Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1677

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3255

Према геолокацијским подацима, руска војска је напредовала и ушла у источни део Кирова.
Напредовање Pуских оружаних снага у правцу запада је више од 2 км

https://t.me/i20028843/212319



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Zelenski je danas izjavio da je Ukrjaini obecano jos 5 sistema Patriot.



offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4817

Medvedev o nekim modalitetima pregovora...

https://t.me/medvedev_telegram/515

Citat:
Hoće li bezbožni klovn pristati na pregovore, b. predsednik b. Ukrajine?

Čini se da je pitanje retoričko. Skoro svi se slažu da enormno naduvana sujeta smrdljivog skomoroha, pretnje radikalnih nacista i podrška Zapada čine ovaj scenario gotovo nerealnim. Pisao sam o tome da se genitalni pijanista smrtno plaši pobesnelih banderovaca i krvlju im se zakleo na vernost u svom članku u Komersantu pre početka SVO. Od tada se malo toga promenilo. Istovremeno, promena ambijenta u Sjedinjenim Državama može dodati nove note rešenosti korumpirane ukrajinske elite da započne pregovore, stavljajući vojne operacije na pauzu. Pitanje je da li je to korisno za Rusiju?
Mislim da apsolutno ne.
Naša zemlja je više puta na raznim mestima izjavljivala da je spremna da se vrati pregovorima samo pod našim uslovima. Oni su jednostavni – priznavanje rezultata SVO, zabeleženih u Ustavu Rusije, i odbijanje pristupanja b. Ukrajine Alijansi. Poslednji put je o tome govorio predsednik Rusije, govoreći u Ministarstvu spoljnih poslova. Članice NATO-a i Zelenski odbacili su ovaj predlog odmah.

Šta ako ga uzmu i prihvate?
U ovom slučaju, moramo biti što je moguće oprezniji. Zašto? Zato:
1). Sami pregovori, do jasno izražene namere kijevskog režima da kapitulira, biće samo predah za neprijatelja kako bi popunio svoj vojni i ljudski potencijal.
2). Deklaracije Ukrajine o odbijanju ulaska u NATO same po sebi neće dovesti do ničega (ne kažem da je malo verovatno da će ih sadašnji banderovci ikada napraviti).
3). Ako se 1) i 2 ipak dogode, u Kijevu će brzo početi novi, treći krvavi Majdan, koji će pomesti sadašnju huntu i dovesti još radikalniju na vlast.
A onda, što je to čudno, mogu se pojaviti uslovi za pregovore, uključujući i pitanje predaje. Zapadnoj alijansi će biti mnogo teže da pomogne očiglednim ekstremistima. Osim toga, moraće otvoreno da priznaju da su stotine milijardi novca njihovih poreskih obveznika otišle u nepovrat. A Vašington i njegovi drugovi će primorati naciste u Kijevu da priznaju rezultate rata.
Vladajuća klika, predvođena klovnom u dronjcima, beži na Zapad ili će biti rastrgana od strane mase. Na ruševinama očuvanog dela b. Ukrajina će imati umereni politički režim.

Ali ovo neće biti kraj ruske vojne operacije. Čak i nakon potpisivanja papira i prihvatanja poraza, ostali radikali će se, nakon pregrupisavanja snaga, pre ili kasnije vratiti na vlast, inspirisani zapadnim neprijateljima Rusije. A onda će doći vreme da konačno zgazimo reptila. Zabiti dugački čelični ekser u kovčeg Banderine kvazi države. Uništiti ostatke njegovog krvavog nasleđa i vratite preostale zemlje u krilo ruske zemlje.

Ali neprijatelji Rusije posle ovoga neće nigde otići. Akumuliraće snagu i čekati novi zgodan razlog da unište našu zemlju. Moramo biti spremni za buduće bitke za odbanu Otadžbine.


Skomoroh bio je srednjovekovni istočnoslovenski harlekin, ili glumac, koji je takođe mogao da peva, igra, svira muzičke instrumente i komponuje.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3255

🇺🇸🇺🇦🇩🇰🇳🇱 Počela isporuka borbenih aviona F-16 Ukrajini - saopštio je državni sekretar Entoni Blinken na samitu NATO u Vašingtonu

🔸 Proces isporuke lovaca F-16 iz Danske i Holandije je upravo počeo, kako je danas najavio američki državni sekretar Entoni Blinken. To znači da će ovi avioni morati da budu bazirani na ukrajinskim vazdušnim bazama.

