Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1096

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Koridor, kad ukapirate da je "это всё нормально" sustina Ruske psihe, manje ce te se nervirati i lakse ce te razumjeti.

Izgleda Rusi prodrli u Netailovo



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 751

babaroga ::Okey.

Posto vidim da svi cutite pa da ja onda pocnem oko ove objave Sirskog.
(mada sam vec udavio danas, al sta cu, nedjelja, a i dosta se toga desava iz casa u cas)

Dakle, po meni najvaznija info od Sirskog je da moraju da ubacuju reserve iz pozadine.

Citat: У циљу јачања одбране на овим правцима, ради замене јединица које су претрпеле губитке, премештају се бригаде које су повратиле борбену способност.

To znaci da su prednje jedinice potrosene i da polako pucaju. Plus, to dalje znaci da ce mo imati situaciju da se novopristigle jedinice bacaju u borbu odmah po prispjecu, sto nikako nije dobro po te jedinice. Pogotovu u svjetlu komentara koji stizu sa ukro strane tipa ovog sto je @grenadir gore postavio. Ako je jedinica popunjena novoregrutovanim sastavom bez borbenog iskustva, njena borbena vrijednost je znacajno manja od prekaljene jedinice sa par mjeseci iskustva, cak i kad je ova posljednja istrosena visemjesecnim borbama.

Druga vazna info je njegova definicija Ruskih namjera. On kaze

Citat:Најтежа ситуација је на Покровском и Кураховском правцу, где се настављају жестоке борбе. Непријатељ, који је распоредио до четири бригаде у овим правцима, покушава да развије офанзиву западно од Авдијевке и Мариинке, пробијајући се до Покровска и Курахова.

Znaci, ukro glavni stab cijeni da je Ruski napad ogranicenog karaktera (samo cetiri brigade) i da su operativni pravci u ovoj fazi razdvojeni na dva sektora, Avdejevski i pravac Marinke (Krasnogorovka / Mihajlovka).


Да допуним мало уваженог Бабарогу.
Данашња (28. априла 2024. године) страна.уа цитира швајцарски Blick.

https://strana.today/news/463374-ofitsery-vsu-schi.....nbass.html

"Донбасс падет в октябре". Офицеры ВСУ заявили швейцарской газете, что Украина не сможет победить Россию

("Донбас ће пасти у октобру". Официри ВСУ су изјавили швајцарској новини да Украјина не може победити Русију)

Неколико командира, који ратују на источном фронту, су изјавили иностраном издању да "Украјина губи рат", а "Донбас ће пасти у октобру".
Рекао је Сергеј (име је измењено), командир који ратује у Часовом Јару.

Три су разлога, који ће довести до такве ситуације. Прва, недостатак људи: бројност бригада на многим местима се скратила до 30-40 % људи.

"Продолжающаяся мобилизация нас не спасет. Те, кого сейчас призывают и готовят, будут с нами не раньше октября. К тому времени мы потеряем всю Донецкую область", - говорит офицер Александр из 93-й бригады.

("Продужена мобилизација нас неће спасти. Те, које сада позивају и припремају, биће са нама тек у октобру. До тог времена ми ћемо изгубити сву Доњецку област", - говори официр Александр из 93-ће бригаде).

Садашње мере за појачање мобилизације неће бити довољне да се супротставимо 300.000 нових руских војника, које по подацима Зеленског прикупља Кремљ.

Други разлог. Нова помоћ од САД долази превише касно. Сама по себи, та последња инекција војне помоћи неће помоћи Украјини да победи.

"Мы можем замедлить россиян настолько, насколько это возможно, но мы не можем их победить", - считает офицер по имени Мирослав.

("Ми можемо успорити русе толико, колико је то могуће, али ми их не можемо победити", рачуна официр по имену Мирослав).

Третья причина - стиль руководства главкома ВСУ Александра Сырского, который издание называет "парализующим эффектом Мясника", напоминая, что такое прозвище будущий главком получил во время кровавой обороны Бахмута, которой он руководил.

(Трећи разлог - стил руковођења главног команданта ВСУ Александра Сирског, који издање назива "парализујућим ефектом Месара", напомињући да је такав надимак будући главни командант добио у време крваве одбране Бахмута, којом је он руководио).

