Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1681

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2223
  • Gde živiš: Beograd

sergejDU ::Nevjerovatno! Rusi ubijaju zarobljene vojnike koji su razoruzani. Sramota ne znam sta drugo da kazem

https://x.com/clashreport/status/1811033558632349880


Šta je neverovatno i sramota?
To što misliš da su Rusi na umrljanom video snimku ili što vidiš streljanje u ratu gde je već otišlo par stotina hiljada duša?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 408

Jel več počeo vikend...?..Samo pitam..



offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28644
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Nije, ali vrućina ne popušta a ova tema se polako pretvara u buvlju pijacu što svakako nije cilj.

offline
  • Pridružio: 12 Maj 2023
  • Poruke: 65

šumar bk2 ::
Šta je neverovatno i sramota?
To što misliš da su Rusi na umrljanom video snimku ili što vidiš streljanje u ratu gde je već otišlo par stotina hiljada duša?


Nemojte da izvrcete stvari i nazovimo ih pravim imenom. Bas kao sto smo masakriranje ukrajinskog dornasa prozivali i osudili i ovo je isto.

Dobro, nisu rusi na snimku, ko je? Ukrajinci?

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28644
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Prekidaj diskusiju. Snimak je toliko mutan da možemo da tvrdimo i da su Predatori, a ne da se natežemo da li su Rusi ili Ukrajinci.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2223
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 11 Jul 2024 10:02

Ja osuđujem svaki zločin. Ne izvrćem ništa. Ne znam šta ti je taj "ukrajinski dornas".
Na snimku, ako je autentičan, su svakako i Rusi i Ukrajinci. Rat traje već 3.godinu. Nagledali smo se najgnusnijih "gore" videa, ali su ipak prvi najgnusniji snimci došli sa jedne strane, i to u velikom broju. Svakim danom su izbacivali neki novi video.
Šta ćemo sa civilima od 2014. i događajima iz tog perioda...nacističkim paravojnim bataljonima koje su finansirale i Ukrajina i strane službe i tako dalje. Šta tek oni nose na duši, ako je imaju uopšte.
Skoro smo sažaljevali ukrajinske vojnike zbog masovnih izgibija i stradanja, pogotovo one koji se predaju a ne znamo ko ih likvidira sa fpv dronovima, većina nas je opet sumnjala na jednu stranu. U drugu ruku rasplamsala se mržnja i kod Rusa, više ne praštaju bivšoj braći, i to je takođe žalosno.
Protiv sam svakog sločina, ali da bude sramota što je to RUS a da NE BUDE sramota to što jedan vojnik čini drugom vojniku, šta da ti kažem.
Ovakvi ispadi me podsećaju na javni performans jedne osobe, do guše umešane u ovu priču, čija je vlada i država zdušno pomogla u rasplamsavanju ovog rata, pa je prilikom posete Ukrajini, jedva dočekala da se pred kamerama "zgrozi" nad sudbinom civila:



Dopuna: 11 Jul 2024 10:03

Završavam. Tačka.

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Ja verujem da će strani piloti, plaćenici u većem ili manjem obimu pilotirati F16.

Jedino što mislim da će imati neku vrstu privilegije da im te misije budu što pronicljivije isplanirane i podržane kako bi im se obezbedila maksimalna šansa za povratkom, tj. preživljavanjem.

Takođe, mislim da ne fali tu kadra koji ne samo što će imati novčanu motivaciju, već će videti neku priliku za dokazivanjem i prestižom u letenju naspram Rusije.

Neki će u tome možda prepoznati otelotvorenje "Top Gun" momenta, možda ima onih koji su odrasli, sanjali i pilotski stasavali u celoj toj mantri nepokolebljivosti i umešnosti američkog aviona i pilota naspram izazova koji donose inspiraciju i adrenalin kakav nikad nisu doživeli a za koje su ubeđivani da su stvoreni.

Tako da ja mislim da stvarno nije teško naći za početak 20 budala koje će reći sad ću da pokažem Tom Kruzu ko je pravi Maverik.

