Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1275

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 167

Gledajte malo širu sliku. Zašto mislite da je sve posledica curenja informacija i lenjost organa bezbednosti? Niste pomislili da je u pitanju kontrolisano plasiranje informacija?

Kunovac

Misliš da su Rusi stvarno tolike budale pa da ne vrše redovna premeštanja položaja PVO? Uzgred to su visoko mobilni sistemi PVO. Pa dovoljno je da ih pomere par stotina metara u toku dana.
Isto sa avionima na stajanci. Jedan avion mogu deset puta u toku dana da premeštaju. Jedan običan traktor je dovoljan.
A da ne govorimo o mogućnosti da se stari avioni koriste kao makete. Itekako je moguće igrati jednu igru sa neprijateljem ako je komandni kadar dovitljiv.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 460

Definitivno čudan snimak iz zauzete bolnice u Volčansku...Jedan pada sa prvog sprata kao kruška, kao da je nečim omamljen ili ranjen...Totalno nejasno...



offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3357
  • Gde živiš: Makedonija

Dao sad su ih uspeshno navatali sa S -400 naj noviji sustem
gadzali ih tamo fde su slepi.
U mrtav konus?

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Ma možemo reći da je bila maketa i idemo dalje

P.S. Ne mogu vjerovati da je psihopat Denis nekome izvor Shocked

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5881

Што се тиче извора информација о погоѓених руских циљева на Крим-у и Русују, Рибар пише ово:

Citat:❗️🇷🇺🇺🇦 Одакле украјинским медијима фотографије и видео снимци долазака у објекте у Русији?

Наш пост о акцијама ватрогасних служби при гашењу пожара и последицама непријатељских ракетних напада на Крим и Краснодарску територију добио је много порука у боту за повратне информације у којима се објашњава зашто су ватрогасци снимали.

Како се испоставило, ово је задатак који надређени додељују подређенима. Услов је следећи: потребно је десет фотографија и 10-секундни „информациони видео“, који се шаљу управљачкој групи за месинџер Мета, ВхатсАпп, који је забрањен у Руској Федерацији.

Не разумемо, можда Министарство за ванредне ситуације заиста има неке друге услове који им омогућавају да то раде без последица. О ВхатсАпп-у, где апсолутно не би требало да се обављају пословни трансфери јер га у потпуности контролишу обавештајне службе, чак и не говоримо.

Зашто је властима потребно толико материјала, посебно у трећој години рата? Наравно, постоје нагађања. С обзиром на сличност у размишљању многих команданата-начелника, ствар је можда у добрим старим слајдовима , који су постали пошаст не само оружаних снага, већ и органа за спровођење закона.

Зашто још увек разговарамо о таквим проблемима после толико времена је занимљиво питање, зар не? Зашто аеродроми још увек нису опремљени хангарима и заштитом од пројектила и дронова? Зашто се кадрови још увек граде на првим линијама фронта? Много је питања, али нема одговора. Надамо се да још није.
#Крым #Россия #Украина
@rybar


Извор: https://t.me/rybar/60100

Што се односи до премештавања јединица ПВО-а на резервне и помоќне положаје, нешто ми се чини да то руси не раде баш често. Не само дневно, него и дуже се постављају на једно место (исто то нису радиле и украинске јединице док није дошла западна опрема и инструктори). Можда је у питању жеља да се прекине константна контрола ваздужне територије док се не уради премештивање (тих пола сата-сат времена). Мада би два система могла меѓусобно да се штите и користи једна док друга не дежура.
Не тврдим и оправдавам, само теоретишем. Very Happy

offline
  • Pridružio: 15 Jul 2022
  • Poruke: 18

15.05. je na tg kanalu русское оружие koji je veoma stručan u svojim analizama objavljeno sledeće, vezano za napad francuskim upravljivim bombama na Belgorod:

На Белгородском операционном направлении на удалении порядка 10 км от областного центра была перехвачена французская активно-реактивная УАБ AASM-250 HAMMER (с помощью ЗРПК "Панцирь-С1"), что, к сожалению, свидетельствует о сохраняющемся эпизодическом характере патрулирования Харьковского воздушного направления звеньями Су-35С. В итоге, экипажи Су-27 и МиГ-29А ВСУ находят временные "окна" для применения УАБ AASM-250 из низковысотного кабрирования непосредственно из приграничных районов.

