Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1181

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 827
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Nije Devetka prekršio ni jedno pravilo foruma (koliko sam ja mogao primetiti) da bi bio banovan. Meni se lično njegovo mišljenje i pisanje ne sviđa ali sam siguran da se nekome ni moje mišljenje i pisanje ne sviđa Laughing
Ja kad vidim njegove ( i postove još nekih) uglavnom koristim scroll down na mišu, kome je to teško ima filter opciju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33844

Za Denaju
Какие подразделения ВСУ всё ещё находятся около Работино?
В самом «бутылочном горлышке» и вокруг него находятся части и подразделения следующих формирований:

◾️ 116-я ОМБр
◾️ 117-я ОМБр
◾️ 118-я ОМБр
◾️ 154-я ОМБр
◾️ 33-я ОМБр
◾️ 82-я ОДШБр
◾️ 1-я ОТБр
◾️ 5-я ОТБр
◾️ 130-й ОРБ
◾️ 453-й ОПБ
◾️ 454-й ОПБ
◾️ 455-й ОПБ
◾️ 132-й ОРБ
◾️ 3-я ОБрон «Спартан»
◾️ 1 ОБрСпН ОБ «Скала»
https://t.me/boris_rozhin/122807

Ribarska mreža kao zaštita od ukro FPV
https://vk.com/milinfolive?z=video-123538639_45630.....-123538639



online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Krvava Devetka ::
Svesni su Hirosime i Nagasakija, ali su i svesni kako su oni tretirali narode na teritoriji koju su osvojili, setimo se samo Nanjinga. Posle Amerikanaca imali su bolji standard nego pre, a ako ih Kinezi osvoje moze im biti samo gore.


Vidiš, to se i ja uvek pitam, otkud u celoj toj priči Japanci dobrice a Kinezi zloće? Mislim, očigledno je da ih Japanci nisu pobili dovoljno, čim su se ovi u KPK okomili da uzmu Japan, pa sve upiru nogama.

----------
Elem, zanimljiv video o sadejstvu visoko tehnoloških sredstava i preciznog oružja koji su pomogli u osmatranju, pronalaženju i gađanju cilja:



Citat:Izveden je visokoprecizan udar na veliko skladište oklopnih vozila i artiljerije AFU u Harkovskoj oblasti avio-taktičkom raketom Kh-38 sa dvostrukim režimom, poluaktivnim laserskim ili termovizijskim sistemom i kombinovanim modulima za korekciju GLONASS. .

Objektivnu kontrolu udara, kao i izviđanje ciljnog područja uz uočavanje transportne aktivnosti neprijatelja u blizini skladišta, vršio je optičko-elektronski izviđački bespilotni letelica ZALA 421-16E HD.

Ova taktička raketa sa modularnim rasporedom sistema navođenja (aktivni radar, termovizijski, poluaktivni laserski sistem, kao i sa radio-navigacionim modulom GLONASS/GPS u verziji Kh-38MK), u zavisnosti od modifikacije može raspoređena glava za navođenje. biti brzo prilagođen različitim situacijama smetnji, kao i tipu mete u skladu sa svojim radarskim ili termovizijskim potpisom.

Domet varira od 70 km kada se lansira sa visine od 7000 - 10000 m do 40 - 35 km kada se lansira iz režima male visine sa ili bez kablova.

Prodorno-eksplozivna bojeva glava težine do 250 kg obezbeđuje poraz ne samo skladišta i mesta razmeštanja, podignutih u armirano-betonskim konstrukcijama, već i malih mostova, kao i zatrpanih bunkera zakopanih 10-15 metara.
Glavni nosači su višenamenski lovci Su-30SM/1/2, Su-35S, MiG-35, ali ih mogu koristiti i izviđački i jurišni helikopteri Ka-52M, koji su u stanju da isporuče Kh-38MA/MT/ ML do lansirnog mesta u režimu ultra-niske visine sa zaokruživanjem terena (na visinama od 7 - 10 m), minimizirajući detekciju od strane radarskih sistema neprijatelja.


