗Њихово истовремено појављивање у региону Црног мора заједно са лажним лансирањем пројектила не личи на несрећу. Британски авион за електронско извиђање приближавао се Севастопољу на 230 км, а француски АВАЦС приближавао се Сочију на 190 км.

▪И данас се интензитет лета не смањује. Од ноћи јужно од Кримског моста активно делује америчка беспилотна летелица РК-4Б, а над Црним морем ради италијанска летелица за радарску детекцију великог домета Г-550, редак гост у овој области.

▪НАТО сателити претражују и откривају положаје противваздушне одбране широм полуострва. Број сесија се скоро удвостручио у односу на просечан број снимака.

🔻Укупно забележено у протеклих неколико дана:
➖Повећавање извиђачке активности НАТО-а
➖ Лансирања пројектила-мамца на Крим
➖Велики интензитет снимања површине Крима

Ако томе додамо званичне изјаве о додатним испорукама ракета дугог домета, укључујући АТАЦМС и Сторм Схадов (није да већ нису постојале, само је сада добијено зелено светло за њихову употребу), добијамо потпуну слику: нови покушаји ударца су одмах иза угла.

А то се може десити током мајских празника, а још вероватније, пре председничке инаугурације 7. маја. С обзиром на љубав власти такозване Украјине и њихових кустоса према симболици, мета би поново могао бити Кримски мост, коме је пажња веома велика.
https://t.me/rybar/59468



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Jul 2022
  • Poruke: 18

Tако је. Конзулства широм Европе им не продужавају пасоше, јер не допушта Украјина по новом закону о мобилизацији. Већина као твој колега не жели да се враћа у Украјину, јер не жели да буде топовско месо негде код Часовог Јара. Већина ће тражити држављанства других земаља.



online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

https://t.me/jnb_news/47707

Ruska vojska očistila Ocheretine i izbacila Ukrajince iz Solovjeva Ziveli


offline
  • Pridružio: 15 Nov 2022
  • Poruke: 50

Napisano: 25 Apr 2024 8:35

"Њујорк тајмс" признао да су ракете већег домета већ месецима у употреби у Укрјаини. Да се "тајно" испоручивало. Тако да не верујем да овај пакет "пмоћи" било шта ново доноси, мислим да никада ништа није ни прекидано у испорукама. Да је цела прича део унутрашње политике у САД.

Тако да знате шта гађа руске положаје дубље по русој територији.

Што се тиче Кримског моста, он данас нема превелику стратешку улогу јер је направљена копнена веза преко Маријупоља са остатком Русије. Рушење би имало симболички карактер али и вероватно значајно мотивисао руско друштво на јачи одговор западу.

Што се тиче регрутације, овакав начин рагрутације људи из иностранства би могао доста њих да натера да оду у Русију.

Dopuna: 25 Apr 2024 8:49

Ево тог текста

U.S. Secretly Shipped New Long-Range Missiles to Ukraine

Ukrainian forces for the first time used a longer-range version of weapons known as ATACMS, striking an airfield in Crimea and Russian troops in southeastern Ukraine
nytimes.com/2024/04/24/us/us-ukraine-russia-missiles.html

Сада знате шта напада руске полжаје по Криму.
Ово се могло наслућивати, ја мсилим да је ово много дуже од само пар месеци присутно..

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7208

Problemi u isporukama postoje pre ovog paketa, očigledni su. To što su im slali preko i pre novog paketa je drugo nešto.

online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

Bice da su Ameri slali svo vrijeme opremu na revers.Sad kad odbiju od zadnje transe jedno 20 milijardi bice veselo.

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7208

Nisu, već je bilo nešto manjih paketa. Uostalom, i napisali su oko paketa od 300 miliona USD, pa i nekih drugih još ranije. Samo nisu napisali šta šalju.
To je ipak sitno spram onog što sad sledi. Opet, zaboravljamo veličinu fronta. Količine i brojevi su astronomski. Front je duži nego razdaljina Beograd Berlin. Ponavljam se stalno. Ovo su propagandni napadi ali 300 miliona je petarda spram realnih potreba samo za održanje fronta sa ukrajinske strane.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3110
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

^
Има хрпа неких ток-ток видеа како се мјењају украјински пасоши страним. Погледао само један гдје се аутор хвали новим пасошом Њемачке. Тешко је људе вратити назад, начин се увјек пронађе , патриотизам код таквих је обично вербални, пуна уста домовине али се у исту не враћају..

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

procesor ::Bice da su Ameri slali svo vrijeme opremu na revers.Sad kad odbiju od zadnje transe jedno 20 milijardi bice veselo.

Od zadnje tranše za oružje i je samo 19 milijardi, tako da možda stigne ništa Smile
Zezam se, doći će naravno nešto, sada će se i EU još više okuražiti da naprave neke zadnje trzaje, ovo je više PR jer evo ne silazi s portala da ide i preokret rata i s tim su vezani ovi pokušaji da se Ukro muškarci vrate nazad...

Uglavnom nadam se labuđi pjev.

P.S. - evo odobren taj taj paket US pomoći, šta sad Ruse sprečava da ruše dronove, Iranci fakat pokazali veće cohones

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7208

Paketi pomoći nemaju veze sa rušenjem dronova. Veće je pitanje zašto ne osmisle plan da ih ometaju... Iranci su odgovorili na dokazani napad, dok Ameri nigde nisu direktno gađali Ruse. Niti su ranije u sličnim situacijama otvoreno gađali jedni druge (Vijetnam, Avganistan itd.) To kad bi krenulo niko ne zna gde bi završilo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1410 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 11 sakrivenih i 1346 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Bobrock1, brundo65, Centauro, comi_pfc, CrazyDiablo, darkangel, Denaya, djordje92sm, djuradj, draggan, Duce, FileFinder, Frunze, GAGI, goxsys, Hans Gajger, hatman, hyla, ikan, ILGromovnik, ivan1973, Koja79, Koridor, kybonacci, Lieutenant, Lutvo_Redzepagic, MB120mm, Mercury, Metanoja, MiG-29M2, milenko crazy north, miodrag, mrvica78, Niko Bitan, panzerwaffe, pedjolino76, perko91, predragc, procesor, proka89, Prometeus, Romibrat, savaskytec, Srky Boy, Srle993, ss10, stegonosa, theNedjeljko, uruk, vathra, zodiac94