Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1087

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3496

https://twitter.com/Majakovsk73/status/1784274596960583855

GP": Rusi također osvajaju Berdychy. Ukrajinci su uključeni samo u pozadinske bitke dok se povlače prema liniji jezera."

Berdiči je pao, to znamo, ali u toku je povlačenje ukra prema liniji jezera. Za sada nikave predaje ukra nije bilo u ovom rajonu. Za Berdiči su se besumučno tukli, jer ovde ide i 2 linija odbrane, koja sada probijena. Očekuje se u ovom rajonu, nastupanje ruja prema zapadu, do jezera. Lijepa mapa situacije dole ( Twiter /Pouletvolant3/).

https://pbs.twimg.com/media/GMKMJxNWIAAFRuR?format=jpg&name=large



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33844

pein ::Ukri sa Jak 52 jure ruske BPL
https://t.me/anna_news/65836


Snimak iz kabine Jak 52
https://vk.com/milinfolive?z=video-123538639_45630.....-123538639

Ovo je Orlan kojeg je Jak 52 jurio



online
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 763
  • Gde živiš: United Kingdom

grenadir ::VV, o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Rusiji... U glavnom nema zime..

Za sad se drzi solidno, govori se o nedostatku radne snage, ne znam da li je to tacno- ali mislim da je to jedan od mogucih zasto je VVP toliko nerad da izvrsi mobilizaciju, moguce je da pokusava da "tempira" da sto kasnije izvrsi mobiliizaciju da bi sto manje kostao ekonomiju, generalno mi se cini da on uvek tako radi, ali mozda gresim.

Tandrkalo ::
Ako su sve ovo pokretali samo zbog 4 oblasti, a da ne stave i Harkov, Nikolajev i Odesu pod svoje, tj da na kraju ne zatvore pristup ostatku ex Ukraine Crnom moru bilo bi ogromno razocarenje.


Razocarenje za tebe, medjutim ima tu jos doste drugih stvari koje treba uzeti u obzir.
Kod osvajanja novih teritorija konsolidacija je izuzetno bitna. Zapravo ako gledamo unazad videti cemo da su najveci problem imperija 1. Unutrasnji problem/stagnacija itd 2. Osvajanje mnogo teritorija koje nisu uspeli da konsoliduju (da se tako izrazim, nisam siguran jel to dobar naziv)- slicno kao i na taktickom nivou- drugim recima mozda se Rusima ne isplati uzimati sve. A mozda hoce. ne znam, mislim da cemo do kraja godine ili znati odgovor ili moci proceniti.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2154

Simon simonović ::.


Ukrajine je totalno dekintirana i ona dobija ogromnu finansijsku i vojnu pomoć na lepe oči, tj. na iracionalnu zapadnu mržnju prema Rusiji.

.

Pomoc? Prodali drzavnost zarad sake dolara,ubili mladost,pobjegli su im najpametniji ,pretvorili se u neku siptariju na steroidima ,odtzavaju nekakve sablasne rituale po grobljima vojnika i sve su te dolare unaprijed platili krvlju i ko zna sta pise malim slovima u ugovoru do kada ce ukri otplacivati i cime tu pomoc.Ne zaboravi i da je US pomagao staru Jugu svi znamo sada kakva je to pomoc bila.Pomagali su i SSSR pa su do zadnje rublje platili svaki tenk i pusku koju su im poslali.
Platice i ukrajina ovu ,,pomoc,,

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2024
  • Poruke: 87

Krvava Devetka ::

Razocarenje za tebe, medjutim ima tu jos doste drugih stvari koje treba uzeti u obzir.
Kod osvajanja novih teritorija konsolidacija je izuzetno bitna. Zapravo ako gledamo unazad videti cemo da su najveci problem imperija 1. Unutrasnji problem/stagnacija itd 2. Osvajanje mnogo teritorija koje nisu uspeli da konsoliduju (da se tako izrazim, nisam siguran jel to dobar naziv)- slicno kao i na taktickom nivou- drugim recima mozda se Rusima ne isplati uzimati sve. A mozda hoce. ne znam, mislim da cemo do kraja godine ili znati odgovor ili moci proceniti.


Da se ne lazemo stradao je ogroman broj Rusa. Sad necu da licitiram brojevima, ali to je ogroman broj do sad. I kad se podvuce crta jednog dana postavice se pitanje da li taj ogroman broj stradalih vredan samo te 4 oblasti.

