Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1070

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1990

Кибице, да ли си уоште прочитао мој коментар? Одговори искрено Ziveli Ziveli

Kibice ::sta je problem ako radi posao?! Ruzno je?

nemkea71 ::
Жртвујући мобилност, маскирање, ватрену моћ и, наважније, способност осматрања и проналажења непријатеља и оно што амери зову situation awareness.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 213

nemkea71 ::



offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1990

Једино оправдање и јесте ако су то изоловани примјерци за само једну намјену.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2700
  • Gde živiš: Beograd

Корњачица има веома једноставну и веома уску намену: да предводи напад преко отвореног терена у ситуацији где има доста дронова, преко релативно мале удаљености, и да омогући осталим оклопним возилима као и пешадији да се домогне насеља. Ово је била трећа употреба Корњачице, и све три су биле успешне у Красногоровци, коју су Руси пре тога нападали безуспешно недељама.

У првој акцији Корњачице Руси су се уклинили у дачама у југоисточном делу града.

У другој и најуспешнијој акцији пре неколико дана, Руси су успели да се стабилно учврсте у целом јужном делу градића.

У трећој акцији, Руси су успели да напредују на север, премосте празан простор јужно од фабрика, и дођу до Централне улице, док је пешадија успела да заузме прве зграде унутар овог комплекса фабрика који доминира градићем.

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2537

Napisano: 25 Apr 2024 22:45

Цар-Мангал гејм чејџер? Laughing

Dopuna: 25 Apr 2024 22:47

vukovi ::Pričam sinoć sa kolegom, Vladimir iz Dnjepropetrovska, 8 godina radi u Slovačkoj, pasoš mu ističe u junu mjesecu, išao u ambasadu Ukrajine, rekli mu da mora u Užgorod po novi pasoš.
Kaže mi, ja u Ukrajinu ne idem, odoh u Rusku ambasadu tražiti azil u Rusiju...
Toliko o debilnim zakonima ukrajinske polu-države.


Рекох ја пре пар дана да им Руси понуде држављанство. Језик знају. Евентуално да додају клаузулу да нису подложни мобилизацији. Шах-мат.

Dopuna: 25 Apr 2024 22:57

flash12 ::
Харков је врло вероватно био циљ ''D-Day-a'', а готово сигурно ''D-Day +1''. И логично је и да је био, будући где се налази, колики је, колико индустрије садржи, и да му је становништво већински русофоно и добрим делом етнички руско.


С обзиром да је дефиниција етничке припадности то како се појединац изјашњава, те имамо ситуације где су нпр. становници Црне Горе скоро сви прво били Срби, па су преко ноћи скоро сви били Црногорци, а сада су неки Срби, а неки Црногорци, рекао бих да је етничка припадност становника Харкова (као и других градова тзв. Новорусије из 2014. године) са последњег пописа (који је био давно, такорећи је древан) ирелевантна. Овде је иста прича, чак смо имали ситуације са почетка прошлог века где Украјинци у Одеси и Кијеву од 3. народа по бројности (након Руса и Јевреја) за само деценију постају већина у овим градовима иако се структура становништва није изменила. Не постоји суштинска разлика између етничког Руса и Украјинца у русофоним подручјима Украјине.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 762
  • Gde živiš: United Kingdom

Imam osecaj da ce Korni biti slicne sudbine kao brajaktar, cim stigne isporuka naoruzanja, a kako stoje stvari medeni mesec ce se zavrsiti ranije nego ocekivano (6-7 mesec).
Inace, sad sam tek skontao da je i na Siverskom pravcu mirno. Sto je jos jedan razlog za sumnju u (skori?) pocetak Harkovske ofanzive.
Jedino Donjeck "radi".
U citavoj ovoj prici nesto fali. Imam osecaj kao da resavamo jednacinu s jednom nepoznatom, a ustvari imamo jednacinu s barem dve nepoznate.

Frunze ::
чак смо имали ситуације са почетка прошлог века где Украјинци у Одеси и Кијеву од 3. народа по бројности (након Руса и Јевреја) за само деценију постају већина у овим градовима иако се структура становништва није изменила. Не постоји суштинска разлика између етничког Руса и Украјинца у русофоним подручјима Украјине.