Nekad je i ideja instinkta za samoodržanjem precenjena i nije univerzalno primenljiva. 😃

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

RED4G-304 ::
Kolega, ako bacanje PT mina kao kasikare obavlja posao, a bogami izgleda da obavlja (ili nebi ponavljali to dejstvo) onda nije ludilo. U sustini, koja je razlika ako ti kao Narednik posaljes prasinara da dejstvuje na bunker sa rucnim granatama, ili PT minama ako je cilj da se izvrsi suzbijanje vatrene tacke. Jebiga rat je i to je MTS koji imaju na ruku.


Poštovanje, uvaženi kolega,

Neću ulazeći u to da li je na snimku ruski ili ukrajinski vojnik, i da li su u pitanju napadna ili odbrambena dejstva. Takođe, pretpostavljam da ste služili u američkoj vojsci, ako sam dobro shvatio. Zato bih želeo da sa tog aspekta prokomentarišete moju sledeću konstataciju:

"Od vremena Dejvida Kroketa pa na dalje, američka vojska prilikom formiranja baze, logora, bivaka, tvrđave, obavezno počisti svo rastinje i objekte u širokom krugu. U Vijetnamu, koliko sam čuo, koristili su napalm da sprže džunglu i formiraju uporište. U nekim drugim situacijama, recimo Irak i Afganistan, logori (ili kako ih već zovete) formiraju se malo dalje od naseljenih mesta. Ako baš moraju biti uz naseljeno mesto, obližnji objekti se malo 'dorade'. Da ne bude zabune, mislim na postupke u ratnim situacijama."

Ja lično da sam komandir jedinice koja je zaposela ,recimo,takvo naseljeno mesto i formiram odbranu naredio bih rušenje svega što ne mogu da branim a neprijatelj može da iskoristi u napadu.

Sve je isto, samo su alati drugačiji. Možemo reći da je modernizacija učinila svoje – pre su koristili mačete, sad koriste napalm i PT mine. Ako ništa drugo, rekao bih bar su dosledni u pristupu!

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3255

Napisano: 11 Jul 2024 10:39

Позициона борбена дејства у рејону Соледара.
Предњи положај у упоришту Оружаних снага Русије северно од Раздоловке под ватром дрона Оружаних снага Украјине.
Напредовање Оружаних снага Русије у правцу севера у правцу Северска до 2 км.

48.76554, 38.10845

https://t.me/creamy_caprice/6034

Ovaj tg kanal se bazira iskljucivo samo na geolokacijama pa tako Razdolovka nije obelezena cela Ruska iako to verovanto jeste, medjutim fin napredak severno od Razdolovke

Dopuna: 11 Jul 2024 10:40

Напад Оружаних снага Русије од стране пешадијских јединица у централном делу града.
Напредовање јуришних група у западном правцу дуж спољне улице уз реку Лозовају. Предњи положај Оружаних снага Русије је под ватром украјинских оружаних снага.
Општи напредак Оружаних снага РФ је више од 1 км у развоју приватног сектора Красногоровке.

48.01066, 37.52033

48.00324, 37.52297

Poslednji sati Krasnogorovke:
https://t.me/creamy_caprice/6032

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2533

sergejDU ::Nevjerovatno! Rusi ubijaju zarobljene vojnike koji su razoruzani. Sramota ne znam sta drugo da kazem

https://x.com/clashreport/status/1811033558632349880


Čudi me da nisi ovaj link okačio, s obzirom da se zgražavaš na zločine.

https://www.blic.rs/vesti/svet/proruski-zvanicnici.....ci/qlylfgd

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 787 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 9 sakrivenih i 724 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, airsuba, ajo baba, Apok, Bane san, bankulen, bokisha253, bufanje, ccoogg123, Denaya, dora, Duce, Dzoni90, Džordžino, Excalibur13, ginjica, gomago, havoc995, jukeboxer, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, Lucije Kvint, Marko Marković, Mi lao shu, Miki 84, milenko crazy north, MILO-VAN, mkukoleca, Oscar, pacika, Panter, pedjolino76, pera bager, Posetilac1, procesor, Rema000, royst33, sabros, Srki94, StepskiVuk, tmanda323, tomigun, Toper, USSVoyager, vathra, wolverined4, yrraf, zillbg, Zoca, |_MeD_|, šumar bk2, 125