@187 Ako posle ovog rada ostatak nekasadnje Ukrajine zajasu sa nekim abormalnim dugom i njih nateraju samo da rade kako bi taj dug otplatili vrlo lako se moze desiti da se taj ostatak opredeli da postanu teritorija nekih drugih drzava iz okruzenja, samo da skinu jaram sa sebe. Tako da, taj jaram duga je mac sa dve ostrice sutra ako ga bude.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

🇷🇺 Sistem zaštite od kumulativnih projektila "Šater" razvijen u sovjetsko doba

🔸Karakteriše ga mogućnost okretanje kupole 360 stepeni za razliku od "Car Mangale" koji dozvoljava okretanje kupole po horizontali dvadesetak stepeni.




Primenjivo?

https://t.me/front_channel_sr/21315

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2021
  • Poruke: 199

flash12 ::Off od jedne poruke

Ima onaj jedan Kinez, osrednji MMA borac, koji je hteo da dokaže neefikasnost raznih "mističnih" istočnjačkih borilačkih veština. Sastavio je kao malu decu gomilu raznih Kung Fu majstora i majstora drugih sličnih veština. Kad kažem sastavio, mislim bukvalno ponizio.

Napadali ga i nazivali agentom Zapada jer je udario na kinesku tradiciju, ali nije on kriv što je MMA kao mešavina najboljih elemanata iz raznih veština (bez elemenata misticizma, sektašenja i ostalih stvari tipičnih za "bullshido", sa fokusom samo i isključivo na EFIKASNOST) neuporedivo nadmoćna.

Kraj off-a.


Не само да су га нападали, већ су урадили све да му униште живот. Човек није могао буквално да купи карту за воз, да не спомињем нешто друго.

Притом ММА није ново откриће, јер је то слободна борба која стално еволуира. Али највећи проблем су старе главе и инсистирање на некој митологији која има своје место, али не у реалној примени. Аикидо је један фантастичан пример заблуде, где човек може да помисли да зна да се одбрани, али га прави живот демантује у року од пар секунди.

Пракса је пракса, ту нема места за превише емоција. Како у борилачким вештинама, тако и у војсци, послу итд.

Мислим да је прави пример овога када су наши Кубовци из Републике Српске преносили знање стечено у борби, ако се не варам, Кубовац је писао о томе.

Ако је ван теме, бришите.

online
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Руси настављају са прецизним ударима по аеродрому, само овај пут нису приказали шта је тачно погођено, наводно су биле беспилотне летелице у хангаримаCitat:👌 Удар ракетой ОТРК «Искандер» по ангарам с БПЛА на аэродроме Керамик под Днепропетровском. Удаление от линии фронта более 115 км.

Объективный контроль осуществляет наш БПЛА, летающий над вражеским тылом.
https://t.me/Sever_Z/4213

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1004
  • Gde živiš: Republika Srpska

"Susjedi" iz FBIH tvrde kako su Ukrajinci smlatli 300 oklopa na Novomihailivki !?
Na kakvim su oni drogama jbt

offline
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 488

Rusi imaju “dokumentovano” snimke sve dublje u pozadini, ovo je 2,3 snimak na 100+ km u poslednje vreme, dok su do sada uglavom bili snimci na nekih 50-70km u dubini.
(Mada provlače se i njima ukrajinski dronovi, sto nije za pohvalu naravno)

Znaci 2 stvari:
1. Ukro pvo destekovan
2. Ruski dronovi napreduju i počinju da “rade”

Po grafici i malo losijoj slici(mada bilo je i mnogo gorih😅) na ovom snimku gore rekao bih da je Orlan, dok su uglavom poslednja 3,4 meseca ukrajinska pozadina pratila iz ZALA/Supercam350 dronova.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 893 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 839 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, bladesu, Bluper, Bobrock1, bojanM84, Boris Bosiljčić, BSD, cenejac111, darkangel, DENIRO, DH, Djokislav, djordje92sm, dok80, dragan_mig31, dule10savic, Georgius, GORDI, jeen yuhs, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, laki_bb, Leklerk, Lieutenant, madza, Magistar78, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, mushroom, Nikolaa11, procesor, ruso, sovanova95, Srki94, Srle993, Stoilkovic, strelac07, theNedjeljko, vargas, vaso1, vladaa012, wizzardone, wolf431, YugoSlav, 79693