Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1414

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25954
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Хајде онда да поновимо буквар ОУН, пошто се овде олако користи реч анексија. Анексија је насилно припајање једне територије или дела територије од стране једне државе и забрањена је Повељом ОУН још 1945. године.

Становништво Крима и самопроглашених република Донбаса је спровело референдум и изразило слободну вољу да се прикључе Руској Федерацији, што је учињено по свим тачкама међународног права. Тачка. Чему онда на форуму повремени, олако коришћен, западни ''наратив'' о анексији? Да би лакше прогутали то да су Руси агресори, а бране своје сународнике?

Друго, кад сам се већ јавио: и Зеленски, и Медведев, и други политичари (Столтенберг, и Бајден, итд, итд), су званично изабрани државници у својим земљама. Колико год ми мислили да они ''лапрдају'', такав речник задржите за ПП јер је то вређање службених лица држава и организација које ми признајемо. За те ствари форум може да добије опомену или да буде затарабљен без опомене.
ПС
Нећу више упозоравати на ова два става. Ко не буде придржавао тога, применићемо правилник.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3493

https://x.com/simpatico771/status/1796531094604710155

GP":Dakle, Lancete sada rade u samom gradu Harkovu:"

Geolokacija u Harkovu kde Lancet rabotao. Još malo da se ruje približe Harkovu.

Po mom mišljenju rujama nije u interesu veliki rat sa zapadom, pa zbog toga trebaju preko Irana da doturaju Hutima neke fine protivbrodske raketice.



offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

О нападу Оружаних снага Украјине на луку Кавказ и др. објеката у руским регионима

У ноћи 31. маја украјинске формације су поново извеле комбиновани напад на циљеве у позадинским регионима Русије помоћу ракета Нептун и дронова.

▪На Краснодарској територији, од последица удара погођен је нафтни терминал у луци Кавказ у региону Темрјук. У селу Волна, дрон је ударио у железнички воз на територији нафтног складишта АД Таманефегаз: запалиле су се три цистерне са горивом, две особе су лакше повређене.

У Новоросијску је пресретнута беспилотна летелица типа авиона, а код села Владимировка је оборена још једна направа. Беспилотне летелице су напале и трафостаницу 500/220 кВ Таман, која обезбеђује рад енергетског моста ка Криму, али објекат није претрпео значајнија оштећења.

▪У Републици Татарстан посаде ПВО обориле су две украјинске беспилотне летелице у округу Атнински. Са великом вероватноћом, уређаји су покушали да "дођу" до индустријских предузећа у региону.

▪Пресретања ваздушних циљева забележена су и у другим руским регионима. На прилазу Вороњежу, опрема за електронско ратовање је потиснула један непријатељски беспилотни авион, а други је оборен на небу изнад Тамбовске области.

Као што видите, Оружане снаге Украјине су фокусиране на погађање елемената критичне инфраструктуре, чија штета значајно повећава економске трошкове.

❗Дакле, лука Кавказ је једна од пет највећих по промету терета и друга је после Новоросије у региону - управо кроз луке на обали Црног мора иде значајан део нафте која се испоручује из Русије. Истовремено, постоје покушаји да се поремети снабдевање Крима, посебно у светлу јучерашњих (хттпс://т.ме/рибар/60524) напада на трајектне прелазе.

У блиској будућности, интензитет оваквих напада ће се само повећати, посебно имајући у виду предстојеће укидање забране западних ракетних напада на „старе” регионе Русије. Неке мере за њихову заштиту су већ предузете, али оне до сада нису довољне, а спорост у томе природно доводи до још већих трошкова.
https://t.me/rybar/60553

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

Ok ovo ne ide na dobro, da li mislite da Rusi mogu napraviti mobilizaciju, milion ljudi i završiti Ukrajinu da se nuklearke ne moraju potezati? Čak niti oni ne spominju to kao neku mogućnost nego se odmah spominju udarci po gusto naseljenim zapadnim državama. Ubrzala se retorika sa svih strana.

Kao prvo imaju li opreme i tehnike za tolike ljude, jer je na početku bio problem s pancirkama i sl.
Drugo da li bi to uopće bilo dovoljno da se uspije nešto napraviti?

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 146

Ne dobro ali po Ukrajinu. Da nije tako ne bi zapad konstantno eskalirao.
Jasno je da Ukrajina gubi i da ne može beskonačno da ratuje. Ne mogu da poraze Rusiju na bojnom polju. Ne mogu da sprovedu uspešnu stratešku ofanzivu. Ne mogu da slome rusku ekonomiju. Ne mogu ni da je podriju iznutra. Društveno-politička situacija je stabilna a Putin je ponovo izabran. Sa druge strane pogledajmo SAD i šta se tek sprema do novembra.
I šta više mogu? Samo da isprovociraju neki veliki sukob. Oružjem koje su dobili da gađaju teritoriju Rusije oni ne mogu da preokrenu tok rata. Ne mogu da promene ishod. Mogu samo da isprovociraju žestok odgovor.
Tu je opasnost.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33815

Čisto reda radi da se vidi šta znači dobar oklop četiri MB mine su pale relativno blizu ukro MARP Makspro al odoše dalje
https://t.me/ButusovPlus/10740

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

Huti kažu da su napali američki nosač. Vjerojatno samo ispalili u pravcu njega, nebitno. Mogu Rusi reći dajemo dozvolu da se našim raketama gađaju nosači i ostali brodovi...

Činjenica koja odudara je da su sve gubitke do sada, od Moskve preko hrpe drugih Rusi minimizirali (koliko god se prijetili nekim crvenim linijama) a sada su sami vrlo glasni oko dozvole da se gađa po Rusiji pa će sada i njihova javnost očekivati odgovor.

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2017
  • Poruke: 52

Kakva bi reakcija bila da Rusija objavi prodaju interkontinentalnih saveznicima? Cisto me zanima ako se Rusije ne plase dal' se plase Irana?

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2541

problem je, da je iran mnogo manji igrac od rusije. a huti i ostala boranija da ne pricam.

oni su sad glasni jer hoce da se igraju rata, a ovima drugima se ne igra, pa kreste osnazeni pasivnoscu zapada. dalje, ukri se naslanjaju na evropu, lako je tako terati razne igracke preko granice. severno korejci se oslanjaju na kinu i rusiju, lako je i njima igrati se. za iran i hute je vec druga prica, ako jako pozele, mogu ih odseci od rusa i njihove podrske.

amer nikad nece napasti rusiju direkt. za iran nisam bas siguran.
ako ih dovoljno isprovociraju, mogu dobiti cusku sigurno.

jedini igraci teske kategorije na ovoj planeti su ameri rusi i kinezi. sve ostalo je par kategorija nize. to se izgleda zaboravlja.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3252

Opet dosadni period bez vise od 1km pomeranja po danu, traje vec 2 nedelje Sad

nesto se ovo suska:
https://t.me/i20028843/206542

mala korekciaj kod Mirnoe:
https://t.me/divgen/49142

nesto od Ribara:
https://t.me/rybar/60559

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 418 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 0 sakrivenih i 409 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., drimer, esx66, Marko Marković, Prašinar, Prometeus, Rema000, TeodorSan, šumar bk2