🔸 Ovaj korak može objasniti nestanak značajnog dela ukrajinskog sistema protivvazdušne odbrane (PVO) iz blizine Kijeva. Pre par dana, ruske rakete relativno lako su savladale odbranu ukrajinske prestonice. Sada će zapadni PVO sistemi biti potrebni i za pokrivanje aerodroma na kojima će biti stacionirani F-16 avioni.

🔸 Kao što znamo, poslednjih meseci ruske bespilotne letelice sve više lete duboko iza linija fronta i usmeravaju rakete na ukrajinske aerodrome. Zastareli sovjetski PVO sistemi koji ih pokrivaju nisu u stanju da se efikasno suprotstave balističkim raketama.

Neka ih jos najavljuju, da prodju kao sa najavom kontra ofanzive Laughing

https://t.me/front_channel_sr/23171

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 407

MBS poručio G7, da ako zapljene Ruskih 300 milijardi zamrznutih sredstava, da če Saudska Arabija povuči sve svoje investicije u Evropi.... ( izvor, Bloomberg ).... Nešto o čemu treba , da se razmisli, kad se gleda sukob NATO i Rusije u Ukrajini, ako se gleda malo šire a boga mi i dublje... https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-09.....sia-assets ---

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7204

To su pretili još u martu, odnosno da će prodati njihove - evropske dugove/obveznice, zapise i slično. Pa su odustali kad je G7 promenila stav i odlučila da ne pleni rezerve već samo kamate.
Prilično samoodbrambeni potez jer oni mogu da budu sledeći ako bi se uspostavio takav presedan.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2179

RJ ::Šta je tačno gađano u Kijevu, nisu rusi utrošili tek tako 5 krstarećih Kh-101 na jedan te isti cilj koji se vidi na snimku?

https://x.com/Harnesk08/status/1810967094881575056.....w&s=19

PS- možda je neko već pisao,nisam pratio temu, znam da je pogođena onkološka pedijatrijska klinika ali niko nije lud da gađa bolnicu, pretpostavljam da je to bila kolateralna šteta.


Ukoliko je ovo novi snimak gadjanja od pre par dana u pitanju je zgrada toksikologije, levo od nje odvojena visoka zgrada je ministarstvo infrastrukture, vezana fizicki za tu apoteku obelezenu.



mapa

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 902
  • Gde živiš: RS/BiH

Kakve su Vam pretpostavke da li ce prvi F-16 stradati na zemlji ili ce biti oboren ?

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Medvedev da nije političar bio bi sasvim pristojan kolumnista. 😃

Biće interesantno sa F16, videti kako će to proći u etru, propagandno: da li će biti pompenzno kršteni kroz neke objave da su uspešno izvršili misije gađanja ruskih ciljeva, ili aviona... I suprotno, isto tako Rusi mogu reći prvi F16 je oboren od strane našeg aviona, PVO. Mnogo je tu prostora za maštu i propagandu a premalo će biti prostora da se bilo koje eventualne tvrdnje pokažu i dokažu.
Očekujem dosta fantomskih događaja, svakako.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1765

Šta ustvari sprecava da bivsi iskusni F-16 piloti dobrovoljci iz NATO lete sve borbene misije barem u pocetku dok se ukrajinski bave trenaznim letovima i obaranjem dronova na zapadu Ukrajne? Po meni je to ustvari logican prvi korak za prvih godinu dana sa obzirom da im treba sto vise aviona u vaduhu da rade razlicite poslove! Igrati se sa 5-10 aviona gerilski narednih meseci nece mnogo da im vredi, a rezultati su vazni da se pokazu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 701 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 655 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Andrija357, avijacija, bojank, Bubimir, Denaya, Doca, Dorcolac, dragoljub11987, dzoni19, Excalibur13, FOX, Georgius, havoc995, HrcAk47, kolle.the.kid, kybonacci, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, milenko crazy north, nemkea71, opt1, Oscar, raykan, robertino, rovac, royst33, samsung, sasa87, skvara, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, voja64, wizzardone, YugoSlav, zodiac94