Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1132

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3496

https://twitter.com/Zlatti_71/status/1786277896186671361

GP":""hrabri” zauzeli su gotovo cijelo Arkhangelskoe, probivši se do Sokola i Novoaleksandrovke kod Avdejevke.

▪️Grupa trupa “Centar” dovršava čišćenje Arhangelska, približava se Sokolu, Novoaleksandrovki i Novopokrovskom, nastavljajući ofenzivu iza Avdejevke.
▪️Vojnici Središnjeg vojnog okruga probijaju obranu Oružanih snaga Ukrajine sve dublje i dublje i zapravo su porazili neprijatelja, preuzimajući kontrolu nad većim dijelom sela Arkhangelskoye.
▪️Ukrajinski vojni analitičari priznaju novi napredak naših trupa, ali opet podcjenjuju uspjehe:
➖“U smjeru Pokrovsky, ruske trupe su, nakon što su zauzele Novokalinovo i Keramiku, napredovale do središnjeg dijela Arhangelska, zauzevši područje širine do 3,85 km do dubine od 2 km (kasnije su uredili podatke i priznali da su naši daleko izvan centra).
➖Istočno od Novoaleksandrovke, ruske oružane snage ostvaruju djelomične uspjehe duž tri šumska pojasa u području širine do 1,58 km do dubine do 520 metara.
➖Južno od Pervomajskog, Rusi su zauzeli područje napuštenih voćnjaka i napredovali do grede Domakha u području širine do 1,41 km do dubine od 1,45 km."
➖Ruska vojska je opasno napredovala prema H20, već se uspjela uhvatiti za prilaze Novoaleksandrovki.
➖Rusi su također napredovali do prilaza Novopokrovskom iz Soloveva.
▪️Napredovanje od 200 m također je bilo zapadno od Semenovke i Berdychija.""



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6506

@strelac07

Ne znam da ali si čitao tekst do kraja ali u tekstu se navodi da su dotični bili "drugari" koji su zajedno viđani i da se sve desilo pod dejstvom, gle čuda, mnogo alkohola.Lokalna vlas slučaj ne dovodi u vezu trenutna dešavanja na relaciji RU vs UA sa ubistvom.



offline
  • Pridružio: 14 Mar 2016
  • Poruke: 261
  • Gde živiš: Campolongo

I kod nas u HR prije par dana jedan Ukrajinac ubio kolegu Ukrajinca, slavili rođendan, alkohol.... vjerojatno isti slučaj kao i ovo u Njemačkoj, talog društva plus alkohol, ubitačna kombinacija

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Nastavljaju se borbe na kupjanskom pravcu, sa novim pomeranjem linija :

Citat:Руска војска наставља офанзиву на Кисловку и Котљаровку.



https://t.me/jnb_news/48025


Citat:Јединице 1. тенковске армије напредују у центру Кисловке, а борбе се већ воде у Котљаровки



Video: https://t.me/z_arhiv/26678

offline
  • Pridružio: 06 Dec 2010
  • Poruke: 40

Ma sa njima svi imaju problem. Kod nas u RS trenutno je veliki problem sto svi voze neregistrovana vozila bez ikakvog osiguranja. 😀
Elem, ontopic....kakva je situacija na Kupjanskom pravcu. Nisam neki strucnjak ali ja bih rado gurao tamo u ovom trenutku, barem mi nekako topografski deluje sasvim ok za spustanje na jug. Koliko sam uspeo da prelistam samo su napadali Kislivku ako sam lepo napisao.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3110
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Џаба сте кречили господо историчари, аналитичари, официри, генерали (па чак и Денаја) угледни британски лист и хрватска перјаница знају знање.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1782

ruso ::@Gargantua Slabo se sjecam da su ukri 2014-15 pravili takva utvrdjenja po dubini, al moguce je. Kad pogledam ove snimke cini mi se na prvu kao da je prostor izmedju transeja koristen kao kamp. Tako da vrlo je moguce. Takodje @Denaya je vjerovatno upravu kad kaze da je sve to dodatno nadogradjeno i obnovljeno. Sigurno ce se uskoro pojavit na mrezama neke mape fortifikacija na tom predjelu jer ce napredovanje malo da uspori.

