Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1701

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 161

ima na temi S-300. Navodno u roku od 3 dana dva puta pogođen S-300 kod Mariupolja. za prvi od 12.7 nisu pokazali snimak.
x.com/bayraktar_1love/status/1813223856078823811



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1974

Struna ::
A Kinezi su zapravo ispali isto što i Amerikanci - čisti biznismeni, geopolitički oportunisti, kojima ideologija služi za lične potrebe samo, i nisu nešto zagriženi da budu među barjaktarima ravnopravnijeg svetskog poretka, jer njih ravnopravnost ne zanima, hoće da budu na vrhu i zato jačaju dok se ostali habaju.


Сјећам се изјаве једног америчког официра (маринац, ако се добро сјећам) давно прије рата у Украјини гдје каже "Правићемо ми Путина од блата кад нам кинези дођу".



offline
  • Pridružio: 04 Maj 2024
  • Poruke: 63

Citat:kojima ideologija služi za lične potrebe samo, i nisu nešto zagriženi da budu među barjaktarima

На коју идеологију мислиш?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33820

Первому сбившему американский истребитель F-16 пообещали выплатить 15 миллионов рублей
https://t.me/anna_news/68626

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Citat:На коју идеологију мислиш?

Najviše sam mislio na identitet koji Kina propagira za sebe i naspram sebe; uvek su vrlo ponosno i glasno zauzimali stav posvećenost ideji i potrebi multipolarnog poretka, skoro uvek antagonistički navodeći posledice čije je Amerika kao hegemon i uzrupator ravnopravnosti uzrok. Isto kao što su se deklarisali kao prirodni deo Globalnog juga, i na kraju krajeva zemlja Istoka koji su uz Rusiju prvenstveno postavili kao bratski ustoličenu stranu sveta naspram veštačkih tvorevina solidarnosti i zajednica na Zapadu.

Zato rekoh, za jednu zemlju koja i dalje politički i društveno počiva na ideološkim principima, neovisno da li se radi o partijskim tj. političkim, društvenim, nego ovako fenomenološki pre svega, mislio sam da će ravnopravno biti spremni da zauzmu stranu kada borba za multipolarnost bude uobličena u svetska dešavanja koja imaju snagu da svet prekroje.

Opet, kažem da Kina fantastično drži svoju poziciju u ove dve i po godine, ali je drži prevashodno za sebe.

Daleko bilo da ću reći da su Ruse ostavili na cedilu, ali moram reći da su svakako izabrali lukavost i oportunizam za svoje benefite pre svega.

Kina je imala svaku priliku i alibi da uz Ruse stanu makar 20% koliko je celi kolektivni zapad uložio sebe politički, društveno, ekonomski, vojno.

Samo postoji ogromna razlika između Rusije i Kine. Rusi nisu pretendenti, Kina jeste: Rusi žele da raskantaju postojeći poredak, žele da raspu moć i uticaj koje Amerika ima, žele reformaciju postojećeg globalnog geopolitičkog i bezbednosnog poretka.
Dok Kina sa druge strane želi pol poziciju, želi to vodeće mesto u nadolazećem poretku, zato se ne ulažu u konfliktne priče.

No, ne kažem. Možda i u tome ima nekog grandioznog plana. Možda Rusija i Kina koegzistiraju upravo u toj ideji da Rusija košarkaški rečeno gradi protivnika dok se Kini pravi prostor.


No... Ipak sam na kraju dana razočaran što Kina nije uz Ruse kao što je EU i NATO uz Ukrajinu, prosto.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 775
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Ne mora niko da bude uz Rusiju kao što su USA i EU uz Ukrajinu, ona je sama sebi dovoljna za trenutni okvir rata, za sad je dovoljno da Kina daje logistku i bude ekonomski uz nju.

Ukoliko ovi ludaci krenu direktno na Rusiju, videćemo poziciju Kine...ali pribojavam se scenarija u kome su svi izgubili vrlo brzo...a mi živimo život kao u filmu "Pobesneli Maks".

P.S.
Možda bi me bilo i sramota da navijam za Rusiju kada bi Kina bila otvoreni saveznik, trenutno.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2223
  • Gde živiš: Beograd

Mislim da su Ukri imali dosta sreće, da je napad ponovljen nekoliko puta, bilo bi masakra:




Citat:Još jedan uspešan udar ruskih raketaša

Naša „ptica” je tokom izviđanja otkrila privremeno mesto razmeštaja 13. brigade OSU u rejonu naselja Peresečnoje, oblast Harkov, koja je nastavila da se dalje prati.
Kao rezultat daljeg praćenja, identifikovan je „sočan“ cilj: izviđači su uočili autobuse koji prevoze osoblje brigade na poligon. Bez odlaganja je izvršen udar na poligon raketom sa kasetnom bojevom glavom Iskander OTRK.
Kao rezultat toga, primećujemo široku oblast raspršivanja kasetne podmunicije i dolazak vozila za evakuaciju i ambulantna kola.
Prema izvoru, kao rezultat udara, gubici neprijatelja iznosili su do 160 militanata.



video: https://t.me/The_Wrong_Side/17124

offline
  • Pridružio: 04 Maj 2024
  • Poruke: 63

Званично им је КП на власти, преовлађују општа места, али без прасетине и рена, што је не само недопустиво, већ и злокобно. Црногорце сатераше у ћоше због кредита, док је реторика о америчкој хегемонији праћена даљим извозом таквима преко земаља Јужне америке.
Трезорски записи којима могу да потопе америчку привреду стоје на месту, нису ни покушали поморску блокаду Тајвана, као акт војног савеза са Русијом на коју као и на сукоб, такође имају утицај делом и због самих Руса.
Ни и од идеологије ту нема, само појас, пут и нога у дебело месо као оном нашем инжењеру из Бора.
Били су амерички пион против СССР-а, "техноилошки бум" је био припреман, па те "услужна производња", која се гле чуда, претворила у пљачку интелектуалне имовине...
Преовлађујући су Хан Кинези и то изразитом асимилацијом на остале групе.
Ово би могло бити занимиљиво, па ако неко зна нешто више о овоме нека дода у контексту очекиваног у вези сукоба.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3255

I u Ukrajini je ogromna vrucina kao kod nas, cudi me da nema masivnih pozara, pogotovo u sumama Kremine, Sinkovke itd

offline
  • bedno piskaralo
  • Pridružio: 08 Maj 2011
  • Poruke: 226
  • Gde živiš: bg

Интересантна емисија, мада је гост Трилатералац.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 798 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 9 sakrivenih i 732 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, airsuba, ajo baba, Andrija357, Apok, avijacija, Bane san, bankulen, Battlehammer, Bloody, bokisha253, bufanje, ccoogg123, Denaya, djuradj, dora, draggan, Dzoni90, Džordžino, Fog of War, ginjica, gomago, havoc995, jukeboxer, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, kybonacci, madza, Marko Marković, Mi lao shu, milenko crazy north, MiroslavD, nikoladim, Oscar, pacika, Panter, pedjolino76, pera bager, Posetilac1, procesor, proka89, Rema000, royst33, Srle993, StefanNBG90, StepskiVuk, tomigun, Toper, wolverined4, Yellow Pinky, yrraf, zillbg, |_MeD_|, šumar bk2, 125