Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1230

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 86

@excalibur
А кад Русија стави вето на од Запада предложену резолуцију у СБ УН да су Срби геноцидни, онда има и пријатеља и браће?
ФУЈ



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Mar 2023
  • Poruke: 190

4bobo ::@excalibur
А кад Русија стави вето на од Запада предложену резолуцију у СБ УН да су Срби геноцидни, онда има и пријатеља и браће?
ФУЈ


Nema ni tad, sve je interes. Uostalom, brat i prijatelj je nama uveo sankcije 90-ih, izvozio neprijateljima oruzje direktno itd.



offline
  • Pridružio: 06 Dec 2010
  • Poruke: 40

Pa mnogo oruzje koje je dato Ukrima je takodje zavrsilo nazad u maticne zemlje preko crnog trzista tako da okrece se kolo srece.
Nema tu nigde ljubavi, niti iko mari.
Ruje bi onda trebale sami sebe da bicuju jer je 80% oruzja od kojeg ginu upravo njihovo jos iz sovjetskog vremena.
Trebace Rusi mnogo dublje da zadju izgleda kako bi odbranili Belgorod, u ovih 72h koliko li vec traje ovaj napad ukri su isto tako pojacali granatiranje uz gubitke tu i tamo Vampira i Grad-a.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2547

dragoljub11987 ::
Још кад би се укапирало да се не ради о политичким и државним интересима него о интересеима мафијашко-политичког картела који извози оружје.


a otkad interesi vodja nisu isto sto i drzavni? 90% svetskog drzavnog vrha se manje vise navodi recenicom drzava to sam ja.
mozemo mi filozofirati, ali ako se neki biznis odvija onda se to prodaje kao interes drzave.

to sto to mi obicni plebs navijamo tamo vamo, i vodimo se nekim iskrenim osecajima to nikoga ne zanima i totalno je nebitno.

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 86

Наш национални интерес, екскалибуре, је да имамо велику силу као што је Русија на нашој страни. Само идиоти и издајници могу тај ИНТЕРЕС угрожавати. Ћао.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2245
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Волчанска фабрика путера и аеродром су у најмању руку под контролом руске обавештајне службе и напредних јединица. У самом Волчанску се чује пуцњава.

https://t.me/jnb_news/48422

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2023
  • Poruke: 190

4bobo ::Наш национални интерес, екскалибуре, је да имамо велику силу као што је Русија на нашој страни. Само идиоти и издајници могу тај ИНТЕРЕС угрожавати. Ћао.

И за мање ствари су ишли људи на Голи Оток. Наш национални интерес је један, од нас не зависи ко ће од великих имати у одређеном геополитичком тренутку заједнички интерес са нама.

То никако не може зависити од сасвим легалног пословања једне ПРИВАТНЕ компаније, нарочито не што се науљутио неки руски твитераш. Имао си изјаву Путина скоро када је поменуо Србију, он је поред Србије поменуо и Црну Гору, рекавши да они у потпуности разумеју позицију Црне Горе. Ја сам то схватио да је практино у том смислу показао веће разумевање за наше будуће потезе, који могу бити пуно екстремнији него што их спроводи тренутно Србија.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1483

У Волчанску су почеле уличне борбе, руске трупе опкољавају град, - команданти Оружаних снага Украјине

▪Прве линије утврђења заправо није било, тврди украјинска војска.
▪ „Две године је требало да постоје бетонска утврђења на минус 3 спрата на украјинској граници, али није било чак ни мина“, жале се милитанти Оружаних снага Украјине.
▪Поред тога, јавља се да је 125. бригада копнене одбране побегла са својих положаја.
https://t.me/RVvoenkor/67982

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Kazablankasrb ::U ovih 72h koliko li vec traje ovaj napad ukri su isto tako pojacali granatiranje uz gubitke tu i tamo Vampira i Grad-a. За сад потврђено клиповима иако у извештајима тврде да су уништичи 10-12 лансера
1 Ураган https://t.me/warriorofnorth/330
4 БМ-21 Град/Вампир https://t.me/warriorofnorth/317 https://t.me/warriorofnorth/283 https://t.me/front_channel_sr/21565 https://t.me/warhistoryalconafter/162326

И извештаји са терена Citat:В Волчанске бои идут с 11 часов, об этом я не стал писать, на большую аудиторию. Некоторые места были разминированы республиканцам еще в 2023 году, а вот за то, что они не заминировали большую часть путей подхода наших войск, огромная благодарность их коррупционному руководству. https://t.me/dontstopwar/13900

Citat:🪖 Обстановка вокруг Часов Яра.

Ситуация по-прежнему сложная и напряжённая.

На фоне заявлений главкома СВ ВСУ о том, что город не имеет решающего значения и начавшегося наступления ВС РФ под Харьковом, всё очевиднее становятся проблемы врага с живой силой, техникой и боеприпасами.

Подразделения 98-й ВДД и её соседи на флангах продолжают методично выдавливать противника севернее и южнее Часов Яра.

На южном фланге обозначился успех по захвату лесного массива — Ступки голубовские 2. Наши войска вышли к каналу Северский Донец — Донбасс и полностью взяли под контроль трассу Ивановское (Красное) — Часов Яр. Это значительно повлияет на дальнейшую оборону Ивановского (Красного), а также ухудшит положение противника в Андреевке и Клещеевке, взятой ВСУ летом 2023 года с тяжёлыми боями. В самом Ивановское (Красное) остаётся лишь одна грунтовая дорога, которая вскоре тоже будет отрезана.

На северном фланге 200 ОМСБР удерживает за собой Богдановку и продолжает попытки улучшить тактическое положение в направлении Калиновка.

В мкр. Новое (Канал) идут бои. Подтянув фланги, наши войска приступили к штурму малыми штурмовыми группами.

Очевидно, что украинские войска не могут удержать занимаемые рубежи и, скорее всего, отойдут на следующий оборонительный рубеж по западной части Канала Северский Донец — Донбасс, так как сам по себе он является естественным противотанковым рубежом.
https://t.me/rusich_army/14578

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 86

Одосмо у оф, екскалибуре, са овим завршавам.
Да је среће, да смо држава а не колонија, ту приватну фирму би посјетила БИА. А да ли би радио "голи оток" не знам, вјероватно би пар шамара било довољно. Адио и праштајте модератори.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 736 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 6 sakrivenih i 702 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, Boris BM, bufanje, cavatina, cenejac111, Centauro, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, FileFinder, GandorCC, gasha, HrcAk47, ILGromovnik, Kubovac, MB120mm, Metanoja, mikrimaus, Milometer, Srky Boy, suton, Tvrtko I, vargas, vladulns, x9, Zerajic, šumar bk2, 1107