Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1121

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2271
  • Gde živiš: Beograd

A сад им поклопили преко 100. Стравични губици.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 112

Denaya ::@ Slonic

To je ova lesoposadka. Ona je par meseci bila bukvalno ničija zemlja. Rusi su je stavili pod kontrolu posle pada Avdejeve.



Kao što sam napisao, pitanje je kad je napravljen snimak. Mada čuju se detonacije u daljini tako da implicira na skorašnji datum. Možda za vreme asanacije. Snimatelj se kreće opušteno, bez bojazni da ga nešto može pogoditi. Ovo 100% odbacuje mogučnost da su snimak napravili Ukrajinci. Ne treba smetnuti sa uma da su Rusi nedavno u potpunosti ovladali atarom sela Berdiči.

Zašto je sad izašao snimak sa Ruske strane, to trebamo pitati postavljača. Možda se nije nadao da će se snimak ovako detaljno analizirati. Nerazmišljanje u želji skupljanja klikova.....

Na zalost taj snimak ukazuje nas jos jednu veoma bitnu stvar.Cak i da su poklopljeni tek po zaposedanju polozaja, to ne opravdava grupisanje boraca.Snimatelj dok koraca neprestano prolazi pored tela poginulih,kao da jedinica jace od jednog voda ,verovatno su neki i preziveli i povukli se, nije bila rastegnuta po odeljenjima.Osnovno je na terenu drzati odstojanje bas zbog ovakvih mogucnosti, a toga ovde ocigledno nije bilo.
Nakon dve godine rata ne moze se reci nedostatak borbenog iskustva,mozda manjak kvalitetnog podoficirskog kadra,neodgovornost,...zaista ruzna situacija
Prilicno sam siguran ma koliko to zvucalo "smesno" , da cemo u skorijoj buducnosti biti svedoci da ce pesadija biti opremana zastitnim odelima od glave do pete. Nove tehnologija i novi materijali to omogucuju. Pancirni prsluk je jednostavno preslabo resenje da bi se sprecili ovako stravicni gubici.Zastita vojnika na terenu mora pratiti tehnoloski napredak na ostalim poljima ili se sve pretvara u kasapnicu, gde ce se zivotni vek vojnika na prvoj liniji meriti u nedeljama



offline
  • Pridružio: 22 Feb 2024
  • Poruke: 97

Још један Абрамс спрчен?

t.me/RVvoenkor/67233

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4818

Odesa, i lepo se kaže da pisma mogu biti zapaljiva stvar.

offline
  • Pridružio: 07 Sep 2023
  • Poruke: 35

Amerikanci su izgleda objavili snimak šta je zapravo izazvalo malo pre pomenutu masovnu pogibiju. Kažu 116 ruskih vojnika ubijeno udarom ATACMS glave sa kasetnim punjenjem. Snimak je iz drona i vidi se koliko je to široko područje zahvaćeno. Stravično.

funker530.com/video/atacms-strike-takes-out-116-russians/

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Brana01 ::
Na žalost, na snimku su ruski vojnici koje je poklopila Ukrajinska artiljerija..
83 mrtva ruska vojnika


To što bi ti možda htio da se radi o 83 mrtva ruska vojnika ne znači da to tako i je. Već je nekoliko članova analiziralo snimku i došlo do zaključka da se radi o obje strane u dužem vremenskom preiodu. Ako ti imaš bolje informacije, podijeli.

DragoslavS ::Amerikanci su izgleda objavili snimak šta je zapravo izazvalo malo pre pomenutu masovnu pogibiju. Kažu 116 ruskih vojnika ubijeno udarom ATACMS glave sa kasetnim punjenjem. Snimak je iz drona i vidi se koliko je to široko područje zahvaćeno. Stravično.

https://funker530.com/video/atacms-strike-takes-out-116-russians/


Ne vidim na snimku onaj dio sa točkicama koji se pojavljuje skroz na kraju videa. Gdje se na snimci vidi 116 poginulih vojnika?

