Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1243

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 764
  • Gde živiš: United Kingdom

‘99 je bila i greska S. Milosevica, a kad vidim kako Rusi mlate po energetskoj infrastrukturi svoje brace, mozemo samo da budemo sretni sto nas oni nisu bombardovali.
A barem dobijamo neku kintu od njih, pa ce ‘99 valjda vec jednom postati dio istorije.
Izmedju Ukrajinaca koliko vidim ce biti jos vise krvoprolica.
Izmedju Rusa i “kolektivnog zapada” kladili ste se na pogresnog konja.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3705

Krvava Devetka ::‘99 je bila i greska S. Milosevica, a kad vidim kako Rusi mlate po energetskoj infrastrukturi svoje brace, mozemo samo da budemo sretni sto nas oni nisu bombardovali.
A barem dobijamo neku kintu od njih, pa ce ‘99 valjda vec jednom postati dio istorije.
Izmedju Ukrajinaca koliko vidim ce biti jos vise krvoprolica.
Izmedju Rusa i “kolektivnog zapada” kladili ste se na pogresnog konja.

Ајде не тролуј више мајке ти. Стварно би требало почети са бановањем или бар одобравањем порука.



offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Први циљеви новог министра одбране Citat:Новый министр обороны Андрей Белоусов сделал несколько заявлений на заседании комитета Совета Федерации по обороне и безопасности.

— В России есть вопросы по социальному обеспечению участников СВО, над ними надо работать.

— Необходимо решить вопросы медобслуживания участников спецоперации в гражданских поликлиниках, убрать излишнюю бюрократию с оформлением льгот.

— Необходимо решить вопросы с выплатами на обеспечение военнослужащих жильем.
https://t.me/milinfolive/122113

А има промена у командном кадру и код Украјинаца Citat:🪖Харьковское направление начинает поражать своими действиями, а именно сменой командующего:

Драпатый Михаил Васильевич, бригадный генерал (низшая каста генералов ВСУ) назначен командующим Харьковской группировкой ВСУ.

Сам бригадный генерал «отличился» в 2014 году при подавлении гражданских протестов в Мариуполе, а также является участником так называемой АТО на Донбассе.

Громких побед за Драповым не числится, ранее командовал на Херсонском направлении.

А как же выстроенные укрепы и позиции, где доблестный кракен шмакен который вчера в лесу убегал так, аж пятки сверкали.
https://t.me/rusich_army/14604

У међувремену Руси настављају да гађају мостове Харковској области и отежавају довођење украјинских резерви Citat:🇷🇺Бойцы ГВ "Север" активно отрезают украинским фашистам пути из Волчанска

#Бесстрашные

На Харьковском направлении бойцы ГВ "Север" постоянно ведут огонь по транспортной инфраструктуре.

Уничтожая мосты, наши воины отрезают украинским фашистам пути отхода и снабжения, таким образом лишая их возможности пополнить боезапас, перебросить резервы или совершить ротацию подразделений.

На видео кадры уничтожения очередного моста через реку Волчья , а также точное попадание по пункту временной дислокации украинских фашистов в Волчанске.
https://t.me/warriorofnorth/350

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2018
  • Poruke: 180
  • Gde živiš: Zvezdara

NYT od propale kontraofanzive, preko "stalemate"-a i "meat waves"-a bliži se pregovorima.

GP "Ruski predsednik Vladimir V. Putin je nedavno dobio izbornu pobedu koju je proglasio referendumom o pokretanju ovog rata. Da njegove trupe ponovo zaprete Harkovu i pošalju milje automobila punih preplašenih civila koji beže niz autoputeve, i ponovo pretvore drugi najveći grad Ukrajine u ljusku samog sebe, moglo bi da demorališe Ukrajince i njene saveznike.

To se još nije dogodilo, ali ako se dogodi, moglo bi da se stvori utisak da se posle dve godine i stotina hiljada žrtava i milijardi dolara malo šta promenilo. To bi, zauzvrat, možda intenziviralo pritisak na ukrajinske lidere da pregovaraju o primirju sa Rusijom, za koje su do sada insistirali da neće postići ništa osim cementiranja apetita gospodina Putina za agresijom."


nytimes.com/2024/05/12/world/europe/russia-ukraine-kharkiv.html

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6506

Citat:Rat se vec produzio i oduzio, i ako se ovako nastavi pre cu ja otici u penziju.

A trebao je da traje...koliko?

Citat:...svoje brace, ....

Bar ne spaljuju žive svoju "braću"....

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Odličan video Patrika Lancastera o trenutnom stanju Belgorodu. Sve su pokrili, od lokacija udara, skloništa, zbrinjavanja civila, organizacije, centra za upravljanje kriznim situacijama, jako zanimljivim intervijuom britanca koji tamo živi itd. Isplati se pogledati.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2245
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Након преузимања контроле над утврђеним подручјем у близини насеља, као и заузимања линије утврђења код Уманског , руске оружане снаге су почеле да напредују у западном правцу.




Citat:Ситуација западно од Авдивке: Руска армија је почела да напредује западно од Семенивке како би заузела брда која се налазе у процепу између Новопокровске и Уманске.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....5&z=13 ]




Kod Časovog Jara minimalno pomeranje, kao i kod Netailovog





Citat:У селу Глубокое, Харковска област, на једној од зграда је истакнута застава Руске Федерације


Војници ГВ „Север“ настављају напредовање у правцу Харкова. Неустрашиве јединице се боре за село Глубокоје. Извиђачка беспилотна летелица успела је да ухвати руску заставу на крову једне од зграда, што значи само једно – непријатељ ће бити поражен! Победа ће бити наша!


offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3172

HrcAk47 ::Iranci su, za vreme iransko-iračkog rata, imali dobru foru za prelaženje reka. Ubacivali su svežnjeve cevi za naftu u vodu. Kroz cevi reka teče solidno, a čvrste su, teške, jake. Svežnjevi su vezani lancima. Ovakav tip mosta je otporan i na artiljeriju, a brzo se može i popraviti.Koliko bi to bilo primenjivo u Ukrajini? Ne mislim na to da su reke nekoliko puta šire i dublje, nego na korita. Umesto kamena i šljunka ovde imamo mulj dubok koliko i sama voda.
Confused

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2245
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Ситуација на североисточном фронту:
- Руска војска је са осе Харкова преузела пуну контролу над селом Хлибоке и повећала притисак на Лукјанци са северозапада.
- Руске снаге су са осе Чухујева преузеле контролу над северним предграђем Вовчанска и преузеле контролу над фабриком обуће. Садашња линија фронта је у Орловој улици, где се воде сукоби са украјинском војском.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....8&z=11 ]






https://t.me/Suriyak_maps/2879

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Изгледа да су Руси покушали неки напад код Тернија али су лагано "одбијени" Citat:Відбиття ворожого механізованого штурму силами 63, 60 омбр та інших підрозділів поблизу Тернів Донецької області. Повідомляється, що Силами оборони за допомогою артилерії та скидів з БПЛА знищено 5 БМП та 5 танків, серед яких був щонайменше 1 Т-90М. https://t.me/TyskNIP/11029
Citat:Терны ,,, результат штурма коммунистов ... https://t.me/supernova_plus/31356

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 730 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 5 sakrivenih i 697 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, Boris BM, bufanje, cavatina, cenejac111, Centauro, CikaKURE, FileFinder, GandorCC, gasha, HrcAk47, ILGromovnik, Kubovac, MB120mm, Metanoja, mikrimaus, Milometer, Srky Boy, Srle993, suton, Tvrtko I, vargas, vladulns, x9, Zerajic, šumar bk2, 1107