Video: https://t.me/the_Right_People/33468

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Beograd

Nikako banovati krvavog. On nam je reper, bez obzira dal je plaćen ili je usefull idiot, svojim "izLAGANJIMA" nam pruža najbolji uvid kako funcioniše pirgavština na maternjim nam jezicima. Sa sve svojim snishodljivim ISW fazonima (priča se, možda, neprovereno, najverovatnije, čini se) pa do ubogih podmetanja (putinov rat, Rusi su u problemu, Kina i Indija najveći dobitnici, u NDH bilo 'vako...) On je suvo zlato ovog foruma.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 764
  • Gde živiš: United Kingdom

Ja sam mentol zato sto kazem da se vi ne mozete meriti s Japanom?
Bilo smo pri vrhu Evrope, sada smo u otovorenom Balkanu s istim ljudima koje smatramo ljutim neprijateljem? Pogledajte brojke i rezultate koje smo postigli, pa onda zakljucite, pravili smo mlazne avione a sad pravimo oklagije, imao sam knjigu o prvoj delegaciji SFRj koja je otisla u Kinu, bili smo za njih cudo, a sad im pevamo nase pesme Kineskom. Izvozimo 1 milijardu, a uvozimo 4 puta vise, uz sve nase sume i doline imamo cesto najzagadjeniji vazduh u Evropi. jedino nas jos nema na Antarktiku (koliko je meni poznato).
Zar vama tu nije nesto sumnjivo?
Zabijmo glavu u pesak, mozda je tako lakse.
Sto se VVP tice, uzmite u obzir da je on problem u Rusiji i to objasnjava sve, i kao ratni predsednik zar nije treba da u martu objavi mobilizaciju i zavrsi rat?

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

Svega nekoliko sati nakon što je njihov ambasador pozvan na čašicu razgovora u ministarstvo vanjskih poslova Rusije, britanski Independent je "preko satelita" utvrdio da se Kerčki most više ne koristi u vojne svrhe.

I ko onda kaže da lijepa riječ sva vrata ne otvara?





https://www.independent.co.uk/news/world/europe/uk.....40140.html

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3172

[off]
Krvava Devetka ::jedino nas jos nema na Antarktiku (koliko je meni poznato).
Zar vama tu nije nesto sumnjivo?

Mnogo baguješ pa nije baš jasno kada u kom licu pišeš i na koga sada misliš, pa sam izaberi zastavu Smile



Izvinjavam se za off, odoh da tražim leteću Tojotu.
[/off]

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2241
  • Gde živiš: Beograd

Joj kad se Đorđije ujutru probudi, ima da nam bride uši zbog ovih posleponoćnih varnica.

---------------
Rusi su pronašli ukrajinski mobilni radio-izviđački kompleks Khorticija-M i uništili ga Lancetom, operacija je izvršena na 25km udaljenosti:
Geolokacija i video:
https://t.me/the_Right_People/33470?single

Citat:Lancet je spalio prilično redak ukrajinski elektronski izviđački sistem „Hortica-M“ („Hortica-M“) u selu Kamiševaha u pravcu Zaporožja. Udaljenost do linije fronta je oko 25 kilometara.






+ Khortytsia-M

Uništenje britanskog pvo sredstva:

Citat:Prvi uništeni britanski PVO sistem na šasiji Supacat HMT sa raketama AIM-132 ASRAAM.
Ovi erzac sistemi protivvazdušne odbrane razvijeni su u Velikoj Britaniji i isporučeni ( https://t.me/milinfolive/104630 ) u Ukrajinu sa ciljem brzog popunjavanja redova ukrajinske PVO



Video: https://t.me/milinfolive/121725?single

---------------



„Si istražuje pukotine u EU i NATO“ – Fajnenšel tajms o prvoj poseti kineskog lidera Evropi posle 5 godina


– Kina, iz strateških i ekonomskih razloga, „veoma želi“ da razbije jedinstvo NATO-a i EU, a tome je i cilj posete Francuskoj, Srbiji i Mađarskoj: „Svaka od ovih zemalja se doživljava kao potencijalna poluga za otvaranje pukotina na Zapadu“.

