Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1653

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 213

,.,.,.,.,.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3873

Citat:Da dodam jos nesto. Melenchon je u proslosti bio cak i clan komunisticke partije, i uvek se zalagao za prava radnicke klase i protiv krupnog kapitala a bio je i umereni Euro skeptik, medjutim njegov ton se bas promenio zadnjih 10-ak godina. Vidim da je dragon iz Francuske, pa mozda on moze da precizniji komentar.

Cer

Nisam iz Fra Smile, pogrešno si protumačio ovo a ovde u Fra. Nije tema da ne dužimo priču sa Francuskim izborima. Tačno je da će Makron dobiti velikog protivnika u Melanchonu. Ali on je čovek populista i to veliki. I za svaki ustupak Makronu na spoljnoj politici tražiće uslugu na planu njegovih "radničkih" prava kako bi time skupljao poene kod birača. Tako da ne predviđam veliku trajnost ovoj vladi.
Videćemo da li će i dalje gurati priču o porezu od 100 posto za ja mislim 200-300k godišnje zarade.



offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Meni nije bitno da li će promena vladajućeg kadra u zemljama zapada izazvati promene politike prema Rusiji Bitno da se oni svi klimaju, rasklimavaju i smenjuju, odnosno da im se dešava tačno ono što su priželjkivali Rusiji.
Rusija je izašla kao pobednik u političko-društvenoj postojanosti i stabilnosti a svim njenim antagonistima se vraća kao bumerang plan da to uzuepiraju od samog početka.

Dotični Makron je samo ispao jedan tugljivi, nedorasli dečak koji je sanjao da bude nekakav muškarac: od samog početka sukoba kada je najviše visio na telefonu sa Putinom kao kakva napaljena tinejdžerka, do onih poslednjih fantazija da će on biti barjaktar evropskih trupa koje će pre svih njegove tunjave francuske trupe povesti u Ukrajinu, jer mu nije bilo dosta koliko su već francuski plaćenici i kojekakvi borci išamarani po Ukrajini i to dalekometno pre nego su uopšte stigli da se odjave iz svojih hotelskih jazbina.

Pad još jednog klovna, i to samo po sebi treba proslaviti.

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

bojank ::
A koja vlaska magija je PRR navodila na lansere, a ne na radar?


Uvaženi kolega,
iako nemam običaj da se nadgornjavam sa nekima sa admin privilegijama, posebno sa onima koji imaju običaj da to pravo zloupotrebljavaju, ajd i da odgovorim:

Iako je potpuno jasno šta sam hteo da napišem u inkriminisanom postu, da bih ti pružio detaljniji odgovor, možeš li pojasniti šta tačno misliš pod "vlaška magija"? Ako se referišeš na neku specifičnu tehniku ili metodologiju korištenu u vojnoj tehnologiji, slobodno mi reci više o tome. U suprotnom, mogu pretpostaviti da misliš na neku vrstu sofisticirane tehnologije ili taktike koja je omogućavala navođenje projektila na lansere umesto na radar.

Hvala unapred na pojašnjenju....

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33820

Ukri preplivali dunavac Dnjepra da bi se predali rusima
https://t.me/ves_rf/3549

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 148

Stvari idu u jednom lošem pravcu. Ekstremisti će na kraju doći na vlast svuda na zapadu. Ove političke akrobacije koje se dešavaju po Evropi ne mogu da traju večno. Meloni, Le Pen idr... Oni jesu političari. I vrlo verovatno pod delimičnom kontrolom. Ali njihove stranke tjst. njihovi članovi onaj srednji i niži sloj nisu. Nisu ni birači. Oni su tvrdokorni. I kad tad će preuzeti vlast. Ali tada će ekonomska situacija da bude jako loša.
Oni neće biti u mogućnosti da se okupe i ujedine protiv spoljnog neprijatelja kao što su to radili kroz istoriju.
Neće moći da pokreću svetske ratove. Ovo je era nuklearnog oružja. Dakle oni će se okrenuti protiv onih unutra.
Zaista će zavladati fašisti.
Podela društva samo raste. Kako u Francuskoj tako u Britaniji, Nemačkoj , Americi. I neće na dobro da izađe.
Za Francusku bi bilo bolje da je pobedila koalicija oko Le Pen. Mnogo je gore po Francusku i njenu demokratiju da se dolazak te koalicije na vlast spreči političkim akrobacijama.
U konačnom Melanšon će izneveriti svoje birače. I dobar deo će preći u desni tabor. Desni tabor će biti još ekstremniji.
Kad tad će doći na vlast. Verovatno uskoro.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 931