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2024
  • Poruke: 97

Типично руски. Таман кад помислиш да ћеш коначно угледати јасан и недвосмислен доказ удара по непријатељској живој сили, руски глупсон се прешалта на некакав дрон који не приказује ништа осим дима и прашине снимљене са милион километара удаљености.

t.me/anna_news/66047

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19760

eaglehawk ::Још један Абрамс спрчен?
https://t.me/RVvoenkor/67233


Novi snimak starog, da li drugi, da li treci po "redosledu", prepoznatljiv detalj je odvaljena kupolica sa PAM-om.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

eaglehawk ::Типично руски. Таман кад помислиш да ћеш коначно угледати јасан и недвосмислен доказ удара по непријатељској живој сили, руски глупсон се прешалта на некакав дрон који не приказује ништа осим дима и прашине снимљене са милион километара удаљености.

https://t.me/anna_news/66047


Nije prešaltao nego je snimka izrezana Wink Moglo je proći i nekoliko minuta od kada je snimio vojnike do kada je doletila snjarada.

Evo duže snimke onog napada ATACMSom. Mislim da nam netko pokušava malo prodati muda pod bubrege. Na početku, prije nego je išta doletilo se vide vojnici koji sjede i stoje u gomili (vidi se po sjenama). Prošlo je dosta vremena dok nije poklopilo tu poziciju, plus prvo je jedan projektil pao u polje pored neaktiviravši se. Tako da su vjerojatno znali da su pod napadom, kasnije se više ne vidi koliko je vojnika poginulo ili bilo ranjeno, samo da neki trče.

https://t.me/front_channel_sr/21411

Btw ne znam kako je ovaj lik sa front chanela došao do 50+66=161 Very Happy

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1782

DragoslavS ::Amerikanci su izgleda objavili snimak šta je zapravo izazvalo malo pre pomenutu masovnu pogibiju. Kažu 116 ruskih vojnika ubijeno udarom ATACMS glave sa kasetnim punjenjem. Snimak je iz drona i vidi se koliko je to široko područje zahvaćeno. Stravično.

https://funker530.com/video/atacms-strike-takes-out-116-russians/


Ako misliš na onaj snimak što ga komentarišemo ceo dan, nema veze sa ovim.

Mada i ovde je preuveličano. Ova grupa vojnika je snimljena iz drona. Koliko pre udara mi ne znamo. To je ovaj screen koji se pojavljuje na kraju snimka. Ali je nedvosmisleno snimljen pre udara. Namerno montiran na kraj snimka



Koliko od njih je poginulo, još uvek ne znamo. Ali nije sigurno svih 116. Postoje na tom snimku krupni kadrovi baš tog dela gde su bili vojnici. Jeste da ima dosta dima i malo je zamućena slika. Ali kako se mogu jasno uočiti vojnici koji se kreću, tako bi moglo da se uoče i oni koji leže usled ozledjivanja. A to se na snimcima krupnog kadra baš i ne uočava.

Ugrubo, bizarno rečeno, tlo bi se trebalo crniti od tolikog broja ubijenih ili ozledjenih vojnika na tako malom prostoru. Tako da ne treba verovati ni svemu što se piše, već se malo pomučiti i pažljivo odgledati snimak. Ma sa čije strane dolazi.





Očiti primer je onaj snimak od jutros. Prva vest je bila Ukrajinski gubitci kod Časov Jara. Niti se dogadjaj zbio tamo niti su samo Ukrajinski gubitci. Već obostrani sa većim udelom Ruskih. Čak smo analizama snimka ovde na forumu, došli mnogo bliže istini, nego što pišu obe strane na X ili TG platformi. Čak smo išli dotle da smo možda ustanovili i način kako se sve to izdešavalo.

Toliko o objektivnosti ili neobjektivnosti ovog foruma. Istina će ovde uvek preovladati.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 641 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 3 sakrivenih i 619 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, ceman, darkangel, darkojbn, Dežurni pod palubom, havoc995, hyla, Japidson, kikisp, kybonacci, M1los, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, mkukoleca, Nemanja.M, repac, sabros, Valter071