Ne vidim da ce etnicki sastav Harkova bitno uticati na ishod bitke, ako je uopste bude.

offline
  • Pridružio: 05 Mar 2023
  • Poruke: 67
  • Gde živiš: Lekino/Pašino Brdo

Frunze ::
Не постоји суштинска разлика између етничког Руса и Украјинца у русофоним подручјима Украјине.

Тамо углавном не постоји јасна граница где почињу једни, а где престају други, то је доста помешано и компликовано, и повија се како ветар дува.
И у русофоним подручјима постоје они који су идентитетски Украјинци, али не нужно анти руски настројени бар не до скоро. Уназад 100 и више година, рецимо одрасли у градовима у време СССР-а, где се говорио само руски, али су им бабе и деде у неким селима где се говори нешто ближе украјинском. Та популација може ићи на обе стране у зависности од ситуације. Такође је Зарковић причао да се распитивао у разговорима у Донбасу зашто се рецимо Харковска област није у тој мери одлучно подигла, као Доњецк, па су му објаснили да постоји разлика између народа харковске области и Донбаса, да су ови из Донбаса много више про-руски.
Зарковић је својевремено причао како је био изненађен колико су у Ростову равнодушни, или чак неки и непријатни кад чују да је из Србије, истакао је да је осетио разлику у односу на друге руске градове. Од једног нашег сам чуо слично за Краснодар, исто се човек збунио, после кад је мало упознао људе, схватио је да пола њих тамо има презимена на њук, чук, јук. Као нису били непријатни, али се осећа разлика у односу на друге руске градове.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 762
  • Gde živiš: United Kingdom

Kujo Kriještorac ::

1. Зарковић је својевремено причао како је био изненађен колико су у Ростову равнодушни, или чак неки и непријатни кад чују да је из Србије

2. Од једног нашег сам чуо слично за Краснодар, исто се човек збунио, после кад је мало упознао људе, схватио је да пола њих тамо има презимена на њук, чук, јук. Као нису били непријатни, али се осећа разлика у односу на друге руске градове.


1. Prema Zarkovicu bih i ja bio neprijatan,

2. Kljucna rec je Jedan. Dakle Jedan (1) covek je bio par dana u gradu od preko milion stanovnika. Mozda je ljudima dosta rata, i onda dodje neki kvazinovinarski kauboj sa strane da serenda... Samo prezime nije uvek dobar pokazatelj nacionalnosti/etnicke grupe, pogotovo ne u zemlji kao sto je Rusija gde se stapaju mnoge etnicke grupe, vekovima.
Takodje, ne znamo kako se taj covek ponasao u tom gradu, mozda je stipao konobarice ili pljuvao po podu ili glasno slusao zvezde granda? Postoji milion razloga nevezano za nacionalnost, veru itd... zbog kojih ih je mogao iziritirati, a neki ljudi samom svojom pojavom iritiraju ostatak covecanstva; ovde govorim iz iskustva Smile
Salu na stranu, jednostavno nemamo dovoljno podataka za neke konkretne zakljucke.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3496

https://twitter.com/Majakovsk73/status/1783624472534126689

GP":Rusko napredovanje također južno od Novabakhmutivke"

Pitanje je sati, kad če da padne Berdichi.

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 827
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Bobrock1 ::https://twitter.com/Majakovsk73/status/1783624472534126689

GP":Rusko napredovanje također južno od Novabakhmutivke"

Pitanje je sati, kad če da padne Berdichi.

Po ovoj mapi ako se još neki Ukrajinac drži na obodu Berdiči ostao je bez i jednog čvrstog puta prema Ukro pozadini. Imaju još poneki zemljani put duž lesoposadki.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 976 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 8 sakrivenih i 917 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, A.R.Chafee.Jr., airsuba, amaterSRB, bojankrstc, Boris90, brundo65, Centauro, CrazyDiablo, darkangel, Denaya, djordje92sm, Duce, FileFinder, hatman, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, ikan, ILGromovnik, Jeremiah, Koridor, Kriglord, kybonacci, Lieutenant, Lutvo_Redzepagic, MB120mm, MiG-29M2, milos97, miodrag, Mirage 2000N, mnn2, nebkv, nextyamb, Nikolaa11, nikoladim, panzerwaffe, pedja.st, Prometeus, Romibrat, sabros, Srky Boy, Srle993, theNedjeljko, tubular, uruk, vathra, zdrebac, zodiac94, 125