Ko ne zna ruski google prevod:
У Белгородском оперативном правцу, на удаљености од око 10 км од регионалног центра, пресретнут је француски активно-реактивни УАБ ААСМ-250 ХАММЕР (уз помоћ ПВО ракетног система Панцир-С1), што, нажалост, указује наставак епизодичне природе патролирања ваздушним правцем Харков од стране јединица Су -35Ц. Као резултат тога, посаде Су-27 и МиГ-29А Оружаних снага Украјине проналазе привремене „прозоре“ за употребу ААСМ-250 УАБ са ниских висина директно из граничних подручја.

Dakle ako dobro shvatam bombe i rakete se većinom obaraju kao ovde sa Pancirom C1, ali poenta je što SU 35C nedovoljno patroliraju, pa ukri koriste "prozore" da sa Mig 29 i Su 27 u niskom letu puste bombu.
Možda zato ovi avioni još uvek lete kako primeti neko.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3261

Сада се у Русији производе електрични мотори, у распону од ФПВ дронова до Ланцета.

До недавно, то је био 100-постотни увозни посао који се повремено суочавао са проблемима у испоруци. Међутим, сада је у Русији отворена фабрика за производњу микроелектричних мотора пуног циклуса.

https://t.me/istocni_front/34959

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2382

vathra ::Руси јављају да су заузели болницу у Волчанску.
https://t.me/boris_rozhin/123871

Главно питање је ШКК се дешава на овом снимку?
Неки улазе кроз прозор, други на врата, један иде около, а четврти скаче са спрата, без наоружања изгледа, и повређује се. Нико не обраћа пажњу на остале око себе.

На први поглед, делује као помало трапав, на брзину предузет напад. Није чудно што упадају на све стране, разумљиво ако су наишли на јак отпор унутра. Лево на снимку, други по реду који преко даске улази кроз прозор, одустаје и пролази даље лево, ван видокруга камере. Чини се да оружје држи у левој руци. Вероватно су већ неки приковани ту у соби и овај иде около, можда му је тако и наређено. Чудна је позиција борца наслоњеног на прозор у усправном положају а који повремено трзне ногом. Тај је вероватно рањен или већ мртав. Поред њега, на земљи, делује да је нечије тело, тешко је рећи. А овај који излази, делује успаничено, као да је онеспособљен остао суочен са непријатељима на спрату, можда рањен или без оружја или муниције,. Вероватније већ рањен јер чудно ради десном руком и губи ослонац. А и његова реакција после пада указује да је у шоку.
Дешава се. Овакви јуриши у урбаним срединама често су хаотични. Није као у полицијским АТ дејствима где се има времена и може планирати упад уз сву могућу подршку.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1661

Предаја пар Украјинаца Citat:В сети появились кадры зачистки территорий в Волчанске — российские военные довольно оперативно вошли в город, что не все украинские бойцы успели выйти и сейчас массово сдаются в плен. https://t.me/XU_kraine/55302

И гранатирање око Белгорода Citat:Кадры ночного обстрела Шебекино в Белгородской области. https://t.me/XU_kraine/55305

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 292

kunktator :: А овај који излази, делује успаничено, као да је онеспособљен остао суочен са непријатељима на спрату, можда рањен или без оружја или муниције,. Вероватније већ рањен јер чудно ради десном руком и губи ослонац. А и његова реакција после пада указује да је у шоку.

Izasao je sa oruzijem , vjerovatno je ranjen ili u nekom soku od bombe recimo, oruzije mu ispada i ostaje gore na nadstesnici a on pada dole .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 846 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 8 sakrivenih i 802 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bane san, bigfoot, bojcistv, Boris BM, Botovac, bufanje, celik, cifra, darkangel, Dukelander, Excalibur13, FOX, francis begbie, Hans Gajger, jeen yuhs, Još malo pa deda, laurusri, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mikrimaus, milos.cbr, mkukoleca, mocnijogurt, moldway, naki011, risima, RJ, shaja1, stegonosa, voja64, W123, zlaya011, šumar bk2, 79693