Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1233

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3705

strelac07 ::
Svidja mi se taj narativ koji Rusi koriste prilikom borbenih dejstava "oslobodili". Nisu zauzeli borbom,nego su oslobodili kao da vracaju PZT

Видели од Запада који већ сто година ослобађа цео свет.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2245
  • Gde živiš: Beograd

Svima je jasno da će bilo kakva inicijativa za primirje i početak pregovora koja dođe sa zapada imati za cilj da se maksimalno udovolji američkim interesima. Ili jednostavno, sporazum može da služi kao obmana i zaobilaznica za pripremu daljih operacija, kao što su to bili sporazumi iz Minska.



Citat:🇺🇸🇺🇦 Amerika će tražiti prekid vatre u Ukrajini i početak pregovora. Nakon toga, SAD će nastaviti da naoružavaju Ukrajinu i jačaju njenu odbranu. Američka pomoć će biti uslovljena učešćem Ukrajine u mirovnim pregovorima sa Rusijom. SAD bi trebalo da odlože članstvo Ukrajine u NATO.

U zamenu za poštovanje, Rusiji bi se moglo ponuditi ograničeno ublažavanje sankcija.

I posle toga Ukrajini bi bilo dozvoljeno da insistira na vraćanju cele svoje teritorije. SAD će obećati da će u potpunosti ukinuti sankcije Rusiji tek nakon što ona potpiše mirovni sporazum koji je u potpunosti prihvatljiv za Ukrajinu.

Ovo su ključne tačke iz izveštaja pod nazivom „Američki prvi pristup nacionalnoj bezbednosti SAD“ (https://apnevs.com/article/america-first-trump-biden-russia-ukraine-polici-54080728c6e549c8312c4d71150480ba), proizvedenog ove nedelje od strane Trampovog Instituta za politiku prvenstvene Amerike, urednik Kit Kelog, koji je neko vreme služio kao Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost i napisao nekoliko poglavlja, tvrdi da je često razgovarao sa bivšim predsednikom i da je s njim naširoko razgovarao o Ukrajini dok je pisao


https://t.me/TheIslanderNews/11992



online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

Руска војска на периферији Глубоког, Харковска област.


offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33845

Srle ne zameri malo sam doradio tvoju skicu jer treba tu puno strelica fali još obuhvat sa severa oko Časov Jara treba se uliniti između Konstatinovke, Torecka i Časov Jara tu ima kakvih brda koja bi trebalo da dominiraju u toj regiji treba obići Konstatinovku iz tromeđe pokušati preseći komunikaciju Časov Jar-Konstatinovka i Konstatinovka-Toreck opet treba pogurati malo i sa juga od postojećih linija ka Njujorku i Torecku ima tu mnogooo posla.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 410

Samo treba , da se prati retoriku sa Ukrajinske strane.. Kad kažu , da je situacija "extremely difuculd ", onda je jasno, da ide voda do grla... Danas su se izjasnili tako za "Harkovski front" a pre neki dan za Časov Jar, gdje je njihov đeneral ( mislim, da za Financial times ), još nabuncao, da Časov Jar nije nešto naročito bitan.... Svakako je sličnost sa izjavama, kada je padao Artemovsk i recimo Avdejevka čista slučajnost...

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3110
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Citat:Цело украјинско друштво ће морати да се жртвује и заборави на миран живот како би "победило" Русију, изјавио је портпарол Министарства одбране Дмитриј Лазуткин
Неки ћете да погинете, неки ћемо да се шеткамо по бјелом свијету, разгледамо музеје и споменике..


https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Supruga-Vo.....adu/833656

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Želudac mi se prevrnuo, i još i Kuleba sa njom.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3260

❗️🇷🇺🇺🇦 Слобожански правац: битке за Волчанск и хаковање одбране Оружаних снага Украјине
стање од 19.00 часова 12.05.2024

До трећег дана руске офанзивне операције на северу Харковске области постало је потпуно јасно да су се украјинске формације опаметиле и покушавају да изграде одбрану и одбију јуриш руских јединица.

▪️Код Липца борбе у СНТ „Лира-1 ” још увек трају. Насељено подручје је под активном паљбом ФАБ-а на УПМК, као и нападима пољским и ракетним топовима.

▪️На Зеленој страни још није могуће напредовати ка Нескучном: воде се борбе на споју два насеља.

▪️На линији Избитскоје – Старица – Бугроватка , руске трупе су одвеле део украјинских формација: успеле су да пробију одбрану код Старице и почну да се боре за Бурговатку . Судећи по снимцима које су објавили украјински ресурси, руске трупе се слободно крећу пропланком између шума северно од Старице и Бугроватке , па можемо закључити да имају потпуну контролу над шумским подручјима.

▪️Напад на Волчанск се наставља из три правца: од Гатишча , Плетеневке и Тихоја . Али док се борбе воде само на периферији, нема говора о напредовању и ширењу зоне контроле ка вишеспратницама.

▪️Офанзива руске војске се развија дуж речних артерија уз доследно пресецање комуникација на северу Харковске области: то омогућава да се оперативна област у пограничној области подели на мале делове, сукцесивно их „жваћући“.

🔻Удари украјинских формација на Белгород , као и неселективно гранатирање цивилних објеката на руским земљама, још једном потврђују да је стварање „тампон зоне“ неопходна мера.

Без преузимања контроле над великим агломерацијама на тој страни границе, неће бити могуће смањити број гранатирања и неутралисати претњу украјинских снага.

https://t.me/rybar/59996

online
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1005
  • Gde živiš: Republika Srpska

Izvinjavam se za off ali , ko je MILF pored Djurica ?

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Ограничења која се тичу мобилизације затвореника у Украјини Citat:Щодо мобілізації засуджених, буде багато заборон по скоєних злочинах, а тим кому дозволять — служитимуть в спецпідрозділах, — речник Міноборони

Обмеження діятимуть для осіб, які відбувають покарання або були засуджені за:
— злочини проти основ нацбезпеки України;
— умисне вбивство двох або більше людей, або вбивство з особливою жорстокістю, або поєднане зі зґвалтуванням чи сексуальним насильством;
— злочини проти статевої свободи та недоторканості;
— злочини, пов’язані з тероризмом;
— порушення правил дорожнього руху у стані сп’яніння, якщо воно спричинило смерть кількох людей;
— вбивство або замах на вбивство правоохоронця чи військовослужбовця;
— особливо тяжкі корупційні злочини.
https://t.me/voynareal/89407

Данас су баш решили да нас оцрне Citat:Сербские 30-мм гранаты M93P1 для автоматических гранатометов АГС-17, поставленные для ВСУ.

Противник модифицирует их для сброса со своих дронов на российских солдат.
https://t.me/ZOV_Voevoda/13096


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 6 sakrivenih i 729 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 5.56, Apok, bolenbgd, Boris BM, bufanje, cavatina, cenejac111, Centauro, FileFinder, GandorCC, gasha, ILGromovnik, MB120mm, Metanoja, mikrimaus, Milometer, nnovakis, Srky Boy, Srle993, suton, vladulns, x9, Zerajic, zlaya011, šumar bk2, 1107