Da to sam i ja primetio. Gradjeni su za duži boravak jedinice u njemu. U zavisnosti od veličine opornika, opremljen je za boravak jedinica od veličine voda pa skroro i do četa.

Nažalost, nemam naviku da postavljam snimke niti da čuvam linkove prema njima. Ali iz njih se može dosta toga zaključiti. Sve zavisi šta gledatelja zanima i na šta se obraća pažnju.

Tako se na jednom snimku pojavio jedan veliki/ogromni opornik ovog tipa, koga nema na googl mapama. Na južnom obodu sela Androvka, južno od Kleščejevke. Bezmalo sam ostao u čudu kad sam video. Odakle on tu i kad je sagradjen. Sagradjen je sa osloncem na put koji dolazi sa zapada i juga. Ako su ga sagradili Ukrajinci, kako i zašto su to dopustili Rusi. Pa on je faktički na prvoj borbenoj liniji. Nameće se sledeći zaključak. Ili su ga sagradili Rusi dok su kontrolisali taj deo ili linija dodira ide dosta istočnije a ne uz samu prugu. Mislim da više odgovara ovoj drugoj verziji, jer na snimku se vidi dolazak kamiona i ulazak u prostor opornika, opušteno. Ne u nekoj jurnjavi.
Ali jedno je sigurno, on je najverovatniji jedan od razloga zbog čega izostaju Ruski napadi sa juga na Kleščejevku.

Citat:Dobro bi bilo za ruse kad bi mogli da napreduju dalje zapadno od Oceterina i da upadnu u Novoaleksandrivku. To bi otkljucalo dosta mogucnosti. Mislim da se ceka da ekipa zavrsi Arhangelskovo pa ce se nastaviti dalje u tom pravcu.

Sa ovim se slažem i ja. Arhangelskoje je potrebno da se Očeretino za početak osigura sa severa. Kao Novobahmutovka i Solovjevo sa juga. Po meni bilo bi idealno posle Argangelsoja da guraju i na sever i na zapad. U tom slučaju će ono na jugu i jugozapadu biti mnogo lakše odraditi.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 460

Napreduju Rusi sporo ali sigurno...Svaki dan nešto novo...Međutim ovo Zlo sa Zapada namjerava da uvuče cijelu Evropu u rat sa Rusijom....Na početku je bilo nezamislivo da se Ukrajincima isporuči nešto od Zapadnog naoružanja pa su skupljali po cijelom svijetu Rusko naoružanje...potom su prešli na isporuku šlemova, medicinske opreme i sistema osmatranja....potom je krenulo sa artiljerijom i raketama manjeg dometa, tobož da ne mogu Rusiju gađati....odjednom su se pojavile rakete dugog dometa, bespilotne i pomorski dronovi, normalno je postalo da se postave Patriot sistemi sa obučenim ljudima koji upravljaju njima....avioni F-16 su već isporučeni izgleda sa obučenim pilotima....rakete dugog dometa koriste već izvesno vrijeme...na kraju Vrhunac ludila je slanje i kopnene vojske koje najavljuju Fra i Pol i Baltičke zemlje....Možda nisam tačan redoslijed posložio, ali je definitivno da će Ukrajinci dobiti na kraju, ne daj bože i balističke rakete da gađaju velike Ruske gradove....A ko zna, neka budala bi mogao da ubaci malo hemije unutra, ili ne daj bože nešto još gore....Nadam se da nisam u pravu...

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Izašla je juče Ribareva analiza PVO odbrane Krima i njenog poboljšanja:



+ Analiza

https://t.me/rybar_in_english/14258

Uporedo postavljam infografiku udara po Odesi proteklih dana, sa istog kanala, sa procenom trenutne situacije:



+ Analiza

https://t.me/rybar_in_english/14264

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6506

Za Denaya, Kunktator (nema ga nešto u poslednje vreme), Babaroga......da im se oformi "Situation room" a ostali da pribavljaju informacije da se to što brže procesuira.
🍻

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 594 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 0 sakrivenih i 584 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, cikadeda, darkangel, Dežurni pod palubom, Mercury, milenko crazy north, pacika, sovanova95, VJ, wizzardone