Новина (Блик) пише да је именовање Сирског изазвало лоше расположење на многим местима на фронту.

"Несколько офицеров-фронтовиков рассказывают о бригадах, которые с момента назначения Сырского отправлялись на боевые задания практически без боеприпасов, имея слишком мало людей. По словам командиров, три бригады были расформированы, иногда по надуманным причинам, и распределены по другим боевым частям", - говорится в статье.

("Неколико официра-фронтовика је испричао о бригдама, које су од момента именовања Сирског одлазиле на бробене задатке практично без муниције, имајући превише мало људи. По речима командира, три бригаде су биле расформиране, некада и због измишљених разлога, и распоређене по другим борбеним деловима", - говори се у чланку).

Также издание сообщает, что офицер из Часова Яра Андрей заявил о "геноциде наших лучших солдат".

(Такође издање саопштава, да је официр из Часовог Јара, Андреј, изјавио о "геноциду наших најбољих војника").

Незадовољство због отеривања ђенерала Ваљере Залужног и многих других официра, њему оданих, ће са новим поразима само расти.
Евентуални пад тзв. Њу Јорка (руски назив града је Новгородско) и потом Торецка (Ђержинск у ДНР) би могао довести до озбиљнијих потреса.
Коњосав Зеља је одбио да се суочи са Залужним на изборима, и 21. маја 2024. године му дефинитивно истиче мандат. Он за русе више није ни могући преговарач, јер ако дође неко други, лако може да се како то руси кажу, открсти, од свега што би овај потписао.
То се већ десило са Минским споразумима, које је потписао Порошенко, а никад нису спроведени.
Мислим да би руси признали Залужног, чак и ако би војним пучем или неким другим обликом државног удара, ову будалу отерао са власти.
Имају руси стари израз за тако нешто и зове се низложение, које одговара нашој речи свргавање.
Генерал Сирски и Ћира Буданов су учествовали у отеривању Залужног. Овај други је много опаснији. Његово инсистирање је довело до надгорњавања и освете русима кроз гранатирања Бјелгорода за време руских председничких избора. Платио је Харков, у ком су разрушене све топлане, плус многа складишта и све фабрике или могући ремонти борбене технике, типа тенковског завода Малишева или фабрике трактора ХТЗ.
Руски дронови свакодневно визуелно надзиру Харков и чим региструју неке промене, креће ракетирање са друге стране границе.
Нисам убеђен да је Харков, после свих тих рушења, више предмет неке нове руске офанзиве.
Морали би некако да организују грејање за стотине хиљада људи, а овако ће оставити све те проблеме са снабдевањем енергентима и осталим неопходностима зими, Украјини, тачније губернатору Сињегубову (постављен од стране Кијева) и градоначелнику Терехову, који је без обзира на своје руско порекло, мрзитељ РФ.
Харков и даље свакодневно има рестрикције струје од 3-4 часа, али ће у недостатку грејања, на зиму, све то бити много горе. Градићи око Харкова типа Мерефа, Љуботин, Безљудовка, Васишћево или Докучаево имају неке своје мање топлане, али грејање великих градских блокова типа Салтовке или Алексејевке, у којима народ живи у стамбеним зградама је огроман проблем.
Харков и његови становници, који су марта 2022. године, мирно гледали како у заседи гину извиђачи руске 25. бригаде од стране нациста из тзв. "кракена", на Журављовци, кроз коју су из оних шуметина северно од града покушали да уђу на Салтовку, нек` се спреме да попасу смрзавање. Нико није изашао да русима каже шта их чека.



offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1990

Тако је Бабарога.
Код руса је заступљено мишљење: Зашто баш ја; што не неко други?
Кад смо им једне прилике покушавали објаснити како да за мале паре повећају оклопну заштиту БМПа, реакција је била: "Да пох*й братан".
Сличну ситуацију је коментарисао ФБ прије пар дана, разлику између "доброг" и "лошег" аеродрома тактичке авијације, то јест, зашто су на једном аеродрому авиони добро заштићени, а на другом не. Објашњење је веома једноставно: "Им просто не пох*й. Вот и вся разница".

