Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1679

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Ne znam da li je za Ruse " crvena linija" polijetanje NATO aviona sa NATO aerodroma u borbene misije protiv Rusa ali za mene jeste, i trebalo bi da bude za svakog normalnog covjeka koji zeli dobro Srbiji.
Ako Rusi ne odrze riječ i budu trpili to (a rekli su da to nece tolerisati) onda cu ja licno prestati da pratim ovaj sukob, a Srbija treba da uvede sankcijie Rusiji i potpuno se okrene svojim sebicnim interesima.. Sta ima da im mi pomazemo kad oni sami sebi nece da pomognu.

Vidjecemo...

Izvinjavam se zbog pitnaja van ove teme, ali me zanima.
Da li su Ruski piloti tokom Korejskog rata u misije potiv USAF polijetali sa aerodroma u Koreji ili sa Ruske teritorije ?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2543

Kakva lupetanja citam ovde.

Nit nato ima interes da ratuje sa rusima nit rusi imaju interes da ratuju sa natoom.

I jos preoravanje aeodroma. G. Hawk im godinama leti ispred nosa, pa ga ne diraju a sad ce preorati nesto po rumuniji ili poljskoj.

Hoce to.

Ukri ce dobiti avione pa nek se snalaze kako mogu. Nece nato da ratuje zbog par aviona.

Ako su pametni drzace ih negde na zapadu ukrajine i cuvati za retke akcije kad im bas bude trebalo da ih koriste. A ako hoce da ispadnu glupi, stavice ih ko one suske na domet iskandera pa ce plakati da im daju jos jer su ove shebali.



online
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1362
  • Gde živiš: Šid, Srbija

Harkov dva FAB-a tačno u sred srede
https://t.me/divgen/50963
U zadnje vreme dosta preciznih pogodaka.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7204

@zdrebac
Upravo kažem da neće da ih šalju sa aerodroma u inostranstvu iz prostog razloga što sledi šta sledi jer mora da sledi. Nema nikakve veze Global Hawk koji se švrćka po međunarodnim vodama sa direktnim napadom od druge države. Nebo i zemlja.

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

NATO nema interes da ratuje sa Rusijom, samo ne fali u okviru NATO zaintresovanih za rat sa Rusima.

Naivna rečenica. Jeste, tačna je ovako gramatički, NATO kao združeni blok i kolektivitet nema interes da oproba svoju koheziju i solidarnosti u ratu sa Rusijom, ali je NATO u konstantnom neizdržu da eskalira ukrajinski sukob.

NATO nije entitet kakvim se identifikuje. Interes je privilegija najmoćnijih u okviru NATO-a, kojima ne fali zgubinih i zaludnih članica koje se ne pitaju šta jeste a šta nije u interesu bloka, već u roku od sutra bi bili bačeni u vatru protiv Rusije, ako se tako namesti.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 291

Ovi Rusi su totalno poludili , ono ubacivanje PT mina nije slucajnost vec izgleda postalo kao neko pravilo , par slucajeva da mi uopste nije jasno kojom logikom i nadom idu da ce prezivjeti , mada se svaki put uspiju udaljiti , ali cisto sumnjam da je bez ikakvih posljedica jer su eksplozije poprilicno velike

https://t.me/zoka200/25069

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

flokac ::Ovi Rusi su totalno poludili , ono ubacivanje PT mina nije slucajnost vec izgleda postalo kao neko pravilo , par slucajeva da mi uopste nije jasno kojom logikom i nadom idu da ce prezivjeti , mada se svaki put uspiju udaljiti , ali cisto sumnjam da je bez ikakvih posljedica jer su eksplozije poprilicno velike

t.me/zoka200/25069

Ukrade mi komentar, upravo sam htio od slova do slova isto da napišem.
Ovo moze samo da radi vojska bez ikakve komande ili su im komadanti ludi kao i oni...

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1765

Posetilac1 ::Napisano: 10 Jul 2024 20:38

Milos1977":Šta ustvari sprecava da bivsi iskusni F-16 piloti dobrovoljci iz NATO lete sve borbene misije barem u pocetku dok se ukrajinski bave trenaznim letovima i obaranjem dronova na zapadu Ukrajne? Po meni je to ustvari logican prvi korak za prvih godinu dana sa obzirom da im treba sto vise aviona u vaduhu da rade razlicite poslove! Igrati se sa 5-10 aviona gerilski narednih meseci nece mnogo da im vredi, a rezultati su vazni da se pokazu"

Posetilac1: Sprečavaju ih godine. Pilot lovca mora biti u vrhunskoj formi i perfektnom zdravstvenom stanju.
Drugo, biti pilot ukrajinskog vazduhoplovstva je jako rizičan posao. Rizičniji od posla pešadinca u ukrajinskoj vojsci.
Nije ni malo jednostavno. Realno oni nemaju nikakve šanse. Mogu samo da nastave dosadašnju praksu.


Ima pilota u 40tim i 50tim koji su u daleko boljoj formi nego ruski piloti, koji takodje ne deluju uvek bas mladoliko. Ima ih jako puno samo u Americi, a da ne govorim kad se uzmu svi F-16 bivsi piloti iz celog sveta. Slusao sam intervjue vise njih zadnjih par gpodina kako jedva cekaju da u humanitarne svrhe ostvare zelju da lete protiv ruskih aviona. Mozda sad zvuci ludo, ali ih ima dosta i izgleda da im je jako dosadno u peMziji.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3255

Jeвгеновку ослободила руска војска 🇷🇺
https://t.me/zovpobedy/12465

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Milos 1977

Ameri upravo forisraju sve suprotno od onoga sto si napisao, a to je BVR broba.
40 godina pricaju da sve one urnebesne akrobacije, kobre, petlje i sl za koje pilot mora biti u top formi a izvode ih Rusi su obicne budalastine bez ikakve koristi u realnoj situaicji.
Citava poenta USAF je u tome da pilot koristi sve prednostii svog radara i rakete, da prvi detektuje, da prvi puca i da se okrene i ode. A da mu tokom izvodjenja borbene misije bude kao nekom putniku ekomomske klase. Za sve to mu ne treba da bude ni mladolik, ni zgodan a najmanje da bude u top formi...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 705 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 6 sakrivenih i 650 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, AC-DC, AleksSE, amaterSRB, Andrija357, bato, Bobrock1, Boris90, ccoogg123, cenejac111, cifra, cikadeda, cvrle312, darkangel, Denaya, draganca, Excalibur13, FOX, gomago, havoc995, Jeremiah, jukeboxer, Karla, Koridor, kybonacci, Lord Nem, madza, Marko Marković, MB120mm, mean_machine, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, milenko crazy north, Milos ZA, nemkea71, nextyamb, Nobunaga, Oscar, Parker, Prašinar, pristinski korpus, RJ, rovac, royst33, shone34, VJ, šumar bk2, 125