Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1587

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Nemanja
  • Gradjevinski Inženjer
  • Pridružio: 27 Maj 2022
  • Poruke: 114
  • Gde živiš: Beograd

kybonacci ::А како земља која има дупло више војника не може да одради успешну контраофанзиву ни на једном делу фронта, а притом константо наставља да губи територију? Very Happy

Pa gledaj, sa jedne strane si upravu, sa druge strane, to gubljenje teritorije ide dosta sporo, front je bliži Donjecku nego Kramatorsku, o Slavjansku da ne govorim. A čim si mi na pitanje odgovorio pitanjem, znači da nemaš odgovor na ono što pitam ja. Bez uvrede ali je tako. Ja se slažem da je povlačenje oko Kijeva bilo taktički, nije bila bežanija ali ono oko Izjuma jeste, a što se Hersona tiče ja iskreno zauzimanje Hersona ovim tempom ne mogu ni da zamislim. Ne znam šta Rusi čekaju, a mogu da unište Ukrajinu ako bi napali sa svih strana.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1523

Чекају да труба одустане а олигарси гледају да она лова на западу трајно не буде одузета.
Јаснију ситуацију ће мо отприлике имати у јуну 2025 да ли рат траје до 2030 или краће...



offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

[quote="šumar bk2"]

Na upućen prigovor Pentagonu o njihovom nespornom učešću u nedavnom terorističkom napadu, Rusi
su dobili vrlo uzdržan odgovor . Izgleda da su ostali bez konkretnog odgovora na ozbiljne optužbe,što se može protumačiti i kao neko "priznanje" odgovornosti, u stilu Jenki bahatosti: " Da,pa šta".

Što će biti biće a istovremeno, sa ukrajinske strane stižu izjave koje su u najmanju ruku uznemirujuće. Savetnik šefa kabineta nedavno je izjavio da na Krimu "nema i ne može biti plaža, turističkih područja i drugih fiktivnih znakova mirnog života".
„Крим је такође велики војни камп и складиште, са стотинама директних војних циљева, које Руси цинично покушавају да прикрију и прикрију својим цивилима. Који су, са своје стране, цивилни окупатори.

Ovakve izjave predstavljaju,najblaže rečeno,cinican pokušaj da se opravdaju vojne akcije koje ugrožavaju živote civila...Necivilizovano i prostački..

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2021
  • Poruke: 126

ovo ide ovako lagano do izbora u Americi , posle toga ili lom ili dogovor

Smesno kako neki ovde misle da Ukrosi ista dobijaju sem da ginu masovno, Rusi barem deluje da se ne frljaju tek tako sa ljudima, mada ovaj rat je mnogo jako brutalan

Deluje da zapad hoce eskalaciju po svaku cenu pre USA izbora da naprave sebi narativ posto ovako kako rade samo srljaju u rupu sve dublju i dublju

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2221
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Оружане снаге Русије ушле су у предграђе Стелмаховке.





https://maps.app.goo.gl/JKRPAkmf4BHKfXtX7

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33817

Ukro SSO

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 665

Kubovac ::
Ali čak i da se ovakav ICBM ne naoruža nuklearnom bojevom glavom za ovu namenu, potrebno je obavestiti Zapad da se takav projektil koji ima sve letne karakteristike nuklearnog ICBM lansira na Ukrajinu, ali da, eto, nema nuklearnu bojevu glavu megatonske klase. I Zapad to treba da poveruje i da "iskulira" početak III Sv. rata....


Moja greska, prevideo sam da se "Avangard" lansira uz pomoc ICBM-a :v

Da li bi onda "Cirkon" mogao da odigra "ulogu" u unsitavanju PSS na aerodromima, buduci da su ga Rusi vec koristili u ratu...

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19746

zdrebac ::Bojank, da tebe pitam. Koliko je ovo korisno?
https://x.com/warintel4u/status/1805567926222626995

Korisno za moral - da. Korisno kao ERO - ne. Sad
U ERO ide specijalizovan eksploziv, jeste, i on je "plasticni" ali je specijalna formulacija, ne obican koji se koristi u raznim punjenjima. Veliko je pitanje da li ce ovaj eksploziv detonirati kada ga pogodi kumulativno punjenje i ako detonira da li je punjenje dovoljno dobro za rad elemenata ERO-a.
Doduse bonus bambi jer koristi rukavice u radu sa eksplozivom.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 749

Вест са РИА Новости, нарочито корисна за овдашње апокалиптичаре свих, како руси кажу, масти:

Шеф Пентагона провел переговоры с Белоусовым

(Шеф Пентагона је имао преговоре са Белоусовим)

https://ria.ru/20240625/oborona-1955453202.html

Глава Пентагона Ллойд Остин провел по телефону переговоры с министром обороны России Андреем Белоусовым, сообщил пресс-секретарь американского оборонного ведомства Патрик Райдер на брифинге.