Жеља за побједом се смањује са сваким километром од фронта, што је нормална ствар, али код руса је то нарочито изражено. Једини који имају жељу за промјенама су они који највише трпе посљедице - људи у рововима не на првој, а на нултој линији. Остали изгледа чекају чудо, чекају да им дође поноћ са небеса...

Видјели смо са Вагнером како је било. Све конструктивне приједлоге ријешења руска команда одбацује. Пробаш ријешити проблем једним путем - ријешење се одбацује. Покушаш другим путем - иста ствар. После тогда једини логични закључак је да неко не жели да се проблем ријеши....

Прије мјесец дана се убио један руски волонтер, који се годинама бавио помогањем људима на фронту. Ја нисам хтио о томе да пишем, али поставља се питање: Зашто? Круже приче да је добио саздања да појединци на функцијама у Д/ЛНР једноставно нису хтјели да се помогне одређеним руским јединицама... Да ли је истина или не, немам појма.

Сви у Русији хоће да Русија побједи, али ријетко ко је спреман да се жртвује новчано, радно и материјално, а још су ријеђи они који су спреми да за њу жртвују и свој живот.
Због тога вам савјетујем једноставно да се опустите и пратите дешавања бистре главе.
Ја из фотеље нисам у моралној позицији да говорим русима шта да раде. Ово није наш рат, рује нек раде шта хоће.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Nisi me razumio nemkea71. I nije mi jasna tvoja prica. Kazes dalje od fronta nikog nije briga, a onda kazes ovaj se volonter ubio zbog nepravde prema nekim jednicamal Malo je to sve nategnuto.

Ja sam govorio o drugom fenomenu Ruske psihe. O tom rezigniranom trpljenju svega, tako karakteristicnom za Rusiju. Pogotovu u ratu. I ne samo trpljenju. Ima tu mnogo vise od toga. To je prosto filozofija zivljenja. Neka rezigniranost nad sudbinom, koja ipak ne sprecava pojedinca da i dalje da sve od sebe, pa i zivot, kad rodina to od njega trazi.

Mogle bi se biblioteke knjiga o tome napisati. Bez obzira sto se u Rusiji desila revolucija koja je odredila sudbinu svijeta u 20. vijeku, ja i dalje mislim da Rusi nisu revolucionaran narod. Imaju taj kmetski mentalitet, gdje sve odredjuje drzava, oni su tu samo da slusaju sta im drzava kaze, i da eventualno maznu nesto malo u okviru sistema, i oni su OK.

Vrlo poslusan narod. I ne busaju se nesto o nekoj svojoj velicini (za razliku od nekih drugih nama blizih naroda), cak znaju biti vrlo kriticni o svojoj vlasti i o svojoj drzavi. Ali sve se zavrsava na rijecima, i niko ne talasa i ne upire da nesto mjenja.

To je vjerovatno posljedica mnogostoljetnog kolektivnog iskustva drustvenog razvoja u imperiji kojom se upravljalo iz neke hiljadama kilometara daleke Moskve kroz neke lokalne gubernatore koji su imali veca ovlascenja nego rimske pape u najboljim danima.

Za razliku od Balkana, gdje je hajducija (otpor sistemu, odmetnistvo od prostog i obicnog, robinhudovski rat sa drzavom) i danas najvise cijenjen oblik intelektualne i filozofske i politicke misli, kod Rusa je to nezamislivo. Drzava je to sto jeste, nije idealna, ali to je sto imaju i ne daju je tako lako.

Zato i jesu veliki. I zato i jesu platili takvu stravicnu cijenu za sve sto su postigli. Sve je to moglo vjerovatno i bolje i jeftinije.

Ali, это всё нормально.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Ne bih ja puno nasedao na ovaj (lažni) defetizam od strane nekih poluimenovanih ukrajinskih oficira. Ko se seća onih žalopojki pre harkovske kontraofanzive, zna da su nakon nje naprasno utihnule. Bude poneki sporadični slučaj ali ne kao pre. Vidim da i Sirski u zadnje vreme jauče nad teškom situacijom na frontu. Pa zadnje što bi trebalo Ukrajincima je ovaj pesimizam iz glavne vojne komande.
Sve se radi po diktatu "mudrih" natovskih lisica. Tek sad bih otvorio četvoro očiju i pazio na poteze ukro komande, jer đavo ih je pobudio, a đavo ne spava.