U Evropi i na Zapadu neće biti apsolutno nikakvih političkih promena.
Na Britanskim izborima pobedili najgori globalisti, koji su danas rekli kako će da povećaju pomoć Ukrajini i kako prethodna vlast nije dovoljno pomagala. U Nemačkoj demohrišćani su najjači, a oni su još ratoborniji i gori od ovih sada, a Francuskoj pobedila levica, koja možda nije toliko ratoborna kao Makron, ali koja sigurno neće blokirati pomoć Ukrajini. U Italiji Meloni dominira, a njena pozicija prema ratu je jasna i nepromenljiva.
Da ne govorim o Skandinaviji ili Beneluksu... U Americi Bajden ili Tramp, pokazaće se na kraju da je potpuno sve jedno.

Zaključak je da se na Zapadu neće ništa promeniti, tj. može se promeniti, ali samo na štetu, a ne na korist ruskih interesa

offline
  • Pridružio: 04 Maj 2024
  • Poruke: 63

Видели смо да је хладни рат који је јел те, вођен због идеологије прерастао у отворени обрачун свуда и свим средствима, упркос распаду СССР-а и промени идеологије, док Кину и даље "води КП" са којом су партњори имали до скора добре односе.



Citat:Vidi, naravno da je to bitno. Ta ideologija je toliko naopaka da ni teoretski ne može opstati. Pravi problem, još bitniji i u vezi s krizom, leži u nedostatku ideologije koja neoliberalizam treba da zameni.
Citat:


A ono što je neposredno ispred nas, u narednih par godina, lakše ćemo procenjivati ne samo kad vidimo ko će formirati vlade po Evropi već i kad vidimo njihove predloge budžeta, kao što sam već pominjao.


Буџети ће бити симптоматични, посебно после губитка Француске позиција у Африци а које је свакако део сукоба.
Додајмо и енергенте у ту понуду, па коначно одбацимо идеологију из овог рачуна, да би смо сагледали нову поделу рада и расподелу, која ће уследити као "мир".

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5121
  • Gde živiš: Novi Sad

Вратите се на тему, отишли сте превише са прогнозама избора по Немачкама, Холандијама итд.

Слажем се да има донекле везе али негде се линија мора повући.

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 148

Izvinjavam se ja ću samo kratko i neću više o ovoj temi.

Simon Simonović
Jesu u Britaniji, Francuskoj itd... pobedile određene političke strukture koje neće menjati odnos prema Ukrajini.
Ali nisu pobedili većinskom voljom glasača već političkim akrobacijama. To je veoma važno.
Drištveno-politički države zapadne Evrope i SAD su jako nestabilne. A sa druge strane Rusija je stabilna.
Toje jako važno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 715 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 5 sakrivenih i 653 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, _Sale, A.R.Chafee.Jr., bato, Bojadin Strumski, bojank, Boris Ščerbina, cavatina, cenejac111, darkangel, deNSki, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, drejk, Fog of War, HrcAk47, ivan1973, Jeremiah, kokodakalo, Krusarac, KUZMAR, ladro, Limeni91, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mile23, milenko crazy north, MILICAT, MILO-VAN, naki011, nemkea71, Nikolaa11, nuke92, Oscar, Pohovani_00, pristinski korpus, repac, RJ, royst33, sabros, samsung, shone34, Sirius, StefanNBG90, styg, theNedjeljko, trajkoni018, Tvrtko I, VJ, vladom6, voja64, Wrangler, Yellow Pinky, YU-UKI, zdrebac, zodiac94