– Što se Makrona tiče, Peking je „fasciniran” njegovim izjavama o potrebi da Evropa postigne „stratešku autonomiju” od SAD, „ali Kinezi rizikuju da precene radikalizam Makronovih ideja kada je u pitanju NATO”.

– A poseta Srbiji nosi „geopolitičku poruku“ – poklopiće se sa 25. godišnjicom NATO bombardovanja kineske ambasade u Beogradu tokom rata 1999. (savez je tada saopštio da je ambasada pogođena greškom).

– „Ovo će omogućiti Kini da podvuče argument, koji podržava i Rusija, da je NATO agresivna i opasna organizacija


offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 827
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Krvava Devetka ::Ja sam mentol zato sto kazem da se vi ne mozete meriti s Japanom?
Bilo smo pri vrhu Evrope, sada smo u otovorenom Balkanu s istim ljudima koje smatramo ljutim neprijateljem? Pogledajte brojke i rezultate koje smo postigli, pa onda zakljucite, pravili smo mlazne avione a sad pravimo oklagije, imao sam knjigu o prvoj delegaciji SFRj koja je otisla u Kinu, bili smo za njih cudo, a sad im pevamo nase pesme Kineskom. Izvozimo 1 milijardu, a uvozimo 4 puta vise, uz sve nase sume i doline imamo cesto najzagadjeniji vazduh u Evropi. jedino nas jos nema na Antarktiku (koliko je meni poznato).
Zar vama tu nije nesto sumnjivo?
Zabijmo glavu u pesak, mozda je tako lakse.
Sto se VVP tice, uzmite u obzir da je on problem u Rusiji i to objasnjava sve, zar nije treba da u martu objavi mobilizaciju i zavrsi rat?

Ja evo ne smatram da si mentol ali nisi baš ni karamela Wink
Ne znam da li te "povuče" rasprava ili si samo zlonameran. Evo u ovom postu praviš poređenje između SFRJ od pre 40 godina i Srbije danas. I ne pada ti na pamet da pomeneš da se te dve države ne mogu nikako porediti, ni prostorno ni po raspoloživim resursima ni demografski ni po mestu u geopolitici sveta.
"Zaboravljaš" da pomeneš da je SFRJ zbog specifične geopolitičke situacije u tom vremenu bila "miljenik zapada" a da je Srbija već 30 godina što pod otvorenim što pod prikrivenim, političkim, ekonomskim,vojnim i kakvim god drugo hoćeš, "gušenjem"od strane zapada.
Da je još 90tih od US njihovim vazalima "naređeno" da Srbija mora trajno ostati van tokova evropskog razvoja.
"Zaboravljaš" i propuštaš da pomeneš još štošta ali je bitno da nam "objasniš" kako se Srbija ne može meriti sa Japanom. To je po tebi bitno merilo. Ne može se ni tvoja draga bivša imperija po tehnološkom razvoju meritii sa Japanom iako su po svim merilima (geografskim,demografskim,istorijskim...) daleko prihvatljiviji za neko poređenje nego Srbija, o poređenju sa Kinom ne treba ni razmišljati ne samo Srbiji ili UK već skoro ni jednoj državi u svetu.
Ali eto ti nalaziš za potrebno da nam objasniš "The Meaning of Life"

offline
  • Pridružio: 12 Mar 2009
  • Poruke: 70
  • Gde živiš: Zemun

Problem sa Japancima i Kinezima je to što mnogi pokušavaju da ih shvate po nekim evropskim aršinima. Niko ne mrzi amere više od Japanaca. Samo što oni neće galamiti kao mi ovde u zapadnom patrljku Evroazije.
Slično je sa Kinezima. Slušao sam nekog našeg diplomatu koji je pregovarao sa njima kako njihova diplomatija i poruke imaju uvek neku dublju dimenziju i značenje. Mnogo manje direktno nego mi ovde. Rusi to malo bolje poznaju zato što su u bližem i dužem kontaktu. Znači kada oni nešto kažu ili urade ne prevodi se samo jezik nego i značenje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 547 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 539 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, Dorcolac, Milos82, Nobunaga, voja64, wizzardone, šumar bk2