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 788

babaroga ::Koridor, kad ukapirate da je "это всё нормально" sustina Ruske psihe, manje ce te se nervirati i lakse ce te razumjeti.

Izgleda Rusi prodrli u Netailovo


Kolega ja bih rekao da ste ipak mekani prema sugovornicima. Vi to pokusavate fino, pricom ali... Od pocetka ste shvatili strategiju i objasnili ali nikako da se "primi" pa se i dalje nastavlja, samo da spomenemo "bice da Gerasimov nesto zna"...

Nije to samo stanje psihe nego stanje realnosti. Da objasnim (ne prema vama sa s kim se generalno slazem, mada mislim da malo previse uvazavas nesuvislosti sto ste ovde spominju)...

Ono sto nasi stronk sagovornici zele je da gledaju neke fantazije iz filmova, milionske pokrete, frontove od stotina hiljada ljudi koji svojim telima recimo dave Staljingrad, sa sve pratnjom Kacuse i tak dalje i tome slicno. Filmovi u principu su neko ogledalo i ucenje o ratu i onda se ocekuje bar recimo Borodino kombinovanom sa Band of brothers i Enemy at the Gates sa mozda Bitkom Na Kozari. "Drz se zuti!" vice Joja sa mitraljezom. A toga nema. Zamisljaju kako oni eto kritikuju, Fajterbomber kritikuje i sada to Gerasimov treba da cita... Mislim ja sebi ne mogu da dodjem o kolicine megalomanije. I to sve nesto kao treba ovo ili ono. Ko ti treba da budes da recimo na internetu savetujes Zi Djinpinga kako je njemu delati i postaviti se prema Blinkenu na primer sto se ovde recimo postavljalo u zadnja dva tri dana??? Covek je prvi u drzavi o 1200 miliona ljudi! Hej covece! Pristup informacijama i savetnicima koje on ima moze samo da sanjas... ali znas ovako bi on trebao sa Blinkenom. Namerno propustam sva pametovanja sta i kako Gerasimo treba da radi.

Ja licno odmah vidim i znam ko je u zivotu nesto radio ili ne kada krene prica "valjalo bi da postoji neka napravica...", znas "stavi se nesto sto bi trebalo X, Y ili Z"... kao da niko nije imao pojma ili ne zna a ne da ljudi zive u realnom svetu gde postoje prioriteti i gde danas ima 24 sata u danu i imas toliko ruku i ljudi, koliko imas i toliko resursa. Svi se ovde ponasaju kao je rat Starkraft ili Command & Conquer pa onda imas svoju zgradu, pa onda klinkes na nju jedno 10 puta a ono iskacu jedinice i ti gazis i gazis. Pa onda uradi upgrade pa onda onaj kako se zvase Disruputor tenk pa teras dalje. Ali i tako, u igrici kada kliknes na zgradicu ono kaze "We require more vespene gas" i nema dalje...

Tako i ovo stalno hoce li pomoc, milijarda ovamo, pa stotinica milijardi pa onaj press release pa ovaj govornik pa stize, vozovi i kompozijice... a Ukrajina samo puni groblja.

A postoji fantazija i LARP rata, a postoji i realan rat. Realan rat koji se meri isporucenim tonama eksploziva i celika po metru kvadratnom i koliki je utrosak 155/152 mm granata za 2 osakacena i 3 ubijena, koliko Gerana i H-101 treba na termoelektranu u Lavovu a koliko u Kijevu i to je to. Gde se krvave gace, gde se umire naveliko, gde se i cenjena sredstva gube, nekad lako i glupo a nekad tesko... i da je to sastavni deo rata i da to guta ljude, materijal, zivote i da tome u ratu nema leka. Iako ih je neko uverio da ima. Jaooo Crnomorska Flota jaooo... pitajte gde je ona flota sto se digla zaustavi sandalase u Adenskom Zalivu??? Sta je uradila i zaustavila? Hrk pljuc... Sta ljudi misle i zamisljaju kako da zaustavis upornog neprijatelja??? Mislim lupiti neku caku Magnusu Karslenu jel to? Ono briljatna zrtva figure takticki genije... realno koliko to pali u recimo vrhunsim sahovskim turnirima samo kao primer? Provozamo se mi malo nosacem i ono svi se uplase i to je to, kraj price... I kako to prolazi? Neko fantazira da se uporan, motivisan i inteligantan neprijatelj tek tako unistava. Tako ljudi gledaju utakmice, ispijajuci pivo, sa cigarom u ustima, zadnji put pretrcao 200 metara u dvadesetim tj pre 25 godina... I onda "Ma da je meni lopta, ja bi to ovako"...