(Начелник Пентагона Лојд Остин је имао телефонске преговоре са министром одбране Русије, Андрејом Белоусовим, саопштио је прес-секретар америчког одбрамбеног начелства Патрик Рајдер на брифингу).

"Остин переговорил по телефону с российским министром обороны Андреем Белоусовым. В ходе разговора министр подчеркнул важность сохранения линий коммуникации на фоне продолжающейся войны России против Украины", — сказал он.

("Остин је преговарао телефонски са руским министром одбране Андрејем Белоусовим. У току разговора министар је подвукао важност очувања линија комуникације током наставка рата Русије против Украјине", - рекао је он).

Как уточнил Райдер, разговор состоялся по инициативе американской стороны.
В последний раз министры обороны двух стран общались 15 марта 2023 года, напомнил пресс-секретарь Пентагона.

(Како је појаснио Рајдер, разговор се десио на иницијативу америчке стране.
Последњи пут су министри одбране две стране разговарали 15. марта 2023. године, додао је прес-секретар Пентагона).


Од мојих личних вести са обода Кијева, само чињеница да врло честе и у много случајева ненајављене рестрикције струје чине живот баш напорним. Мој контакт је у недељу био у Васиљкову, јужно од Кијева и сцене десетина оштећених кућа и неколико зграда су баш биле шокантне.

За оне којима није потребан превод са руског, данашњи разговор украјинског политиколога Вадима Карасјова и некадашњег директора украјинског Националног Института за стратешка истраживања, филозофа Андреја Јермолајева.

https://www.youtube.com/watch?v=DtGGQaaTxyE&ab.....0%B5%D0%B2

Разговара се на тему прошлог и будућности Украјине, укључујући и текуће догађаје, типа отеривања генерала Содоља, команданта Заједничких снага УА (ранг корпуса или чак армије).
Тема самог почетка разговора је развој украјинске корупције (крађа из буџета или употреба државних ресурса), олигарсима као њиховим носиоцима, и новим тенденцијама коруптивних операција у доба рата. Украјина као мафијашка држава. Тему је код Наташе Мосејчук (познате украјинске националисткиње), говорио пољак Пьотр Кульпа Кульпа, на руском (са пољским изговором). бивши министар рада Пољске. Мафију у отан не узимају, рекао је Куљпа.
Јермолајев претпоставља да ће током рата украјински олигарси изгубити добар део својих актива у корист странаца. Очекује Јермолајев даље јачање везе режима Зеленског са политичким крилом тзв. азова (нациста), Националним корпусом, али ту леже велики ризици у случају лоших вести са фронта. Оштре критике начелника штаба бригаде Националне гарде Азов, Кротевича су довеле до експресне смене генерала Содоља, као "касапина" војске.
Од Слуге народа, као либералне партије, везане на "сорошијанске" структуре, све је мање могуће очекивати неку нову реафирмацију (Карасјов их назива "ходячие мертвецы").
Карасјов мисли да Украјина има само два могућа излаза или победа или "weimar".

Канал Мосејчук и разговор са Куљпом.
https://www.youtube.com/watch?v=NbKOvvrF6yQ&ab.....1%83%D0%BA

offline
  • delrey 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 16 Feb 2012
  • Poruke: 680

Šta bi sa onim Rq4 dronom, zna li se?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 850 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 7 sakrivenih i 808 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Ben Roj, bojankrstc, bufanje, Centauro, cvrle312, dule10savic, FOX, Frunze, goflja76, Hans Gajger, hatman, Herman Terrance Aubrey, Istman, ivan1973, jeen yuhs, kybonacci, Limeni91, maiden6657, Mercury, nick79, Panter, Petarvu, Prašinar, repac, rovac, Smajser, virked, Vlada1389, wolf431, wolverined4, zbazin, zziko, |_MeD_|