Dezurni larperi ce da zamisljaju gejmchanDJere, briljantne takticke i operativne bravure i super badass operatore sa NVG djozlucima, multicam prsl00cima i opasnim patchevima, koncidionirna soba na drugom kontinentu i pratnja mete sa dzojstikom preko satelita, AI Dzavelini i folovi dolovi i ti fazoni tj filmovi.

I onda pocinje "Nije Dobro (TM)" kukanje na nekim beveznim otpadom koji je kupljen za 2 miliona dolara kao da eto znas 2022ga i 2023ca se kao nije desila, kao da kurocka nije pozobala vec preko 500 000 ubijenih, osakacenih i ubogaljenih drevnih Ukra i pritom pride 80% ukrajinskog predratnog oklopa, artiljerije i PVO. I onda jos jednu turu svega sto je naslo u svakom skladistu na dva kontinenta i da je i to kurocka pozobala. Ali eto dolazi sa Sejsela nesto, naslo se neko zaboravljeno skladiste, sta ce te sada Rusi da ucine hah?

Eto sto se Vucic nije setio pa da da 3 milion dolara da imamo Mig 31, lep te hebo! Umesto da logicki vide da je to potez davljenika i da je "Zapad" spao da Ukrajinu spasava kakav kazahstanski otpad, neee mnogo nam vise imponuje da zamisljamo novi gheyjmchenDJer. Gerasimov budala, Sojgu pijanica, vojska nema carapa itd itd...

Izvin'te me molim vas kolega, samo sam uzeo vas post kao inspiraciju a ne kao kritiku vama direktno i ne upocujem ovo vama. Suvisla i promisljenja kritika uvek stoji. Larpovanje bas i ne. Hvala.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Изгледа да у новом кругу мобилизације у Украјини неће бити поштеђени ни они неспособни за војску, само ће им се наћи пригодно место у систему попут администрације, а онда ће вероватно ови које они мењају морати на фронт. Барем сам ја то тако разумео, а повела се прича о томе и по неким баш украјинским каналимаCitat:⚡️В Украине появятся мужчины, пригодные для службы в ТЦК или для выполнения специфических задач, заявил директор департамента здравоохранения Минобороны Украины Сухорукова.

«Ограниченно пригодных» в ходе тотальной мобилизации больше не будет. Вместо них:

— Полностью пригодные;
— Пригодны к службе в высшем военном учебном заведении, в ТЦК и СП, частях обеспечения;
— Пригодны по отдельным специальностям (например, кандидаты на поступление в высшее военное учебное заведение);
— Пригодны для выполнения специфических задач.
https://t.me/XU_kraine/54180

И једна лепа вест, наводно је решено питање држављанства спрског добровољца Александа Јокића, иначе ветерана ОБТФ Каскад од 2021. године Citat:О ситуации с получением российского гражданства иностранными участниками СВО

Ранее я рассказывал о трудностях получения бойцами Андреем Караманом, Василием Стажилой и Александром Йокичем российского гражданства.

Этот вопрос на личном контроле Главы ДНР Дениса Владимировича Пушилина (@PushilinDenis). По его поручению моя команда и я лично занимаемся ситуацией.

Мы связались с ребятами и выяснили детали по каждому. Скажу честно, сложилось впечатление, что парни уже никому не верили и ни на что не надеялись.

Я обратился к ответственным органам, они пошли навстречу. Вопрос удалось решить положительно, все трое получат документы и будут легально пребывать в России. В связи с этим хочу поблагодарить миграционную службу МВД за оперативное реагирование и всех неравнодушных людей, кто принимает участие в ситуации. Сейчас мы все идем единым фронтом в решении этой проблемы.

Также оказываем всю необходимую финансовую помощь бойцам. Остаюсь с ними на связи, буду следить за судьбой и где потребуется, обязательно приму участие.
Мы своих не бросаем, а эти парни нам уже свои. И доказали они это делом.
https://t.me/voloshin_alexander/406

Више о његовом проблему на линку : https://russian.rt.com/russia/article/1304896-graz.....kaskad-dnr

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Suriyak na kraju dana potvrđuje današnja pomeranja na frontu uz još par noviteta:

Situation on northeastern front: Clashes between Russian Army and Ukrainian Army continue at the western part of Kyslivka and at the outskirts of Kotlyarivka. Meanwhile, Russian forces began advancing south of Tabaivka in the direction of Pishchane, taking control over a series of positions in the lower ground.


Situation north of Donetsk: During the last ten days Ukrainian Army managed to recapture more ground (Blizhniy and Dal'niy forest areas) east of Yampolivka.


Situation north of Avdivka: Russian Army continue increasing the buffer zone around Ocheretyne from west and east.


Situation northwest of Donetsk city: During the last days Russian Army took control over 30% of the locality of Netailove. On the other hand, some modifications were made at Nevelske as the warehouses and parts of the buildings remains under grey zone.


Situation on Kherson front: Ukrainian Army entered in Nestryga island located at the Dnieper delta.


Ovo zadnje osporavaju Rusi jer tvrde da je ovo močvarno ostrvce u sivoj zoni od jeseni prošle godine.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2602

@babaroga
Nemam ja sta da prihvatam rusku psihu kad nisam Rus, sto je njima normalno meni ne mora da bude. Vazi i za ostale narode.
Moj problem je sto izgleda i mi Srbi sve vise prihvatamo da nas nasi Timuri Ivanovi svaki dan "timare" i to nam je "vse normalnjo".

@Shurik
Odlican prikaz samo jedne strane medalje, samo tako nastavi...

online
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 763
  • Gde živiš: United Kingdom

Kratak video zapis, (drugorazredne) Britanske novine: Putin paradira zarobljene britanske oklopna vozila zaplenjene u Ukrajine 1 min 47 sek. izlozena zaplenjena vozila i oklopi.
https://www.msn.com/en-gb/cars/news/putin-parades-.....&ei=13

lord sir giga ::Ako avion vredi 20000 dolara po komadu sta tu ima da se osposobljava nije mi jasno. Da su nesto vredeli kostali bi po nekoliko miliona po komadu. Ovo je samo marketinska patka i nista vise doduse naslov to i kaze da se ne lazemo.
Sve i da kupe rezervne delove od ne znam ti ja koga kakvi su zmajevi kakva je elektronika za 20000 dolara osim ako je kazahstant


U tekstu pise da ce se koristiti za makete/mamce i za rezervne delove, ako nista drugo.
A pretpostavljam da ima i politickih razloga za kupovinu.

šumar bk2 ::
Situation on northeastern front: Clashes between Russian Army and Ukrainian Army continue at the western part of Kyslivka

(Situacija na severoistočnom frontu: Nastavljeni sukobi između ruske i ukrajinske vojske na zapadnom delu Kišlivke).
Znaci ipak nisu zauzeli citavu Kislivku, postavili su zastavu na istocni deo.
Ova rat pocinje da me smara, pocelo se slaviti zauzimanje 6 srusenih kuca.
Da Žukov ovo vidi, mislim da bi mu pozlilo.
https://t.me/geromanat/25445

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 877 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 4 sakrivenih i 825 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, bladesu, Bluper, bobomicek, Bobrock1, Boris Bosiljčić, Boris90, BSD, cenejac111, DENIRO, DH, djordje92sm, dok80, DPera, dragan_mig31, dule10savic, Georgius, GORDI, ivica976, Japidson, jeen yuhs, Krvava Devetka, Kubovac, Leklerk, Lieutenant, M1los, madza, Magistar78, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, mushroom, Nemanja.M, oldtimer, pein, ruso, sokars, Srki94, Stoilkovic, strelac07, theNedjeljko, uruk, vaso1, vladaa012, wizzardone, wolf431, YugoSlav